My Authors
Read all threads
سال «هزار و سیصد و نود و زشت» را از سر گذراندیم و نگذراندیم! سال وحشی و بی‌حیثیت ۹۸ را می‌گویم که باید آن را «زشت‌سال» سیاست در ایران و جهان نامید.

در این سال آن‌قدر فرومایگی، دروغ و غارت برهنه دیدیم که طاعون هم می‌آمد تعجب نمی‌کردیم. آمد و تعجب نکردیم! /۱

#رشته‌توییت
#پساحقیقت
مثل همه جنگ‌های تاریخ، که از فقر و مرگ و طاعون، تا خیانت و فساد و چپاول، هرچه زشتی را به کام بشر می‌ریزند و عقربه تمدن را به عقب می‌کشند، ۹۸ نیز ما را به اعماق تاریکی پرتاب کرد.

دنیای سیاه قدرت را که فانتزی‌هایی مثل ارباب حلقه‌ها و بازی تاج‌وتخت روایت می‌کردند، زندگی کردیم. /۲
در این رشته‌توییت، آناتومی شبکه‌های قدرت سیاسی در ایران و جهان را که در ۲ سال گذشته، با استفاده از دست‌گاه تحلیلی جدید به نام نظریه #پساحقیقت توضیح داده‌ام، روشن‌تر از همیشه بازگو کرده و رخ‌دادهای غول‌آسا و شگفت ۹۸ را از منظر نزاع‌ها و کنش‌های این شبکه‌های قدرت تحلیل می‌کنم. /۳
(دوستان این مقدمه را امشب از من بپذیرید. فرداشب حوالی ۱۰ ادامه می‌دهم و امیدوار ام شفاف‌تر از همیشه باشد.

روی‌دادهای مهم ۹۸ را که دوست دارید تحلیل آن‌ها حتی‌الامکان در این رشته بیاید، چه داخلی چه بین‌المللی، به توییت اول رشته منشن بزنید. مراقب خودتان در این روزها باشید. ارادت)
دیده‌اید در فیلم‌ها و رمان‌های تاریخی، گروه‌هایی از وزرا را تصویر می‌کنند که حتی در جنگ و لحظات حساس، دست از نزاع با یک‌دیگر برنمی‌دارند؟ یا مثلا شنیده‌اید غلامان ترک و ایرانی، دربار عباسیان را قُرق و خلفا را هدایت می‌کردند؟

این حقایق را «استثنا» می‌گیریم ولی «قاعده» اند. /۴
نخستین آموزه نظریه #پساحقیقت این است که قدرت واقعی، تنها در مشت «شبکه»های پنهان است و افراد و جای‌گاه‌ها و عناوین، برخلاف ظاهر ماجرا که به آن عادت کرده‌ایم، به‌تنهایی هیچ قدرتی ندارند.

خلاصه؛ رئیس، رئیس نیست: تنها رئیس، شبکه است!

سؤال این است که رئیس در ایران ۹۸ که بود؟! /۵
خانم‌ها، آقایان!

۴ شبکه قدرت سیاسی در ایران را که ۲ سال پیش نام‌گذاری کردم و شناساندم، با رزولوشن و وضوح بیش‌تر و اشاره به متنفذترین چهره‌های آنان معرفی می‌کنم.

تمام آن‌چه بر ایران ۹۸ گذشت، و در کمال شگفتی، بخش مهمی از آن‌چه بر جهان ۹۸ گذشت، محصول نزاع این شبکه‌های قدرت است:
۴ شبکه سیاسی قدرت‌مند و منازع ایران کنونی:

#متولیان که آقایان حجازی و طائب نماینده آنان اند
#متحاجبان که شامل آقایان مجتبی، قالیباف، رئیسی و لاریجانی اند
#منشیان که آقایان وحید، حسین محمدی، قمی و احمدی‌نژاد را دارند
#اعیان که روحانی، ناطق، خاتمی، نوه امام و فرزندان هاشمی اند

این دسته‌بندی را با اصطلاحات رایج این روزها، می‌توان ۴ فراکسیون از وزیران قدرت‌مند محفل یا مجلس بیت و دفتر رهبری تصور کرد، یا ۴ سبد سهام و کارگزاری بورس حکم‌رانی در ایران امروز!

به نظر شما تحلیل تکنیکال وضعیت غریب سال نود و زشت را بهتر توضیح می‌دهد یا تحلیل بنیادی؟

ادامه دارد
امروز سال‌گرد ارتحال امام است؛ روزی که نقطه ثقل قدرت در نظام سیاسی ایران، در سال ۶۸ از جماران به فلسطین منتقل شد.

اما قدرت واقعی، مثل هر سیال غلیظ و چسب‌ناک دیگر، مقاومت کرد. ۲۰ سال طول کشید تا بدنه قدرت از جماران، پای‌گاه #اعیان و یاران هاشمی، کنده شود و در فلسطین خانه کند.
سال ۸۸ سال پیروزی تمام‌عیار #منشیان دفتر رهبر بود. آنان رئیس‌جمهور مورد حمایت خود را تثبیت کردند و اعتراضات خیابانی #اعیان را سرکوب کردند.

اما برخلاف انتظار، تکمیل فرآیند ۲۰ساله انتقال قدرت، به پای‌داری و ثبات نینجامید و برعکس، دور جدیدی از رقابت سیاسی را در ایران کلید زد. /۱۰
این‌بار ۲ گروه سیاسی که پیش از این در خدمت #منشیان بودند و به‌همراه آنان با عنوان کلی اصول‌گرایان شناخته می‌شدند، سر برآوردند و در کمال تعجب، دور جدیدی از انتقال قدرت را در دل فلسطین رقم زدند!

اینان #متولیان و #حاجبان بودند که نقطه ثقل قدرت را از «دفتر» به «بیت» منتقل کردند. /۱۱
فرآیند انتقال قدرت این‌بار ۱۰ سال طول کشید؛ ۹۸ را باید سال محاق #اعیان و #منشیان هردو دانست.

اما نتیجه چه بود؟ هیچ؛ با هر بار انتقال قدرت، ۱۰ بار فقیرتر شدیم!

نرخ دلار که معرف ارزش پول ملی ست، در ۲۰ سال اول از ۱۵۰ تومان به ۱۵۰۰ تومان، و در ۱۰ سال بعدی به ۱۵۰۰۰ تومان رسید!
/۱۲
در رقابت‌های ریاست‌جمهوری ۹۲، یکی از نامزدها در پاسخ راه‌کار تورم، مدام می‌گفت: «دولت‌ها باید دست‌شان را از جیب مردم بیرون بیاورند!» اغلب این حرف را یک شعار بامزه گرفتیم.

ولی وقتی دیو فقر با جهش غول‌آسای نرخ ارز در ۹۷ و ۹۸ وقیحانه به ما خیره شد، حرف او را باور کردیم.
/۱۳
مهم‌ترین روی‌داد سال ۹۸ که باید از آن سردربیاوریم همین است!

از شورش آبان با ده‌ها کشته، ترور سردار ایرانی و ماجرای خون‌بار هواپیمای اوکراینی گرفته، تا اسقاط برجام و حتی شورش‌های خیابانی در عراق و ونزوئلا، همه و همه، در آیینه اقتصاد سیاسی ایران در سال ۹۸ قابل رمزگشایی ست!
/۱۴
(دوستان، فرداشب این کلاف سردرگم را می‌گشاییم و می‌بینیم حتی شورش‌های تاریخی آمریکا که این روزها دنیا را غافل‌گیر کرده، روی دیگر سکه‌های دلار ۴۲۰۰ تومانی ست که میلیاردها از آن، از جیب ما در ایران حراج شد!

انگشت حیرت را که گزیدید روی دکمه‌های لایک و ریت هم بفشارید. شب خوش و ارادت)
در رشته «سال هزار و سیصد و نود و قفل» هش‌دار دادم اگر چراغ‌قرمز سیاست در ایران و جهان طولانی شود، گروه‌های سیاسی عصبانی می‌شوند و به جان هم‌دیگر می‌افتند.

این پیش‌بینی در سال ۹۸ کاملا محقق شد؛ از همان ابتدای سال که ترامپ معافیت‌های خریداران نفت ایران را تمدید نکرد معلوم بود. /۱۵
ظاهر ماجرا این است که ترامپ با تشدید فشار تحریم‌ها به حد نهایت خود، می‌خواست ایران را به امضای قرارداد جای‌گزین برجام وادار کند.

اما قطع درآمدهای نفتی ایران هدف کوچکی ست. هدف اصلی قطع صادرات نفت، تعطیلی نظام بانکی و پولی ایران، این ماشین خدمات بین‌المللی پول‌شویی ست! /۱۶
اغلب مردم تصوری از سازوکارهای فساد مالی ندارند. ملت فکر می‌کنند هر صاحب امضایی می‌تواند هرچندهزار میلیارد که می‌خواهد بردارد یا بگذارد. اما در واقع، هر سامانه مالی و مدیریتی، امکانات مشخصی برای تُخل‌پُخل دارد.

باید پولی در گردش باشد که بتوان پول‌های دیگری را از قِبل آن شُست! /۱۷
حالا چرا تعطیلی ماشین پول‌شویی مندرج در نظام پولی و بانکی ایران برای ترامپ این‌قدر مهم است؟

پاسخ را در رقابت شبکه‌های فراسرزمینی قدرت سیاسی باید جست.

بر مبنای نظریه #پساحقیقت خاص که در ۲ سال گذشته معرفی کرده‌ام، زمین از ۲-۳ قرن پیش عرصه رقابت ۴ شبکه با خاست‌گاه اروپایی ست. /۱۸
رشد فناوری و تسهیل ارتباطات از قرن ۱۸ میلادی، امکان شکل‌گیری شبکه‌های قدرت فراسرزمینی را فراهم کرد. آن‌ها به شبکه‌های قدرت محلی یورش بردند و این‌ها یا فروشکستند و خرد شدند، یا خود را با یکی از شبکه‌های جهانی پیوند زدند.

ایران نیز پس از شکست در جنگ‌های روسیه چنین است. /۱۹
درواقع آن ۴ شبکه قدرت ایران که برشمردم، شبکه‌هایی قدیمی و کهنه‌کار اند که پس از انقلاب خود را در این قالب‌ها بازآرایی کرده‌اند.

متحدان بین‌المللی هریک از ۴ شبکه قدرت ایرانی را نیز پیش‌تر گفته‌ام. (در نظریه #پساحقیقت اتحاد با شبکه‌های قدرت بین‌المللی، ضروری و بالاجبار است.) /۲۰
متحدین فراسرزمینی شبکه‌های قدرت ایرانی را یادآوری می‌کنم:

- #متولیان با شبکه #انگلوئید یا پیرآبی
- #متحاجبان با شبکه #روسوئید یا سفید
- #منشیان با شبکه #ژرمنوئید یا قرمز
- #اعیان با شبکه #فرانکوئید یا فیروزه‌ای

نرد قدرت سیاسی، اقتصادی، اطلاعاتی و امنیتی می‌بازند.

/۲۱
تاریخ پرحکایت بازی تاج‌وتخت میان این ۴ گروه را در ایران و جهان بارها گفته‌ام.

نیمه نخست قرن ۲۰ #ژرمنوئید جنگ‌سالار، جهان را با ۲ جنگ جهانی قبضه کرد و از چنگ #انگلوئید و #روسوئید درآورد.

نیمه دوم قرن ۲۰ #فرانکوئید نهادگرا #ژرمنوئید را با نهادهای خود از جمله اوپک به زیر کشید. /۲۲
با شروع قرن ۲۱، #ژرمنوئید جنگ تمام‌عیار دوباره‌ای در جهان به راه انداخت. اما چون رشد و گسترش نهادهای #فرانکوئید امکان ورود دولت‌ها به جنگ‌های بزرگ را نمی‌دهد، این‌بار جنگ، خودش را به شکل تروریستی و اقتصادی عیان کرد.

برج‌های دوقلو فروریخت و خاورمیانه در آتش ترور به خون تپید.
/۲۳
نقطه ثقل قدرت اقتصادی #فرانکوئید در این سال‌ها، یکی چین بود که آن را به کارخانه بزرگ جهان تبدیل کردند و نبض تجارت جهانی را به دست گرفتند، یکی ایران؛ که نظام مالی آن را به ماشین پول‌شویی خود تبدیل کردند.

جنگ جهانی اقتصادی #ژرمنوئید محکوم به شکست بود، اما معجزه‌ای پدیدار شد! /۲۴
(کدام معجزه بود که در ابتدای هزاره سوم برآمد؟ چه تأثیری بر «مدیریت جهانی» داشت؟ ۲ شبکه سیاسی دیگر چه کردند؟ ما مرغ عزا بودیم یا عروسی…؟

فرداشب به این سؤالات پاسخ می‌دهم و یک‌راست به ۹۸ می‌رسیم.

لطفا منشن فقط به توییت اول رشته بزنید منشن‌های پراکنده را نمی‌بینم. شب خوش و ارادت)
معجزه‌ای که موعودگرایان قرمز #ژرمنوئید را نجات داد، به ثمر رسیدن سرمایه‌گذاری بلندمدت آن‌ها در ایران بود. هرچه باشد آن‌ها ایران را عمیقا دوست دارند و حالا وقت‌ش بود یک آریایی تلافی کند.

ظهور ناباورانه رئیس‌جمهور مردمی #منشیان، هرچه را #اعیان ۳۰سال کاشته بودند یک‌شبه درو کرد. /۲۵
#منشیان قرمز، نظام بی‌دروپیکر مالی ایران رو تسخیر و معدود ساختارهای کارا مثل سازمان برنامه‌وبودجه رو تعطیل کردند، و چنان که می‌گویند حدود ۸۰۰ میلیارد دلار فروش نفت ایران در ۸ سال رو به لطف طراحی‌های بی‌نقص #اعیان فیروزه‌ای، گربه‌شور کردند!

معجزه نه، بگو جادو: اجی مجی لاترجی! /۲۶
اما آن‌چه بین سال‌های ۸۸ تا ۹۲ در ایران اتفاق افتاد، یکی از عجیب‌ترین و سریع‌ترین تحولات تاریخ سیاست بود.

#منشیان در انتخابات۸۸ #اعیان را کف خیابان بردند. #متولیان ظهور کردند و با کمک #متحاجبان، #منشیان را زدند. #منشیان با #اعیان ساختند و دولت را ۹۲ دوباره تحویل آنان دادند… /۲۷
…اما #اعیان با #متحاجبان ساختند و با کمک #متولیان، #منشیان را زیر ضربه‌های شدید گرفتند. #منشیان هم بدنه اجتماعی خود را دی ۹۶ با شعار «رضاشاه روح‌ت شاد» به خیابان آوردند…

درحالی‌که میدان سیاست ایران غیرقابل‌پیش‌بینی شده بود، #فرانکوئید تصمیم گرفت راه رو بر تکرار خطر ببنده. /۲۸
نظام مالی و روابط ایران با دنیا باید عادی‌سازی می‌شد. با استفاده از فرصت دولت #اعیان، برجام که مفاد آن از چندسال پیش برای این کار طراحی شده بود به امضا رسید و #متحاجبان، نیم‌ساعته آن را در مجلس تصویب کردند. فقط FATF مانده بود که عملا ایران را به آغوش نظام جهانی بازگرداند. /۲۹
اما خدایگان #ژرمنوئید با آتش #منشیان ایران تازه از نیم‌قرن خواب زمستانی سر بلند کرده بود. قرمزها با کمک فناوری‌های نرم #روسوئید، انتخابات آمریکا را مهندسی کردند و معجزه دیگر هزاره سوم، مولانا ترامپ طلوع کرد!

ترامپ همه نهادهای #فرانکوئید را کاغذپاره نامید. /۳۰
معاهده زیست‌محیطی پاریس، پیمان نفتا، معاهدات تجاری با چین و اروپا و… همه یک‌طرفه فسخ شد. حتی آمریکا از یونسکو بیرون آمد. برجام که جای خود داشت؛ روی آن تف انداختند!

نهادهای ساخت #فرانکوئید در خود آمریکا به دست #ژرمنوئید افتاد. تحریم‌ها علیه ایران بازگشت و این‌بار واقعی بود! /۳۲
ترامپ آمده بود سهم فراموش‌شده قرمزها از اقتصاد جهانی را پس بگیرد. همین‌کار را هم کرد. جای‌گزین نفتا امضا شد. قرارها با چین و اروپا تغییر کرد. انگلیس از اروپا جدا شد… تنها برجام بود که بر زمین ماند… چرا…؟

چون این‌بار #انگلوئید برای نظام مالی ایران دندان تیز کرده است. /۳۳
نیمه اول ۹۸، اوج تلواسهٔ قرمز و فیروزه‌ای برای امضای جای‌گزین برجام بود. نخست‌وزیران ژاپن و هند و وزیر خارجه عمان پاشنه در حکومت ایران را از جا کندند. پای روحانی که به نیویورک رسید، نخست‌وزیران آلمان و انگلیس و رئیس‌جمهور فرانسه خود را هشترپشتر کردند…

پاسخ کوتاه بود: زکی! /۳۴
تاریخ یک‌لنگه‌پا ایستاده بود نتیجه سفر رئیس‌جمهور ایران را ببیند. چه شد؟ هیچ! رسما و علنا هیچ! روحانی با هرتله و قهقهه، به ناف حساس‌ترین لحظه قرن ۲۱، و یکی از حساس‌ترین لحظات تاریخ سیاسی بشر، شیشکی بست و برگشت!

گفته بود دوباره به من رأی بدهید تا برجام را فلان، اما زه زد! /۳۵
نطفه همه حوادث تلخ بعدی، همه ذات پلید نود و زشت، همان‌جا در نیویورک سرشته شد.

#ژرمنوئید، عراق و #فرانکوئید، ونزوئلا را به آشوب کشید. تحریم‌های ایران به نهایت خفه‌کنندگی رسید. #انگلوئید و #روسوئید و #فرانکوئید با تداوم جهش غول‌آسای نرخ ارز، سوخت ماشین پول‌شویی را تأمین کردند. /۳۶
جاروبرقی دلار ۴۲۰۰ تومانی، آخرین سرمایه‌های کشور را هورت کشید. یارانه بنزین هم قطع و همه‌چیز برای هراتفاقی آماده شد… مثل شب‌های ترس زلزله، هر۳ شبکه جز قرمز، هرچه داشتند را در کوله و باربند جا دادند که تا انتخابات ۲۰۲۰ منتظر بنشینند…

اما زلزله نیامد. آبان آمد و آتش‌فشان شد. /۳۷
خونی که قرمز در آبان ۹۸ در ایران به‌پا کرد، شمه کوچکی از مهارت قدیمی آنان در #فناوری_زرگری ست. آن‌ها استاد خلق و تشدید نزاع تا بی‌نهایت اند. یکی از پایه‌های فلسفه سیاسی آنان حجامت است. آن‌ها اگر بتوانند قیامت را هم شبیه‌سازی می‌کنند.

پیام #ژرمنوئید روشن بود: زمان نمی‌دهیم! /۳۸
(فرداشب اتفاقات سریع بعدی، از ترور سردار ایرانی تا فاجعه هواپیمای اوکراینی را می‌گویم و به حمله پاندمی و اعتراضات آمریکا می‌رسیم…

اما یک سؤال هنوز بی‌پاسخ مانده. چرا روحانی فرصت توافق را در نیویورک سوزاند و ایران و جهان را به آتش افکند؟

پاسخ به توییت اول لطفا. شب‌خوش و ارادت)
به این سؤال پاسخ ندهید در #پساحقیقت‌-دانی شما شک می‌کنم ها! چرا روحانی فرصت نیویورک را سوزاند؟

(توضیح یا پاسخ دیگری داشتید فقط به توییت اول رشته ریپلای بزنید.)
(تا به این نظرسنجی پاسخ می‌دهید ماجراها رو پی می‌گیریم و بعد دوباره به سؤال مهم بالا برمی‌گردیم.)

کشته‌های مظلوم آبان ۹۸ در همه شهرها، حجامت قرمز به دست قرمز بود. به‌جز ماه‌شهر که پتروشیمی، از کارخانه‌های اصلی سوخت پول‌شویی در کشور را فلج کردند و فیروزه‌ای بی‌محابا آتش گشود. /۳۹
رانت و فسادی که محصولات پتروشیمی توزیع می‌کند چنان جذاب است که نخستین مطالبه هر نماینده مجلس، تأسیس پتروشیمی در حوزه نمایندگی ست! قرمزها در دوره تسلط بر کشور، کلی از موش‌های آن گربه‌شور نجومی را از همین پتروشیمی‌ها گرفتند.

ماه‌شهر سرکوب شد و آب‌ها از آسیاب می‌افتاد اگر… /۴۰
…اگر سردار ایرانی فریب چرب‌زبانی قرمز را نمی‌خورد.

ماجراهای تلخ پیاپی را همان‌روزها در رشته «DIA رقیب خانگی CIA» گفتم: برای سردار که از ریشه فیروزه‌ای فاصله گرفته و با پیرآبی می‌پرید، طعمه‌ای از توافق بزرگ گذاشتند و او را به شیوه همه ترورهای اسرائیل در منطقه، با پهپاد زدند. /۴۱
تشییع سردار برگزار شد و قرمزها، در زادگاه فیروزه‌ای او، عزادارن را زیر دست‌وپا فرستادند. فیروزه‌ای نمایش اقتدار موشکی ترتیب داد و پای‌گاه خالی خود را هدف گرفت. قرمز می‌خواست جنگ را به داخل خاک ایران بکشاند که سفیدها با زدن محموله ارزش‌مند هواپیمای اوکراینی، ترمز او را کشیدند. /۴۲
ترامپ خودش را برای ضربه بعدی به #فرانکوئید در هنگ‌کنگ یا ایران آماده می‌کرد و دنبال راهی بود روس‌ها را متقاعد کند در مهندسی انتخابات دوباره به او کمک کنند، که ناگهان پاندمی سربرآورد و همه رشته‌های اقتصادی ترامپ پنبه شد! پاندمی خواست فروکش کند شورش سیاهان آمد.

کیش! و آیا مات؟ /۴۳
شطرنج انتخابات، پیجیده‌ترین گیم سیاسی ست که در تاریخ بشر اختراع شده. از قدرت بسیج بدنه اجتماعی و هیجان گفتمانی تا لابی سیاسی و قدرت نفوذ و دست‌کاری آرا، همه در یک روز باهم شلیک می‌شود و هرکس هدف را روی هوا بزند برنده ست!

ترامپ می‌خواست این دور را با «رضایت اقتصادی» ببرد. /۴۴
او بدنه اجتماعی قرمز را که به کارگران سفید فرودست می‌شناسیم، همان‌ها که با اوج‌گیری فیروزه‌ای و انتقال کارخانه‌ها به چین، فقیر و بی‌کس شده بودند، از فقر و بی‌کاری رهانید. نیروی کار ارزان مهاجران را هم به نفع آنان لگام زد. همه‌چیز برای بازگشت شکوه‌مند قرمز فراهم بود. /۴۵
بی‌کاری به پایین‌ترین نرخ خود در تاریخ آمریکا رسید… اما با کرونا رکود سیاه بارید و همه دوباره بی‌کار شدند. حالا با شورش ضدنژادپرستی، علاوه بر تثبیت رکود، مشروعیت گفتمان او نیز کف خیابان هوا شده است.

آیا می‌توان بااطمینان گفت کار ترامپ یک‌سره شده است؟ می‌توان و نمی‌توان! /۴۶
از طرفی راه نجاتی برای او فعلا متصور نیست، از طرف دیگر پیرآبی و سفید نمی‌نشینند تا فیروزه‌ای، که اکنون ضعیف‌تر از همیشه ست، دوباره تخت پادشاهی جهان، یعنی ادمینستریشن آمریکا را تصاحب کند.

شطرنج دیوانه‌وار آنان تا روز انتخابات آمریکا در آبان ادامه خواهد داشت. خدا به‌خیر کناد! /۴۷
خانم‌ها، آقایان!

سال «هزار و سیصد و نود زشت» را از سر گذراندیم و نگذراندیم. سال بی‌رگ و هشلهفت ۹۸ را می‌گویم که باید آن را «زشت‌سال سیاست» در ایران و به تبع آن در جهان نامید.

سال زشت‌رویی که فهمیدیم «جهان سوم» نه این سرزمین کهن، که جایی در مغز سیاست‌مداران منفعل ما ست! /۴۸
(فرداشب از راه‌حل می‌نویسم. راه‌حل‌هایی که برای عبور از این بحران در برابر جامعه بین‌الملل، رهبران نظام سیاسی ایران، و نخبگان جامعه ایرانی ست. راهی به‌جز انتظار منفعلانه.

سؤال‌هایی که به توییت نخست رشته بزنید می‌بینم و پاسخ می‌دهم. راه‌حلی هم دارید بگویید. شاید گوشی بود شنید.)
تا این‌جا این‌ها را می‌دانیم:

- اتفاقات تلخ، سهم‌گین و پی‌درپی ۹۸ تصادفی نبود. همه آن‌ها سلسله‌ای از تک‌ها و پاتک‌های یک جنگ بزرگ جهانی میان ۴ شبکه قدرت فراسرزمینی ست.
- ماهیت این جنگ اقتصادی ست اما حواشی سیاسی نظامی هم دارد.
- کانون داغ این جنگ ابتدا آمریکا و سپس ایران است.
/۴۹
- این جنگ می‌توانست درست در نیمه سال ۹۸، یعنی در روزهای ۳۱ شهریور تا ۴ مهر که رئیس‌جمهور ایران در نیویورک بود، به صلحی نسبی بینجامد.
- روحانی فرصت این صلح جهانی را به رغم خواست حامیان بین‌المللی‌ش و به دلایل شخصی سوزاند.
- همه حوادث تلخ و سریع بعدی حاصل تشدید منازعات بود.
/۵۰
- اگر اتفاق ویژه و توافق بزرگی رخ ندهد، تنازع تا آبان ۹۹ که انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا استاد می‌شود، هم‌چنان تشدید خواهد شد. بعد از آن؟ الله اعلم!

◻️

خب این‌ها صرفا توصیف وضع موجود بود. حالا ببینیم چه راه‌کارهایی برای گذار از این اوضاع می‌توان تصور کرد.

/۵۱
- اولین و مهم‌ترین چیزی که شبکه‌های قدرت جهانی باید بالاخره پس از ۲-۳ قرن جنگ خونین یاد بگیرند، اصل ۴ دست‌گاه تحلیلی #پساحقیقت، یعنی اصل #سقوط_فواره ست. این اصل می‌گوید هیچ قدرتی مسلط باقی نمی‌ماند و لحظه تسلط کامل بر رقبا، لحظه فروپاشی ست!

پس توافق و تعامل بهتر از تسلط است.
/۵۲
- مهم‌ترین چیزی که شبکه‌های ملی، ازجمله ۴ شبکه قدرت سیاسی ایران، باید بالاخره پس از ۲-۳ قرن انفعال یاد بگیرند، این است که ارتباطات درونی شبکه جهت متعین ندارد؛ و بازی‌گران محلی گاه تأثیر جهانی و تاریخی می‌گذارند.

پس سیاست‌مداران ایرانی هم می‌توانند جنگ یا صلح جهانی بیافرینند.
/۵۳
بیایید از توییت‌های بالا آسان نگذریم:

نتیجه شگفت این است که شبکه‌های قدرت جهانی، نهایتا سودای خام حذف یک‌دیگر را دیر یا زود کنار می‌گذارند و به هم‌زیستی تن می‌دهند.

و شگفت‌تر، چهره‌هایی که در توییت ۷ این رشته برشمردم، هنوز این فرصت تاریخی را دارند که رویای فوق را محقق کنند!
/۵۴
- رهبر ایران می‌تواند تاریخ‌ساز باشد اگر و تنها اگر از موقعیت خود برای ایجاد صلح ملی و جهانی و هم‌زیستی شبکه‌های قدرت استفاده کند.

- بازی‌گران سیاسی باید از انفعال (مثل روحانی) و تک‌روی (مثل سردار) پرهیز کنند و گفت‌وگو و گفت‌وگو و گفت‌وگو را جای‌گزین روابط ناسالم فعلی کنند.
/۵۵
و بالاخره به خودمان می‌رسیم:

- مهم‌ترین چیزی که ما، از نخبگان تا کاربران رسانه‌های اجتماعی، باید بالاخره یاد بگیریم، شناختن حق مطالبه‌گری ست. روحانی ۲۴ میلیون رأی گرفت که رابطه با جهان را «محکم‌تر» پی‌گیری کند. اما در بزن‌گاه، علی‌رغم فشار متحدان بین‌المللی، شانه خالی کرد.
/۵۶
چرا چنین خیانتی کرد؟ نظرسنجی بالا ادامه دارد و نظر شما درباره آن را به‌زودی می‌بینیم. اما دلیل او هرچه باشد، قابل‌پذیرش نیست.

شاهد اید که من دست‌کم ۴۰ بار از وزیر خارجه خواستم به‌هم‌راه رئیس‌جمهور به تعهد خود عمل کنند. و تأکید کردم این فرصت تاریخی بسوزاد، آتش به پا می‌شود.
/۵۷
خانم‌ها، آقایان!
نواله‌ای که در قبال خدمتی می‌گیریم یا نمی‌گیریم، حق مطالبه‌گری را از ما سلب نمی‌کند. زمین آبستن آتش بزرگ است و هم‌زمان، مستعد آرامش تاریخی. شبکه‌های قدرت کدام را برمی‌گزینند؟ تماما منوط به مطالبه‌گری ما ست.

خانم‌ها، آقایان!
آنک شما و سرنوشت زمین انسان‌ها!
۵۸/تمت
بعدالتحریر:
طبق قرار امشب به چند سؤال پاسخ می‌دهم.

س. مگر حجم پول‌شویی در نظام مالی ایران چه‌قدر است که این همه دعوا را توجیه کند؟
ج. در اغلب کشورها جابه‌جایی چندهزار دلار به تغییر سیاست‌مداران در بالاترین سطوح می‌انجامد. در ایران صدهزار و میلیون و ده‌میلیون دلار طبیعی شده… //
…و این سال‌ها گوش ما به صدمیلیون و حتی میلیارد دلار عادت کرده. ما سرّ شده‌ایم وگرنه این رقم‌ها در ابعاد جهانی هم حیرت‌انگیز است! برای درصدی از این مقادیر، در دنیای امروز جنگ راه می‌اندازند و کشورها را اشغال می‌کنند.

قبلا چندبار سازوکارهای رسمی فساد را توضیح داده‌ام. /س۱
س. ماجرای هواپیمای اوکراینی دقیقا چیست؟ چه محموله سری و ارزش‌مندی حمل می‌کرده؟

ج. دقیقا نمی‌دانیم اما مانند ایرباس ایرانی که با ۲ موشک ناو وینسنس آن را زدند و جنگ تمام شد، محموله هواپیمای اوکراینی هم چیزی داشته که بخشی از هسته شبکه ارتباطات بین‌المللی و سری رقیب بوده. //
// پول؟ طلا؟ حواله؟ اطلاعات؟ فرقی نمی‌کند! شکل‌گیری و بقای شبکه‌های فراسرزمینی، از همان قرن ۱۸ به ارتباطات سری از این دست متکی بوده و هست. پیام سرنگونی هواپیمای مسافربری، هردوبار، اشراف بر شبکه ارتباطی رقیب بوده است: «داریم می‌بینیم‌ت! دست از پا خطا کنی می‌ترکونیم‌ت!» /س۲
س. روحانی که در روابط خارجی کاره‌ای نیست! چرا به او گیر می‌دهی؟

ج. هیچ سیاست‌مداری در هیچ کشوری قدرت مطلق ندارد. امضای توافق مجدد با آمریکا حتما نیازمند تایید رهبر و تصویب مجلس است، اما او حتی یک قدم هم برنداشت. نذر کرده بود اما برگ لاتاری نخرید. آشکارا به رأی خود خیانت کرد. /س۳
س. چرا روحانی به وعده‌های انتخاباتی خود عمل نکرد، فرصت توافق با آمریکا را سوزاند و جهان را در آتش افکند؟

ج. نتیجه نظرسنجی بالا را در تصویر زیر می‌بینید. اکثر شرکت‌کنندگان به گزینه سوم رأی داده‌اند، اما من فکر می‌کنم همه گزینه‌ها، همان‌قدر که رأی آورده‌اند صحیح اند. مرور کنیم: //
- ۴۶/۸ درصد معتقد اند روحانی به دلیل منافع شخصی بلندمدت، ریسک نکرد و علی‌رغم اصرار و پادرمیانی رهبران دنیا، در نیویورک برای توافق با ترامپ قدمی برنداشت.

در این که دیدار با ترامپ برای او ریسک بزرگی بود و در بازگشت به تهران، با فشار شدید رقبا مواجه می‌شد شکی نیست. //
// اما سؤال این است که چرا عمل نکردن به مهم‌ترین وعده انتخاباتی‌ش، ریسک بزرگ‌تری برایش نداشت؟

در همه نظام‌های سیاسی، کسی که با رأی مردم انتخاب می‌شود، در صورت پشت کردن به وعده‌هایش، به‌شدت از طرف رأی‌دهندگان مجازات می‌شود. مثلا بوش پدر قول کاهش مالیات داده بود و عمل نکرد... //
// …در انتخابات دور دوم ریاست‌جمهوری او، مردم چنان بلایی بر سرش آوردند که نه‌تنها یکی از معدود رئیس‌جمهوران تک‌دوره‌ای تاریخ آمریکا شد، بلکه با رأی بسیار پایین به‌شدت تحقیر شد.

دوباره می‌پرسم: چرا روحانی مطمئن بود خیانت به رأی‌دهندگان ایرانی هیچ هزینه‌ای برایش ندارد؟ //
(دوستان می‌دونین پنج‌شنبه‌شب‌ها نمی‌نویسم اما دیدم باید سؤال بالا رو بپرسم. لطفا پاسخ رو به توییت اول ریپلای بزنین.

می‌دونین این سؤال چه‌قدر حیاتی‌ه؟ مثل این‌ه که کشوی سردخونه رو بیرون بکشیم و از جنازه گرم یک ملت که هنوز ضربان داره بپرسیم نمی‌خوای تکونی به خودت بدی؟)
/ادامه دارد
پاسخ من را که بارها صراحتا گفته‌ام می‌دانید: ما قوم ترس‌خورده و شکست‌خورده‌ای هستیم که هنوز با صاحبان قدرت نسبت ارباب-رعیتی را می‌پذیریم و در محاصره خزعبل‌به‌مزدها و فرقه‌چی‌های کثیف، زود فردیت‌باخته و دچار درماندگی خودآموخته می‌شویم.

افسار ما به‌راحتی و محکم دست ارباب‌ها ست! //
- ۲۵/۵درصد معتقد اند روحانی از ترس رقبا وعده‌هایش را هورت کشید. اشتباه بزرگ او و #اعیان این بود که قدر حمایت منشیان را در سال ۹۲ ندانستند و به رقیب برای قلع‌وقمع آنان پا دادند. اما تا ۹۶ نفهمیدند چه گندی زده‌اند.

روحانی وقتی فهمید که خود را در محاصره #فناوری_منشی‌گری دید. //
- ۲۲/۷ درصد گزینه فریب اطرافیان را انتخاب کرده‌اند. اصولا همه رؤسای جمهور در دور دوم خود طعمه #فناوری_منشی‌گری اند. احمدی‌نژاد دور دوم را به یاد بیاورید که بدون مشایی آب نمی‌خورد. یا اوباما را که عملا کشور را به بایدن سپرده بود.

روحانی هم حالا عروسکی در دست واعظی و آشنا ست! //
- و نهایتا ۵درصد هم گفته‌اند روحانی نمی‌دانست دارد چه گندی به ایران و تمام دنیا می‌زند.

به‌نظرم ۵ درصد برای این گزینه کم است. کسی که در چنبره #فناوری_منشی‌گری ست لاجرم دچار زوال عقل می‌شود. بعد هم او یک‌چیزهایی را هیچ‌وقت یاد نگرفته است: احترام به «مردم» را!
س۴/تمت
Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh.

Keep Current with Ali Qanavati علی قنواتی 🦋🎗️

Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

Twitter may remove this content at anytime, convert it as a PDF, save and print for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video

1) Follow Thread Reader App on Twitter so you can easily mention us!

2) Go to a Twitter thread (series of Tweets by the same owner) and mention us with a keyword "unroll" @threadreaderapp unroll

You can practice here first or read more on our help page!

Follow Us on Twitter!

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3.00/month or $30.00/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!