Mehmet Mescioğlu Profile picture
Jul 8 6 tweets 2 min read Twitter logo Read on Twitter
BES PİŞMANLIKTIR !
Son 2-3 yıldır Gönüllü BES portföyümü kendim yönetiyorum ve ne zaman BES anlatmaya çalışsam altına bu slogan yazıldı. "BES Pişmanlıktır" O halde ben de bu gün 5 büyük pişmanlığımı yazayım.
Belki bu tecrübelerimden faydalanıp dönenler olur :) https://t.co/JDjIFToxvqtwitter.com/i/web/status/1…
1.) En büyük pişmanlığım 100 TL ile başlamış olmam. O yıllar yatırdığım parayı vergiden de düşüyordum. 300 TL veya 500 TL ile de başlayabilirdim. O zaman şimdi 3 Milyon TL veya 5 Milyon TL yi geçmiş olacaktım. Bütçeme göre düşük bir başlangıç yaptığıma pişmanım.
2.) Eşimi 46 yaşına geldiğinde BES li yapmamış olmamam da yine en büyük pişmanlıklarımdan birisi. BES konusunda sihirli 10 yıl formülünü keşfetmiş olduğum halde maalesef onu Gönüllü BES'li yapmakta geciktim.
Sevgilim beni affet ❤️
3.) %30 devlet desteğinden faydalanmak için şimdiye kadar hiç ARA ÖDEME yapmamış olmam de pişmanlıklarımdan biri. Neyse ki bu yıl ara ödeme yaparak yıllık toplam ödememi 140 K ya çıkartıp Devlet Katkısından 42 K kazanacağım.
Bu konuda @ASLI_BASARAR hanıma minnettarım.
4.) BES birikimimi kendim yönetmemiş olmam da büyük pişmanlıklarımdan birisi. Senede 12 değişiklik yapma hakkım varken BES içinde de Altın, Döviz, Yerli Hisse, Yabancı Hisse, Meteverse, Eurobond, Kira Katılım ... aklınıza gelecek her türlü yatırım ürünü varken hem de.
5.) İlk yıllarda aylık 100 TL ile başladığım ödemelerimi her yıl en az enflasyon artışı kadar artırmadığıma da pişmanım. BES hesabımın devam etmesi için en düşük prim kaç TL ise hep o limit kadar ödedim. Sanki gavura ödüyorum :) Şimdi emekliliğe yaklaştım ve çok pişmanım.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Mehmet Mescioğlu

Mehmet Mescioğlu Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @mehmetmesci

Nov 28, 2022
Fon içinden kendi sepetimize yıldız hisse seçmek:

İyi bir TAKAS ANALİSTİ olmak için fonların sepetlerini ve çalıştıkları aracı kurumları takip edebiliyor da olmalısınız.
Örnek çalışmamız #MAC fonumuz için yapılmıştır. Image
Fonların her ay bitince KAP gönderilerinden yeni aya hangi portföy ile girdiklerini ve son ay hangi aracı kurumlar üzerinden hisse alımı yaptıklarını defterime bu şekilde kaydederim. Gördüklerimi görebilmeniz için bu işi yapmanız şart.
1 Kasım günü 1.5 Milyar TL olan fonun portföy değeri bu gün 2.5 Milyar TL oldu. Fonun büyümesini de bu şekilde takip edebiliyor olmalısınız. Aynı süre içinde fonun ortak sayısı da 20 Bin kişiden 30 Bin kişiye ulaştı. Image
Read 7 tweets
Oct 1, 2022
Günaydın ve İyi Hafta sonları dilerim. Bu hafta sonuna "Growth Stock" konusuyla başlayalım. Malum sosyal medyada #sasa nın piyasa değeri ile ilk sıraya çıkması sonrası #hekts ile birlikte gösterdiği performans çok eleştiriliyor.
Görsel: Temettü Hocam hesabındandır.
İlk olarak neden "Büyüme Hissesi" demedim de "Growth Stock" dedim. Maalesef ülkemizde bu konuda yatırımcıların araştırabileceği yeterli kaynak, makale yok. Konuyu gerçekten öğrenmek isteyenler internetten "Growth Stock" yazarak bazı makalelere bilgilere ulaşabilirler :)
Eleştirenlerin tezi şu nasıl olur da #sasa piyasa değeri ile #kchol ü #tuprs ı geçer? #hekts piyasa değeri ile #toaso #krdmd yi geçer? Çok basit cevabı var ve ilkokul matematik konusuydu. "Elma ile Armut Toplanmaz" Büyüme hisseleri ile Temettü hisseleri de karşılaştırılmaz
Read 10 tweets
Sep 30, 2022
Pazartesi günü yeni bir hafta ve yeni bir ay başlayacak. Artık 3.çeyrek bilançoları daha çok konuşacağımız bir dönem olacak. Öne çıkacağını düşündüğüm ilk 5 sektör değerlendireceğim. Parakende, Havacılık, Bankacılık, Enerjiler, Gıda
Parakende sektörü #bimas ve #mgros önderliğinde istikrarlı bilanço büyümeleri ile karşımıza çıkacak. Mağaza sayıları artıyor ama yüksek enflasyon nedeniyle stok kârları çok daha fazla artıyor.
Ulaştırma / Havacılık hisseleri. Putin'in kısmı seferberlik kararı sonrası rekor sayıda artan Moskova Antalya seferlerinde artan bilet fiyatları ve düşen petrol fiyatları nedeniyle #thyao #pgsus #tavhl #clebi
Read 9 tweets
Sep 12, 2022
ÜYE İŞLEM DEFTERİ:
Meraklısına para ile alamayacakları bir konuyu bu flood ile anlatacağım. Bu pencere benim ekranımın sol alt köşesinde hep açıktır. Bank Of America'nın anlık alışlarını izlemek üzere Alışlar kutusu işaretli.
Kırmızı kutu içine aldığım toplam alışıdır TL olarak
Matriks ekranında üst bantta yer alan U simgesine basarak açıyorum bu pencereyi. Açılan pencereden Scrol bar ile Bank Of America'yı seçiyorum. Hacim butonuna sağ tıklayarak Hacim filtresi ekle diyorum ve 20.000 yazıyorum. Küçük lotlar gözümü yormasın diye.
Genellikle her gün bu ekranıma BofA yı seçerim. Piyasa yapıcısı olduğu için ve trade ederek para kazandığı için gidişatı genellikle BofA robotları belirler çünkü. Nadir olarak o gün farklı bir kurumun dikkat çekici işlemleri varsa onu açarım.
Read 11 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(