Vineae et Alni ('Vinyes i Verns') Profile picture
Cicle d'activitats sobre la Vil·la Romana del Pont del Treball Digne, amb motiu de la seva descoberta arqueològica l'any 2011. 📸 de perfil d'Àlvar Mailan.
Jul 1 27 tweets 26 min read
Nova entrega del gran Phil 🧶 sobre l’#Arqueologia!
Recordeu que els dies 9 i 10 de Juliol la @Vineaetalni 2022 organitza el primer Taller d’Arqueologia!

Al capítol 1 us vam explicar la importància dels estrats per a poder fer una bona excavació arqueològica. Avui al capítol 2.1 passem a una altra pregunta: què apareix a un #jaciment arqueològic #romà 🏺?

Bàsicament apareixen dos grans tipus de restes: les mòbils, majoritàriament els objectes 🏺; i les immòbils, és a dir, les #estructures 🏛️.
Jun 30 16 tweets 8 min read
El proper cap de setmana dels dies 9 i 10 de Juliol podreu experimentar les sensacions d’esdevenir arqueòlegs i arqueòlogues per un dia, tot excavant un jaciment arqueològic simulat d’època romana… Image … però us heu preguntat mai què és tot el que troben les arqueòlogues a un jaciment romà?

Com han d’excavar el jaciment?

Quins objectes i estructures els apareixen?

Com apareixen?

Què fan amb ells?

EL GRAN PHIL 🧶 DE L’#ARQUEOLOGIA
Jun 29 6 tweets 4 min read
Has tastat mai l’emoció de descobrir un objecte enterrat sota el pas del temps?

El 7 de Juliol de l’any 2011 les màquines que construïen la futura estació de trens de la Sagrera van desenterrar algunes restes romanes, i des de llavors els arqueòlegs es van posar a treballar-hi. Image Durant anys, la #Villaromana del #PontdelTreball ha estat investigada per moltes arqueòlogues, i se n’han descobert grans quantitats d’objectes, murs, paviments, etc.

Aquest any, la @Vineaetalni proposa a totes les famílies l’oportunitat d’esdevenir arqueòlegs durant un dia! ImageImage