با توجه به اینکه پیش از این، هم موشک مافوق صوت داشتیم (رزمایش پیامبر اعظم 17) و هم موشک با سرجنگی مانورپذیر (حاشیه رزمایش) پس موشک جدید هایپرسونیک که #سردار_حاجیزاده اعلام کرد چیست و چه تفاوتی با قبلیها دارد؟
این #رشته_توئیت را بخوانید
1
تا پیش از سال 1394 و رونمایی از #موشک_عماد، «دقت» سرجنگی موشکهای برد بلند ایرانی صرفاً از طریق «سامانههای ناوبری و هدایت و کنترل کلی موشک» بدست میآمد و پس از جدایی کلاهک از بدنه، دیگر قابل تصحیح مسیر و افزایش دقت نبودند.
2
البته در بردهای کمتر و رده موشکهای تاکتیکی برد کوتاه مثل خانواده موشکهای فاتح، «قابلیت هدایت تا پایان مسیر» وجود داشت اما با عملیاتی شدن موشک عماد (که سرجنگی جدا شونده آن، خودش دارای سامانه هدایت و کنترل تا انتهای مسیر بود)، موشک های برد بلند هم به این توان دست پیدا کردند.
3
باوجود قابلیت تصحیح مسیر و رسیدن به دقت بسیار بالا،این سرجنگیها همچنان روی «مدار شبه بیضوی بالستیک» حرکت میکردند واین «طی کردن مسیر مشخص»،به سپرهای دفاعی امکان میداد که باتحلیل مسیر طی شده،ادامه مسیر را هم پیشبینی کنند و همین، شانس درگیری مؤثر با پرتابه مهاجم را بالامیبرد.
4
تا این مقطع، موشکهای ایرانی سعی میکردند با استفاده از پارامترهای دیگری از این سپرها عبور کنند، مثل «افزایش حداکثری سرعت» و «کاستن از ابعاد هندسی و کم کردن بازتاب راداری».
5
وابستگی سامانههای پدافندی به توان«پیش بینی مسیر»،نقطه ضعف هم برای آنها محسوب میشود.
مثلا اگر به هر دلیلی رادارها درپیش بینی نقطه بعدی حضور سرجنگی (پرتابه) دچار خطا شوند،فرایند «ردگیری و قفل» ناقص میماند وسامانه مجدداً باید در گستره وسیعی از آسمان به دنبال پرتابه مهاجم بگردد.
6
نمای کلی از شیوه کشف و ردگیری یک موشک بالستیک توسط دفاع موشکی
7
توسعه سرجنگیهای بالستیک با قابلیت «مانور در فاز نهایی» سبب میشود تا با خارج شدن از مسیر مدار بالستیک مرسوم (قابل محاسبه برای سامانه پدافندی) و حرکت روی مسیرهای دیگر، سامانه دشمن در پیش بینی مسیر و قفل روی سرجنگی به مشکل بربخورد و امکان مقابله هم تا نزدیک به صفر کاهش یابد.
8
با اعلام دستاورد مذکور درسال1400،تحلیلگران دفاعی به این جمع بندی رسیدند که #ایران بزودی به نقطه آخر کلاهک موشکهای بالستیک خواهد رسید زیرا «کلاهکهای بالستیک مانور کننده» تنها یک گام مانده به سرجنگیها یا«کلاهکهای هایپرسونیک گلاید کننده» (HGV: Hypersonic Gliding Vehicle) هستند.
9
این نوع پرتابه که فناوری آن تا کنون فقط در اختیار روسیه، چین و آمریکا بوده و اخیراً در کره شمالی هم دیده شده است، در «طراحی ظاهری و مسیر پروازی»، با سرجنگیهای مانور دهنده متفاوت است و سرعت آن بین ماخ 5 تا 20 است.
10
سرجنگیهای HGV به جای اینکه مثل پرتابههای بالستیک ارتفاع بگیرند، در ارتفاع کمتری حرکت میکنند اما امکان «تغییر مسیر مکرر» را دارند. در نتیجه «رادارهای هشدار زودهنگام» پدافند دشمن در شناسایی آنها دچار مشکل میشوند و احتمال غافلگیری بالا میرود.
11
این تغییر مسیر میتواند بسته به توان پیمایش مسافت HGV، شامل «تغییر سمت حمله» هم باشد.
تفاوت مسیر پروازی یک سرجنگی بالستیک با سرجنگی گلاید کننده در این تصویر مشخص است.
12
این توان پیمایشی،علاوه بر داشتن «موتور مجزا»، به طراحی بدنه سرجنگی هم باز میگردد. طراحی این سرجنگی متناسب با رژیم پروازی فراصوت و ابرصوت بهینه شده تا کمترین نیروی مقاوم هوا را در آن سرعتها داشته باشد.
نمای طی مسیر موشک روسی یارس با سرعت بیش از 22 ماخ با مانورهای گمراهکننده
13
در صورتی هم که این سرجنگی در بخشی از مسیر خود از جو خارج شود، به واسطه انرژی اولیه دریافتی و نیز موتور قرار گرفته در داخل آن میتواند «تغییر مسیر و سمت» داشته باشد تا در فاز نهایی و ورود به جو با استفاده از طراحی خاص خود به سمت هدف سرازیر شود.
14
با توجه به اینکه ایران درطراحی وسایل پروازی در دانش هوافضا محدودیتی ندارد و با وجود تونل باد هایپرسونیک درکشور و نیز تجربه ساخت سرجنگی هایپرسونیک با سرعت 10 تا 14 ماخ و نیز رسیدن به دانش هدایت و کنترل و ناوبری این سرجنگی ها، میتوان گفت: کار ساخت HGV بومی نهایی شده است.
15
متن کامل این مقاله را از اینجا بخوانید: tn.ai/2803076
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
🔴اطلاعات دریافتی نشان میدهد نیروهای مسلح موشکی با برد 250 کیلومتر ساختند که برد آن حدود 80درصد موشک فاتح 110 و وزن آن نصف فاتح 110 است. یعنی به ازای هر یک موشک فاتح روی هر خودرو، می توان دو موشکBM-250 (همین موشک جدید) را نصب کرد.
این موشک مثل فاتح110 از سوخت جامد مرکب استفاده میکند و دقتش بهتر از (یا خطای آن کمتر از ) 35 متر است.
عمر انبارداری آن هم بخاطر استفاده از سوخت جامد بسیار بالاست و در زمان کوتاهی آماده شلیک میشود.
با توجه به اینکه قطر بدنه این موشک فقط حدود 9 سانتیمتر از موشک «فتح» بیشتر است، این احتمال هست که برخی از پرتابگرهای دوتایی که سال گذشته به نیروی دریایی و زمینی سپاه تحویل داده شدند، موشکهای BM-250 بوده باشند.
در مورد کنار رفتن از فرماندهی قرارگاه #پدافندهوایی:
بعد از انتصاب امیر موسوی به فرماندهی کل #ارتش، تصمیم بر این شد که شمایل و ساختارپدافند هوایی تغییراتی کند و نیروی پدافند تشکیل شود و ما هم درجایگاه یک سربازتمکین کردیم/1
2
امیر اسماعیلی: هیچ بستگانی در ردههای بالای نیروهای مسلح نداشته و ندارم. سرلشکر صالحی نه دایی من هستند و نه پدر همسر بنده.
3
🔷 امیر اسماعیلی: شایعات دروغ زیاد است. در مورد تقرب جنگنده های رژیم صهیونیستی به مرزهای کشور، آنها میدانند کمترین تبعات استفاده نادرست از امکاناتشان، نابودی موجودیت آنهاست. سرنوشت نفوذ برای هر پرنده بیگانه میشود همان بلایی که سر آرکیو170 آمریکا آمد.
2
آمریکا در این اقدام یک نفتکش را که حامل نفت صادراتی ایران بود در آب های دریای عمان مصادره کرد و با انتقال محموله نفت آن به یک نفتکش دیگر آن را به سوی مقصدی نامعلوم هدایت کرد.
3
همزمان نیروی دریایی سپاه با اجرای عملیات هلی برن بر روی عرشه نفتکش آن را به تصرف خود درآوردند و آن را به سوی آب های سرزمینی ایران هدایت کردند.
🔴محمود احمدینژاد اخیرا در بوشهر و در جمع هوادارانش به ماجرای اسارت و آزادی تعدادی از پاسداران در #سوریه در سال 91 اشاره کرده است.
این جدیدترین روایت از نحوه آزادی این افراد است.
پیش از این لااقل 3 روایت متفاوت دیگر هم وجود داشت.
ادامه👇
ماجرا از این قرار بود که در سال 91 (ابتدای بحران سوریه) 48 نفر ایرانی (عمدتا نیروهای سپاه) در حالی که قصد داشتن با اتوبوس از فرودگاه دمشق به زینبیه بروند، توسط راننده که نفوذی معارضین بود، ربوده شده و تحویل مخالفان مسلح دولت اسد شدند.
احمدی نژاد میگوید وقتی این افراد (او می گوید 57 نفر) اسیر شدند، با امیرقطر تماس گرفته و گفته به عنوان یک برادر میخواهم که برای آزادی نیروهای ما کمک کنید و من از این به بعد جان اینها را به شما سپردم.
🔴🔴این فیلم نادر،مصاحبه «احمد مرادی طالمی» خلبان جنگنده F14 نیروی هوایی ارتش با تلویزیون عراق است که درمیانه جنگ،با یک جنگنده به عراق فرارکرد.
خلبان کابین عقب وی مرحوم حسن نجفی بود که به اسارت بعثیها درآمد.
احمدمرادی چندسال بعد دریک کشور اروپایی به ضرب گلوله کشته شد. #رشته_توئیت
سال 94 در خلال پرونده 40 سالگی تامکت ها در ایران (در خبرگزاری فارس)، طی یک گفتگوی مفصل با جناب فریدون مازندارنی (از خلبانان قدیمی F14) ماجرای فرار مرادی به عراق و سرنوشتش را منتشرکردیم که به بهانه این فیلم، بخش هاییش رو اینجا بازنشر میکنم.
«مرادی سال 64 مرخصی گرفت و با خانوادهاش به یکی از کشورهای اروپایی (احتمالا آلمان) رفت. خانمش هم از همافران قبل از انقلاب بود.
آنجا منافقین با او ارتباط میگیرند و طرحی میریزند که یک هواپیمای تامکت را با خودش به عراق ببرد و تاکید میکنند که حتما موشک «فینیکس» داشته باشد.»
2/حاجی زاده: تمام مسئولیت حادثه را می پذیریم و هر تصمیمی مسئولین بگیرند، تابع هستیم.
3/حاجی زاده: بیش از یک هفته شرایط منطقه و التهابات منطقه و احتمال درگیری نسبت به سالهای گذشته شاید از ابتدای انقلاب بی سابقه بود و احتمال درگیری بالا بود.
نیروها در آماده باش صددرصد بودند بخصوص که آمریکاییها اعلام کرده بودند ۵۲ نقطه در ایران را میزنند.