۱/
بهروزرسانی ۱۹ دی ۱۴۰۱
نزدیک به چهار ماه از کودتای جمهوری اسلامی علیه اینترنت در ایران میگذرد. در این مدت اکثر سرویسهای خارجی مسدود و روشهای دور زدن فیلترینگ محدود شدند. اختلالات گسترده و #قطعی_اینترنت کاربران ایرانی را دچار مشکلات زیادی کرده است. #فیلترنت#فیلترشکن
۲/
علاوه بر اعمال محدودیتهای گسترده، ج.ا تلاش کرده با آمارسازی برای سرویسهای داخلی، آنها را موفق جلوه دهد و کاربران را به استفاده از سرویسهای داخلی سوق دهد. اما آمار و شواهد با ادعای مسئولان همخوانی ندارد و موفق نبودن عضوگیری زوری پیامرسانهای داخلی هویدا گشته است.
۳/
در میان ۳۰ اپلیکیشن پر دانلود هفته، ۲۳ فیلترشکن مشاهده میشود که نشان دهنده شکست سیاست وادار کردن کاربران به استفاده از سرویسهای داخلی است و تلاش شهروندان برای گذشتن از سد فیلترینگ را نشان میدهد.
۴/
در هفته گذشته اپ واتساپ، تلگرام، فیلترشکن Hook VPN ،biubiuVPN و Swing VPN در صدر لیست دانلود کاربران ایرانی از #گوگلپلی بودهاند.
۵/
فیلترشکن Swing VPN که بیش از یک میلیون بار از گوگلپلی دانلود شده، در لیست اپهای پرطرفدار هفته قرار دارد. این سرویس برای فعالیت نیاز به دسترسی به موقعیت مکانی را دارد. همچنین این سرویس دادههای زیادی از جمله اطلاعات مرتبط با استفاده کاربر و آدرس IP را دریافت میکند.
۶/
براساس سند حریم خصوصی این سرویس، تا زمانی که کاربر رضایت خود برای پردازش اطلاعات را پس نگیرد، دادههای کاربران را ذخیره و پردازش میکند.
۷/
فیلترشکن VPN Owl سرویس دیگری است که با استقبال کاربران ایرانی مواجه شده است. یکی از شعارهای این فیلترشکن حریم خصوصی ۱۰۰ درصد و ناشناسی مطلق کاربران است. سازندگان این سرویس میگویند که هیچگونه اطلاعاتی از کاربران جمع آوری و ذخیره نمیکنند و با اشخاص ثالث به اشتراک نمیگذارند.
۸/
اما بررسیها نشان میدهد که این فیلترشکن از بیش از ۲۰ ردیاب برای جمعآوری داده به منظور اشتراک گذاری با شرکتهای طرف سوم و نمایش تبلیغات به کاربران استفاده میکند. همچنین این سرویس برای فعالیت درخواست دسترسی به «موقعیت مکانی دقیق» (precise location) کاربران را دارد.
۹/
فیلترشکن Free VPN by Free VPN سرویس ناامن دیگری است که بیش از پنج میلیون بار از گوگلپلی دانلود شده و در لیست پرطرفدارهای هفته قرار دارد. سند حریم خصوصی این فیلترشکن و VPN Owl یکی است. همچنین آدرس ثبت شده سازندگان این دو فیلترشکن در گوگلپلی یکسان است.
۱۰/
این فیلترشکن هم ادعا میکند که هیچ دادهای از کاربران دریافت نمیکند، اما برای فعالیت درخواست دسترسی به «موقعیت مکانی دقیق» و خواندن محتوای حافظه را دارد.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
۱/
مدتی قبل وبسایت دیدهبان با انتشار خبری در مورد پرتاب ماهوارههای نسل دوم #استارلینک مدعی شد که شرکت #اسپیساکس به زودی امکانی را فراهم میکند تا «گوشیهای موبایل در آینده بدون نیاز به دیش ماهواره، اینترنت دریافت میکنند!» #اینترنت_ماهوارهای
۲/
در این خبر آمده که اسپیساکس امیدوار است که با نسل دوم ماهوارههای خود بتواند قابلیتهایی مثل ارتباط مستقیم با تلفنهای هوشمند را هم ارائه کند. این نسل ماهوارهها قادرند با برقراری ارتباط لیزری، از ایستگاههای زمینی بینیاز شده و سرعت انتقال دیتا را نیز افزایش میدهند.
۳/
در ۲۸ دسامبر ۲۰۲۲ اسپیساکس پس از اخذ مجوز، توانست ۵۴ ماهواره نسل ۲ را به مدار زمین ارسال کند. استارلینک قصد دارد تا پایان دهه جاری میلادی تعداد ماهوارههای خود را از حدود ۳۰۰۰ عدد به۱۰۰۰۰ عدد افزایش دهد.
۱/
روز پنجشنبه ۱۵ دی #واتساپ اعلام کرد که در نسخه بهروز شده این پیامرسان امکان استفاده از پراکسی برای دور زدن #فیلترینگ واتساپ تعبیه شده است. همچنین در این مطلب به این نکته هم اشاره شده که هنگام اتصال به واتساپ با پراکسی، همچنان ارتباطات رمزنگاری سرتاسری میشود. #مهسا_امینی
۲/
برای انجام این کار لازم است از آخرین نسخه واتساپ استفاده کنید و سپس از منابع مورد اعتماد پراکسی را دریافت کنید. بعد از آن برای وارد کردن پراکسی به بخش تنظیمات بروید. سپس از طریق منوی Storage and Data وارد بخش Proxy شوید.
۳/
گزینه Use Proxy را لمس کنید، وارد بخش Set Proxy شوید و آدرس پراکسی را وارد و ذخیره کنید. در صورت اتصال موفق، یک تیک سبز به نشانه فعال شدن پراکسی نمایش داده میشود. در غیر این صورت لازم است آدرس پراکسی را حذف و یک آدرس جدید وارد کنید.
۱/ #فیلترشکن Star VPN با بیش از یکمیلیون بار دانلود از گوگلپلی، با استقبال کاربران ایرانی مواجه شده است. سازندگان این سرویس میگویند: ما همیشه حریم خصوصی شما را به عنوان اولویت در نظر میگیریم. اما نحوه فعالیت این سرویس خلاف ادعای آنهاست. #مهسا_امینی#قطعی_اینترنت
۲/
سازندگان این سرویس عنوان کردهاند، هنگامی که محتوا را با ما به اشتراک میگذارید، ما بهطور خودکار اطلاعات مربوط به اتصال وایفای، اطلاعات تماس و لیست برنامههای نصب شده شما را جمعآوری میکنیم تا خطرات امنیتی احتمالی را کشف و از امنیت دستگاه شما بهتر محافظت کنیم.
۳/
منظور سازندگان سرویس از «هنگامی که محتوا را با ما به اشتراک بگذارید» مشخص نیست. آیا استفاده از این فیلترشکن را به معنای اشتراکگذاری محتوا در نظر گرفتهاند؟ این سرویس با ادعای کشف خطرات امنیتی حجم زیادی از دادههای شخصی را دریافت میکند؛ حال آنکه وظیفه آنها چیز دیگری است!
۱/
بازگرداندن حسابهای هک یا تعلیقشده از جمله مشکلات اساسی کاربران #اینستاگرام است. افرادی که دسترسی به حساب خود را از دست دادهاند راهحل روشنی برای حل این مشکل ندارند و برخی افراد با سواستفاده از این موقعیت برای بازگرداندن حساب از کاربران پول میگیرند #مهسا_امینی#قطعی_اینترنت
۲/
اینستاگرام برای این مشکل چارهای اندیشیده. اگر نمیتوانید وارد حساب شوید، به صفحه Instagram.com/hacked بروید. میتوانید انتخاب کنید که هک شدهاید، رمز عبور را فراموش کردهاید، دسترسی به احراز هویت دومرحله ای را از دست دادهاید یا حساب شما غیرفعال شده about.instagram.com/blog/announcem…
۳/
بعد از آن میتوانید یک سری مراحل را برای کمک به دسترسی مجدد به حساب خود دنبال کنید. اگر چندین حساب دارید، میتوانید انتخاب کنید کدام حساب به پشتیبانی نیاز دارد. با قابلیت جدید اینستاگرام افراد میتوانند از دوستان خود بخواهند که هویت آنها را تایید کنند تا به حساب خود دست یابند.
۱/
شبکه همتابههمتا در مقایسه با شبکه سرویس گیرنده-سرور مزایایی دارد که ارتباط بین کاربران و دسترسی به سرویس را تسهیل میکند.
در این #رشتو با زبان ساده با تفاوت این دو شبکه آشنا میشوید. #مهسا_امینی#فیلترنت
۲/
پس از گسترش شبکه جهانی وب و HTTP در دهه ۹۰ میلادی، اینترنت از یک شبکه همتابههمتای اولیه به یک شبکه مصرف محتوا تبدیل شد. با این دگرگونی، معماری کلاینت-سرور به متداولترین روش انتقال داده تبدیل شد.
۳/
معماری کلاینت-سرور یک کامپیوتر یا میزبان را به عنوان سرور و رایانه های دیگر را به عنوان سرویسگیرنده تعیین می کند. در این مدل سرور باید همیشه آنلاین با اتصال با کیفیت همیشه در دسترس باشد. سرور دادهها را در اختیار مخاطبان خود قرار می دهد و دادهها را از مخاطبان دریافت میکند