پدر، کارشناس ارشد تبدیل انرژی، دکتری اقتصاد، پژوهشگر اقتصاد سیاسی، تاریخ، شفافیت و OSINT، ایرانگرا، توسعه گرا، طرفدار حکمرانی مقتدر و تکنوکرات
Feb 27 • 4 tweets • 2 min read
1/3 در سال 1330، نواب صفوی به همراه 30 نفر از گروه فدائیان اسلام، یک مدرسه دخترانه که در زمان رضا شاه در ساری تاسیس شده بود را اشغال و پس از اخراج معلمان و دانش آموزان دختر، با سکونت در آن مدرسه، تلاش کردند که در آنجا یک حوزه علمیه راه بیاندازند، که با دستور دکتر مصدق بازداشت و👇 2/3 در دادگاه به 20 ماه حبس، بدلیل تصرف اموال دولتی و ایجاد بلوا و آشوب در ساری محکوم شدند. نواب صفوی در دادگاه برای دفاع از اشغال مدرسه دخترانه گفت: در اسلام کار زنان، مدیریت خانه است، نه روبرو شدن آنان در کوچه و بازار و خیابان و اداره، که باعث برانگیخته شدن غرایز مردان میگردد.
Feb 9 • 4 tweets • 2 min read
1/ ساواک در سال 55 مسعود امیرارجمند، برادر اردشیر امیرارجمند رابط اطلاعاتی سازمان مجاهدین را شناسایی کرد. وقتی مسعود بعنوان رابط اطلاعاتی سازمان در استراسبورگ در سال 99 فوت کرد، محسن یلفانی، رابط اردشیر امیرارجمند با سازمان در فرانسه شد. 2/ همزمان با اعتراصات 1401، سازمان اطلاعات فرانسه برای حفاظت از اردشیر امیرارجمند، او را در منزل سابق ابوالحسن بنی صدر در حومه پاریس ساکن کرد تا از آن منزل بعنوان مکان امن ارتباطی سازمان مجاهدین و مرتبطان میرحسین موسوی در خارج از کشور، نظیر امیرارجمند، اکبرین و... استفاده نماید.
Feb 8 • 4 tweets • 2 min read
1/ در زمان حکومت استالین، اصطلاحی باب شد که از آن پس همه اصحاب قدرت از آن به وفور استفاده میکنند. و آن «نقد سازنده» است.
مفهوم نقد سازنده، علاوه بر مهمل بودنش، دو دلالت ضمنی دهشتناک دارد. نخست اینکه؛ این قدرت حاکمه است که تفاوت نقد سازنده از مخرب را معین میکند. 👇 2/ و دیگر اینکه، هر سخنی که مصداق نقد "غیر سازنده" باشد، مشمول قوه قهریه ميشود.
در چنین شیوه حکمرانی، هیچکس معنای "نقد سازنده" و حدود و ثغورش را معین نمیکند، برای اینکه اساساً چنین مرز و معنایی وجود ندارد و نباید هم معین شود چون اصحاب قدرت، از این بی مرزی بسیار منتفع میشوند.👇
Feb 7 • 4 tweets • 1 min read
1/ مهربان!
مرگ، برای خودش چیز وحشتناکی نیست. حتی تصور اینکه دیگر نباشی و همه چیز تمام شود هم وحشتی ندارد بلکه تنها نوعی غم و اندوه به همراه خود می آورد.
من وقتی به مرگ فکر میکنم، بطور مستقیم به مرگ خودم می اندیشم که مرا به جسم تقلیل میدهند. جسمی که حالا نامش "جنازه" است. 👇
2/ غم و اندوه، از این تقلیل است. منی که برای خودم کسی بودم. دل داشتم. قلب داشتم. احساس داشتم. آرزو و امید داشتم. و از همه مهمتر، عشق داشتم. حالا هیچکدام اینها نیست. همه یک جنازه میبینند و حتی دیگر مرا به اسم نمیخوانند. 👇
Jun 11, 2022 • 6 tweets • 2 min read
1/ چرا آداب نماز که بنابر نظر همه فقها، رکن دین و اهم عبادات به شمار میرود، در قرآن به اجمال بیان شده و تفصیل ان در سنت آمده که آن تفصیل هم نزد اهل سنت و شیعیان نیز با اختلافاتی در برخی اجزا روبروست، در حالی که برخی از احکام دیگر مانند ارث به تفصیل و با جزئیات در قرآن آمده اند؟
2/ به گمانم، بیان اجمالی وکلی نماز در قرآن، دلالت مستقیمی دارد به تایید صورت های گوناگون نیایش در همه اقوام بشری. صلاة در قرآن، بنابر حقیقت شرعیه دلالت به همان لفظ دارد و جزییات ان در قرآن نیامده است، تا اینگونه همه انسانها به هر شکلی که میتوانند، خداوند را نیایش کنند.
Apr 29, 2022 • 6 tweets • 4 min read
مرحوم نادر طالب زاده تا اواخر سال ۹۹ هم منظما در جلسات سیاست خارجی دفتر احمدینژاد شرکت میکرد و مهمانان خارجیش را هم به ملاقات احمدینژاد میآورد.
نادر طالب زاده برغم تعلق به یک خانواده یهودی، با علاقهاش به انقلاب اسلامی و گرایشهای آخرالزمانیش، چهرهای نادر بود.
خدایش بیامرزد.
نادر طالب زاده و برادرش نوح مک کی(ناصر طالب زاده) و خواهرش نی نی اردوبادی به همراه شوهرخواهرش، آنتونی چیس از خاندان بزرگ روچیلدها در سال ۱۳۷۷ در نطنز.
Apr 29, 2022 • 5 tweets • 5 min read
۱/
خبر ساده بود؛ الیاس نادران، برای کرسی ریاست مجلس یازدهم کاندیدا شد؛ آن هم درست یک هفته پس از آنکه #وحید_اشتری، شریک مرتضی کیا، داماد الیاس نادران با هشتگ #سیسمونی_گیت حملاتش به قالیباف را آغاز کرد.
۲/
شراکت وحید اشتری و مرتضی کیا، داماد الیاس نادران دقیقا در همان مکانی انجام میشود، که داماد نادران، پنج سال قبل، یک مدرسه غیرانتفاعی به نام شرف الدین را در همان مکان تاسیس کرده است. اینکه ماهیت این موسسه و خیریه همنامش چیست و چه میکنند بماند برای بعد. @Kiamorteza
Apr 29, 2022 • 11 tweets • 6 min read
👈حتی رژیم پهلوی هم حامی مردم فلسطین بود؛ #رشتو
۱/
در سال ۱۹۴۸ میلادی(۱۳۲۷ شمسی) که طرح تشکیل اسرائیل در دستور کار سازمان ملل متحد بود، نصرالله انتظام نماینده ایران در سازمان ملل، با تقسیم فلسطین و تشکیل کشور اسرائیل مخالفت کرد و خواهان تشکیل دولتی واحد اما فدرال در فلسطین شد.
۲/
با تشکیل اسرائیل در سال ۱۳۲۷ شمسی، اعتراضهای گستردهای در ایران بر پا شد، تا آنجاکه حتی در سطوح رسمی نیز نمایندگان مجلس شورای ملی وقت، علیه اسرائیل موضعگیری کرده و خواهان اقداماتی علیه دولت تازه تأسیس اسرائیل شدند.
Apr 28, 2022 • 10 tweets • 3 min read
۱/
👈توضیحات یک دوست قدیمی درباره تناسخ
پس از واکنشها به توییت زیر، همان دوست مورد اشاره، توضیحاتی را درباره دلایل تناسخ برایم ارسال کرد:
آقای داوری عزیز!
برخلاف مدعای برخی مخاطبان توئیت جنابعالی، تناسخ در اسلام از باورهای قطعی با ادله فراوان است که بخشی از آن را برایتان مینویسم:
اول- ادله قرآنی:
۱- آیه ۳۸ سوره انعام: «وما مِن دابَّةٍ فِی الاَرضِ ولا طئِرٍ یَطیرُ بِجَناحَیهِ اِلاّ اُمَمٌ اَمثالُکُم».
مفاد این آیه این است که حیوانات و پرندگان «همانند شما» امتهایی هستند، در حالی که میدانیم آنها همانند ما نیستند،…
Apr 28, 2022 • 8 tweets • 4 min read
۱/
فضل بن سهل، مشاور مامون که اهل خراسان بود و به دنبال انتقال مرکز حکومت از بغداد به مرو، مامون را تحریک کرد تا در برابر جانشینی برادرش امین که برغم جوانتر بودن از مامون، جانشین خلیفه شده بود قیام کند؛ مامون هم به دلیل ریشه های خراسانیش از سمت مادر، به مشورت فضل بن سهل عمل نمود.
۲/ مامون، به دلیل عقبه خراسانیش، ریشههای محکمی در سلسله عباسی نداشت، و هارون، سقف سیاسی او را استانداری خراسان قرار داد، لذا برای تحکیم حکومت خود پس از قتل جانشین خلیفه، خود را یک علوی و شیعه داغ نشان میداد تا با توسل به شیعیان و امام هشتم آنان، پایههای حکومت خود را تثبیت کند.
Apr 26, 2022 • 10 tweets • 3 min read
۱/ #رشتو
👈بازتولید گفتمان انجمن حجتیه در دولت سیزدهم
بررسی سخنرانی خانم جمیله علمالهدی، همسر آقای رییسی در نشست «گفتمان دولت سیزدهم»، نشانگر بازتولید گفتمان انجمن حجتیه در دولت رییسی است.
محورهای اصلی سخنان خانم جمیله علمالهدی که عینا مشابه باورهای انجمن حجتیه است را ببینید:
۱- مدینه فاضله را حاکم حکیم عادل شکل میدهد.
۲- مردم ایران در طول تاریخ، به دنبال حاکم حکیم عادل «حقیقی» بوده اند.
۳- در یک اتفاق «شگفت انگیز»، مردم ایران، امام خمینی و رهبری را مصداق حاکم حکیم عادل یافتند.
۴- ریشه بحرانهای امروز، «تشخیص نادرست» مردم در حاکم حکیم عادل حقیقی است.
Mar 3, 2022 • 47 tweets • 11 min read
1/ آقای #وحید_اشتری در پاسخ به یک پرسش ساده پیرامون منابع درآمدی و اموالشان، استراتژی فرار به جلو را انتخاب و تلاش کرد با روایتی تقطیع شده و جهت دار درباره اینجانب، از پاسخ به پرسش اصلی طفره رود.
در این #رشتو ماجراهای من، سرافراز، احمدی نژاد، طائب و اطلاعات سپاه را خواهید خواند.
2/ من بارها درباره دلیل فاصله گیری از احمدی نژاد یا موضوع برنامه اتاق شیشه ای و مصاحبه با محمد سرافراز توضیح داده ام اما توئیت اخیر وحید اشتری، برآنم داشت تا یکبار هم بصورت تفصیلی در توئیتر به این موضوع بپردازم: t.me/abanewss/61916
Dec 5, 2021 • 5 tweets • 2 min read
1/ برغم همه غوغاسالاری ها، دکتر "سیدمحمدمهدی احمدی" مدیرعامل "بانک شهر" شد.
هیات مدیره بانک شهر در آخرین جلسه خود، به اتفاق آرا، محمدمهدی احمدی، قائم مقام مدیرعامل این بانک را به سمت مدیرعامل جدید بانک شهر برگزید و این انتخاب را برای طی مراحل بعدی به مراجع ذیربط منعکس نمود. 2/ دکتر سیدمحمد مهدی احمدی از سال ۸۵ تا ۸۸ به عنوان مدیر اداری و پشتیبانی بیمه ملت فعالیت کرده، در سال ۸۸ به سمت مشاور مدیرعامل این بیمه برگزیده شده و تا انتخاب به عنوان مشاور مدیرعامل بانک پارسیان در سال ۹۲، در این مجموعه حضور داشته، از سال ۹۳ عضو هیات مدیره بانک شهر شده...
Dec 5, 2021 • 17 tweets • 4 min read
1/ سقوط ارزش ریال، فقط جنبه اقتصادی ندارد و بنیانهای اخلاقی و فرهنگی جامعه ایرانی را هم نابود خواهد کرد؛ در شرایط تورم فزاینده ناشی از سقوط ریال، دیگر کسی حاضر نخواهد شد به دیگری قرض بدهد و حتی مشاجرات و اختلافات میان طلبکاران و بدهکاران هم شدت میگیرد، چون روز به روز قدرت خرید... 2/ مطالبات طلبکاران کاهش می یابد و بدهکاران هم تا آنجا که میتوانند پرداخت دیون خود رزا به تاخیر می اندازند تا از آب تورم، کره بگیرند.
تورم، خرید و مصرف را غیر منطقی می کند و رفتار پس انداز کنندگان را تغییر می دهد که نتیجه این امر، کاهش پس انداز، و نهایتاً کاهش سرمایه گذاری است...
Oct 9, 2021 • 13 tweets • 6 min read
این #رشتو که به اندیشه اقتصادی ابوالحسن #بنی_صدر، اولین رییس جمهوری ایران میپردازد را به بهانه درگذشت او نگاشتم. 1/ ابوالحسن بنیصدر از طرفداران ملی شدن صنعت نفت یا به اصطلاح مصدقی بود؛ جوانان مصدقی وقتی به عنوان دانشجو به اروپا میرفتند، رفتهرفته گرایشات چپ رادیکال پیدا میکردند. 2/ بنیصدر جزو مصدقیهایی بود که تحت تاثیر عقاید مارکسیستی قرار گرفت، اما به علت اینکه بسیار سطحی و کمسواد بود و درک درستی هم از ایدئولوژیهای چپ نداشت، مانند دکتر علی #شریعتی بیشتر حراف بود تا متفکر.
Oct 7, 2021 • 5 tweets • 4 min read
#رشتو
■چرا ممانعت از پخش سریالهای کرهای در ایران برای کره جنوبی مهم است؟
۱- دنیای امروز، دنیای تصاویر و عصر ترویج مفهومی به نام #برندینگ_ملت یا تصویرسازی ملی است؛ مثلا نام هر کدام از دو کشور سوئد و پاکستان، با خود مضامینی متفاوت را برای گوینده و شنونده آنها به بار میآورد.
۲- افزایش رقابت شهروندان در همه کشورها، برای دسترسی به گذرنامه یک کشور معتبر، بخوبی نشان میدهد که ارزش برند و تصویر ادراکی ملت و کشور، حکم طلای نامرئی را دارد.
۳- تاریخ کره جنوبی در دهۀ ۵۰ و ۶۰ میلادی، نشان میدهد که کره در این دوران، کشوری جنگزده، فقیر و با مردمانی ناامید بود.