Moesa 🇳🇱 Profile picture
Aanbid Allāh—de God van Abraham, Jezus en Mohammed (vrede zij met hen). Islam | christendom | atheïsme | filosofie. Is soms serieus. 💬 DM?
Jun 9 12 tweets 4 min read
Are you amazed? That the US used a trojan horse to kill 🇵🇸 274+ Palestinians in #Nuseirat refugee camp in order to free 🇮🇱 4 Israeli soldiers?

Let's have a thread on some heinous recorded war crimes perpetrated by the imperial forces of the US.

<Open thread 🧵👇> Image 1/ American Apache helicopter opening fire on Iraqi civilians as US soldiers laugh behind.

(July 12, 2007; ) collateralmurder.wikileaks.org
Dec 29, 2023 7 tweets 4 min read
🇵🇸🇮🇱 STATEMENTS OF PROMINENT ISRAELIS

Starting off: Israeli “Defense” Minister #YoavGallant

<Open thread 🧵👇> "There will be no electricity, no food, no water, no fuel; everything is closed. We are fighting human animals and we are acting accordingly." —Yoav Gallant, Israeli Defense Minister  October 9, 2023 2/ Israeli Defense Minister #YoavGallant calls the people of Gaza “human animals”, justifying the death and the destruction of the Gaza strip under his military command.

Video:
Article:
archive.ph/rAsfK
Dec 16, 2023 6 tweets 3 min read
1/ Het Israëlische leger schiet vaak lukraak en treft niet alleen onschuldige 🇵🇸 Palestijnen, maar ook hun eigen mensen.

Een aantal feiten van #7oktober en de nagebeurtenissen op een rijtje.

<Open draadje 🧵👇> Drie gijzelaars die "per vergissing" werden gedood door Israëlisch leger hielden witte doek  (Nieuwsblad, 16 december 2023)  Israëlische soldaten hebben bij gevechten in de Gazastrook “per vergissing” drie Israëlische gijzelaars doodgeschoten. De gijzelaars werden ten onrechte aanzien als een bedreiging, zo heeft legerwoordvoerder Daniel Hagari vrijdagavond meegedeeld. Zaterdag meldde het Israëlische leger dat de gijzelaars witte vlaggen meedroegen.  “Bij gevechten in Shuja’iya identificeerde het leger ten onrechte drie Israëlische gijzelaars als een bedreiging. Als gevolg daarvan... 2/ Dit is mogelijk wederom een bewuste #Hannibal operatie geweest: een richtlijn van het Israëlische leger om eigen mensen te doden, ter voorkoming van het in handen vallen van de vijand.

De gevangen Israëliërs zijn tevens een last voor premier @netanyahu. Hij was hen het liefst af. The Hannibal Procedure  For years, the 'Hannibal procedure' was a well-kept army secret - an order that said the abduction of soldiers by enemy forces should be thwarted even if this entails shooting the abductees. Though now officially abolished, the implications of this controversial procedure still haunts many.  Sara Leibovich-Dar May 21, 2003
Mar 13, 2023 5 tweets 2 min read
1/3 De "transbeweging" is de andere kant van de feministische munt: beiden ageren immers mannelijke kwaliteiten.

Een primair verschil tussen de geslachtsfeminist en de genderfeminist is dat de tweede gelooft dat geslacht een sociale constructie is. 2/3 Geslachtsfeminisme (of gewoon "feminisme") en genderfeminisme (of "transgenderisme") zijn twee maatschappelijke excessen die tegen de natuur van de mens ingaan.
Jun 16, 2022 7 tweets 3 min read
De profeet Mohammed (vrede zij met hem) had kamelenurine en -melk voorgeschreven voor een bepaalde doelgroep.

Sommige onwetenden proberen dit te gebruiken als argument tegen de islam, terwijl het juist credibiliteit geeft aan de waarheid van de islam.

<Lees dit draadje 1/5 🧵👇> 2/5 In meerdere authentieke aḥādīeth lezen we over de situatie van een specifieke groep mensen. Hun lichaam kon niet tegen het klimaat en ze liepen een bepaalde ziekte op. De Profeet (ﷺ) stelde voor dat ze zowel kamelenmelk als kamelenurine zouden drinken ter geneesmiddel. Anas reported:  Eight men of the tribe of 'Ukl came to Allah
Jun 14, 2022 7 tweets 3 min read
De credo "Wie een mens redt, redt de mensheid," behoort tot de Goddelijke openbaring die gegeven is aan de Kinderen van Israël.

Dit kan als een goede argument dienen voor de waarheid van de islam.

<Lees dit draadje 1/6 🧵👇> 5:32 That is why We ordained for the Children of Israel that 2/6 Volgens de oriëntalist heeft de profeet Mohammed (ﷺ, vrede en zegeningen zij met hem) geplagieerd van de vroegere geschriften.

Zo zou hij onder andere Koran 5:32 ("Wie een mens redt, redt de mensheid,") geplagieerd hebben van de joodse Talmoed, Misjna Sanhedrien 4:5. The court tells the witnesses: Therefore, Adam the first man
May 19, 2022 5 tweets 2 min read
Nu stel je de juiste vragen.

Als álles een begin had, zou het betekenen dat:
a) dingen uit het niets ontstaan; of
b) dingen tot in de eeuwigheid afhankelijk zijn van andere dingen die op hun beurt afhankelijk zijn van andere afhankelijke dingen

(1/4) a) Als je gelooft dat dingen zomaar "uit het niets" kunnen ontstaan, wees dan niet boos als jouw centen op de bank ook plots "tot het niets" vergaan. Heb je immers een reden om te geloven dat dingen wél uit het niets ontstaan, maar níet tot het niets vergaan?

(2/4)
May 13, 2022 7 tweets 3 min read
Moslim fanatici hebben de Nigeriaanse christen #DeborahSamuel op brute wijze afgemaakt. Ze hebben zichzelf in een positie gewaand om als eigen rechter haar voor een vermeende blasfemie te bestraffen.

Los van het daadwerkelijke verhaal, betreuren we deze verwerpelijke moord. (1/6) ❌ De islam staat NIET toe om voor eigen rechter te spelen. Dit had via een legitieme rechter moeten zijn verlopen.

❌ De islam staat NIET toe om iemands lichaam te verbranden, niet als straf noch ter crematie.

Deze moord op #DeborahSamuel dient zwaar te worden bestraft. (2/6)
May 10, 2022 26 tweets 5 min read
Malcolm X's bedevaartsbrief
April, 1964

Toen hij in Mekka was, schreef El-Hajj Malik El-Shabazz (Malcolm X) een brief aan zijn loyale assistenten in Harlem, "vanuit mijn hart:"

<Klik hier om draadje te openen 🧵👇> "Nooit heb ik zo een oprechte gastvrijheid en overweldigende geest van ware broederschap gezien zoals wordt beoefend door mensen van alle kleuren en rassen hier in dit oude Heilige Land, het huis van Abraham, Mohammed en alle andere profeten van de Heilige Schrift."
Feb 2, 2022 9 tweets 4 min read
1/ Niemand beweert dat allochtonen heilig zijn; wat ik verwerp is de karikatuur van de onbeschaafde en onbeheersbare Ander, die de allochtoon voorstelt.

Dat allochtonen, vanuit een moslimgezin of anderzijds, beter opgevoed moeten worden, gaat dan ook totaal mijn punt voorbij. 2/ De foto hierboven is van #AbuGhraib—voor een hoop mensen een eerste confrontatie van een vleugje van de westerse terrorisme en oorlogsmisdaden.

Door alsmaar de moslim te associëren met terreur, zie je niet meer wat er in je eigen achtertuin gebeurt.
Jan 5, 2022 13 tweets 4 min read
1/ In sommige culturen en religies is de vrouw verhandelbaar en wordt de vrouw als bezit overgedragen. Staat de vrouw in de islam ook te koop?

#sharia #feminisme #vrouwen #handel De bruidsschat in de islam 2/ In de islam geeft de bruidegom (m.a.w. de man) de bruidsschat. Niet aan de familie—of de vrouw en haar familie aan de man—maar de man aan de toekomstige vrouw. Dit kan voor haar als bescherming fungeren en behoort tot de rechten die de islam aan de vrouw geeft.
Dec 22, 2021 13 tweets 4 min read
1/ Als je niet open staat voor de islam, zou ik betogen dat het ook irrationeel is—vooral als je niet etnisch Joods bent—om iets anders te volgen dan "louter monotheïsme" (of met andere woorden, een niet-religie gebonden geloof in één God). 2/ Allereerst is het atheïsme niet eens een optie, daar niets uit het niets ontstaat. Logica dicteert een noodzakelijk bestaan die als eerste oorzaak of 'eerste beweger' dient voor de realiteit om ons heen. Dit kan een persoonlijke God zijn of een niet-persoonlijke entiteit.
Nov 29, 2021 7 tweets 2 min read
1/ Sinds 2016 wordt de kerststol ook wel feeststol genoemd. Komt dit door moslims en kunnen moslims niet tegen uitingen van andere geloven? Albert Heijn feeststol 2/ Allereerst leven we in een kapitalistisch land. Bedrijven zijn uit op winstmaximalisatie. En gezien de afname van het christendom in Nederland is het ook niet vreemd dat het religieuze aspect van kerst komt te vervallen.
Nov 6, 2021 7 tweets 3 min read
1/ De blanke westerse man is totaal gedemoraliseerd.

En hoe kan het anders, dat de Amerikaan in 20 jaar Afghanistan en $2.000.000.000.000 (2 biljoen USD) alsnog verliest tegen een technologisch achtergesteld volk? 2/ Slechte kanten van de Taliban terzijde, ze zijn een sterk volk, trots op hun religie en trots op hun cultuur; ze hebben grote mate van sociale cohesie, ze hebben familie en huwelijk hoog in het vaandel staan, ze zijn niet gedemoraliseerd door woke,
Oct 31, 2021 4 tweets 2 min read
1/3 Al zou elke moslim 'extreem geweld' accepteren, is het irrelevant wanneer er sprake is van geloofsleer.

Islam is geen cultuur, dat het gevormd wordt door mensen; het is een godsdienst, wat bepaald wordt door God. 2/3 Dat de islam incompatibel is met jouw seculiere westerse waarden, daar zijn we het niet mee oneens.
Oct 11, 2021 6 tweets 2 min read
1/ Een niet-uitputtende lijst van wat er in de dierenwereld gebeurt:

- polyandrie (vrouw met meerdere mannen; zie de Rocky-Mountain prairiehond)
- inteeltpups verwekken door incest (zie de zebramangoeste)
- vrouwen die mannen onthoofden na het paren (zie de bidsprinkhaan) 2/ In de dierenwereld…
- paraderen ze als gigolo (zie de pauw)
- bedriegen en misleiden mannen de vrouwtjes, om met ze te paren (zie de paringsgroet van de pauw)
- voeren ze letterlijk oorlog voor vrouwen (zie de West-Australische bijensoorten)
Sep 21, 2021 10 tweets 4 min read
1/ Het universum is heel groot en complex. Volgt het logisch dat het te veel voor God moet zijn om het te kunnen of willen schapen? Of zou het juist een argument zijn om te geloven in God?

#schepping #universum #godsbestaan De Nachtwacht schilderij, Rembrandt van Rijn 2/ Iemand die De Nachtwacht voor het eerst ziet, zou wellicht met bewondering toekijken en denken: "Dit kunstwerk is zo complex en zó gedetailleerd! Wie zou de kunstenaar hiervan zijn?"
Aug 21, 2021 17 tweets 9 min read
1/ Ik ben empatisch voor het politiek-rechtse gedachtegoed van "er is een #allochtonen invasie", want hoewel het een foute frame is en ik er niet volledig mee eens ben, 2/ ik kan me goed voorstellen dat het niet leuk is het gevoel te krijgen dat je op machteloze wijze moet toekijken hoe je #cultuur, waaronder je taal, tradities, en omgangsvormen, over een aantal decennia helemaal anders wordt.
Aug 20, 2021 8 tweets 2 min read
1/ De profeet Mohammed (vrede zij met hem) leefde in polytheïstisch Arabië en werd bijna 10 jaar lang emotioneel en fysiek vervolgd omwille van tawḥīed, het zuivere monotheïsme. 2/ Mormonisme daarentegen is ontstaan in christelijk Amerika door Joseph Smith Jr. in 1830. Het is opportuun—gesteld dat het vals is—om voort te bouwen op waar mensen al in geloven en verder je eigen draai eraan te geven.
Aug 10, 2021 16 tweets 6 min read
1/ "Niet alle #moslims zijn terroristen, maar alle terroristen zijn moslim."

Een blootlegging van Geert W. en zijn #klassieke #conditionering. Conditionering met Geert W. 2/ Ivan Pavlov was een Russische fysioloog die bekend staat voor het Pavlov experiment. Daarbij vernam hij dat zijn hond kwijlde bij voer (1), waar een bel hem in beginsel niets deed (2). Na de bel te associëren met voer (3), ging de hond zelfs kwijlen toen er geen voer was (4). Het Pavlov experiment geschetst in vier situaties
Aug 9, 2021 5 tweets 3 min read
Een domweg eenvoudige weerlegging van de aantijging dat de islam predikt dat een kindje (8) die in de #Koranschool plast de doodstraf verdient.

Een #retweet wordt gewaardeerd. 🔁 Deze overleveringen gaan zelfs over een volwassen man, laat staan een kindje dat islamitisch gezien niet eens aansprakelijk is voor zijn daden. 🤦‍♂️ #Koranschool