Discover and read the best of Twitter Threads about #Πτηνοτουίτ

Most recents (10)

Ο Erithacus rubecula που λεte φίλες @Viopap και @MerteuilRouge δεν είναι απλώς ένα πουλί. Είναι ο βασιλιάς των πουλιών με βάση μια λαϊκή παράδοση (Αγρινιώτικη μαλιστα) και ως εκ τουτου,ας του κανουμε ένα #πτηνοτουίτ
Τα φτερωτά λοιπόν ήθελαν να αποκτήσουν βασιλιά.Ο θεός (οκ,ξερω) τους είπε λοιπόν οτι βασιλιας θα γινόταν όποιο πέταγε ψηλότερα.Όλα απογοητεύτηκαν αφού ήξεραν πως τελικά θα κέρδιζε ο αετός.Ολα εκτός απ' τον τσαντίλα κοκκινολαίμη.
Έτσι όταν ο αετός πέρασε όλα τα πουλιά στο ύψος φώναξε: "Ποιος μπορεί να πετάξει ψηλότερα από μένα;" Και ο κοκκινολαίμης ή καλόγιαννος, που είχε κρυφτεί στη ράχη του, φτερουγίζοντας λίγο ψηλότερα φώναξε: "Εγώ". Έτσι έγινε βασιλιάς των πουλιών.Όχι παίζουμε.
Read 20 tweets
Είναι αρκετά συχνή ερώτηση το "πως βλεπουν τα ζώα". Να πώ για τα πουλιά,γιατί έτσι γουστάρω; Οκ.
#Πτηνοτουιτ
Ο παπαγάλος διαθέτει περιφερειακή όραση 300 μοιρών. Βλέπει όσα χρώματα βλέπει και ο άνθρωπος, αλλά τα βλέπει πιο έντονα, ενώ μπορεί να βλέπει και στο υπεριώδες τμήμα του φάσματος, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς.Ιδού ένα παράδειγμα (ανθρωπος-παπαγαλος)
Γιατί ομως τα πουλιά έχουν ουσιαστικά καλύτερη αντίληψη του "εγχρωμου" από εμάς; Απλά γιατι τους χρειάζεται.Ο εγκέφαλος για να δει χρώμα πρέπει να συγκρίνει τις αντιδράσεις δύο ή περισσότερων κατηγοριών κωνίων που περιέχουν διαφορετικές οπτικές χρωστικές.
Read 9 tweets
Εκτακτο χειμωνιάτικο #πτηνοτουιτ
Τα πουλιά το χειμώνα "ζεσταίνονται" και με τη "μόνωση" των φτερών τους αλλά κυρίως με το λίπος που καίνε το βράδυ,και το οποίο αποθηκεύουν από την τροφή που τρώνε στη διάρκεια της ημέρας.Το χειμώνα η τροφή ομως σπανίζει.Εκτος αν εμεις βοηθήσουμε.
Είναι αρκετά εύκολο να δημιουργήσουμε ταΐστρες και να τις τοποθετήσουμε στα μπαλκόνια. τα πουλιά χρειάζονται πλούσια τροφή που θα τους δώσει ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες αυτές καιρικές συνθήκες.
Βοηθήστε τα πουλιά της γειτονιάς σας τοποθετώντας ταΐστρες με τροφές πλούσιες σε λιπαρά όπως ηλιόσπορους, φυστίκια, καρύδια, κ.ά.
Μπορείτε να τοποθετήσετε ταΐστρες διαφόρων ειδών και με διαφορετικά είδη τροφής, ώστε να προσελκύσετε περισσότερα είδη πουλιών.
Read 9 tweets
Δε γραφω πια #πτηνοτουιτ ενσυνείδητα καθως δεν νομιζω πως μπορώ να κανω τον κοσμο να αγαπήσει ή να δει τα πουλια οπως τα βλέπω.Αλλά θα γραψω αυτό για να διηγηθώ την ιστορία που μου άλλαξε τον τρόπο που τα έβλεπα,και συνειδητοποίησα πως ημουν γρανάζι της "μηχανής" που τα σκλάβωνε.
Αρχικά πάντα καπου μεσα μου υπηρχε η αίσθηση της ελευθερίας.Δεν ξέρω ακριβώς ποτε μετουσιώθηκε σε ιδεολογία ή χαρακτήρα αλλά υπήρχε απο τοτε που θυμάμαι τον εαυτό μου.Και αυτή η αίσθηση υπαγόρευε πως τα πουλιά και τα ζώα έπρεπε να ζουν ελεύθερα.
Να τα αγαπας; Ναι. Να τρέφεσαι οταν έχεις ανάγκη; Ναι γιατί αυτή είναι η φύση.Να φτασεις στο σημείο ομως να τα "παράγεις" για να είναι πετ ή "πηγή τροφής" σε τέτοιο απίστευτα ανήθικο βαθμό που το κάνουμε; Οχι με τίποτα.
Read 18 tweets
Έλα έχω λέγετε,#πτηνοτουιτ.Λέλεκας.Λελέκι. Πελαργός δηλαδή.Στην πραγματικότητα το πιο σιωπηλό πουλί.Οι πελαργοί δεν μπορούν να κρώξουν γιατί δεν έχουν φωνητικό όργανο και παράγουν κρότους με το ράμφος τους.Καλό είδος για να το έχεις πεθερά.
Το θρεντ μαλιστα τελειώνει με ιστορία αγάπης.Μείνετε μαζί μας,θα πεσει μαύρο δάκρυ,έχει και χαπι εντ. Μην αλλαξετε κανάλι,ουτε κατα τη διάρκεια των διαφημισεων.Κάπως πρεπει να βγαλουμε το κατιτις μας κι εμεις.Οσο γράφω εσείς παραγγέλνετε.
Εχουν συνδέσει το όνομά τους με μια ολόκληρη σειρά λαϊκών δοξασιών, παραδόσεων, παροιμιών, ποιημάτων, μύθων και παραμυθιών. Οι πελαργοί έχουν γίνει γραμματόσημα, έχουν δανείσει τη μορφή τους σε νομίσματα, ακόμα και σε πήλινα ομοιώματα.Πεθερές όχι ακόμα.Α,ούτε φέρνει τα μωρά.
Read 20 tweets
Ενα διαφορετικό #πτηνοτουιτ αυτή τη φορά.Τα πουλιά της πόλης έχουν προσαρμόσει τη ζωή τους με τη ζωή μας.Για πολλά η τροφή τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο εμάς ιδίως μέσα σε τσιμεντουπόλεις.Και φυσικά περισσοτερο κατα τη διάρκεια του χειμώνα
Με αφορμή την καραντίνα και τα διάφορα βίντεο απο σμήνη πουλιών που ψάχνουν και ακολουθούν ανθρώπους έξω από αγορές και καταστήματα στην προσπάθεια να βρουν φαγητό μου ήρθε η ιδέα αυτού του θρεντ.
Η φύση είναι γύρω μας,η φύση μας εξουσιάζει όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε το αντίθετο και η παρούσα πανδημία είναι η απόδειξη. Αν σεβαστείς τη φύση και τα πλάσματά της θα σε σεβαστεί και αυτή.Αυτό είναι νόμος.
Read 18 tweets
"Είσαι πάντα έτσι έρημος,παππούλη;
-Πάντα, παιδί μου
-Α,τώρα καταλαβαίνω τι ήταν οι γλάροι μουρμουρίζει το αγόρι
-Ναι, παιδί μου, αυτό είναι.Η ερημιά"
Για τον μπαρμπα-Δημήτρη του Η.Βενέζη οι γλάροι ήταν κάτι παραπάνω απο πουλια.
Και για μας.
Λοιπόν #πτηνοτουιτ, να ο Αιγαιόγλαρος.
Ο Αιγαιόγλαρος είναι θαλασσινός,δεν τον ενδιαφέρει η ξηρά. Είναι το πουλι - σύμβολο του Αρχιπελάγους.Διαφέρει από τους άλλους γλάρους, επειδή συνδέεται περισσότερο με τον παράκτιο χώρο και αποφεύγει την ενδοχώρα
Θα τον ακούσετε και ως Κοκκινομύτη(λόγω του χαρακτηριστικού του ράμφους).Γνωστος κατα περιοχές ως Αντουϊνιός εκλατινισμένη απόδοση του επωνύμου του Γάλλου φυσιοδίφη Ζαν Βικτουάρ Ωντουάν(Jean Victoire Audouin,1797-1841),προς τιμήν του οποίου ονομάσθηκε το πτηνό (Larus audouinii)
Read 22 tweets
Σε καραντίνα όλοι, ερημίτες με μεγάλο φόβο για τους ηλικιωμένους.Ας κάνουμε λοιπόν ένα #πτηνοτουιτ για την Φαλακρή Ίβιδα ή επιστημονικά Geronticus eremita. Δηλαδή Γέρων Ερημίτης. Κι αν παει το μυαλό σας σε "γνωστούς" προφήτες,ηρεμήστε. Είναι απλά ένα πουλάκι.
Η φαλακρή ίβιδα είναι μία μεσαίου μεγέθους ίβιδα. Είναι ολόμαυρο πουλί, με μάλλον κοντά κοκκινωπά πόδια.Το ράμφος είναι κυρτό προς τα κάτω και κόκκινο. Το κεφάλι είναι "φαλακρό", με δέρμα κόκκινο.
Ο βιότοπός της φαλακρής ίβιδας ,όπως λέγεται αλλιώς περιλαμβάνεται κυρίως από ορεινές,άγονες στέπες με πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και βράχια για φώλιασμα απ'τις οποιες "ερήμους" παίρνει και το ονομα "Ερημίτης".
Read 12 tweets
#Πτηνοτουιτ για τον μοναδικό επίσημο πόλεμο μεταξύ των ανθρώπων και των πουλιών.Συνέβη στην Αυστραλία το 1932 ανάμεσα στους εποίκους και τα πουλια Εμού. Επεσαν χιλιάδες σφαίρες και τα πουλιά νίκησαν.Εμεινε στην ιστορία ως "Ο πόλεμος των Εμου"
Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο, μεγάλες εκτάσεις στο δυτικό τμήμα της Αυστραλίας μοιράστηκαν μεταξύ των χιλιάδων βετεράνων πολέμου για να καλλιεργήσουν σιτάρι.Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι εκτάσεις ήταν εντελώς ανεκμετάλλευτες. Και φυσικά ήταν θείο δώρο για τους βετεράνους
Όμως οι περιοχές αυτές δεν ανήκαν στους ανθρώπους αλλά στα πελώρια 2μετρα πουλια που ονομάζονται Εμού.Τα Εμού θεώρησαν τις καλλιέργειες των βετεράνων δικές τους και ρήμαζαν τις σοδειές.Τα σκιάχτρα δεν τρόμαζαν τα τεράστια Εμού και οι φράχτες δεν τα σταματούσαν.
Read 9 tweets
#Πτηνοτουίτ για το μικρότερο είδος παπαγάλων.
Έξυπνα όσο ένα 7χρονο παιδί και κτητικά όσο ένας αετός - άρπυια με τον χώρο τους τα πάροτλετ παρουσιάζονται περήφανα.Να πω ότι ρόλο "μοντέλων" του θρεντ παίζουν ο Ερνέστο και η Ταμού μου.
Η εξυπνάδα τους είναι αρκετά παραπάνω απ' αυτό που περιμένουμε. Δε θα μιλήσει τόσο άνετα όπως ένας Αφρικάνικος Γκρι, αλλά θα σου δείξει ξεκάθαρα τι θέλει. Θα σε εκπαιδεύσει να γνωρίζεις τι "λέει" με τις κινήσεις του, και θα κάνει τη συνύπαρξή σας ακόμα πιο εύκολη.
Λιλιπούτεια αλλά κτητικά και ατρόμητα αλλά και περίεργα σε βαθμό εκνευριστικό. Εάν χρειαστεί θα επιτεθούν σε άνθρωπο,αυτοκίνητο,αετό,σκύλο ή οτιδήποτε θεωρήσουν οτι "ξεπερνάει τα όρια" και εισβάλλει στην περιοχή τους ή θεωρούν ότι τα απειλεί.
Read 10 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!