ŞİMDİYE KADAR YAZILMIŞ EN DETAYLI REHBER BAŞLIYOR...
#Metaverse'ü ÖteEvren olarak çevirebiliriz.
İnsanların, ekran başında "seyretmeyip" Evrene sanal gözlüklerle interaktif bir şekilde dahil olmaları diyebiliriz kısaca.
Bir bilgisayar oyunundan daha sanal, kendi hayatınızdan daha gerçek bir yaşantınızın olduğu, kendi ekonomisine, kendi siyasetine, kendi eğlencesine en önemlisiyse kendi gerçekliğine sahip öte dünyalar...
Şu an, bir ekran karşısında iki boyutlu oyunların bile ne derece büyük bir ekosisteme sahip olduğunu düşündüğümüzde Metaverse kavramının ileride hayatımıza nasıl nüfuz edeceğini hayal etmek zor değil.
Bu konuda çok güzel filmleri ve araştırma videolarını en sonda önereceğim ancak öncelikle Kriptopara ekosistemindeki yerini açıklayalım.
En ucuz arsa 0,35 ETH yani yaklaşık olarak $1000 dolar değerinde iken,
En pahalı arsa 999.999 $ETH Yani yaklaşık olarak $3.1 Mr (üç milyar yüz milyon dolar!) civarı satılıyor.
SandBox topluluğu harıl harıl çalışıyor:
🫀Kendi avatarlarını tasarlıyor
🫀VoxEdit ile kendi nesnelerini NFT olarak üretip hareketli animasyon kazandırıyor
🫀Bunları kod yazmadan GameMaker ile oyuna dönüştürüyorlar.
Evet siz de bütün bunları ücretsiz olarak yapabilirsiniz.❤️
Bunları yaparken toplulukla etkileşim halinde olup, sürekli güncellenen kaynaklardan faydalanabilirsiniz.
Nasıl kullanılır ?
Basit anlatım, detaylı rehber.💎
Rt yaparsanız sevinirim😊
Farklı ağlar için oluşturulan bu siteler ile
✅Cüzdan hareketlerini inceleyebilir
✅Transferleri takip edebilir
✅Bir coin/token hakkında teknik detayları öğrenebilir
✅Ağ üzerindeki istatistikleri inceleyebilir
✅Cüzdanlara alarm kurabilir
ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.
Bu sitelerin hepsi aynı yapıya ve mantığa sahip, birini anladıktan sonra diğerlerinde sıkıntı çekmeyeceğinizi düşünüyorum.
💥Kripto dünyasında sık kullanılan ama çoğu kişi tarafından anlamları dahi bilinmeyen ifadeleri derledim.
RT yapalım herkes görsün.
👇👇👇
🫀Airdrop: Belirli görevler karşılığında ücretsiz coin dağıtımı. Bu görevler bir uygulamayı kullanma, oyun oynama, oy verme, sosyal medyada etkileşimi, başka bir coin'i belirli bir süreye kadar cüzdanda bulundurma olabilir.
🫀ATH (All Time High): Tüm Zamanların Yükseği. Bir coin/token'ın gördüğü en yüksek fiyat noktası.
🫀ATL (All Time Low): Tüm Zamanların Düşüğü. Bir coin/token'ın gördüğü en düşük fiyat noktası.
🫀CEX (Centralized Exchange): Merkezi Borsa. Binance, FTX, gibi borsalar.
Borsalarda minimum zararla işlem yapmanın ve düzenli gelir etmenin sırrı nedir ? Yılların tecrübesini bir kaç kısa tweet'te açıklamaya çalıştım...
👇👇👇
Herkesin kişiliği birbirinden farklı olduğu için herkes için önemli noktalar birbirinden farklıdır. Ben tamamen düzensiz bir şekilde aklıma geldikçe yazacağım.
Lütfen sonuna kadar okuyun, daha da önemlisi kulağınıza küpe haline getirin.
🫀Öğrenmeye açık olun, yıllarca kripto para piyasasına mesafeli olup BIST'te vakit kaybettiğim aklıma geldikçe kafamı duvara vuruyorum, erkenden girsek yatlarımız katlarımız olurdu değil mi ?