Onlarca öğrencisi olan biri olarak faydalı bir şey yapmak istedim. "internetten para ($ özellikle) kazanma yollarını anlatacağım.
Bu tweeti RT ve ❤️ eden 3 kişiye ise @ahmetcigsar 'ın hazırlamış olduğu stok fotoğrafçılık eğitimi hediye. ☕️❤️
Öncelikle balık tutmayı öğretmeye çalışacağım, çoğu konuda ise balık tutmayı öğretenleri yazmaya çalışacağım. Bu nedenle bu seri aslında öğrenmeye niyeti olanlar için büyük bir başlangıç. Hepsini yapma şansınız yok, hiç kimse yapamaz. Bu nedenle size en uygun olanı seçip başlayın
Youtube üzerinden gelir elde edebilirsiniz. İngilizce içerik üretirseniz geliriniz çok daha fazla olacaktır. Bu noktada özellikle hintlileri örnek alabilirsiniz, ingilizcelerine hiç takılmadan çok faydalı içerikler üretiyorlar. Sevdiğiniz konularda içerik üretmek güzel olacaktır.
Bu konuda @cagrihoca güzel bir seri hazırlamış, okumanızı tavsiye ederim.
O serinin altında @tarikcayir 'ın YouTube'a Nasıl Başlanır ve Düzenli Gelir Nasıl Elde Edilir? udemy.com/course/youtube… eğitiminden bahsedilmiş, ben de eklemeyi düşünüyordum.
Stok fotoğrafçılığı yapabilirsiniz. Bununla alakalı olarak @ahmetcigsar 'ın eğitimi gerçekten çok faydalı. egitim.kureselis.com adresinden üye olabilirsiniz. Çekilişte 2 kişiye ben, 1 kişiye Ahmet hediye verecek. Çekilişte çıkmasa bile fiyatı çok uygun, mutlaka alın.
Bu konuda @ahmetcigsar çok faydalı paylaşımlar yapıyor. Ayrıca @AkinOzcan85 son yıllarda bu işe odaklanmış ve öğrendiklerini anlatan birisi. Takip etmekten çekinmeyin.
Yurtdışına hizmet, SaaS ve bilumum ihracat yapılabilir. Bu konuda öncelikle genel bir giriş yapmak lazım. @zekeriyamulbay bu konuda çok güzel işler yapıyor. @birlikteihracat projesiyle özellikle ciddi destekler sağlıyor.
Bu konuda @sifirdanglobale ekibi yine güzel çalışmalar yapıyor. 9 aralıkta Jotform ile Sıfırdan Globale Konferansı 2021 isimli bir konferans düzenliyorlar. Mutlaka katılın, gerçekten başarılı konuşmacılar var. sifirdanglobale.com/jotform-konfer…
Öğreneceğiniz her bilgi ufkunuzu açabilir.
Satış ortaklığı üzerinden para kazanabilirsiniz. Bunun bir çok farklı yöntemi var. reklamaction.comgelirortaklari.com gibi mecralar var. Bunun yanında amazon, trendyol, hepsiburada gibi firmaların influencerlar için satış mecraları var.
Temel mantık sizin üzerinizden gelen satışlardan gelir elde ediyorsunuz. Bu konularda @oozn çok güzel paylaşımlar yapıyor. CPA şeklinde araştırma yapabilirsiniz. Temelinde yapacağınız işlerde nelerin satışına aracılık edebileceğinizi iyi kurgulamak gerekiyor.
Geçenlerde attığım tweette bu konuya değinmiştim. Ronaldo için açtığım sitede poster satışı (art.com), baskılı ürün satışı (cafepress), kitap satışı (Amazon) yapmıştım.
Teknoloji sitesinde eklediğim bir reklamdan bir ay hiç satış olmadı, sonra tek bir satıştan 250$ gelmişti. Muhtemelen tüm ihtiyaçlarını tek seferde birisi benim sitemin üzerinden aldı. Burada kurguyu doğru yapmak çok önemli.
Influencer, fenomen gibi kavramları iyi araştırıp sosyal medya tarafında güzel işler yapabilirsiniz. Milyonlarca takipçinizin olmasına gerek yok, doğru kurgularla daha küçük takipçili hesaplarda çok güzel paralar kazanabiliyorlar. CPA kavramı burası içinde önemli.
Mobil uygulama ve oyun geliştirebilirsiniz. Programcılık konusunda bir miktar bilginiz varsa bu konuda güzel işler çıkartabilirsiniz. İnternette çok güzel kaynaklar var örneğin codecanyon.net/category/mobile adresinde bulunan oyunlardan düzenleme yaparak hızlı bir giriş yapabilirsiniz.
Web sitesi ve blog yapabilirsiniz. Halen güzel gelir kazanabileceğiniz siteler açabilmek mümkün. Yeterki nasıl kazanacağınız ile ilgili kafa yorun ve trafik üretin. Trafik üretmek için SEO'yu kullanabilirsiniz, bu konuda @aramamotorucom ve @HasanYasar (😃) hesaplarını takip ede..
Burada konuyu doğru seçebilmek önemli, rekabetin az olduğu, reklam tıklamalarının yüksek olduğu, trafik alabileceğiniz bir sayfa faydalı olur. Bu analizleri ubersuggest.io sayfası üzerinden aramalar yaparak tespit edebilirsiniz.
İçerik yazabilirsiniz. Bu konuda yeteneğiniz varsa içerik yazarak gelir elde edebilirsiniz. Biz sürekli editör arıyoruz örneğin, indir.com ve diğer sitelerimiz için bilgi@imza.com adresine mail atabilirsiniz.
Bunlar haricinde fiverr.combionluk.com gibi siteler üzerinden yine içerik konusunda işler bulabilirsiniz.
Yeteneğiniz ölçüsünde yapabileceğiniz aslında çok fazla iş var. Seslendirmeden tutunda, basit görevleri yaparak para kazanmaya kadar.
En önemli nokta istemek, sonrasında araştırıp hemen başlamak. Özelikle başlamak kısmı önemli, tüm girişimcilerin tek ortak noktası: başlamak. Bu konuyla alakalı bir yazı yazmıştım. hasanyasar.com/tum-basarili-g…
Konuyla alakalı sormak istediğiniz tüm soruları bu tweeti yanıtlayarak sorabilirsiniz, özelden sorular danışmanlık kapsamına giriyor :)
Çekiliş şartlarını yazmayı unutmuşum. Cumartesi 14:00'da sona eriyor :)
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
#SEO'da en önemli konulardan birisi kontrol listeleri oluşturmak
- Yeni içerik girildiğinde kontrol edilecekler
- Yeni ürün girildiğinde kontrol edilecekler
- Ürün silindiğinde kontrol edilecekler
- Ürün taşındığında kontrol edilecekler
- Kategori eklendiğinde kontrol edilecekler
Kontrol listeleri siteye göre arttırılabilir. İçerikler için ayrı kontrol listeleri hazırlanabilir. Örneğin içerik için bazı maddeleri yazalım
- Anahtar kelimemizi seçtik mi?
- Başlıkta anahtar kelime var mı?
- URL'de anahtar kelime var mı?
- Yazının ilk paragrafında anahtar kelime var mı?
- Yazıda anahtar kelimemiz yeterince sık geçiyor mu?
- Anahtar kelime koyu olarak var mı?
- Alt başlık (h2,h3) kullanılmış mı?
- Site içi bağlantı var mı?
- Meta açıklama'da anahtar kelime geçiyor mu?
Bir süredir çeşitli konularda tweet dizileri hazırlayıp paylaşıyorum fakat bunlar twitterda kaybolup gidiyor. Tekrar bulmak istediğim zaman zorlanıyorum. Bu nedenle hepsini bu tweet altına ekleyip, bu tweeti sabitliyorum. Kaçıranlar varsa aşağıdan takip edebilirler.
#SEO ile ilgili konularda attığım serilere devam ediyorum. Resim formatı seçimi ile ilgili seriden sonra şimdi resim optimizasyonu nasıl yapabileceğimiz ile alakalı bir seri geliyor.
Bu konuda en sık kullandığımız internet sitesi tinyjpg.com isminde jpg geçse bile png ve WebP optimizasyonu sağlıyor. Wordpress eklentisi mevcut, aylık 100 adet ücretsiz olarak otomatik çeviriyor. wordpress.org/plugins/tiny-c…
Google araması:
Compress JPG
Optimize JPG
Sayfamızdaki büyük resimleri tespit edebilmek için ben tek bir sayfayı incelerken GtMetrix adresini kullanıyorum. Siteyi yazdıktan sonra Waterfall sekmesine, ardından Images sekmesine tıklayıp, Size'a tıklıyorum. Böylece resimler büyükten küçüğe sıralanmış oluyor.
#SEO ile ilgili sürekli soru geliyor ne yapalım diye. Maalesef bu işin sihirli formülleri yok. Bilmeniz gereken ve uygulamanız gereken bazı şeyler var. Bunları yaparsanız başarılı olursunuz. Hızlı bir başlangıç yapalım, bir tweet serisi geliyor. ☕️ hazırsa başlayalım, ❤️'i unutma
En önemli yerden başlıyoruz. Resim formatları. Google PageSpeed Insight vb. araçlarda sitemizi incelediğimiz zaman genel olarak resim formatları ile ilgili uyarılar çıkar. Resim formatını doğru seçtiğimizde bu uyarılardan kurtulabilir. Öncelikle formatları tanıyalım.
BMP, internet dünyası için hızın ikinci planda olduğu dönemlerde kullanılan bir resim formatı. Maalesef halen bazı internet siteleri kullanıyor. Şayet bir sitede BMP resim dosyası varsa ilk yapmamız gereken bu dosyayı değiştirmek olacaktır. Fotoğraf en 20-30MB olur.
Mobil uygulama linki gördüğüm zaman mutlaka girip inceliyorum. Bazı ufak değişikliklerin çok fazla fark edeceğine inanıyorum. Belki herkesin bildiği fakat uygulama yayınlarken gözden kaçırdığı noktaları derliyorum. ☕ hazırsa başlıyorum...
1) Hedef Kitle
Öncelikle hedef kitleyi çok doğru belirlemek gerekiyor.
- Yaş grubu
- Cinsiyet
- Lokasyon
- Eğitim düzeyi
- Gelir segmenti
Bunları doğru belirlemezsek seçeceğimiz yazı ve görsel dili belirleyemeyiz. Herkese hitap eden bir oyun/uygulama yapamayız.
Hedef kitlemiz ne kadar doğru seçilirse adımlarımız o kadar kolay olur.
2) Rakipler
Rakimlerimiz hangi uygulamalar? Rakipsiz uygulama yok. Netflix'in CEO'su en büyük rakibimiz uyku diye bir açıklama yapmıştı. Türkiye'de Coca Cola'nın en büyük rakipleri ayran veya çay.
💰Trendyol, "influencer" konusunda yaptığı çalışmayla sektörü domine etmeye başladı. Gelir ortaklığı modeli her iki taraf içinde çok kârlı. Trendyol, influencerlara reklam verse elde edeceği satışın çok çok daha fazlasını kurduğu sistemle sağlıyor. 6.000~ ınfluencer kayıtlı.
Yıl sonuna kadar 20.000 kayıtlı influencera ulaşmayı hedefliyorlar. İnfluencer başvurusu online yapılıyor, onaylanınca sizden sözleşmeleri ve şirket evraklarını online yüklemenizi istiyor. Onlarda onaylanınca kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Sistem teknik anlamda çok basit kalıyor
Fakat işleyiş anlamında harika. Teknik altyapıyı kurmak için zaman kaybetmek yerine olabilecek en hızlı şekilde başlamışlar. Her ay bir şeyleri otomatize ederek devam ediyorlar. Paylaşımlarda 2 farklı yöntem var. 1 koleksiyon oluşturabiliyorsunuz, 2 mağaza paylaşabişiyorsunuz.