Roozbeh Shahrestani Profile picture
Reformist/Iranian
Aug 25, 2023 17 tweets 4 min read
🧵
ببینید من با ماوراءالطبیعه ارتباط ویژه‌ای ندارم (اگر شما دارید خوشبحالتون) بنابراین وقتی دنبال راه می‌گردم به راه‌های قابل فهم توسط عقل بشری، فکر می‌کنم؛ با این مقدمه:
دو نقطهٔ تماس و اثرگذاری بین مردم و قدرت وجود داره:
۱- خیابان
۲- صندوق رأی
حالا چرا نقطهٔ سومی نداریم🔽 مثلاً تریبون‌های آزاد، توییتر، یا میزگرد فلان یا قلم‌فرسایی؟
چون اصولاً «قدرت» تا به نوعی «مجبور» نباشه، پذیرش که هیچ، گوش شنیدن هم برای تغییر نداره.
حالا خیابان خودش در دو حوزه، امکان حصول نتیجه براش هست:
الف- براندازی- که اولاً بسیار پرهزینه‌ست و ثانیاً مطلقاً هیچ تضمینی برای🔽
Apr 19, 2022 23 tweets 7 min read
۱.
#ریسمون🧵(ترجمهٔ ریسمون پیوست که بنظرم خوندش کمک زیادی به درک شرایط موجود می‌کنه):

بازخوانی کتاب ۱۹۹۷ برژینسکی «صفحه‌شطرنج بزرگ» در فضای امروز جالب است.

برژینسکی مشاور امنیت ملی آمریکا در دورهٔ کارتر بود و یکی از استراتژیست‌های برجستهٔ سیاست آمریکا در طول چند دههٔ اخیر. ۲.
حرف حسابش این است که برای اینکه آنچه «هژمونی جهانی» خوانده باقی بماند، آمریکا باید « تفوق در اوراسیا» را حفظ کند.
او اوراسیا را به ۴ «ناحیه» تقسیم می‌کند: ناحیه میانی (یعنی روسیه امروزی)، غرب، جنوب و شرق.
Dec 20, 2021 10 tweets 3 min read
استدلال من این نیست که «بمب اتم=کره شمال=علف‌خواری» و اتفاقاً فرضم قویاً اینه که دوستانی موافق بمب، اغلب از سر صدق و دلسوزی موضعشون اینه.
ولی بنظر من صرف اقدام به ساختن سلاح هسته‌ای یا حتی تولید یکی دوتاش ایجاد بازدارندگی مورد نظر طرفداران این نظریه رو نمی‌کنه، بلکه برعکس👇 نتیجه‌ش ایجاد اجماع جهانی علیه ایران و عراقیزه کردن ایرانه.
چرا؟
چیزی که باید توجه کرد اینه که مفهوم بازدارندگی یک مفهوم چندجانبه‌است.
اولاً شما با اقدام به ساختن بمب یا حتی داشتن یکی دوتاش بازدارندگی ایجاد نمی‌کنی چون اگر چنین چیزی ممکن بود، دلیلی نداشت آمریکا ۵۵۵۰، روسیه 6225👇
Mar 16, 2021 4 tweets 1 min read
هر روزی که میام تو توییتر و خیل انبوه فحش‌دهندگان به دولت روحانی و جمعیت نالان از «مدیریت ناکارآمد»ش رو می‌بینم، فکر می‌کنم که لابد اینها یک چیزی می‌فهمن و من خنگم.
بعد ناچارم دوباره پیش خودم مرور کنم تمام اتفاقات سالهای اخیر رو از میراث ویرانه و خزانهٔ خالی احمدی‌نژاد گرفته تا⬇️ بعضی گشایش‌ها بعد از برجام، تا اومدن ترامپ و دیوانگیش و تحریم‌های پی‌درپی‌ش تا اومدن بایدن و ادامهٔ همون روال...
و بعد یادم بیارم که اونچه که زمانی باعث قحطی و مرگ هزاران کودک در عراق و شکستن کمر اقتصادش شد تحریمی بمراتب خفیف‌تر با عنوان «نفت در برابر غذا و دارو» بود، درحالیکه⬇️
Sep 4, 2019 74 tweets 15 min read
1/ پنج درس در باب تولرانس خودمانی
(رشته توییت خرکی)
ما افتخارات بسیاری در تاریخ خود داریم [آقا دارم جدی صحبت می‌کنم،‌ گوش بده] و همواره با این افتخارات در تنگناهای تاریخی، مصائب، سختی‌ها و مرارتهای بسیاری را از سر گذارنیده‌ایم. از یادآوری شایستگی و بزرگمنشی بزرگانمان، همچنین 2/ توانمندی‌های نژادی و قومی سترگمان، و «اولین» بودن‌هایمان در ایجاد و کشف و اختراع بسیاری از داشته‌های امروزین بشری که بگذریم، یکی از برترینِ افتخارات ما داشتن ویژگی‌ای است که در اینجا «تولرانس خودمانی» اش می‌نامیم. این تولرانس امّا، همانطور که هر ویژگی دیگرمان منحصر به خود
May 30, 2019 13 tweets 5 min read
۱
شما رو به چالش گفتار #بی‌مبالغه دعوت می‌کنم!
#رشتار/#رشتو/#رشته_توییت:
(طولانیه، ولی حب اینم بخشی از چالش فرض کنین) ۲
منظور از «مبالغه» در اینجا بکار بردن ادبیاتی است که منطقاً کمکی به استحکام استدلال یا نقد در بحث نمی‌کند، توصیف اغراق‌آلود ویا بیانی‌ است بی‌پشتوانه، منفی با مثبت، آلوده به نفرت یا شیدایی، که از آن برای کسب اعتبار و پشتوانه کاذب و یا تبلیغ و القای حقانیت گفتار استفاده می‌کنیم.