پشت پرده پتروشیمی #میانکاله/
🔹️این نکات گزیده‌ای از گفتگوی عیسی کلانتری، رییس سابق سازمان #محیط_زیست با شرق است که در دوره او به پتروشیمی میانکاله مجوز داده شد.
🔸️س: چرا به پتروشیمی میانکاله مجوز دادید؟ ج: محیط زیست و وزارت نیرو به توافق رسیدند که فقط به پتروشیمی‌ها و
پالایشگاه‌های کنار دریا مجوز بدهند و ما نمی‌توانیم جلوی توسعه اقتصادی کشور را بگیریم!
🔸️س: پتروشیمی میانکاله توجیه اقتصادی ندارد. در آن منطقه گاز کافی نیست و بازار قفقاز در دست #روسیه است، از کدام توجیه اقتصادی حرف می‌زنید؟/ج: این را وزارت نفت باید بگوید که چرا به چنین طرحی
مجوز داده؟!
🔸️س: زمین را چه کسی به مالک پتروشیمی بخشید؟/ج:از ۱۶۵ میلیون هکتار مساحت ایران ۲۵ میلیون هکتار زمین متعلق به مردم است وسازمان منابع طبیعی اختیار ۱۴۰ میلیون هکتار زمین‌های کشور را دارد و این سازمان زمین را به مالک پتروشیمی داد.
زمین مگر به عنوان چراگاه به دامداران
واگذار نشده بود؟/ ج: پروانه چرا مالکیت نیست و سازمان منابع طبیعی هروقت که اراده کند می‌تواند زمین را بگیرد.
🔸️س: واگذاری‌های منابع طبیعی چقدر قانونمند است؟ چگونه توانست مالکیت کوه دماوند را به اوقاف بدهد؟/ ج: آن خلاف قانون بود باطل شد.
🔸️س: زمان خشک کردن هورالعظیم محیط‌زیست
چرا کوتاه آمد و همان سرنوشت در انتظار میانکاله است؟/ ج: شورای عالی امنیت ملی به ریاست رییس‌جمهوری و شورای عالی محیط‌زیست به ریاست رییس‌جمهوری در موارد استثنا می‌توانند مستقل عمل کنند!
🔸️س:چگونه به کسی که دو کد ملی دارد،
مجوز دادید؟ ج: این را وزارت نفت باید بگوید. آنها به ما
می‌گویند تولیدکننده است و تولیدکننده صدام حسین هم باشد به ما ارتباطی نداشت!
🔸️س: قوانین چه می‌شود پس؟/ ج: گاهی با اسلحه می‌آیند و به محیط‌زیست تجاوز می‌کنند و کاری از دست کسی برنمی‌آید!

پ.ن: سوالات و جواب‌ها خلاصه شده اما نقش قانون در این کشور به خوبی روشن است!

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Maryam Shokrani

Maryam Shokrani Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @shokrani_maryam

May 22
قابل توجه کسانی که مدعی‌اند مردم ایران تظاهر به نداری می‌کنند!

🔸️حدود یک چهارم ایرانی‌ها در زاغه‌ها و سکونتگاه‌های غیررسمی زندگی می‌کنند و نزدیک به ۴۰درصد مستاجر هستند و نیمی از مردم #تهران مستاجر و یک سوم آنها زاغه‌نشین هستند.
🔸️حدود نیمی از ایرانی‌ها خودروی شخصی ندارند و
بیشتر مالکان خودرو در ایران #پراید و پژو ۴۰۵ دارند. همچنین در ۳ سال ۹۷ تا ۹۹ سهم ایرانی‌ها از مالکیت #خودرو ، موتورسیکلت و دوچرخه کاهش داشته و نشان می‌دهد که مردم به فروش وسایل نقلیه خود روی آورده‌اند.

🔸️حدود ۶۰ درصد ایرانی‌ها درآمد کافی و شغل مناسب ندارند و نبود شغل مناسب سبب
شده ایرانی‌ها بیشتر به مسافرکشی، مغازه‌داری و کشاورزی روی بیاورند. به طوری که از هر ۵ شاغل ایرانی یک نفر مسافرکش است.

🔸️میانگین درآمد مردم #ایران در سال ۹۹ فقط حدود ۶ میلیون و ۲۲۲ هزار تومان بوده که با قیمت #دلار آن سال حدود ۲۸۰ دلار می‌شود. بنابراین "میانگین" درآمد ایرانی‌ها
Read 5 tweets
May 17
#هند کریدور عربی را به جزیره متروکه #ایران ترجیح داد
🔹️رویگردانی عجیب هند از بندر چابهار، حالا با اخبار تازه مفهوم پیدا کرده است. شش کشور عربی حوزه خلیج فارس، به‌زودی صاحب یک راه ریلی مشترک می‌شوند. راهی که هند را بدون نیاز به بندر چابهار و ایران به اروپا می‌رساند و البته یک سر
این کریدور ترانزیتی مشترک به بندر حیفا در #اسرائیل و سپس #ترکیه می‌رسد.
مقامات اسرائیل می‌گویند بخش زیادی از این مسیر موجود و تنها ۳۰۰ کیلومتر از آن که در خاک #عربستان سعودی و اردن قرار دارد، باید ساخته شود.
این کریدور در واقع یک راه ریلی مشترک بین کشورهای عربی خلیج فارس است که
راه‌آهن خلیج فارس خوانده می‌شود و از جنوب خلیج‌فارس و دریای عمان می‌گذرد. محور شرقی به بنادر هند متصل می‌شود و تا بندر حیفا و سپس ترکیه و اروپا می‌رسد.
علی ضیایی، تحلیلگر صنعت حمل‌ونقل به «شرق» می‌گوید که بعد از عادی‌سازی روابط اعراب با اسرائیل تکمیل این راه‌آهن سرعت گرفته و
Read 4 tweets
May 14
مستاجر زمین‌خوارها!
🔺️اینجا زاغه‌نشینان مستاجر زمین‌خواران می‌شوند. دولت #ایران برخلاف سایر کشورها برای طبقات محروم مسکن اجتماعی نمی‌سازد. مسکنی که اجاره آن تقریبا رایگان است و آنها ناچار می‌شوند در زاغه‌هایی بدون آب، برق و گاز اجاره‌های سنگین به زمین‌خواران بپردازند.
🔺️برای
گزارش"مستاجر زمین‌خوارها" به دره مرتضی‌گرد رفتم! جایی که زاغه‌نشینان تهرانی آنجا می‌کنند. کنار دکل‌های فشارقوی برق و در مجاورت کانال‌های فاضلاب. جایی که مردم‌ش یک کیسه ۱۰ کیلویی باقالی را فقط برای ۱۰ هزار تومان دستمزد پاک می‌کنند و زباله‌گرد هستند یا کارگر ساختمانی اما برای همان
زاغه‌ها ۳۰ میلیون تومان ودیعه و یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان در ماه اجاره می‌دهند.
به چه کسی؟ به زمین‌خواری که ۳۰ هزار مترمربع زمین‌های آنجا را تصرف کرده و مستاجرها از او شماره حساب‌هایی با نام‌های مختلف دارند.
🔺️محمدسعید ایزدی، معاون سابق وزیر راه و شهرسازی
Read 6 tweets
May 14
مردم #ایران برای آنکه بتوانند طبق الگوی استاندارد تغذیه کنند ناچارند بیشتر از ۸۶ درصد حداقل دستمزد خود را خرج کنند و اگر #یارانه دولت را گرفته باشند، ناچارند بیشتر از ۵۷.۵ درصد از حقوق خود را صرف خرید غذا کنند. این موضوع باعث شده که ایرانی‌ها از تغذیه سالم فاصله بگیرند و برای
جبران کالری مورد نیاز خود به مصرف نان، برنج، روغن و شکر بیشتر روی آورند. به طوری که مردم ایران طبق گزارش فائو حدود ۶ برابر اروپایی‌ها نان می‌خورند و میزان مصرف روغن آنها طبق گزارش وزارت کشاورزی حدود ۱.۷ و شکر ۱.۵ برابر میانگین جهان است.
در محاسبات زیر حداقل قیمت کالاهای دولتی
و نرخ میادین میوه در نظر گرفته شده.
بر اساس اعلام وزارت بهداشت تغذیه استاندارد هر فرد روزانه ۳۲۰ گرم نان، ۱۰۰ گ.برنج، ۲۰ گ.ماکارونی، ۲۶ گ.حبوبات، ۷۰ گ.سیب زمینی، ۲۸۰ گ.سبزی، ۲۶۰ گ. میوه، ۴۸ گ. گوشت قرمز، ۵۰ گ.گوشت سفید، ۲۴ گ.تخم مرغ، بین ۲۲۵ گ. لبنیات، ۳۵ گ.روغن و ۴۰ گ.شکر است.
Read 4 tweets
May 3
چرا ماکارونی گران شد؟!
🧩ماجرای گرانی #ماکارونی و #بنزین بسیار شبیه است. زمانی که اقتصاد کشور زیر فشار تحریم و تورم دو رقمی فلج شده است، سیاستمداران کلیدواژه‌های یارانه پنهان و قیمت جهانی انواع کالا را سر زبان می‌اندازند و مدعی می‌شوند که آنها کالا را به مردم #ایران ارزان
می‌فروشند و یارانه‌ها باید حذف شود وقیمت‌ها جهانی شود. آنها اما تمام حقیقت را نمی‌گویند چون قدرت خرید مردم را در نظر نمی‌گیرند. در واقع دستمزد مردم ایران با ریالی محاسبه می‌شود که هرروز در حال سقوط است و هزینه‌ها با #دلار و قیمت جهانی!
🧩آنها از قیمت‌های بازار جهانی حرف می‌زنند
اما کدام بازار جهانی و تجارت آزاد؟ کجای اقتصاد ایران به بازار جهان وصل است که قیمت‌هایش مشابه بازار جهان باشد؟ سیاستمدارانی از قیمت‌های جهانی می‌گویند که درهای کشور را روی جهان بسته‌اند اما هدف آنها چیست؟
🧩آنها فقط دنبال جبران کسری بودجه خود هستند اما نتیجه چه می‌شود؟بنزین و آرد
Read 8 tweets
May 1
"خانم اثر انگشت‌تان ثبت نمی‌شود... شما اثر انگشت ندارید!" این جمله را به زنی می‌گویند که پشت باجه پیشخوان دولت ایستاده و انگشت‌هایش سبز است. زنی که در آشپزخانه یک رستوران سبزی خرد می‌کند. زنان #کارگر بسیاری در #ایران در بازار کار اثر انگشت ندارند. مرکز آمار شمار زنان شاغل را ۳.۵
میلیون نفر قید کرده اما معصومه جوادی، فعال کارگری به شرق می‌گوید حدود دو سوم کارگران مشاغل زیرزمینی زنان هستند و زنان کارگر ایران از تبعیض‌هایی مانند نداشتن اضافه کار و حقوق برابر و ارتقای شغلی رنج می‌برند. او می‌گوید به دلیل نگاه مردسالارانه کار خانه وظیفه زنان تلقی می‌شود و
زنان کارگر ناچار هستند بعد از ساعات طولانی کار در خارج از خانه ساعت‌ها در خانه کار کنند و این در کنار تمام حقوق نداشته، رنج مضاعفی به زنان کارگر تحمیل می‌کند. زهرا کریمی، اقتصاددان هم می‌گوید به دلیل اینکه زنان بیشتر در مشاغل خدماتی هستند در اقتصاد وخیم ایران، خطر اخراج و تعدیل
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(