Stratos Network, Cosmos SDK altyapısı ile çalışan merkeziyetsiz veri Zinciridir, kısaca Metaverse veya diğer Dapp'ler için merkeziyetsiz veri depolama hizmeti sunar.
Polkadot'ta ki Cere Network benzetebiliriz.
2- Bu node kurulum hepsinden önemli, hatta Aptos'dan bile.
Kurulumu zor, bir hata ile karşılaşırsanız hemen pes etmeyin veya şikayet etmeyin.
Gerçekten baya vaktimi yedi bu rehber, hatta bir kez silindi baştan başladım.
Keyifli okumalar dilerim <3
3- Öncelikle şunu söylemek istiyorum, floodu kısımlara ayırdım. Kısım 1'den kısım 2'ye kadar gerekli yazılımların kurulması, step by step sadece kodları yazmanız yeterli.
Kuruluma geçmeden önce şunları söylemek istiyorum:
4- Sunucu nedir?
7/24 açık sanal bir bilgisayardır, bizim burda sunucu kullanmamızın sebebi kurmuş oldugumuz düğümün yüksek internet gereksini ve sürekli açık olmasıdır.
Contabo,OVH gibi firmalardan aylık kiralanabilir. Digitalocean,Google Cloud,Linode ve Alibabacloud +
5- + gibi firmalardan ücretsiz temin edebilir ve bu kurulum işlemlerini yapabilirsiniz.
Kurulum işlemi nasıl oluyor?
Sonuçta biz bir sanal bilgisayar alıyoruz ve bu bilgisayar Ubuntu 20.04 işletim sisteminde.
6-
Diğer Tüm Linux Dağıtımları gibi Ubuntuyada SSH ile baglanmamız gerekiyor. Benim burda Tercihim Putty.
Termius ve PowerShell gibi diğer terminallerlede erişebilirsiniz
++
7- Genel Olarak Kullandığımız yazılımlar nelerdir?
1- Biliyorsunuz bir çok ağ testnetlerinde kurulum öncesi, form doldururken, ödül dönemi veya validatör seçimleri olduğu zaman GitHub hesabı sorulur, bu kısma önem verilir.
bknz: Archway, kimsenin GitHub'ı olmadığı için seçilmediler, ++
2- Büyük bir fırsattı Archway, ödül dağıtımı yapıldığı zaman daha iyi anlayacaksınız ne demek istediğimi.
- Hocam ben node kurmuyorum ki banane ne?.. demeyin, nerede işe yarayacaklarını burada anlatırsam github anlatımına geçemem, yayınlarda bahsederim.