, 16 tweets, 4 min read Read on Twitter
We zijn namens @fvdamsterdam bij de bewonersbijeenkomst in Amsterdam noord. @groenlinks020 wethouder @RutgerGW ‘informeert’ de buurt over de komst van 60 illegalen in de wijk. Zaal bomvol.
Het is t gewoonlijke praatje: ‘wij komen luisteren, het is nog niet besloten etc’ Bewoners geloven het niet. Ik schat qua opkomst grootste bijeenkomst tot nu toe.
85 % is man, en mogelijk ook mensen met ‘psychiatrische problematiek.’ Wel komt daar dan 24uurs begeleiding bij. Das nieuws, de zaal is niet blij. Internet is matig hier trouwens. Stadsdeelmevrouw spreekt mensen aan alsof t kleuters zijn.
En weer, zoals in IEDERE zaal tot nu; mensen zeggen geen brieven te hebben gehad. Wethouder zegt dat er 2000 zijn gestuurd. Buurvrouw zegt, niemand wist er van, anders waren er meer geweest.
De mevrouw praat nog steeds of ze het tegen kleuters heeft. Medewerkster bejaardenhuis zegt dat ze al extra veiligheid heeft geregeld en dat de ouderen t niet willen. Stadsdeelmevrouw onderbreekt iedereen. Wil ‘alleen vragen’.
PT: extra veiligheid afgelopen jaren dus, want toch al niet superveilige wijk.
De gespreksleidster zegt nu, “als jullie niet luisteren gaat het niet door.” Niet te geloven. N man wil handopsteken, procentje of 8 is voor, nog minder twijfelt en de rest tegen. De mevrouw vindt het evenwichtig als alle drie de meningen evenveel aan bod komen...
Vraag over criminaliteitscijfers ongedocumenteerden. Wilde @FVDamsterdam in kaart brengen. Mocht niet van links college. @RutgerGW zegt nu: ‘dat weten we niet precies.’ Mensen u MAG het niet weten.
Ook hier vragen buren naar n voorstel dat wij al deden en dat het linkse SP/GL/66/PvdAcollege blokkeerde: 24uurstoezicht. ziehier: amsterdam.raadsinformatie.nl/document/75333… Gemeente WIL niet dat er voldoende toezicht is. Kan makkelijk. Pure onwil.
De kleuterjuf/gespreksleidster wil evenveel voor- als tegenstanders als neutrale mensen aan t woord laten. T gespreksverslag zal dus een onjuiste verdeling laten zien, 90% hier is tegen. #nepnieuws
Mensen worden nu boos en emotioneel, gaat over veiligheid. N meneer van daklozenopvang zei; t gaat op bekende locaties al jaren goed, als er iets gebeurt gaan we diegene overplaatsen. Joe.
Een mevrouw heeft alle criminaliteitscijfers coa paraat. En noemt het wegmoffelen cijfers. De kleuterjuf: ‘jaaaaa dat was de Telegraaf. En televisie. Maar dit is mss een heel ándere groep?’ @RutgerGW: ‘ja dit is n heel andere groep, dit zijn geen statushouders’ En door.
Mensen weer boos. Ouderen bezuinigd, jongeren van noord hebben geen huis. Er is nu n mevrouw erg emotioneel. Bijeenkomst gaat nu over persoonlijke verhalen, die citeer ik niet.
‘Er zijn emoties en die nemen we mee’ is weer de conclusie. Nee, er waren ook zorgen en feiten. En vragen, oa om cijfers, begeleiding, basale veiligheid en rechten van Amsterdammers. Met je ‘emoties meenemen.’
En @RutgerGW zegt t weer; ‘ik hoef dit niet te doen. Ik WIL luisteren maar als de gemeente het wil dan kunnen we het ook zomaar doen.’
Einde bijeenkomst. We praten na.
Missing some Tweet in this thread?
You can try to force a refresh.

Like this thread? Get email updates or save it to PDF!

Subscribe to Annabel Nanninga
Profile picture

Get real-time email alerts when new unrolls are available from this author!

This content may be removed anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just three indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!