Jacob Barfoed Profile picture
Tweets on joint operations, air operations, C2, M&T, strategy, civil-military relations. Ph.d. Tweets are my own opinion. Retweets are not = endorsing.
May 13 16 tweets 7 min read
»Vi skal HANDLE HURTIGT og tænke LANGSIGTET«

»Risikoen for KRIG med #Russia er størst de næste 5 år«, sagde jeg på @koebenhavns_uni onsdag til debat om #dkforsvar mv. sammen med
@NielsFlemming01
@michaelaastrup
@trinemach
@BramsenIsabel
@ZilmerJohns
@Foreningen_ID
Budskaber🧵 Image 2/ Vi skal både handle hurtigt og tænke langsigtet.

Min vurdering er, at den største risiko for Krig med Rusland er de næste 5 år.

Det skyldes flere ting:
Feb 4 10 tweets 5 min read
Skal en officer som militær embedsmand ikke bare hold mund og overlade debatten til politikerne?

NEJ

Den demokratiske debat om Forsvaret bliver fagligt fattig, hvis officerer skal holde mund

Derfor udtaler jeg mig, som en af få tjenestegørende chefer i Forsvaret
En 🧵 (1/8) 2/ Der er ekstremt få i det danske samfund, som ved mere omkring militær strategi og militære operationer end officerer, og som følger med hvilken kombination af kapaciteter, som mest effektivt kan levere den ønskede militære effekt.

Men krig er ikke en eksakt videnskab =>
Jan 31 16 tweets 7 min read
Giver langtrækkende missiler til fregatter, F-35 og nyt artilleri (PULS) i #dkforsvar, større eller mindre stabilitet i Østersøregionen?

👉 STØRRE stabilitet!

Lad os fortsætte den demokratiske debat! #dkpol @ole_waever
En tråd 🧵 om missiler, eskalation og stabilitet 1/13 2/ Om politisk krisestabilitet mener Ole at ”RU nok mere styret af det generelle styrkeforhold, hvor de i forvejen var langt underlegne før Ukrainekrig, nu langt mere pga tab, nye NATO-medl etc. Ikke af en meget spekulativ ’lomme’ af dominans, hvor de skal tro på ikke optrappes.”
Jan 29 15 tweets 5 min read
NEJ @ole_waever, det bidrager IKKE til eskalation, hvis det svagt bevæbnede DK opruster offensivt for at kunne svare igen mod et Rusland bevæbnet med krydser- og ballistiske missiler, som de på TV truer NATO med. Faktisk tværtimod!
En 🧵om eskalation 1/11 berlingske.dk/politik/nye-mi… 2/ Ubalance skaber ustabilitet:
Når den ene part i en krise kan eskalere med angreb på den anden part uden risiko for alvorlige modsvar, SÅ har man opskriften på ustabilitet.
Der er vi i dag! Læs fx Professor @stenrynning artikel her: altinget.dk/forsvar/artike…
Jan 2 37 tweets 6 min read
Mange kommer i #dkpol debatten kommer med forslag til specifikke kapaciteter, som #dkforsvar bør styrkes med, men få gør det på baggrund af en trussels- og opgaveanalyse.
Derfor giver jeg her et (kort) bud på en analyse.
Vi skal i gang med en demokratisk debat. En tråd 🧵 1/34 2/34 FORUDSÆTNINGER: Ruslands grand strategiske mål er en omvæltning af den (vestlige) regelbaserede verdensorden, en forkastning af Helsingfors-erklæringen fra 1975, en tilbagevenden til stormagtspolitikken med tilhørende interessesfærer og en genetablering af et Storrusland...