#جمعیت_امام_علی در سال ۱۳۷۸ توسط #شارمین_میمندینژاد و جمعی دیگر از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف و با آیین کوچه گردان عاشق ( گروهی که در شبهای قدر به روش حضرت علی ع به افراد محروم بستههای غذایی اهدا میکرد) به صورت کاملا مردم نهاد و مستقل تاسیس شد.
به تدریج و با افزایش اعضای جمعیت که همگی به صورت داوطلبانه و عامالمنفعه و بدون دریافت حقوق فعالیت میکنند این جمعیت در شهرهای مختلف دفاتر و کانونهای دانشجویی خودش رو گسترش داد و طرح هایی چون کعبه کریمان در ایام اعتکاف ( کمک به کودکان بازمانده از تحصیل و بیمار )
طرح طفلان مسلم که از ابتدای محرم تا اربعین ادامه دارد و هدف نجات نوجوانان محکوم به اعدام با جمع آوری کمکهای مردمی و اخذ رضایت است.
طرح یلدا در کوچههای فقر نیز در شب یلدا در مناطق محروم و با برگزاری جشن یلدا برای کودکان محروم است تا دقایقی آنان را مهمان شادی کند
در روز عاشورا و همزمان با شام غریبان،آیین «شام عیاران» با شعار «ایران بدون اعتیاد» برگزار میکند.در این آیین با تأکید بر گوهر حقیقی واقعه عاشورا یعنی نجات انسانها و عنصر اصلی فرهنگ ایرانی یعنی عیاری و جوانمردی،کوشش میشود قدمی استوار در راه بریدن دست شوم اعتیاد برداشته شود
از سال ۸۹ با طراحی طرح «هفت سین برکت»، مراسم تحویل سال نو را در کنار کودکان آسیب دیده، کودکان کار، محروم و بازمانده از تحصیل و… برگزار میکند.هدف از اجرای آیینهای ملی مانند این آیین، حضور مردم در کنار کودکان آسیبدیده و توجه ویژه به کودکان ساکن در محلات حاشیه شهرها است.
طرح «صفای سعی» هرساله همزمان با موسم حج برگزار میشود، تا حاجیان در میان انجام مناسک حج به یاد تلاشهای مادران تنهای شهر خود و هاجرهای معاصر باشند.
این طرح، براساس سعی میان صفا و مروه که آئینی است به یاد هرولههای بیامان هاجر برای نجات فرزندش، در ایام حج دفترچه های حاوی
اعمال مناسک حج، به همراه شرح وضعیت زنان سرپرست خانوار که میتوان به عنوان هاجرهای معاصر از آنها یاد کرد را در اختیار حجاج قرار دهند تا در میان انجام مناسک حج به یاد آنها باشند و بخشی از هزینههای مربوط به مراسم بازگشت خویش را برای زنان سرپرست خانوار در نظر بگیرند.
نمایشگاه بوی عیدی یکی از طرحهای جمعیت امام علی است که هرساله اواسط اسفند در کشور برگزار میشود. در این بازارچه محصولات کارآفرینیهای ایجاد شده توسط مادران سرپرست خانوار محلههای محروم و حاشیه به فروش میرسد.
لیگ پرشین
این لیگ که از سال ۹۴ توسط جمعیت امام علی راه اندازی شده، بزرگترین رخداد ورزشی ویژه مناطق حاشیهنشین کشور است و بسیاری از بازیکنان حاضر در این لیگ، نانآوران کوچک خانوادههای خود هستند و در زندگی، با سختیهای بسیاری دست به گریبانند.
خانه ایرانی
کانون بیشتر فعالیتهای مددکاری جمعیت در مناطق محروم،مرکز فعالیتهایی ازجمله روانشناسی،جلسات مشاورههای فردی و گروهی،ردههای آموزشی تحصیلی،هنری، فرهنگی ورزشی برای کودکان،آموزش مهارتهای خوداشتغالی برای زنان سرپرست خانوار،امور مربوط به درمان خانوادهها و است.
مشارکت در یاری رسانی و ارسال نیروی داوطلب و کمکهای مردمی در زلزله بم، زلزله ورزقان آذربایجان،
سیل خوزستان،
زلزله کرمانشاه، سیل سراسری گلستان و ... .
و نیز برگزاری نمایشگاهها، گالری نقاشی، برگزاری تئاتر و آموزش های داوطلب برای افراد محروم جامعه.
اما مشکل حکومت و امثال شریعتمداری با جمعیت چیست؟
جمعیت کاملا مردم نهادو مستقل است،به حکومت اصطلاحا باج نمیدهد،سیستم مالی کاملا شفاف دارد به طوری که عضو شورای اجتماعی واقتصادی سازمان ملل متحد ECOSOC می باشدکه کمیته امداد به علت عدم شفافیت وفسادهای مالی موفق به کسب آن نشد.
جمعیت ثابت کرد که کار گروهی بزرگ در ایران هم امکان پذیر است و اساسا حکومت از هر گروه بزرگ و مستقل با هر هدف و برنامه ای واهمه دارد و تحمل دیدن موفقیت جمعیتهای مستقل و مردم نهاد را ندارد.
ضمنا جمعیت فاقد آموزههای ایدئولوژیکی و مذهبی خاص است و هدف آن فقط یاری رسانی ست...