Kenan Yaşar'ın AYM Yolculuğu ve Hayatının Kodları...
1- Çorum’un Mecitözü’nde ilçesinde 1971 yılında doğdu.
2-İlkokulu Mecitözü'nde Ortaokul ve Liseyi İskilip’te parasız yatılı olarak okudu.
3- Parasız Yatılı olarak devlet bursuyla okuduğu İskilip ruh dünyasının şekillenmesinde etkili oldu.
4- İlk girdiği üniversite sınavında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2 yıllık Tapu Kadastro bölümünü kazandı.
5-1989 yılında üniversiteyi okumak için gittiği İzmir’de İskilip'te birlikte olduğu bazı arkadaşlarının da etkisiyle Nakşibendi tarikatına bağlı İskenderpaşa lideri Esad Coşan tarafından kurulan HAKYOL Vakfı ile iletişim halinde oldu.
6-İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 2 yıllık Tapu Kadastro bölümünden mezun olduktan sonra 1990 yılında üniversite sınavına girerek Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanması ile birlikte Ankara günleri başladı.
7-Bugün yargıda örgütlediği iddiası sık sık gündem olan İskenderpaşa cemaati olarak bilinen Hakyol Vakfına ait evlerde kaldı.
8-Üniversiteyi bitirdikten sonra memleketi Çorum’a geldi.
9-Bugün Merkez Parti Genel Başkan yardımcılığını yapan Av. Ahmet Ünal’ın yanında stajını tamamlayarak serbest Avukat olarak çalışmaya başladı.
10- 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulan Ak Parti'den siyasete girdi.
11-2001’de Ak Partinin Çorum İl yönetiminde teşkilattan sorumlu İl Başkan yardımcısı olarak görev aldı.
12-Bir yıl sonra 3 Kasım 2002 milletvekilliği seçimleri öncesi AK Parti’den istifa ederek aday adayı oldu.
13-31 yaşında genç bir aday adayı olarak partilerden ciddi bir ilgi görmesine ve temayülde hatırı sayılır bir oy almasına rağmen milletvekilliği listesinde kendisine yer verilmedi.
14-2004 yılında seçildiği Çorum Belediyesi Kent Konseyi başkan yardımcısı oldu. Kentin sorunları üzerine çalışmalar yaptı. Bu dönem STK ile iyi ilişkiler geliştirdi.
15-2005 yılında Çorum Belediyesinde yaşanan Kasa Operasyonu sonrası yargılan AKP’lileri savunan avukat grubunun içinde yer aldı.
16-Yaptığı savunma ile davanın seyrini değiştirerek davanın 6. duruşmasında "irtikap" suçu görevi kötüye kullanmaya dönüşmesini sağlayan isim olarak dikkatleri üzerine çekti.
17- Bu olay sonrası Çorum'da dikkat çeken davalarda tercih edilen isim oldu.
18-2006 yılında Paşa Çeten ve Metin Demirci gibi şairlerle birlikte Aşkın E Hali isimli Edebiyat Dergisini çıkarmaya başladı.
19-Çorum'da 2007 yılında Ensar Vakfı'ndaki kurslara katılan kız öğrencilere taciz iddiası ile tutuklanan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, Ensar Vakfı Çorum Şubesi Başkanı Z. İ'nin avukatlığını yaptı.
20-Dava devam ederken Çorum 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Kenan Yaşar, mahkemeye dilekçe vererek davadan çekildi.
31- Oylama sıralamasında ikinci olan aday adayı ile arasında 15 oy birinci olay aday adayı ile arasında 81 oy farkı vardı.
32-Fakat genel merkez tarafından sıralamaya alınmadı.
33- Ön seçim de ilk üç isim arasında olmasına rağmen aday yapılmaması Çorum kamuoyunda büyük yankı buldu.
34- AK Parti genel merkezi tarafından üstünün çizilmesine Alevi kimliğinin etkili olduğu iddia edildi.
35-Defalarca AKP genel merkezi tarafından yapılan aday belirleme temayülünde ön sırada çıkmasına rağmen listeye konulmamasına rağmen AKP’de ayrılmadı. Fakat bu duruma kırıldığı yakın çevresi tarafından dile getirildi.
36- 2010 yılında 65 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle kurulan Çorum Sivil Toplum Kuruluşları Evet Platformu Yürütme Kurulu Üyeleri arasında yer aldı.
37-2011 yılında temayülden ve kamuoyundan aldığı büyük desteğe rağmen sıralamaya konmaması ve kentte bu durumun alevi kimliği ile ilişkilendirilmesi sebebiyle yavaş yavaş siyaset ile arasına mesafe koydu.
38-Bu dönem yazdığı kitaplar şiirler ve girdiği davalarla ile gündem oldu.
39- "Marasanta, Mor Hırkalı Aşk, Söz Ağrısı" isimli şiir kitapları, "Öyküncü Öykü" isimli bir adet öykü kitabı yayımladı.
40- İsmi sık sık AKP kulislerinde farklı görevler için gündem olmasına rağmen önemli bir göreve getirilmedi.
41-Sadece kardeşi Alişan Yaşar’ın CHP bütün yerel seçimlerde belediyeyi kazandığı Mecitözü'nde Ak Parti İlçe Başkanı olmasına ve belediye başkanlığı için aday olmasına ışık yakıldı.
42-Alişan Yaşar’ın Mecitözü’nde Ak Parti’nin oylarını artırması belediyeyi kazanmasına yetmedi.
43-2014 yılında yapılan Çorum Barosu seçimlerinde kazanan başkanın listesini delerek Türkiye Barolar Birliği Delegesi oldu.
44-2015 yılında milletvekili aday adaylığı düşüncesi parti içi dengelere ve sert lobi faaliyetlerine kurban gitti.
45-AK Parti'den Çorum Milletvekili adayı olabilmek için 24 kişi başvuruda bulundu fakat Kenan Yaşar aday adaylık başvurusu yapmadı.
49-Kendisi dilendirmese de yakın çevresi ve yerel kamuoyu Alevi kimliği dolayısıyla AKP’de etkili bir görev verilmediği dillendirdi.
50- Üniversite öğrencilik yıllarında Hakyol Vakfı evlerinde kalan AKP'nin kuruluşundan beri içerisinde olan bir isim olmasına rağmen önemli bir göreve getirilmeyen Kenan Yaşar son gelişme üzerine siyasete ara verme kararı aldı.
51- AKP üyeliğini sonlandırmasa da parti çalışmalarına katılmayarak parti ile arasına mesafe koydu.
52- BU mesafeli süreçte meslektaşları ile ilişkilerini geliştirdi.
53-Çorum Barosu’nun 2018 yılı Olağan Genel Kurulu’nda Av. Sevinç Demirtaş Şahin’in ile başkanlık için yarıştığı genel kurulda Çorum Barosu Başkanı seçildi.
54-Bu seçimde Av. Kenan Yaşar 185 oy alırken Av. Sevinç Demirtaş Şahin de 96 oy aldı.
55-Baro başkanlığı döneminde KHK ile ihraç edilen avukatların avukatlık stajı yapmalarına engel olmadı.
56-Kenan Yaşar’ın Baro Başkanlığı döneminde Çorum Barosu KHK’lı avukatlara ruhsat verme geleneği devam etti.
57- KHK ile ihraç hakim ve savcıların avukatlık stajı noktasında sıkıntı çıkarmadı.
58-Baro başkanlığı döneminde Metin Feyzioğlu ile sık sık gezilere çıktı.
59- Alevi kökeni hatırlayan meslektaşlarına evet ben alevi kökenliyim ama muhafazakarım diye cevap verdiği açıkladı.
60-Ve üç yıl sonra yapılan Çorum Barosu seçimlerine rakipsiz girerek bütün avukatların oyunu aldı.
61-Üç yıl sonra tek aday olarak girdiği seçimde aldığı 316 oy dikkatlerden kaçmadı.
62-2021'de Türkiye Barolar Birliği başkanlığına aday olan Metin Feyzioğlu'nun listesinde yer aldı ama seçimi kaybetti.
63-Baro kontenjanından TBMM’ne AYM üyesi seçilmesi için yapılan seçimde aday oldu.
64-Parti çalışmalarında edindiği tecrübeyi burada somutlaştırma imkanı buldu.
65-Muhalif Baro başkanlarının arasındaki yaşanan kavgaları lehine çevirdi.
66-Önce Baro seçiminde sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinde yapılan seçimden başarıyla çıktı.
67- Bugün itibarı ile 51 yaşında olan Kenan Yaşar AYM üyelerinin görev süresi 12 yıl ile sınırlandırıldığından 63 yaşına kadar kesintisiz Anayasa Mahkemesi üyesi olarak görev yapacak.
68- Kendisini Muhafazakar bir alevi olarak tanımlayan Kenan Yaşar'ın nasıl bir Anayasa Mahkemesi üyesi olacağını şimdiden kestirmek ve o konuda yorum yapmak şimdilik oldukça güç.
69- Biraz sabır canlar erenler,
Çorum Demokrasi ve İnsan Hakları Derneği Başkanlığı döneminde okullarda demokrasi, insan hakları ve hukuk konulu konferanslar veren Kanan Yaşar'ın nasıl bir AYM üyesi olduğu alınan kararlar ve attığı imzadan öğreneceğiz.
70- AKP'den üç defa aday adayı olan fakat listede yer verilmeyen il başkanlığı ve belediye başkanlığı için yapılan anketlerde ön plana çıkan Kenan Yaşar'ın AYM üyesi olması için AK Parti nasıl oldu da oy verdi?
Gelin bu soruya cevap verip konuyu kapatalım.
71-Öncelikle bilinmesi gereken husus "Sosyal Demokratlık tarafı daha ağır basan Erinç Sağkan’ı seçen 57 baro, AYM üyeliği için belirlenecek adaylarla ilgili bir araya gelme gereği duymadı."
72- 57 Baronun bir araya gelememesi Ak Parti'ye yakın duran baroların bir araya gelmesi ve Yaşar adında mutabık kalmaları sonucu dengeler değişti.
73-Aslında AKP vekil adayı yapmadığı partide etkin bir göre vermediği Kenan Yaşar'ı AYM üyesi olarak atamadı.
74-Anayasa Mahkemesi'nin boşalan üyeliğine Çorum Baro Başkanı Kenan Yaşar'ın seçilmesinin en büyük sebebi seçim sürecini yönetemeyen Türkiye Barolar Birliğidir.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
Bu gün twitter da #GültekinAvcıNeYaptı etiketi ile paylaşılan mesajları görünce merak ettim.
Kısa bir araştırma sonunda gördüm ki eski savcı, gazeteci yazar Gültekin Avcı için 2013 yılında yazdığı gazete yazıları gerekçe gösterilerek 2 müebbet ve +75 yıl hapis cezası talep edilmiş.
GültekinAvcı NeYaptı
2020'de "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” ve “Silahlı Terör Örgütü Yöneticiliği” suçlamaları ile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiş.
Bir tarikata ait yurtta başı kesilen Ünv. öğrencisi, cemaat evinde kalan ve arkasında video kaydı bırakarak intihar eden Enes Kara üzerinden başlayan “tarikat ve cemaatler yasaklansın”,”tarikat ve cemaatler devlet kontrol etsin”çağrılarını hafife almayın.
Çünkü “tarikat ve cemaatler yasaklansın”,”tarikat ve cemaatler devlet kontrol etsin” tartışmasının başlatan olayların beşinci kol faaliyeti olma ihtimalini göz ardın etmemek gerekir.
Unutmayalım ki 28 Şubat yolunun taşları döşenirken Mehmet Kutlular’ın gencecik kızı karanlıkta kalan bir eroin hadisesi Bülent Arınç’ın oğlu trajik kazası ile hayata veda ettiklerinde henüz hayatlarının baharındaydı.
AHMET ALTAN 14 YIL ÖNCE YAZMIŞ
"okuyun hele erenler bakın ne yazmış..."
6 Ekim 2007 tarihinde "dini, dindarlığı insanlara öğretmek benim gibi bir inançsıza düşmez ama...." diye yazmış AMA BAKIN NASIL DERS VERMİŞ...
1-İbadetine düşkün ulu bir kişi, kalabalıkların arasında Allah’a ulaşmakta, gerektiğince ibadet etmekte, bütün ruhunu, bütün varlığını Allah’a adamakta zorluk çektiğine karar vererek çöle çekilmiş.
2-Günler, haftalar, aylar, yıllar boyu bir yudum su, bir tane hurma ile beslenip bütün vaktini ibadetle geçirmiş.
HAYRETTİN KARAMAN MI DEDİNİZ?
Demirci Nurettin'in oğlu Hayrettin Karaman'ın İslamı temsil ettiğini zannederek dine karşı tepki gösterenlere İmâm-ı Âzam Ebû Hanîfe'nin devrin halifesinin yanlış uygulamalarına karşı durduğu için zindana atıldığı ve kırbaçlandığı hatırlamak gerekir.
Demem o ki erenler bizim beslendiğimiz kaynak ve ölçümüz İmâm-ı Âzam Ebû Hanîfe'dir. Oğluna ve damadına makamlardan makam beğenen Hayrettin Karaman değildir.
O, İmâm-ı Âzam Ebû Hanîfe ki Emevîler ve Abbâsîler devrinde halife ve valilerden gelen hediye ve görev tekliflerini onların haksız tutumlarını tasvip etmiş olmamak ve halk nazarında onlara meşruiyet kazandırmamak için kabul etmedi.