دوستان تلاش کردم امشب از اتفاقات مهم اخیر بنویسم نشد. قسمت نیست ظاهرا #پساحقیقت را بهروز نگه دارم!
از انتخابات چه خبر؟ درصد مشارکت اعلام شد؟ نتایج انتخابات در شهرهای بزرگ و انتخاب چهرههای شناختهشده چی؟
سؤالی نکتهای دارید امشب همینجا در خدمت ام.
این انتخابات #منشیان پنهانی خوب کار کردند، اما بازی اصلی دست ائتلاف #متولیان و #متولیان_خراسانی است فعلا و بعید است اجازه بدهند اکثریت دست گروه دیگری بیفتد. قاعدتا ادامه چانهزنی بهشکلی که بر سر لیست مشترک در تهران دیدیم، پشتپرده بر سر ترکیب کلی مجلس در جریان است.
رقابت بین ۴ شبکه قدرت سیاسی در ایران، ریشهدار است و از حدود ۲۵۰ سال پیش (اواسط قاجار) تا کنون، آرایش کلی نیروها تغییر کمی داشته. آرایش کلی شبکههای قدرت جهانی هم تغییر نکرده؛ فقط گاهی پشت بر زین بوده گاهی زین به پشت.
با این حساب، این شبکهها حالاحالاها جایی نمیروند. لذت ببریم.
بههم پیوستگی نزاع قدرت در جهان، نزاعهای درونی کشورها و نزاعهای منطقهای رو کاملا از موضوعیت نینداخته، اما اونها رو به تابعی از نزاعهای بینالمللی تبدیل کرده.
سرنوشت برجام و FATF به جنگ جهانی اقتصادی #ژرمنوئید و #فرانکوئید در اروپا و چین گره خورده، و همه به انتخابات آمریکا.
این فلج اقتصادی که از سال ۸۸ در ایران به اون دچار شدهیم و به شکل ناکارآمدی شدید حکمرانی میبینیم مختص ایران نیست؛ اروپا و آمریکا هم از ۲۰۰۸ کمابیش درگیر بحرانهای اقتصادی اند و بت چین هم بالاخره با تبر کرونا-ویروس شکست.
بارها گفتهم در دورههای انتقال قدرت مردم فقیرتر میشوند.
در ایران هم مثل اغلب نقاط جهان، ۲ شبکهای که بدنه اجتماعی پرجمعیت دارند، #فرانکوئید و #ژرمنوئید اند که بیش از یک قرن است تخت پادشاهی جهان رو بهنوبت در تصرف دارند.
طبعا در این دوره که از بازی انتخابات کنار گذاشته شدند بدنه خود را هم بیرون کشیدند و مشارکت شدیدا پایین آمد.
خب دوستان این هم معاشرت امشب. خوش گذشت.
نظریه #پساحقیقت هنوز خیلی جوانه. یک تلاش ۱۰ ساله و دستتنها ست و به نسبت امکانات، قدرت توضیحدهندگی خوبی داره. البته نمیتونه قیمت دلار رو پیشبینی کنه یا بگه رل زدن توییتری خوبه یا نه؛ اما معماهای بزرگی از تاریخ و سیاست رو حل میکنه. :)
در مورد فاشگویی نظریه #پساحقیقت و انتقادات صریح من از فساد در حوزههای فرهنگ و رسانه، کافیه این ۴ حقیقت رو کنار هم بگذارید که ۱. ذرهای نفع شخصی ندارم، ۲. آنچه میگویم مبانی نظری و فکری روشن دارد، ۳. نیت اصلاحی من آشکار است و ۴. کارنامه من روشن است.
امیدوار ام ادامه یابد.
و نکته آخر: این بالا از استعاره «بت چین» استفاده کردم. برای مردی که صدایش موسیقی ایرانی را برای نسلهای بعد حفظ کرد:
ای مه من، ای بت چین، ای صنم
لالهرخ و زهرهجبین، ای صنم
بر همه کس گشته یقین، ای صنم
من ز تو دوری نتوانم دگر
وز تو صبوری نتوانم دگر
مثل همه جنگهای تاریخ، که از فقر و مرگ و طاعون، تا خیانت و فساد و چپاول، هرچه زشتی را به کام بشر میریزند و عقربه تمدن را به عقب میکشند، ۹۸ نیز ما را به اعماق تاریکی پرتاب کرد.
دنیای سیاه قدرت را که فانتزیهایی مثل ارباب حلقهها و بازی تاجوتخت روایت میکردند، زندگی کردیم. /۲
در این رشتهتوییت، آناتومی شبکههای قدرت سیاسی در ایران و جهان را که در ۲ سال گذشته، با استفاده از دستگاه تحلیلی جدید به نام نظریه #پساحقیقت توضیح دادهام، روشنتر از همیشه بازگو کرده و رخدادهای غولآسا و شگفت ۹۸ را از منظر نزاعها و کنشهای این شبکههای قدرت تحلیل میکنم. /۳
پردههای سیرک مخفی #کووید_۱۹ روزبهروز پارهتر و این فریب عمومی، که همان ۲ ماه پیش با نظریه #پساحقیقت تحلیل کردم، هرروز آشکارتر میشود. با این حال پذیرش ماهیت این نمایش سراسری برای بسیاری راحت نیست و جز این بود جای تعجب داشت.
ج. وجود دارد. #کروناویروس با منشأ خفاش از سال ۲۰۰۲ بهعنوان عامل بیماری #سارس (سندروم تنفسی حاد) شناخته شده و از ۲۰۱۲ نسخه دیگری از آن بهعنوان عامل #مرس (سندروم تنفسی خاورمیانه) در حال گردش است. #کووید_۱۹ چیز جدیدی نیست.
س. آیا #کروناویروس عامل بیماری #کووید_۱۹ نسخه جدید و کشندهتری از این خانواده ویروس نیست؟
ج. درباره کشندهتر بودن ادعای چندانی نشنیدهایم ولی ادعا میکنند نرخ شیوع ویروس جدید بیشتر و بهاصطلاح مُسریتر است. برای هیچیک شواهد ویرولوژیک یا اپیدمولوژیک کافی ارائه نشده است!
چامسکی میگوید: هیچکس نمیتواند دقیق محاسبه کند احتمال پایان جهان، در همین زمانهای نزدیک، چهقدر است، اما احتمالش آنقدر زیاد هست که هر آدم عاقلی آن را با تأمل بررسی کند!
دلیل وحشت ما از #کروناویروس همین است: انگار این فسقلی بر طبل آخرالزمان میکوبد! /۱
#کروناویروس سریع منتقل میشود و سریع میکشد! هیچ راه مؤثری برای کنترل آن نیست و در سراسر جهان در حال پیشروی ست. هیچ راه مؤثری برای درمان آن نیست و این خود ویروس است که تعیین میکند کی بماند کی بمیرد!
با این حال سیاستمداران، از ایران تا آمریکا، خود را به خواب خرگوشی زدهاند! /۲
برخورد دولتها با شیوع #کرونا ویروس، در سراسر جهان جز چین، بسیار شلخته و سهلانگارانه ست.
یکبار دیگر؛ رفتار و گفتار سیاستمداران آنقدر با عقل سلیم ناسازگار است که ناچار ایم بپذیریم یا: یک مشت دیوانه محض بر جهان حکم میرانند، یا: دوباره دارند چیز مهمی را از ما پنهان میکنند. /۳
خدای حکمرانی، آمار است. در کشوری که نه تعداد مبتلایان به کرونا معلوم است، نه تعداد کشتگان اعتراضات، اگر به شمارش دقیق رأیهای هر صندوق دل ببندیم خودمان را گول زدهایم.
۱. موضوع انتخابات، تعداد آرا نیست! هیچوقت در هیچجای جهان نبوده است! رأی یک عدد است که همیشه قابل مهندسی ست. دستکم از نیکسون تا بوش و ترامپ، انتخاب رئیسجمهور آمریکا مشکوک زده. دموکراسی در بقیه دنیا هم کارنامه بهتری ندارد.
پس موضوع انتخابات چیست؟ موضوع انتخابات «شفافیت» است!
بهتر بگویم: موضوع انتخابات، حرکت دائمی به سوی شفافیت بیشتر است!
هربار که در یک محیط سیاسی، انتخابات برگزار میشود، شبکههای قدرت (شِقها) مجبور میشوند یک گام از پرده بیرون بگذارند.
انتخابات نه با افسانه اعمال مستقیم رأی مردم، که با اجبار شقها به شفافیت، قدرت را محدود میکند.
ترامپ سرمست از ترور سردار ایرانی جلوی دوربینها آمد و گفت: «ما با فاصله، بهترین ارتش و نیروی اطلاعاتی دنیا را داریم.» همه فکر کردیم با CIA قمپز درمیکند، اما منظور او دشمن و رقیب خانگی CIA یعنی DIA بود.
۱ ماه است از خود میپرسیم: چرا سطح امنیت و حفاظت سلیمانی در سفر آخر اینقدر پایین بود؟ چرا ایران به پاسخی نمایشی بسنده کرد؟ چرا موشکهای ایران دفاع نشد؟ چرا هواپیمای مسافربری را زدند؟ چرا موشک دومی را زدند؟ و دهها سؤال بیپاسخ دیگر…
بدیهی ست حقایقی را از ما پنهان میکنند. /۲
دوستان، میدانید من پارادایم یا دستگاه تحلیلی #پساحقیقت را درست برای همین اوضاع ساختهام: وقتی «خبر» وجود ندارد و هرچه هست «پروپاگاندا» ست، و برای بوسیدن حقیقت راهی جز تحلیل نداریم.
اما برای تحلیل واقعی باید اول دوغ و دوشاب را و غثّ و ثمین را و ریز و درشت را از هم سوا کنیم. /۳
دختر بغدادی که با جنازه آویخته سلفی میگیرد
مردانی که هزاران سیاه را در میسیسیپی شکنجه، اعدام و مثله کردند
شهروند عصبانی بهبهان که بانک را آتش میزند
پلیس پاریس که دانشجویان را جنونآمیز کتک میزند
همه تحت کنترل یک نیروی فرا-ارادی اند: فردیتباختگی! /۱