Madjid.Raoufi Profile picture
Energy Analyst; tweets: China, Russia, Central Asia, Oil&Gas, Renewables, Energy Diplomacy; Book: https://t.co/0QHBBM7mRE
Jan 26, 2022 11 tweets 3 min read
#رشته_توییت عدم صادرات گاز ایران به اروپا؛ مقصر کیست؟
۱. بحث #صادرات_گاز_ایران به اروپا در مقاطع مختلفی از سوی‌ برخی مسوولان مطرح ولی زود رها شده، اما این بحث بین عموم مردم و پی‌گیران موضوع باقی مانده و هرازچندگاهی متناسب با شرایط، مطرح می‌شود. یکی از مهم‌ترین دلایلی که همیشه... ۲. ...در این باب، طرح می‌شود، اجازه ندادن #روسیه به ایران برای صادرات گاز به اروپاست. این ایده، به‌عنوان نماد دشمنی ذاتی و منفعت‌طلبی افراطی روسیه درقبال ایران عنوان می‌شود. درواقع این ایده مطرح می‌شود که روسیه، منافع خود را پی‌گیری می‌کند و ایران، منافع خود را رها می‌کند.
Jan 16, 2022 9 tweets 3 min read
#رشتو ۱.#روسیه در سالهای اخیر مشارکت خود را در آسیای غربی افزایش داده است.این مشارکت شامل ابعاد مختلفی ازجمله تجارت و سرمایه‌گذاری، بخش انرژی، همكاری نظامی و فعالیتهای دیپلماتیک است. روسیه سال 2015 با اعزام نیروهای نظامی‌اش به سوریه برای حفظ بشار اسد،بازگشت چشمگیری به منطقه داشت. ۲. همانند پكن، استراتژی خاورمیانه‌ای مسكو متكی بر حفظ روابط خوب با همه کشورهای منطقه است و بیشترین تلاش را برای حداکثرسازی منافع در منطقه با حداقل تعهد یا پتانسیل ضرر انجام میدهد. روسیه قبل از اعزام نیرو به سوریه هم در حال افزایش مشارکت دیپلماتیک و اقتصادی خود در خاورمیانه بود.
Dec 16, 2021 9 tweets 2 min read
۱. آیا سیاست نگاه به شرق به مفهوم «قطع رابطه با غرب» و غلتیدن در آغوش چین است؟ مطلقا‌ً این‌طور نیست. نه‌تنها ایران وارد چنین روابطی نمی‌شود که اساساً چین هم علاقه‌ای به اتحاد استراتژیک با ایران و البته سایر کشورهای منطقه ندارد. چین دنبال همکاری استراتژیک است نه اتحاد استراتژیک. ۲. دلیلش خیلی روشن است. چین اگر بخواهد با ایران وارد اتحاد استراتژیک شود، به این مفهوم است که باید مقابل رقبای منطقه‌ای و جهانی ایران قرار بگیرد و چین دنبال چنین هدفی نیست. چین برای بقای سیستم سوسیالیستی به سبک چینی و تداوم حاکمیت حزب به رشد اقتصادی مداوم نیاز دارد.
Dec 10, 2021 8 tweets 2 min read
۱. رابرت جرویس غول سیاست بین‌الملل دیروز در ۸۱سالگی از دنیا رفت. ۲سال پیش با مدیریت آقای دکتر عباس ملکی و همراهی تعدادی از اساتید دانشگاه‌های شریف، تهران، علامه و... کتاب «دولتمردان چگونه فکر می‌کنند» نوشته جرویس ترجمه و منتشر شد. افتخار داشتم که فصل۱۱ این کتاب را ترجمه کنم که... ۲. ... برای خودم بسیار آموزنده بود. اين استاد دانشگاه كلمبيا از پيشروترین و برجسته‌ترين نظريه‌پردازان كاربرد روانشناسي در روابط بين‌الملل بود. كتاب آخر او «دولتمردان چگونه فكر مي كنند» هم در همين باب است. اینکه پس‌ِ تصمیمات بزرگ ‌و‌کوچک دولتمردان چه ذهنیتی وجود دارد...
Oct 23, 2021 4 tweets 2 min read
۱. یکی از قوانین جدید وزارت منابع طبیعی چین این است که از اول ماه می سال 2020، شرکت‌های خصوصی داخلی و شرکت‌های خارجی ثبت‌شده در چین با دارایی خالص بیش از 300 میلیون یوان (43 میلیون دلار) مجاز به فعالیت مستقل در حوزه اکتشاف و تولید نفت و گاز هستند. ۲. این اقدام بخشی از تلاش پکن برای افزایش توسعه نفت و گاز و جذب سرمایه خصوصی در تجارت بالادستی انرژی و توسعه منابع داخلی چین صورت گرفته است. چین در حال حاضر حدود ۴ میلیون بشکه نفت تولید و حدود ۱۴.۵ میلیون بشکه مصرف دارد.
Oct 21, 2021 8 tweets 2 min read
۱.یکی از موضوعاتی که همزمان با قیمت‌های بالای نفت مطرح می‌شود،افزایش تولید نفت‌شیل است که با قیمت‌های پایین‌تر،بخشی از تولیدش به‌صرفه نیست. بنابراین،به‌نظر می‌رسد که بازار در شرایط فعلی، با افزایش تولید شیل، متعادل خواهد شد. اما آیا عملیاتی‌شدن این موضوع سریع و به‌همین سادگی است؟ ۲.آیا شیل می‌تواند حاکمیت فعلی اوپک‌پلاس بر بازار را به چالش بکشد؟ EIA می‌گوید تولید‌ متوسط امسال امریکا ۱۱میلیون بشکه در روز خواهد بود و با افزایش تولید نفت‌ غیرمتعارف، سال۲۰۲۲ به ۱۱میلیون و۷۰۰هزار بشکه خواهد رسید که با تولید ۱۳میلیونی فوریه۲۰۲۰ فاصله خواهد داشت.(بدون میعانات)
Sep 12, 2020 15 tweets 4 min read
#رشتو ١.فيلم مستند "citizen K" را در فيليمو ديدم؛درباره ميخائيل خودوروكوفسكي ميلياردر روس و صاحب شركت يوكوس كه اين روزها به عنوان مخالف پوتين،از آزادي و دموكراسي در روسيه مي گويد.نام فيلم برگرفته از شاهكار اورسون ولز است، اما "رُزباد" ي ندارد.يا دستكم من آن سورتمه كودكي را... ٢. در آن نيافتم. خودروكوفسكي يكي از اليگارشهاي روس است كه در دوره يلتسين و در بدترين اوضاع اقتصادي تاريخ روسيه، از خلاء هاي قانوني بهره هاي كلاني بردند و توانستند به قول خودشان، ٥٠ درصد اقتصاد روسيه را هفت نفري در اختيار بگيرند. يلتسين عروسكي بود در دستان اين اليگارش ها.
Sep 3, 2020 5 tweets 2 min read
#رشتو ١.بررسي اقتصاد هندوانه در ايران، نشانه روشن و عجيبي از سياست گذاري اشتباه بخش نيرو، كشاورزي و تجارت در كشور است. هندوانه درميان ١٠ محصول توليدي بخش كشاورزي و دامي كشور، در رده هفتم قرار دارد. بالاتر از "جو" كه در سال ٢٠١٨ براي وارداتش بيش از ٦٠٠ ميليون دلار پرداخته ايم. ٢.ايران كم آب، دومين توليدكننده هندوانه دنيا بعد از چين و چهارمين صادركننده بزرگ هندوانه در دنيا بعد از اسپانيا، مكزيك و ايتالياست. مطابق آمار ارائه شده در ايران، براي توليد هر كيلوگرم هندوانه به طور ميانگين ٣٠٠ ليتر آب مصرف مي شود.