آرمن سرکیسیان رییس جمهور ارمنستان طی روز های گذشته مصاحبه ای با آسیاتایمز داشت. بخش هایی از آن:
🔴من موافق نیستم که جنگ قره باغ یک جنگ مذهبی است. ما مساجد زیادی در آن مناطق را بازسازی کردیم. شخصا بازسازی یک مسجد در شوشی توسط دو ارمنی و یک مسلمان را تشویق کرده بودم.
🔴اما دیدیم که کلیساها و میراث و فرهنگ ارمنی در سوی مقابل نابود شد و ده ها کلیسا به مسجد تبدیل شد. اتفاقاتی که پیش از آن در امپراتوری عثمانی سابقه داشت.
🔴بیایید نگرش ها را با هم مقایسه کنیم. آیا تا به حال شنیده اید که ارمنی ها از نابودی یک کلیسا در ایران شکایت کنند؟ نه، من هم نشنیدم. در طول تاریخ رژیم‌ها در ایران تغییر کردند، اما در همه رژیم‌ها جوامع ارمنی در ایران رونق داشتند.
🔴جمهوری اسلامی ایران برای بازسازی کلیساهای ارامنه هزینه کرده است.
🔴من قبل از اینکه رئیس جمهور شوم، چند بار به ایران سفر کردم. در مرکز تهران، زمین بزرگی به نام باشگاه آرارات وجود دارد. وقتی به آنجا می روید، انگار در ارمنستان هستید.
🔴تسامح زیادی از سوی رهبری جمهوری اسلامی نسبت به فرهنگ ارمنی وجود دارد.در ایران کلیساهای ارامنه زیادی در همه جا وجود دارد. من فقط در مورد اصفهان و رشت صحبت نمی کنم.
🔴چرا از تخریب فرهنگ ارمنی توسط ایران شکایت نمی کنیم؟ چون اینطور نیست. در واقع حکومت جمهوری اسلامی حمایت میکند در حالی که ترکیه جمهوری اسلامی نیست، حتی آذربایجان هم اعلام نکرده است که جمهوری اسلامی است.اما جمهوری اسلامی ایران با فرهنگ ما، دین ما، اعتقادات ما مدارا می کند.
🔴این جنگ مذهبی نبود و نمی توانست مذهبی باشد. ارمنستان با بسیاری از کشورهایی که کشورهای اسلامی هستند یا اکثریت جمعیت آن مسلمان هستند روابط فوق العاده ای دارد.
🔴روابط بین ارمنستان و ایران برای ارمنستان ارزش و منافع حیاتی دارد. ایران سال ها همسایه مورد اعتماد ما بوده است. این بسیار مهم است که روابط ما عمیق و مؤثر باشد، چه روابط تجاری و اقتصادی و چه در واقع روابط سیاسی و فرهنگی.
🔴تاریخ نشان می‌دهد که ما می‌توانیم به ایران اعتماد کنیم و می‌توانیم هم به عنوان یک دولت و هم به عنوان یک ملت روابط طولانی مدت داشته باشیم.
🔴من قبلاً به سفرم به تهران اشاره کرده ام. چیزی که من در آنجا دیدم کشوری با جوانان و دانشجویان جوان و سرزنده است که بسیار علاقه مند به اتفاقاتی است که در جهان می گذرد.
🔴پس از حضور در اصفهان و دیدن کلیسای ارامنه، کتابخانه و حمایت دولت ایران از حفظ و نگهداری آن میراث، فکر می‌کنم این به ما کمک می‌کند تا روابط ایران و ارمنستان را روی نقطه مثبتی بنا کنیم.
🔴 ما اختلافاتی هم داریم. روابط ایران با سایر کشورها به اندازه روابط ما با سایر کشورها پیچیده است. اما در سطح دوجانبه، من فکر می کنم ایران به ارمنستان قوی و با ثبات نیاز دارد و ارمنستان به روابط خوب خود با ایران نیاز دارد.
پایان

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with نقی معمولی

نقی معمولی Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @haj_naghi

Dec 28, 2021
🇵🇰اخبار پاکستان
در رشتو های قبلی درباره پاکستان به روند قدرت گرفتن و افزایش فعالیت دو گروه اسلامگرای طالبان پاکستان و لبیک پرداختیم. در این رشتو ضمن پرداختن به دو گروه مذکور، با گروه های اسلامگرای جدیدی در پاکستان آشنا میشوید. البته اخبار مهم دیگر هم مطرح میشود.
🔴بیش از یک ماه است که ده ها هزار مرد، زن و کودک در خیابان های گوادر پاکستان تجمع کرده اند تا به اقدامات چین در این کشور اعتراض کنند. مردم گوادر خواستار اقدام علیه صید ترال چینی ها در دریای عرب هستند. صیدی که معترضان می گویند باعث بیکاری ماهیگیران محلی شده است.
گوادر در جنوب غربی بلوچستان پاکستان، منطقه ای کم جمعیت، کوهستانی و بیابانی در مرز افغانستان و ایران است. این منطقه تا سال ۱۹۵۸ بخشی از کشور عمان بود.
چین در توسعه بندر گوادر در دریای عرب به عنوان بخشی از پروژه 60 میلیارد دلاری cpec میان چین و پاکستان مشارکت دارد.
Read 55 tweets
Dec 2, 2021
جیک سیمونز از تحلیلگران نزدیک به محافل اسرائیلی امروز دو مقاله در JC منتشر کرده است. در مقاله اول او مدعی نکاتی درباره سه عملیات خرابکاری اسرائیل علیه تاسیسات هسته ای ایران و شده است.
thejc.com/news/world/exc…
در این مقاله گفته شده است اسرائیل سه عملیات خرابکاری علیه تاسیسات هسته ای طی ۱۱ ماه انجام داده است.
دو عملیات اول در تیر ۹۹ و فروردین ۱۴۰۰ در نطنز انجام شده است و عملیات سوم هم در خرداد ۱۴۰۰ شرکت ساخت سانتریفیوژ (TESA) در کرج را هدف قرار داده است.
در این مقاله درباره عملیات فروردین ۱۴۰۰ در نطنز آمده است:
🔴ماموران اسرائیلی با بیش از ۱۰ دانشمند ایرانی ارتباط برقرار کردند. آن ها با تخریب سالن سانتریفیوژ A1000 تاسیسات نطنز در ماه آوریل موافقت کردند.
Read 19 tweets
Dec 2, 2021
🔴🎥 پس از ده سال!

پس از اخراج سوریه از اتحادیه عرب و سال‌ها جنگ تحمیلی نیابتی علیه آن، حالا و بعد از پیروزی‌های سوریه و متحدانش در جنگ، کشورهای عربی در صف عادی‌سازی روابط قرار گرفته‌اند!
آیا سوریه در آستانه رسیدن به آرامش است؟
Read 15 tweets
Dec 1, 2021
طبق اخبار و تصاویر رسیده امروز درگیری های مرزی در نزدیکی ولسوالی کنگ ولایت نیمروز افغانستان و زابل استان سیستان و بلوچستان میان نیروهای طالبان و مرزبانان ایران روی داده است.
مناطق درگیری از شهر زابل حدود ۴۰ کیلومتر فاصله دارد.
البته این اولین باری نیست که درگیری های مرزی میان ایران و طالبان رخ میدهد.
۱۱ آبان هم درگیری هایی در مرز رخ داد که ظاهرا موجب کشته شدن چندین نیروی طالبان شد.
خبرگزاری آماج نیوز: طالبان «هاموی‌های زرهی امریکایی» را برای جنگیدن در برابر مرزبانان ایرانی به ولسوالی کنگ ولایت نیمروز فرستادند. درگیری شدید جریان دارد و دو طرف از سلاح‌های سبک و سنگین استفاده می‌کنند.
Read 15 tweets
Nov 25, 2021
در اتیوپی چه میگذرد؟
همه چیز از سقوط حکومت کمونیستی اتیوپی به رهبری منگیستو هایله مریم در آخرین روز های می ۱۹۹۱ آغاز شد.
گروه های مسلح قومی که چند دهه با دولت های مرکزی در حال جنگ بودند، قدرت را به دست گرفتند.
ترکیب جمعیتی اقوام اتیوپی در زیر👇
اقوام اورومو و آمهارا پرجمعیت ترین اقوام اتیوپی هستند.
از ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۹ جبهه دموکراتیک انقلابی خلق اتیوپی (EPRDF) که متشکل از جبهه آزادیبخش خلق تیگرای، حزب دموکراتیک اورومو، حزب دموکراتیک آمهارا و جبهه دموکراتیک خلق جنوب اتیوپی بود، قدرت را در اختیار داشت.
Read 23 tweets
Oct 7, 2021
🔴کمیته هواپیمایی غیرنظامی ارمنستان(CACA) در واکنش به انتقادات در رابطه با خبر اجازه ارمنستان برای عبور به پرواز آذربایجانی در بحبوحه تنش ایران و آذربایجان گفت:
به جز در زمان جنگ ۴۴ روزه هیچ محدودیتی برای استفاده از حریم هوایی وجود نداشته است.
در بیانیه کمیته آمده است:
آذربایجان از سال ۲۰۱۴ به صورت یک طرفه استفاده از حریم هوایی ارمنستان را قطع کرده بود.
🔴تاتویک رووازیان رییس (CACA) در مصاحبه با تلویزیون ارمنستان و در پاسخ به این که چرا اجازه استفاده از حریم هوایی ارمنستان به آذربایجان داده شده است گفت:
آذربایجان تا سال 2014 هر روز برای پرواز نخجوان از ارمنستان بهره میبردند. آنها خودشان متوقف کردند حالا هم خودشان از سر گرفتند.
Read 13 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(