آیش مطلق، تنها راه نجات جنگلهای ایران #چندتوییت 1- عمده برداشت چوب در جنگلهای ایران قاچاق و غیر قانونی است. اما همین تجارت ویرانگرانه عمدتا در پوشش همان بخش کوچک برداشت به ظاهر قانونی انجام میشود.کاری برای توسعه و رفاه جامعه محلی انجام نشده، امکانات پایش و جنگلبانی بسیار کم است،
2- و البته فساد در مقامات محلی بیداد میکند. تنها چاره، آیش مطلق جنگلها است. باید چند سالی مطلقا برداشت و حمل و نقل چوب در جنگلها و نواحی پیرامون آن ممنوع شود. باید حتی مشاهده یک تکه چوب در یک خودرو عقوبتی به اندازه کشف مواد مخدر داشته باشد.
3- به این شکل زیر پوشش یک مجوز هزار نفر در هر گوشه جنگل مشغول قطع درختان نمیشوند.
الان خیلیها میآیند و میگویند معیشتهای بسیاری وابسته به همین برداشت چوب است و مردم نیازمند هستند و فلان. همین دلسوزیهای رقیق و بیجا بهانه میدهد به حاکمیت که جنگل را باج بدهد به مردم محلی.
4- وظیفه حاکمیت است که برای مردم معیشت پایدار فراهم کند، نه این جنگلهای نیمهویران. کسانی هم خواهند گفت حدی از برداشت چوب حتی برای سلامت خود جنگل هم لازم است. بله علما. این را میدانیم. اما در آیش مطلق و کنترل شدید هم چند برابر آن حد اکولوژیک برداشت خواهد شد.
5- شما سفت بگیرید برای آیش مطلق، تا لااقل اکتفا شود به حدی نه چندان بیشتر از برداشت ضروری و قابل تحمل. راه دیگری نیست.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
🔲 چند گزاره عینی در باره جنگ روسیه علیه اوکراین #چندتوییت
۱- یکی از همکاران من، والریا، روس است و در تعطیلات هفته پیش میزبان شمار زیادی از اقوام و دوستان روس مقیم اسلو بوده. برای من جالب بود بدانم مردم روس در باره پوتین و حمله او به اوکراین چگونه فکر میکنند.
۲- والریا خودش مخالف این جنگ است و در عین احساسات وطنپرستانهاش چون چند وقتی در اوکراین زندگی کرده این کشور را هم بسیار دوست دارد. آنچه در پی میخوانید برداشتی است از نظرات والریا. که به هر حال ژئوپلتیک میداند و نیز منصف و منطقی نظر میدهد همیشه.
۳- ⁃ همین فردا اگر در روسیه یک انتخابات برگزار شود بیشتر از ۸۰ درصد مردم به پوتین رای خواهند داد. او تنها قهرمان کنونی ملت روسیه است.
⁃ همین فردا اگر در روسیه موضوع حمله به اوکراین به رأی گذاشته شود بیش از ۷۰ درصد مردم موافق این حمله خواهند بود.
استمداد برای نجات بلوطهای زاگرس #چندتوییت
۱- آفتی که هشت سال است عمدتا در بهار به جان بلوطهای زاگرس می افتد به نظر می رسد امسال گسترده تر شیوع پیدا کرده است. عواملی که دست اندرکار نابودی جنگلهای زاگرس هستند فهرستی است بلندبالا. پروانه جوانه خوار اما در این سالها ...
۲- ... به یکی از پرکارترین این عوامل تبدیل شده است. لاروهای این پروانه از جوانه و برگ بلوط تغذیه میکنند و باعث ناباروری و خشکیدن آن میشوند. دلیل اصلی شیوع اینگونه آفتها همان مسئله غالب زیستبوم ایران است: خشکیدگی. در بالادست کاهش بارش و افزایش تبخیر و تعرق عامل اصلی است،
۳- ... در پایین دست افزون بر کاهش بارش، چاهها رمق زمین را میکشند، سدها هم نمیگذارند آبی از بالادست برسد. پس درخت تشنه و خشکیده مستعد هجوم هر افتی می شود.
چاره کار افزون بر روشهای مکانیکی استفاده گسترده از محلولهای بیولوژیک آفت کش مثل BT است.
ایده بن سلمان برای "ربع الجنگل"! #چندتوییت
۱- شاید تا حالا شنیده باشید که عربستان ایده بلندپروازانهای برای تبدیل خاورمیانه به یکی از مناطق پیشگام در کنترل گرمایش جهانی دارد. این مطلب میگوید که جزئیات این برنامه چیست. خواهید دید این ایده از آنچه تصور میشود بلندپروازانهتر است.
۲- بن سلمان میخواهد تعداد ده میلیارد اصله درخت در شبه جزیره عربستان بکارد. اما آب را برای این همه درخت از کجا میآورد؟ با شیرینسازی دریا.
شاید بگویید برای کشوری که آن همه نفت دارد شیرینسازی کاری ارزان و کم هزینه است.
۳- اما نکته اینجاست که قرار است منبع تامین سوخت آبشیرینکنها انرژیهای تجدیدپذیر باشند.
ده میلیارد اصله درخت میتواند مساحتی بالغ بر ۲۰۰ میلیون هکتار را دربر بگیرد. این واقعا بیشتر از یک چهارم مساحت عربستان است.
🔲 کود سوسیالیسم است و انقلاب ۵۷ #چندتوییت
۱- یکی از دلایل نابودی اراضی کشاورزی کره شمالی و ویرانی این کشور در سیلهای دهه نود میلادی افراط در مصرف کودهای شیمیایی اعلام شده بود. کیم ایل سونگ برای دستیابی به راندمان محصول بیشتر دستور داده بود هر چه بیشتر از کود شیمیایی استفاده شود.
۲- جمله معروفی است از کیم که کود سوسیالیسم است! در نتیجه اصطلاحا خاک این کشور شیمیزه و نامقاوم شده و در اولین سیلابهای دورانی شسته شد و از دست رفت. از آن پس کره شمالی یک کشور گرسنه و قحطی زده ماند که ماند.
۳- داستان ما هم این است که بعد از انفلاب ۵۷ سطح زیرکشت را دو برابر کردند. این عمدتا بعنی کشاورزی در جاهایی با خاک نامناسب. آب هم به تدریج کمتر و کمتر شد. بنابراین سال به سال میزان محصول کمتر و هزینهها بیشتر شد.
برای فیلسوفی که بعد از مرگ مجوز اشتهار یافت #رشتو
۱- به فهرست کسانی که علیه #آرامش_دوستدار نوشتهاند نگاه کنید. غالبا سردبیران و مصدران و برکشیدگان جریان مسلط رسانه ای ایران در چند دهه گذشته. اینگونه است که آنها میتوانستهاند حتی اندیشمند برجستهای چون دوستدار را ..
۲- ... از دسترس نسل جوان دور نگه دارند و برعکس هر مدعی تازه ترمودینامیک قرآن را به عنوان فیلسوف و علامه به افکار عمومی حقنه کنند. اینکه بدنه روزنامهنگاری ایران نه فقط آزادیهراس و تغییرگریز، و نه فقط دینخو بلکه ناخواسته حتی خمینیخو است را نیز باید از این زاویه دید.
۳- اغلب آنها از زیر شنل همین سردبیرانی بیرون آمدهاند که فیلسوف اعظمشان آن مجری انقلاب فرهنگی است که خمینی را باسوادترین حاکم تاریخ چند هزارساله ایران میداند. واقعیت این است که روزنامهنگار ایرانی صد بار از سروش شنیده و شاید نه حتی یک بار از دوستدار.
هشدار پاییزی همه ساله به مقامات محترم! #چندتوییت 1- به عادت معهود همه ۲۹ سال گذشته (دقیقا از ۲۶ آذر ماه ۱۳۷۱ و زمان انتشار نخستین شماره روزنامه همشهری) برای بیستونهمین بار در آغاز هر پاییز این را یادآور میشوم:
- پاییز که بیاید پشت سرش زمستان است، مقامات محترم!
2- ... زمستان راهها بسته میشود و نمیتوانید به روستاییان و کوچنشینان بالادست سوخت برسانید. اگر سوخت نرسد، چارهای جز سوزاندن باقیمانده بلوطها و دیگر بوتهها و درختان کم برگوبار دامنهها ندارند. نگویید برف غافلگیرمان کرد. در زمستان همیشه برف میبارد و در کوهستانها بیشتر.
3- از نیمه آبان به بعد وارونگی دما شدت میگیرد. از الان ساعت آغاز کار را تغییر به ۹ صبح به بعد تغییر دهید. اصلا سخت بگیرید برای هر کس که ناچار است ماشینش را قبل از ۹ صبح توی خیابان بکشاند. مدارس و اصناف و ادارات را از آغاز به کار قبل از ۹ صبح منع کنید.