In dit advies staat eigenlijk dat individuele burgers en ondernemers moeten boeten en betalen in vrijheid voor het pertinent falen van de overheid om zorgtaken en coronabeleid goed uit te voeren. raadvanstate.nl/actueel/abonne… #2G
Links: QR-pas op de werkvloer wettelijk mogelijk.
Rechts: Verplichting ook meteen er aan gehangen.
#2G
En de makke lammeren van het parlement, zelf nauwelijks geraakt door deze domme, averechtse maatregelen, gaan vermoedelijk gewoon instemmen. Moedeloos word je er van.
3G is ook kut maar biedt ongevaccineerden tenminste nog een kans om ‘mee te doen’. Met 2G sluit je ze uit (want testen voor toegang vervalt) en is het dus effectief vaccinatiedwang. Maar dat durven Mark en Hugo niet hardop te erkennen.
Het ergste is dat 2G geen veiligheid biedt. Gevaccineerden zijn - zoals lang en breed bekend - niet immuun voor besmetting of overdracht, maar velen gedragen zich wel als zodanig. 2G remt niet, 2G is eerder een katalysator voor corona. Eigenlijk best veilig voor ongevaccineerden.
Volgende halte, wanneer 2G ook niet blijkt te werken: Oostenrijkse toestanden. Vaccinatieplicht.
Het zou fijn zijn als iedereen zich liet vaccineren maar het is belangrijker dat het een vrijwillige keus is, en blijft.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bartimão

Bartimão Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @BartNijman

20 Nov
Typisch tergend dom NRC-stuk. Beginnen met cijfers over dalend vertrouwen van volk in landsbestuur (door kabinet en instituten), en daarna zestien alinea’s huiliehuilie dat het allemaal de schuld van een klein oppositiefractietje vol complotnarcisten is. Stomme struisvogelbode.
Vvd, CDA en D66 hollen iedere geloofwaardigheid uit coronabeleid, democratische vertegenwoordiging en NiEuW lEiDeRsChAp, maar Huilbert Sleets komt in zijn tribunaalcourant weer eens niet verder dan PARAFASCISTEN!!1! gillen over een paar Kamerclowns zonder macht.
Tegenvoorstel. Verruim de spreekvrijheid in de Kamer, en laat de voorzitter juist strenger optreden tegen jankmuiltjes en magere mannetjes die over DE TOON beginnen.
Read 5 tweets
25 Sep
Sorry voor m’n enigszins agressieve getwitter. Die pas maakt me simpelweg laaiend. Het gaat niet om die seconden of het kleine praktische ongemak. Het gaat om de grondrechten. Om de principes. Om systemen die geen virus bestrijden maar een volk mennen.
Om het wegnemen van vrije keus en zelfbeschikking. Om het optuigen van infra die op een later moment andere toepassingen gaat krijgen. De coronapas geeft me een intens machteloos gevoel, en die machteloosheid vertaalt zich naar woede.
Dat is niet omdat *ik* ff niks kan nu. Maar omdat we een DEMISSIONAIRE regering hebben die achteloos ieders grondrechten op de zeephelling zet. Rutte en De Domme hadden geen enkele zichtbare tegenzin tegen deze extreme maatregel. En ook hier doen te veel mensen of het logisch is.
Read 7 tweets
23 Sep
Pieter Omtzigt noemt Jeroen Dijsselbloem een janker. Kudo's. #APB21
Pieter Omtzigt gaat ook iets verder dan Rutte aansporen harder te werken aan de oplossing van de toeslagouders. Hij wil de achterliggende stukken. De feiten. De lijst met overtreden wetten. De PWC-rapporten.
Schijnt overigens dat het Memo Palmen er ook aan komt binnenkort. #APB21
Pieter Omtzigt, dames en heren. #AlleenTegenDeStaat
Read 4 tweets
23 Sep
Het is zo absurd om te kijken naar een zaal vol volwassen mensen in een heel klein landje die zichzelf heel serieus nemen en denken dat ze met andermans geld de thermostaat van de aarde een ieniemieniebeetje omlaag kunnen draaien. #APB21
En dan ook nog trots als een hond met zeven lullen over de "olympische" aspiraties op dat vlak. En niet over wat ze bereiken of zo hè, maar over het feit dat ze het stréven hebben.
Uiteindelijk gaan een paar ondernemers en een heleboel subsidieclubs er overigens schathemeltjerijk van worden, daar niet van...
Read 7 tweets
23 Sep
Rutte over klimaatomslag: "Het gaat over tientallen miljarden tot 2030 en je zult bereid moeten zijn dat geld te reserveren"

"Nederland moet voorop lopen in reductie van stikstof en uitstoot"

"Ik voel ook die urgentie"

"Laten we niet doen of mensen het niet gaan merken"
#APB21
Eerdmans is kritisch op klimaatbeleid, de noodzaak en de voorspelde uitkomst (0,00000003 graden afkoeling), Rutte jij-bakt hem in de Forumhoek...
"Je moet vooraan staan, zegt de premier, maar WAAROM moet je vooraan staan?", zegt Eerdmans.

Prima vraag.
Read 4 tweets
23 Sep
Wilders wil nu principieel schorsen voor een motie van afkeuring tegen Rutte, want hij is er klaar mee. #APB21

Hij noemt Rutte arrogant, onwillig en niet constructief om met de Kamer mee te werken. En wil weten of de kritiek van de Kamer kan manifesteren in afkeuring.
"Zijn wij lam of zijn wij leeuw?", vraagt Wilders de Kamer
De sfeer is best grimmig maar het lijkt er op dat de motie van Wilders niet tussentijds in stemming gebracht kan worden. Oftewel: de Kamer wil ten enenmale een hele dag babbelen totdat Rutte iedereen een "D'aaaaah okee Mark je bent ook gewoon een toffe peer"-gevoel heeft gegeven.
Read 6 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(