Discover and read the best of Twitter Threads about #دادبان

Most recents (9)

در صورت مواجهه با فشار، تهدید و شکنجه از سوی بازجویان برای اخذ اعتراف اجباری چه کنیم؟

شاید این سوال بسیاری از شما، همراهان گرامی باشد، معین خزائلی، حقوق‌دان، به این سوال مهم پاسخ داده است که با هم می‌بینیم:

۱/۴
۱- تا حد امکان در برابر فشار مقاومت کرده و از پذیرش خواسته بازجویان برای اقرار و اعتراف خودداری کنید؛

۲- به بازجویان یادآوری کنید اعتراف اجباری ارزش قضایی ندارد و شما در مقابل مقام قضایی اعترافات خود را انکار خواهید کرد؛

۳- در صورتی که برای رهایی از فشار

۲/۴
و شکنجه اقدام به اعتراف اجباری کردید اصلا نگران نباشید و در اولین فرصت مواجهه با مقام قضایی (بازپرس یا قاضی دادگاه) اعترافات اجباری پیشین خود را انکار کرده و صراحتا اعلام کنید که اعترافات به واسطه فشار و شکنجه اخذ شده و شما وادار به اعتراف اجباری شده‌اید.

۳/۴
Read 4 tweets
«مجازات این متهم تبعات خاصی ندارد»

این جمله را چند بار بخوانید، جمله‌ای بسیار خطرناک است که روی پرونده بعضی از زندانیان و معترضان بازداشتی نوشته شده است.

سینا یوسفی، وکیل دادگستری، در توییتی می‌نویسد: «جمله تاسف برانگیز در گزارش اداره اطلاعات در خصوص پرونده بازداشت شدگان:

۱/۴
«مجازات این متهم تبعات خاصی ندارد»

بنظرم اعدام سیدمحمدحسینی و شکنجه خیلی از بازداشتی‌های غیر معروف و ناشناس در راستای این جمله بوده…

از رسانه‌ای شدن نترسید…»

او در گفتگو با دادبان در این باره این‌طور توضیح می‌دهد: «در پرونده بعضی از معترضان بازداشتی جمله‌ای به چشم

۲/۴
می‌خورد مبنی بر اینکه مجازات این فرد با تبعات سیاسی و اجتماعی همراه نیست، به عبارت دیگر نهادهای امنیتی، رسانه‌ای نشدن اطلاعات زندانی را فرصتی می‌بینند برای اعمال شکنجه و آزار و اذیت بیشتر.»

این وکیل تصریح می‌کند: «گمنام نگه‌داشتن زندانی از سوی خانواده‌ها به امید مجازات کمتر

۳/۴
Read 4 tweets
دادسرا و دادگاه چه تفاوتی دارند؟

این سوالی است که بسیاری از همراهان گرامی #دادبان پرسیده‌اند و وکیل دادبان به آن پاسخ داده است.
رسیدگی به یک پرونده کیفری در دو مرحله کلی انجام می‌شود، نخست، تحقیقات مقدماتی و پس از آن دادرسی.

۱/۴
انجام تحقیقات مقدماتی در یک پرونده بر عهده دادسرا است، به عبارتی، در دادسرا که ریاست آن با دادستان است، از طریق بازپرس تحقیقات مربوط به پرونده صورت می‌گیرد.
ضابطان دادگستری تحقیقات مقدماتی را با دستور مقامات دادسرا که معمولا بازپرس است، انجام می‌دهند.

۲/۴
چنانچه تحقیقات صورت گرفت و پرونده را بازپرس بر مجرمیت قرار داد، این قرار به دادستانی رفته و دادستان کیفرخواست صادر می‌کند و به دادگاه برای رسیدگی ارسال می‌شود.
بعد از صدور کیفرخواست، وظایف دادسرا به اتمام رسیده و پرونده برای صدور رای نهایی به دادگاه ارجاع می‌شود.

۳/۴
Read 4 tweets
مرسده، مربی فیزیکال فیتنس است، او از قربانیان شلیک به چشم است، یکی از چشمان او هدف شات‌گان‌ ماموران امنیتی قرار گرفته است.

مرسده روز گذشته از عمل جراحی چشم خود نوشته است و اینکه چه دردهایی را متحمل می‌شود. او یک دختر ۹ ساله دارد.

۱/۴
مرسده، در روزهای نخست ساچمه خوردنش از صدای وحشتناک ترکیدن چشم، اینکه اندازه‌ها دستش نیست و حفظ تعادل برایش سخت است نوشت اما روایت بلند شدنش پس از این زخم، عمل‌های جراحی، بیم‌ها و امیدها، کمک‌های همسر و خواهرش و امیدش، شکرگزاری پس از آغاز روند درمان و بهبودی نسبی و امیدش

۲/۴
به فردایی آزاد، دنبال‌کنندگانش را مجذوب کرد.

نکته قابل توجه این است که بعضی از دیگر قربانیان چشم مانند کوثر افتخاری بازیگر تئاتر پیش از عمل برای دادن انرژی مثبت در کنار او بوده است.

در جریان خیزش انقلابی ایرانیان، چشم شماری از معترضان به طور عامدانه هدف گلوله ماموران

۳/۴
Read 4 tweets
#یدالله_محمودنژاد و #مونا_محمودنژاد: مونا محمودنژاد در شهریور ۱۳۴۴ در شیراز به دنیا آمد. او در حالیکه تنها ۱۷ ساله بود به «جرم» تدریس به کودکان بهایی در آبان ۱۳۶۱ در منزل به همراه پدرش، «يدالله محمودنژاد» بازداشت شد. مونا معلم کلاس اخلاق و تعلیمات دینی کودکان بهایی بود.

۱/۵
آن دو به زندان «عادل‌آباد» شیراز فرستاده شدند. مونا در مدت بازداشت تحت فشار بسیار برای بازگشت از عقاید بهایی قرار داشت. اما نپذیرفت. نهایتا در خرداد ۱۳۶۲ در میدان چوگان شیراز به همراه ۹ زن بهایی دیگر اعدام شد. او جوان‌ترین عضو این اعدام دسته‌جمعی بود.

۲/۵
پدر او نیز به جرم «ارتداد» در اسفند ۱۳۶۱ در همان شیراز اعدام شده بود. اجساد اعدامیان به خانواده‌ها تحویل داده نمی‌شود و مخفیانه در قبرستانی دفن می‌شود. قبرستانی که سپاه پاسداران در اردیبهشت ۱۳۹۳ آن را کاملا تخریب کرد.

۳/۵
Read 5 tweets
#زهره_سرو، زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک، در این فایل صوتی ضمن تکذیب خبر آزادی خود، از آخرین وضعیتش در زندان خبر می‌دهد. او می‌گوید که به زور و با ضرب و شتم از زندان اوین به زندان قرچک منتقل شده است.

۱/۴
#زهره_سرو اوایل مهرماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند الف-یک منتقل شد. وی اواسط آبان ماه با پایان مراحل بازجویی به بند زنان زندان اوین انتقال داده شد.

۲/۴
او در نهایت توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی تبلیغ علیه نظام” به ۷ سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۶ سال زندان در خصوص او قابل اجرا است.

۳/۴
Read 4 tweets
#پیام_باستانی، معترض بازداشتی، با ارسال پیامی از تجربه خود و رفتار ماموران هنگام بازداشت برای دادبان این طور نوشت: «من پیام باستانی هستم که تاریخ دوم مهر توسط امنیت گیشا دستگیر شده بودم. حدود ده نفر لباس شخصی موقعی که تنها بودم ریختن توی خونه با ضرب و شتم بهم دستبند زدند و

۱/۴ Image
بردن اداره امنیت گیشا و اونجا هم شکنجه شدم. اول منو دستبند زدن و حتی نزاشتن در خونه رو قفل کنم فرستادنم پایین و سه تا گوشی و سه تا شارژر و هندزفری و اسپیکر بلوتوثی و هر چی که غیر ضروری بود برداشته بودن. حتی دو میلیون تومان پول نقد را هم ازم گرفتند و ساعت هوشمند و پاسپورت و

۲/۴
کارت معافیت. الان که اومدم چک کردم بعد از ازادی هندزفری به چه دردشون میخوره جز برای دزدی آشکار؟
من کلی ضرر و زیان مالی داده بودم این مدت و الان که اومدم بخاطر اینا کلی آسیب دیدم.»

بنا بر قانون هرگونه توقیف اموال باید توجیه قضایی داشته باشد و پس از پایان تحقیقات فورا تکلیف

۳/۴
Read 4 tweets
گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهند در ادامه افزایش مجدد فشارها بر زنان در زمینه #حجاب_اجباری، کتابخانه ملی ایران اخیرا با ارسال یک پیامک به شماری از زنان عضو، عضویت آنها را به دلیل آنچه که عدم «رعایت کامل پوشش اسلامی» در کتابخانه ذکر شده به حالت تعلیق درآورده است.

۱/۴ Image
از آنجا که این اقدام نمونه بارز اعمال محرومیت علیه شهروندان در دسترسی به خدمات عمومی و حقوق شهروندی است، علاوه بر آنکه نقض حقوق بشر محسوب می‌شود، مصداق محرز تخلف از قوانین فعلی در ایران است.

چرا که از سویی قانونا اعمال هرگونه محدودیت برای شهروندان در دسترسی به حقوق اساسی

۲/۴
خود به عنوان مجازات تنها در نتیجه یک روند دادرسی عادلانه در دادگاه و صدور حکم مجاز است. ضمن اینکه اساسا بنا بر قوانین فعلی در ایران، لغو عضویت شهروندان در نهادهای عمومی و محرومیت آنها از دسترسی به خدمات این نهادها از جمله مجازات‌های تعیین شده در قانون نیست.

۳/۴
Read 4 tweets


پیکر بی‌جان #دنیا_فرهادی، دختر ایذه‌ای و دانشجوی معماری دانشگاه آزاد اهواز، که از غروب چهارشنبه ۱۶ آذر در بلوار ساحلی حوالی پل کابلی اهواز ناپدید شده بود، روز پنج‌شنبه ۲۴ آذر در رود کارون، محدوده روستای مظفریه، پیدا شد.

۱/۵

@DaadBaan2021 Image
منبعی نزدیک به او می‌گوید: «دنیا از بستگانمون بود و امروزم توی ایذه خاکسپاری‌شه، تو شهر شکلات پخش می‌کرد و گفته میشه توی اعتراضات دانشجویی هم بوده. دوستش واسش اسنپ میگیره و بعدشم که می‌دونید. خونش روی ستون پل کابلی بود. چند تا شاهد که حرفاشون ضد و نقیض بوده گفتن رگشو زده و

۲/۵
بعد خودشو انداخته توی آب، اونم دختردی که همون روز واسه سه ماه آینده که تولدشه رستورانو رزرو میکنه!

و اینکه بعد از ۸ روز که جنازه‌شو دور از اهواز تو کارون پیدا کردن تو شکمش آب نبود و اصلا هم شبیه کسیکه ۸ روزه جنازه‌اش توی آب باشه نبوده! یعنی تازه انداخته بودنش»

۳/۴
Read 5 tweets

Related hashtags

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!