Paggio 🔥 Profile picture
Παπαγαλάκι και report στα φασιστοειδή Follow on mastodon➡️ @Paggio@kolektiva.social
Tropeas lambrosk Profile picture 2 subscribed
Aug 1, 2023 7 tweets 2 min read
#γαμω_το_στρατο_σας
Θα σκοτωθούν ξαφνικά από ασκαστα, ή μετά από χρόνια από τα τοξικά των θραυσματων;
Ολοι αναλώσιμοι.
Παρεμπιπτόντως, περιμένω να δω την ανάλυση από το υπέδαφος και τα επιφανειακά νερά μετά τις εκρήξεις “Σε όλες τις χώρες οι οποίες έχουν περάσει τέτοιες πυρκαγιές και τέτοιες φωτιές το νούμερο ένα πράγμα που κάνουνε, είναι να απομακρύνουν γρήγορα την καύσιμη ύλη, αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες μετρήσεις στο Πεδίο σε διάφορα σημεία να γίνει μία χαρτογράφηση, ώστε ειδικά συνεργεία Image
Jun 14, 2023 13 tweets 5 min read
#refugeesgr #GreeceFascistState #shipwreck #Πύλος
Η βάρκα έφυγε από τα στενά του #Tobruk. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είχαν ειδοποιηθεί για ροές από τα ανατολικά της Λιβύης.
Ο συναγερμός δόθηκε από το @alarm_phone και την ακτιβίστρια @nawal_soufi. Ναυάγησε ~48nm SW της Πύλου. Η ανάπτυξη https://t.co/kOw9x3ED8w
των ελληνικών δυνάμεων έγινε μετά το ναυάγιο. Το ελληνικό κράτος αρνήθηκε να εφαρμόσει τις διεθνείς συνθήκες και τα πρωτόκολλα IMO (ναυτική αρχή του ΟΗΕ), σύμφωνα με τα οποία τέτοια σκάφη μπαίνουν αυτόματα στην κατηγορία συναγερμού για άμεση διάσωση.
Ενημερωθηκε και το κέντρο
Dec 16, 2022 10 tweets 2 min read
#ΗΚρητηΛεειΟχιΣτιςΕξορυξεις
Ένα μικρό φαλαινάκι βγήκε σε παραλία του Ρεθύμνου, ευτυχώς ζωντανό. Προφανώς οι σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που διενεργούνται από τα τέλη του Οκτώβρη στις θάλασσες μας δεν ευθύνονται γι' αυτό, όπως μας λένε σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση οι "αρμόδιοι".
Πριν από ένα μήνα, ένα δελφίνι ξεβράστηκε νεκρό πάλι στο Ρέθυμνο. Τότε, με συνοπτικές διαδικασίες το μάζεψαν υπάλληλοι του Δήμου και το έθαψαν σε κάποια χωματερή. Τώρα λέει "κάποιοι άνθρωποι βοήθησαν το φαλαινάκι να συνεχίσει το ταξίδι του"...
Jul 27, 2022 16 tweets 5 min read
Ας λερωθω λίγο με τους τζημεροφαηλους μπαίνοντας στο βόθρο τους.
Δεν χρειάζεται καν να πάμε πίσω στο χρόνο. Όταν η Τζόρτζια Μελόνι - ήταν 7 Ιανουαρίου 2008 - ως υπουργός Νεολαίας στην 4η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, συνοδευόταν στην Acca Larenzia από τον εγκληματία νεοφασίστα Τζουλιάνο Καστελλίνο: τον ηγέτη της Forza Nuova που κατηγορείται ότι ήταν επικεφαλής της επίθεσης στην έδρα της CGIL στη Ρώμη στις 9 Οκτωβρίου 2021.
Στις 12 Ιουνίου, από το πάλκο της Μαρμπέγια για να υποστηρίξει το ακροδεξιό κόμμα Vox, αγαπητό στους νοσταλγούς του Φράνκο
Jul 26, 2022 17 tweets 4 min read
Σας αρέσουν οι χουρμάδες;
Τέλος Μαρτίου, όλος ο κόσμος ήταν επικεντρωμένος στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο και στις αραβικές χώρες οι οικογένειες προετοιμάζονταν για τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού, ο οποίος θα άρχιζε στις 2 Απριλίου. Εκείνη την εποχή, η πώληση των χουρμάδων εκτοξεύεται στα ύψη.
Στα μαροκινά μκδ, εκείνες τις ημέρες, διάφοροι λογαριασμοί ξεκίνησαν το hashtag #BoycottAlgerianDates. Άλλο ένα κεφάλαιο στον "πόλεμο" μεταξύ των δύο χωρών, μεταξύ των οποίων οι σχέσεις δεν είναι ασφαλώς ομαλές. Ένα χρόνο νωρίτερα, με τα ίδια hashtags, οι Μαροκινοί
Jul 20, 2022 5 tweets 1 min read
Το παρακάτω θρεντ συνδέεται και με την αναγγελία σύστασης Υπεύθυνου Προστασίας Θεμελιωδών
Δικαιωμάτων όσο και Ειδικής Επιτροπής για τη Συμμόρφωση με τα Θεμελιώδη Δικαιώματα στο Υπουργείο Μετανάστευσης. Η τροπολογία εντάσσεται στο πλαίσιο συγκάλυψης των παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων που τελούνται συστηματικά στα σύνορα της χώρας από την Ελληνική Πολιτεία, η οποία όχι μόνο τις ανέχεται, αλλά και τις καθοδηγεί. Δημιουργούν άλλη μια Παραεπιτροπή και να τοποθετούν άλλον έναν άνθρωπο - μαριονέτα. Και μόνο το γεγονός ότι η Επιτροπή και ο Υπεύθυνος
Jun 7, 2022 8 tweets 2 min read
Κάμερες στις αίθουσες διδασκαλίας και στα γραφεία και μεταδίδει την εικόνα στο «Κέντρο Ελέγχου και Λήψης Σημάτων και Εικόνων» το οποίο διαχειρίζεται η ΕΛΑΣ και όχι το πανεπιστήμιο. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ θα έχουν έτσι τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν live μαθήματα αμφιθεάτρου, εργαστήρια ίσως και ασκήσεις γυμναστικής στα γυμναστήρια.
Εισαγωγή διατάξεων που είχαν ξαναϋπάρξει το 1967-1974 με τη μορφή του χαφιέ με την καμπαρντίνα και που τώρα επανέρχονται με τη μορφή της οθόνης στο μέγαρο της ΕΛΑΣ της λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Σύμφωνα με το ΣΝ
May 29, 2022 5 tweets 2 min read
#refugeesgr
Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα ρατσιστικής προπαγάνδας στην Ιταλία. "Η(ιταλική) ΕΥΠ, προειδοποιεί την κυβέρνηση, για πρωτοφανή αύξηση προσφυγικων ροών".
Η απάντηση από τον παγκόσμιο οργανισμό μετανάστευσης (Flavio di Giacomo). Τα νούμερα συμβαδίζουν με αυτά της περσινής χρονιάς και πολύ μακριά από αυτά του 2014-2017. Λίγοι από την κεντρική Αφρική σε σύγκριση με αυτούς που έφτασαν από τη βόρεια Αφρική και την κεντρική Ασία. Μέχρι στιγμής ΔΕΝ υπάρχουν επιδράσεις από την έλλειψη σιταριού. Αυτά είναι τα στοιχεία από την αρχή του έτους.
Mar 30, 2022 4 tweets 1 min read
Mar 29, 2022 11 tweets 3 min read
Δήλωση του M. Fedriga Περιφερειάρχη Friuli Venezia Giulia (lega nord) «Το πρόβλημα δεν είναι οι Ουκρανοί, είναι οι άλλοι μετανάστες που φτάνουν από την Αφρική και κυρίως από τη βαλκανική διαδρομή», λέει σήμερα ο Φεντρίγκα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται: ίδια μεταχείριση επιφυλάχθηκε Image στους Εβραίους πρόσφυγες μετά το 1945. Στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ο κόσμος δεν είχε ακόμη κατανοήσει πλήρως τι ήταν το Ολοκαύτωμα και η Ευρώπη ήταν γεμάτη πρόσφυγες. Οι Εβραίοι ήταν μόνο μια ομάδα μεταξύ πολλών με ένα επιπλέον, παράδοξο μειονέκτημα: θεωρούνταν
Mar 29, 2022 4 tweets 2 min read
#ανεμογεννητριες #ΒΑΠΕ #σανο
«Μπλόκαραν» τα δίκτυα – Οι αιτήσεις ΑΠΕ για όρους σύνδεσης ξεπέρασαν κατά 10 GW τη χωρητικότητα του 2030! – Σενάρια στο ΥΠΕΝ ακόμα και για αναστολή υποδοχής νέων φακέλων"
"Το σύνολο της ισχύος ΑΠΕ που λειτουργούν ήδη ή εχουν λάβει προσφορές όρων σύνδεσης για αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως το τέλος του 2020 είναι 19,6 Γιγαβάτ.
Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν στον ΑΔΜΗΕ αιτήσεις του 2021 και του 2022 συνολικής ισχύος 19 Γιγαβάτ.
Το αναθεωρημένο ΕΣΕΚ εκτιμάται ότι θα προβλέπει εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ 25 Γιγαβάτ το 2030.
Αλλά και
Mar 18, 2022 6 tweets 2 min read
Δείτε ομορφιές που ψηφίζει αυτές τις μέρες η Βουλή: σε νομοσχέδιο για την "καταπολέμηση της διαφθοράς", υπάρχουν τουλάχιστον δυο άρθρα που βρίσκονται στην καρδιά της διαφθοράς που λυμαίνεται τον πολεοδομικό σχεδιασμό και την προστασία των δασών.
1. Άρθρο 72: Επιτρέπεται με ImageImage "ανεξάρτητες πολεοδομικές μελέτες" παράκαμψη των όρων δόμησης σε παραδοσιακούς οικισμούς και σε οικισμούς μέσα σε εθνικά πάρκα και άλλες προστατευόμενες περιοχές. Επίσης, επιτρέπει επέκταση ορίων οικισμών, όταν υπάρξει "πλάνη περί τα πράγματα".
2. Άρθρο 80: Οι φρυγανώδεις
Mar 17, 2022 5 tweets 1 min read
Θυμόμαστε τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την κατασκευή 21 αρδευτικών έργων σε όλη την Ελλάδα, με μελέτες πληρωμένες από το ΥπΑΑν.
Τα χρήματα κατασκευής θα προέλθουν από το ταμείο Ανάκαμψης ,από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Image Υπουργείου.
( δηλαδή το δημόσιο έχει πληρώσει τη σύνταξη της Μ
μελέτης , θα πληρώσει και την κατασκευή των έργων)
ΟΜΩΣ τη διαχείριση των έργων που θα κατασκευαστούν θα την έχουν για 25 ΧΡΟΝΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ!!!.
Με βάση τους υπολογισμούς του Υπουργείου το κόστος συντήρησης και
Dec 25, 2021 6 tweets 3 min read
#refugeesgr #shipwreck #Paros
Update 14:37
Searches are continuing until this hour in the sea area northwest of Paros for the possible search for survivors of the shipwreck of a boat carrying refugees and migrants which sank on Friday night 24/12.
16 dead - 12 men, 3 women and 1 infant - is so far the sad account of the maritime tragedy that shockd Paros and the whole country on Christmas Day.
On Friday night, 63 rescued castaways and 2 bodies - father and daughter - were brought to Paros by the fishing boat "ELENI K.", while the boat "KYRIARCHOS"
Dec 25, 2021 4 tweets 2 min read
#refugeesgr #Paros
Μετά το ναυάγιο στην Πάρο, άνθρωποι ρωτάνε απεγνωσμένα με ονόματα για την τύχη των δικών τους που ήταν στη βάρκα. Αν γνωρίζει κανείς από κει αν έβγαλαν καμμία λίστα ας ειδοποιήσει @AVeizis
Dec 24, 2021 9 tweets 3 min read
⚠️⚠️⚠️⚠️
#refugeesgr
88 πρόσφυγες από Συρία και Παλαιστίνη, οικογένειες με παιδιά, όλοι στο νερό. Το τελευταίο σήμα πριν από 47 λεπτά.
Το @HCoastGuard γνωρίζει το στίγμα. Σώστε τους Update
Dec 23, 2021 4 tweets 3 min read
Οι νόμοι του Salvini και κάθε Ευρωπαίου φασίστα γίνονται κουρελοχαρτα από ανθρώπους σαν την @CaroRackete
#Refugees #portiaperti #OpenBorders avvenire.it/amp/attualita/…
Oct 29, 2021 16 tweets 8 min read
#refugeesgr #GreeceFascistState
Αυτό είναι το πιο προκλητικό παράδειγμα για το πως ένα #pushback μετατρέπεται "μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έγινε ποτέ στην Ανατολική Μεσόγειο", όταν κοινοποιηθεί. Ακολουθεί το χρονικό.
Το βράδυ το καράβι με τους πρόσφυγες βρίσκεται ανάμεσα σε χρυσή και Ιεράπετρα (όπου δηλώνεται η βλάβη, ενώ ήταν εν πλω για Ιταλία. Το σημείο είναι προσφιλές σε #pushback (καλοκαίρι 2020) και αναγκαστικές (για τους φασίστες του ελληνικού λιμενικού όπως καλοκαίρι 2021). Το καράβι δένεται στο ΛΣ070 και ξεκινά
Mar 31, 2021 5 tweets 1 min read
Καλοκαιράκι έρχεται, ώρα να φεύγουν επιτέλους, οι πυροπαθείς από το ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα.
Ο φόβος των Διοικητών και των Επιτελείων ΓΕΣ-ΓΕΑ ήταν από πριν, μην τυχόν και παραταθεί η παρουσία των πυροπαθών στις Στρατιωτικές Εγκαταστάσεις.
"Ο Κοινωνικός ρόλος του Στρατού" φάνηκε όταν οι φιλοξενούμενοι πυροπαθείς, αναγκάστηκαν να πληρώσουν 6 ευρώ έκαστος για το φαγητό. Στα ΚΑΑΥ-ΚΕΔΑ οι οικογένειες πυροπαθών βιώναν συνθήκες γκέτο, μακριά από τους παραθεριστές στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους, χωρίς να απολαμβάνουν όσα αυτοί όσον αφορά τα γεύματα.
Jan 10, 2021 5 tweets 1 min read
"Σας καλούμε αύριο σε ακρόαση στο φοιτητοδικειο, για υπόθεση στην οποία εμπλεκεστε", θα μπορούσε να είναι στο άμεσο μέλλον μια ακόμη εμπειρία που θα χετε να εξιστορείτε στις παρέες σας.
Φθορές, αντιγραφές, λογοκλοπή, «παρεμπόδιση λειτουργίας των πανεπιστημίων», με τις ποινές να ξεκινούν από την επίπληξη και να φτάνουν ακόμα και στη διαγραφή του εκάστοτε φοιτητή.
Στην παρεμπόδιση προφανώς θα συμπεριλαμβάνονται εκτός από τις φοιτητικές καταλήψεις, αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων όπως οι φοιτητικές κινητοποιήσεις ή
Jan 8, 2021 7 tweets 2 min read
#Refugeesgr #pushbacks #antireport
Εθνικό Σύστημα Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ).
Το Πολεμικό Ναυτικό αντιμετωπίζει τους Πρόσφυγες-Μετανάστες ως "εχθρό" και εκσυγχρονίζει τα όπλα του, ενώ παράλληλα ιδιωτικές εταιρείες σφάζονται για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που Image κοστολογειται η θαλάσσια επιτήρηση. Ενδιαφέρον για το έργο, το οποίο έχει προϋπολογισμό ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν εκδηλώσει εννέα σχήματα στα οποία συμμετέχουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα και διεθνώς.