Farzad Bayan 🍭 Profile picture
mental health 🤝 social impact 📙 Author 🌑 https://t.co/KqRgPjVeK2 ⏳ MA Media, Tech. & Society @h_da
Aug 3, 2023 7 tweets 2 min read
دیدن یکی داره زیر نور تیرِ چرغ برق دنبال یه چیزی می‌گرده. می‌گن اقا چیزی گم کردی؟ می‌گه آره کیف پولم رو توی خیابون گم کردم. می‌گن پس چرا اینجارو می‌گردی؟ می‌گه آخه اینجا روشنه!
مازلو به این می‌گه «روش‌محوری» در علم (درمقابل «مسئله‌محوری»).
در ادامه می‌گم اهمیتش چیه. یه مثال دیگه دکتریه که همه‌ی بیمارهاش رو سرماخورده تشخیص می‌داد، چون فقط بلد بود سرماخوردگی رو تشخیص بده! در روش‌محوری، تمرکز روی تکنیک‌ها، و ابزارها و روش‌های به‌کارگیری اوناست؛ در مسئله‌محوری، تمرکز بر مسائل، سوالات، کارکردها و اهدافه.
Jul 17, 2023 7 tweets 2 min read
هفت واقعیت درباره وضعیت روان‌درمانی در ایران رو بررسی می‌کنم در این #رشته_توییت:

۱- روان‌درمانی در ایران گرون و لوکسه. با قیمت پیتزا و کافه هم مقایسه‌ش نکنید. اونام گرونن.

(۱/۷) ۲- یکسری گزینه‌های ارزان یا رایگان هم هست، مثل «مشاوره» دانشگاه. که به‌فرض که بشه بهش گفت روان‌درمانی، اینم یک گزینه‌ی بسیار محدوده که در اختیار اقشار محدودی از جامعه قرار گرفته (ضمناً ارتباطش با دانشگاه هم برای عده‌ای ناخوشاینده).
May 2, 2022 11 tweets 3 min read
بشر یک پدیده‌ی کاملاً فرهنگی که با زیستش جور درنمیاد ساخته به اسم ازدواج. بعد یک باوری هم برای خودش تراشیده که می‌تونه تا آخر عمر با فقط یک آدم سکس کنه. بعد چند ماه یا چند سال می‌بینه دیگه با اون آدم تحریک نمی‌شه. می‌گرده دنبال مشکل توی خودش یا طرف مقابل. #رشته_توییت حالا اینجا چندتا حالت پیش میاد: اولیش اینه که طرف دست به دامن کمپانی‌های دارویی یا سکس‌تراپیست و درمانگر. اگه اون تراپیست باسواد و منصف باشه به‌جای «درمان» به طرف نشون میده که اساساً مشکل چیز دیگه‌ایه. در غیر این صورت، یه پولی از طرف هدر میره و موقت شاید جواب بده اما بلندمدت نه.
Dec 18, 2019 12 tweets 3 min read
۱۰ نشانه‌ی این که شما به بلوغ هیجانی رسیده‌اید (یا نرسیده‌اید) #رشتو

۱- شما یاد گرفته‌اید که دیگران نمی‌تونن خود به خود ذهن شما رو بخونن. تا شما فکرها و احساساتتون رو با کلماتی واضح و در آرامش بیان نکنید، نمی‌تونید دیگران رو سرزنش کنید که چرا شما رو درک نمی‌کنن. ۲- شما متوجه این موضوع هستید که ریشه‌ی رفتار بد دیگران واقعاً به ترس و اضطراب اون‌ها برمی‌گرده – نه به حماقت یا بدجنسی اون‌ها (گرچه تصور حالت دوم آسون‌تره). از موضع حق‌به‌جانب فاصله دارید و نمی‌گید مردم جهان یا هیولان یا احمق. این نگاه باعث شده کمتر جهان رو سیاه و سفید ببینید.