Ferdi Kadıoğlu'nun başarılı dönüşüm süreci, çalışkan ve disiplinden kopmayan oyunu birçok futbolseverin takdirini topluyor.
Erken kariyerine tıpkı Zinchenko gibi merkez bölgesinde başlayan Ferdi; Ukraynalı yıldız gibi bir süredir saha içinde farklı roller alıyor.
Fenerbahçe'ye Cocu'nun talebiyle transfer edilen Ferdi; o dönem 10 numara pozisyonu için düşünülse de ilerleyen yıllarda merkeze daha yakın ve kanat özellikli bir görev adamı haline dönüştü.
Pereira'nın oyun diziliminde "Osayi Crespo Zajc Ferdi" 2. bölge kurgusunda sol kenarda; JJ'nin de kısmen sağ kenarda kullanmaya başlaması ile iki koridor için de önemli bir geçiş oyuncusu halini aldı.
Mevcut Beşiktaş savunmasında olduğu gibi Fenerbahçe'nin de stoper rotasyonunda yer alan isimlerin güncel futbolda büyük önem taşıyan hamle zamanlaması ve ters kademe hususlarındaki eksiklikleri bireysel hatalar olarak karşımıza çıkıyor.
Bu isimler daha çok teknik yapıları, hava hakimiyetleri ve ilk hamlede top kazanma konusunda katkı alabileceğiniz sertlikte olmakla birlikte II. hamle ve savunma arkasına atılan toplarda sıklıkla ekarte kalabilen isimler.
Bu noktada sahanın her noktasına iç ve dış koşular yapan, topla birlikte hareket eden Ferdi'nin skor katkısındaki zayıf performansını da savunma zaaflarını kapatma konusunda aldığı aksiyonlara bağlıyorum.
3'lü savunma kurgularının saha parselizasyonu ve merkezde sayı üstünlüğü konularında büyük önem taşıdığı güncel futbol dünyasında Ferdi'nin merkezden geçiş farkındalığına sahip; kenar oyununu da efektif şekilde oynayabilmesi komplike bir oyuncu olduğunu gösteriyor.
J. Zanetti, Lahm, Nagatomo ve Cancelo gibi iki bekte de max performans sergileyebilen isimler gibi elit seviyelerde uzun süre başarılı olabileceğini düşündüğüm; fiziksel gelişimini ve maç tecrübesini de ziyadesiyle elde etmiş, modern bir oyuncu olarak görüyorum Ferdi'yi.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
✍️ Balkan liglerinde forma giyen, düşük maliyetlere transferlerinin sonuçlanacağını düşündüğüm, potansiyeli yüksek birkaç ismi sizlere sunmak istiyorum.
✍️ Güncel futbolda farklı seviyelerdeki takımlar ve ligler açısından büyük önem arz eden kompakt savunma anlayışı, koşu mesafesi, merkezde ve hücumda sayısal üstünlük, duran top organizasyonları gibi ayrıntılar karşılaşmaların sonuçlarını büyük oranda tayin ediyor.
Tercih edilen formasyonlar kısa ve uzun vadede olumlu sonuçlar alma konusunda her ne kadar kesinlik ifade etmese de sisteminize hitap eden oyuncu seçimleri, rotasyon durumuna bağlı takım kalitesi de bahsedilen detayların sahaya yansıtılmasındaki en önemli etkenlerden.
Bugün sizlere son dönemde üst seviye ligler ve turnuvalarda TD tarafından sıkça tercih edilen 3'lü savunma dizilişlerinden ve Ülkemizdeki durumundan bahsetmek istiyorum.
Hiç şüphesiz 3'lü savunmanın da diğer opsiyonlar gibi zayıf ve güçlü yönleri de bulunuyor.
🇫🇷 Fransa Ligue 1 ve Ligue 2'de forma giyen favori listemdeki isimleri dönem dönem sizler için paylaşıyorum.
Şimdi ise daha kapsamlı, oyuncular hk. ufak notlar ve doneler içeren bir tweet dizisi hazırladım.
Kapasiteleri elbette ki farklılık gösteriyor.
Keyifli Okumalar..
Jeremy Jacquet (17) 🇫🇷 / Rennes B
Jeanuel Belocian sonrası Rennes Akademi'nin yakın dönem içerisinde dünya pazarına sunacağını düşündüğüm başka bir Wonderkid.
İkisi de modern stilde stoperler.
Belocian Theate'i, Jacquet ise Leicester City'li Wout Faes'i anımsatan stilde.
Arouna Sangante (20) 🇸🇳 / Le Havre
3'lü savunmada net bir merkez denge stoperi.
Güçlü fiziğinin yanı sıra, tekniği ve hava hakimiyeti ile daha üst seviyelerde de rakip 9'lara büyük sıkıntılar çıkarabilecek, dengeli hamlelere ve ofans desteğine de sahip modern bir savunmacı.
Nunez'in Liverpool'a, Enzo Fernandez'in Chelsea'ye sansasyonel ücretlere satışlarını gerçekleştiren Benfica, hücum hattı için devre arası transferinde ise Tengstedt ve Schjelderup'u kadrosuna katmıştı.
Bir sonraki hamlenin ise Midtjylland'lı Gustav Isaksen olacağını düşünüyorum.
TD Roger Schmidt'in komplike hücum varyasyonlarına üç İskandinav oyuncunun da (Tengstedt, Schjelderup ve Isaksen) son derece uygun isimler olduklarını söyleyebiliriz.
Savunma için de Louisville forması giyen, '05 doğumlu Joshua Wynder'in transfer edileceği de bir süredir yazılıyor.
Birçok Scout'un dikkatle takip ettiği gibi benim de sınırsız potansiyeline güvendiğim oyuncunun transferi için 1.5 Milyon $ + %20 gibi ücretler konuşuluyor.
Prva Lig'de 3. sırada bulunan Shkendija forması giyen hücum oyuncusu Elezi geçmiş dönemde Gaziantep FK ve Fenerbahçe'nin de gündemine gelmişti.
Hücum bölgesinde birçok görevi üstlenebilen Elezi'yi daha çok SS olarak beğeniyorum.
Luis Muriel gibi RW-LW'da da etkili olabilen Elezi'nin fiziksel gelişime şiddetle ihtiyacı var.
Bitiriciliği geçer not alan oyuncunun temposu, pas oyununa yatkınlığı, 3'lü ve 4'lü hücum aksiyonlarında ise kilit oyuncu olabilme özellikleri onu önemli kılan etkenler.
Mihaylov'dan bu sezon itibariyle formayı alan Andreev; yeni nesil kalecilerde aranan özelliklerin birçoğuna sahip; kıvrak yapıda ve zeki bir file bekçisi.
Oyun vizyonu ve konumlanma eksiklerini gidermesi ile 3/5 - 4/5 bir isim olacaktır.