@rzuaslan Profile picture
Mar 18 7 tweets 4 min read
Ik zet net weer voor het eerst sinds dagen weer Netflix aan en zie ineens Grond, dus denk oké let's try deze Nederlandse-Marokkanen serie, blijken het Belgische Marokkanen. Ben nu al vanaf de eerste Vlaamse klank verkocht.😍
"Dat is het hele punt van traditie, dat je zelf niet meer hoeft na te denken."
Hahahaha love deze sneer naar witte bekeerlingen! #Grond
Ik ga echt stuk om deze serie. Ik zeg ook altijd gewoon ja op deze "moslimtest" van moslims. Gewoon om die reactie te ontlokken van wat je "hoort" te antwoorden op die vraag als moslim. Moslims zijn zo belachelijk soms, goeie persiflage haha. #Grond
Die scène bij het graf van zijn moeder.😔
Goed in beeld gebracht hoe schadelijk onze vaders soms kunnen zijn. En goed dat ze de kritische rol over vaders aan de zoon hebben gegeven ipv aan de dochter. #Grond
Mooi hoe de makers van Grond dit meegeven voor in ons collectief geheugen, want velen lijken dit deel te vergeten. Iqra, also de mooiste meisjesnaam.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with @rzuaslan

@rzuaslan Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @rzuaslan

Mar 19
Ik vind het echt eng dat zoveel mensen, die ik als enigzins kritisch beschouwde, binnen een paar dagen helemaal Oekraïne fans zijn geworden door oorlog. Vlaggen in hun bio's, propaganda tweeten, meedoen met de oorlogsretoriek van wij/zij.
Heb me bij WO2 lessen vaak afgevraagd hoe dat alles kon gebeuren. Hoe mensen oorlog toestonden, maar het zijn dus deze mechanismen. Mensen die bijna smeken om een derde wereldoorlog, want sensatie. Mensen die meedoen met een vijandsbeeld creëren.
Hele festivals die opgetuigd worden, zogenaamd om Oekraïne te steunen, maar vooral om te tonen hoe goed ze zelf zijn. Puur exhibitionisme.
Read 7 tweets
Feb 8
Weer typisch witlinkse mannen Twitter, grappen over onderdrukking dat hen niet treft. Wanneer gaat NL ooit kappen met dit trieste niveau van moppentappen over serieuze problemen?
Hoe werkt hun hoofd ook steeds zo elke ronde? Echt bizar. Iets heel ergs gaande, hun hoofd: wachtttt hahaha, dít is een goede/scherpe/bijdehandte/creatieve grap *write tweet send*!
Het is net als bij White Innocence en zoals Sara Ahmed zegt, white men is een supportsysteem. Het bagatelliseren, derailen, grapjes etc is het opwerpen van muren. Belemmeren van progressie en (voor hen pijnlijke) machtsafname binnen het systeem.
Read 5 tweets
Jan 22
Zie net beelden van Tim Hofman die ook nogal seksueel grensoverschrijdend zijn. Maar het gaat er niet om dat je als man nooit die shit hebt gedaan, you all did, believe me. Dat is jullie socialisatie. Gaat erom dat je de confrontatie aangaat met jezelf, bewust wordt, verbetert.
Dat is het enige wat toekomstige slachtoffers gaat voorkomen en misschien ooit een beetje cultuurverandering gaat brengen. Alleen maar ooh en aah roepen over klootzakken gaat ons niet beschermen.
En ja dat hij dan wel de moraal ridder gaat uithangen, met een overduidelijk problematisch verleden, is indd nogal misplaatst.
Read 4 tweets
Jan 21
Niemand maar dan ook niemand misbruikt seksueel misbruik voor aandacht. Dat denk je alleen als je het echt niet snapt. Weet je hoeveel moeite het kost om alleen al tegenover jezelf te erkennen dat je seksueel misbruik bent? Besef effe wat het betekent. Voor jezelf alleen al.
We weten dat het heel veel en heel vaak gebeurt, maar toch zijn we sceptisch, geloven we het niet, bagatelliseren en minimaliseren we het. Let op dat reflex bij jezelf. Kan je overlevingsmechanisme zijn. Willen dat we controle hebben over de vervelende dingen die ons overkomen.
Maar het is niet solidair met slachtoffers. Het doet meer schade. Als we meer controle willen over dit soort dingen, moeten we het (h)erkennen, interventies, zoveel mogelijk veiligheid proberen in te bouwen, hyperbewust en sensitief zijn over macht(misbruik), zorgen en helen etc.
Read 4 tweets
Jan 21
TW: rape

Yup date-rape, gezellig wijntje/blowtje samen zodat haar grenzen vervagen en mannen ons makkelijker in bed kunnen krijgen, jullie hand onder haar kleren blijven duwen, terwijl ze wegduwt en alleen wilde zoenen, doen alsof ze de vrijpartij moet afmaken met sex etc.
TW: rape

Bijna al onze eerste keren sex is onder druk van een man. Enthousiast consent, dus dat zij net zo graag wil als jij, gaan mannen meestal aan voorbij. Zij hebben fysieke overmacht. Pushen, hard to get spel, over streep trekken, aannemen dat ze sex wil als ze nat is etc.
Mannen moeten allemaal eens eerlijk naar zichzelf kijken en zich afvragen: Hoevaak heb ik misbruik gemaakt van mijn fysieke overmacht? Hoevaak heb ik sex gepusht, terwijl ik eigenlijk wel wist/voelde dat zij (nog) niet wilde? Denk hier kritisch over na en >
Read 4 tweets
Dec 26, 2021
Het is echt fascinerend hoe boos witte mensen, witte mannen vooral, worden van geblokkeerd worden. Het is echt die afwijzing van hun witte mannelijke superioriteitswaan. Ze accepteren die grens ook niet van bw/woc. Ze willen altijd toegang tot jou hebben. Echt creeps.
Een hele groep witte mannen is WOEST omdat ik ze geblokkeerd heb. Echt agressief. Ze eisen toegang tot mij. Er bestaat zelfs een bot die mijn tweets herhaalt. Ze screenshotten structureel tweets. Er is echt iets eng mis bij die lui.
Herinner me die journalist die een heel draadje had gemaakt over waarom in niet het recht had hem te blokkeren. De entitlement van witte mannen is echt bizar.
Read 6 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(