یوسف صانعی؛‌ پدرخوانده بنیاد مصادره‌ای
۱- یکی از چیزهایی که درباره یوسف صانعی مخفی می‌شود، نقش او در شکل‌گیری بنیاد ۱۵خرداد است که از مصادره اموال مردم تشکیل شد و برادرش، حسن صانعی در ۴۰سال گذشته ریاست آن را بر عهده دارد. این بنیاد سال ۶۲ با حکم خمینی تشکیل شد و حسن رئيس آن شد.
۲- اتفاق مهم اما تیر۶۴ رخ داد که حسن نامه نوشت به خمینی که یک چیزهایی به ما بدهید. خمینی هم نوشت به یوسف صانعی که چیزهایی ببخش و یوسف چندین کارخانه را مصادره کرد و به بنیاد برادرش داد. حسن البته به همین هم قانع نبود و آذر همان سال نامه تایید مصادره زمین‌های دیگر از خمینی گرفت.
۳- حسن صانعی در سومین گام نامه معافیت از مالیات برای شرکت‌های مصادره‌ای از خمینی گرفت. مرداد۶۶ بین حسن صانعی و دولت بر سر مالکیت اموال مصادره‌ای دعوا شد، صانعی نامه نوشت به خمینی و خمینی به میرحسین موسوی دستور داد که شرکت‌هایی چون البرز، کی بی سی و ... را بدهند بنیاد ۱۵خرداد.
۴- مهم‌ترین اقدام بنیاد ۱۵خرداد اما چه بوده؟ تعیین جایزه برای ترور. حسن صانعی که اکنون عضو مجمع تشخیص است، بارها گفته که برای ترور سلمان رشدی جایزه می‌دهم و سال ۹۱ جایزه ترور را به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار رساند. از کجا؟ از اموال مصادره‌ای که امامش حکم داد و برادرش بخشید.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with رضا حقيقت‌نژاد

رضا حقيقت‌نژاد Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @rezahn56

5 Sep
فیلم ناشیانه از اعترافات اجباری
۱- دستگاه امنیتی با وجود میل شدیدش به اعتراف‌گیری، کماکان متخصص در گاف دادن است. در ویدئوی اعترافات اجباری نوید افکاری، همانطور که انتظار می‌رفت هیچ ویدئوی از صحنه قتل وجود ندارد که نشان دهند. تنها ویدئوی ادعایی مربوط به «کمین کردن» برای قتل است!
۲- در این ویدئو گفته می‌شود نوید این کارمند -که مامور امنیتی بوده- را با انگیزه «کاملا شخصی» کشته‌اند. در ادامه از قول پسر مقتول می‌گویند مردم «قضیه اصلی» قتل را نمی‌دانند. انگیزه شخصی برای کشتن مامور امنیتی چیست؟ ویدئو جوابی برای این سوال ندارد، چون انگیزه الکی طرح کرده است.
۳- اساسا اگر این یک دعوا بر اساس دعوای شخصی بوده و دو نفر رفته‌اند یک کارمندی که رفته بود خرید را با انگیزه «کاملا شخصی» کشته‌اند، پرونده قتل در نهادهای امنیتی چه می‌کند؟ این همه تلاش برای یک دعوای شخصی ریشه در کجا دارد؟ همه دعواهای شخصی اینطوری پیگیری می‌شوند؟
Read 5 tweets
31 Aug
پرواز «محور مقاومت»
۱- عبور هواپیمای اسرائیلی از آسمان عربستان و نشستن در فرودگاهی در امارات یک نشانه دیگر از افتضاح و شکست منطقه‌ای جمهوری اسلامی است. آنها با فرقه‌گرایی و نظامی‌گری خواستند «محور مقاومت» علیه اسرائیل شکل دهند، حالا یک «محور مقاومت» علیه خودشان فعال شده است.
۲- شکل‌گیری این محور مقاومت به معنای موفقیت کامل آن نیست ولی به طور مستقیم با رفتار تهاجمی و ویرانگر جمهوری اسلامی در خاورمیانه، دخالت فزاینده در امور داخلی دیگر کشورها و رویدادهایی چون حمله به سفارت عربستان و ایده هلال شیعی مرتبط است؛ فرقه‌سازی می‌کند، دشمن می‌سازد.
۳- جمهوری اسلامی اغلب با تمسخر از این موضوع با تعبیر گاوهای شیرده عربی یاد می‌کند ولی اکنون می‌بیند چگونه مهم‌ترین رقبای منطقه‌ای، پیمان‌های سیاسی و تجاری می‌بندند و چون کماکان نیازمند صرافی‌های دبی برای تامین دلار است، فعلا بیش از لفاظی کاری از دستش بر نمی‌آید. معمولا همین است.
Read 4 tweets
26 Aug
مانیفست فلاکت‌‌طلبی
۱- رسم شده که به اصلاح‌طلبان بگویند «استمرارطلب». حسین مرعشی، عضو حزب کارگزاران دیروز مصاحبه کرده با روزنامه همشهری که نشان می‌دهد که طیف کارگزاران را باید با عنوان دیگر توصیف کرد، مثلا «فلاکت‌‌طلب» یا «حقارت‌خواه». مصاحبه مرعشی توصیف دقیق فلاکت سیاسی است.
۲- ایشان اول توضیح داده که درخواست توسعه و اصلاحات سیاسی که در سه دهه گذشته مطرح شده، جوگیری بوده و با توجه به سیستم حکومتی ولایت فقیه، خیلی از چیزهایی که نخبگان و طبقه متوسط دنبالش هستند، «محقق نمی‌شود»، باید با حاکمیت تفاهم کنیم و برویم زیر پرچم رهبر و از قدرت او استفاده کنیم.
۳- منطقش چرت است. گفته اگر این کار را نکنیم می‌شویم مثل افغانستان، پس باید برویم دنبال حداقل اصلاحات (اقتصادی و اجتماعی) که در آن تفاهم بیشتری با نظام داریم تا بشویم مثل چین که « یک سیستم بسته کمونیستی» آن را اداره می‌کند، خبری از آزادی و دموکراسی نیست ولی رشد اقتصادی خوب دارد.
Read 5 tweets
14 Aug
افغانستان و سوریه جدید
۱- «اولین همایش بین‌المللی لشکر فاطمیون» (افغان‌های حاضر در جنگ سوریه) در مشهد برگزار شد، با پیام مکارم، حضور پسر عماد مغنیه، سخنرانی معاون حزب‌الله و رئیس جریان شیعه بحرین. از عراق ‌و فلسطین هم بودند. خبری از یمنی‌ها و پاکستانی‌ها نبود، شاید یادشان رفته.
۲- خرج همه این گروه‌های شبه‌نظامی با حکومت ایران است. مثلا همین فاطمیون ۸۰ هزار عضو در مجموع گرفت که حقوق ماهیانه‌شان تا ۱۲۰۰ دلار می‌رسید، حالا تشکیلات و تدارکات به کنار. کارکرد این گرو‌ه‌ها، صرفا نظامی نیست، ابزار دخالت هستند در امور داخلی و عامل مین‌گذاری و ویران‌سازی.
۳- ایران گروه شبه‌نظامی درست می‌کند، پرورش می‌دهد، از درون آن آدم‌هایی را وارد عرصه سیاسی و سپس پارلمان و دولت و دیگر نهادها می‌کند، نفوذ می‌کند و جنگ سیاسی داخلی راه می‌اندازد و نهادهای قانونی و دولت آن کشور را ضعیف می‌کند؛ یک جور مین‌گذاری است. کارکرد دیگر عمق استراتژیک است.
Read 6 tweets
16 Jul
ترجمان؛ فکر روسی، رویای شیعی
۱- پیرو توییت قبلی درباره ترجمان، برخی پرسیده‌اند پشت پرده سایت ترجمان چیست؟ قبلا نوشتم؛ دو دهه پیش که ارزشی‌ها با عبدالکریم سروش دعوا داشتند و می‌خواستند جواب به او بدهند، فکر کپی مجله سروش یعنی کیان افتادند و رحیم‌پور ازغدی رفت کتاب نقد را درآورد.
۲- در مجله کتاب نقد و محافل این تیپی، یک آدم جلب توجه می کرد: پرفسور لگنهاوزن، یک مسیحی آمریکایی شیعه شده که حالا علیه غرب می‌نوشت. چهره خوبی بود و راه تازه‌ای. اینکه آدمی پیدا کنیم که آمریکایی باشد و علیه غرب و اندیشه غرب بنویسد، مخاطب بهتر و راحت‌تر باور می‌کند حرفش را.
۳- کتاب نقد شکست خورد ولی راه ادامه دارد و کل پروژه ترجمان همان است، از شاگردان لگهناوزن هم در مدیران ترجمان هستند. روش کارشان این است: مقالاتی از منتقدان غربی‌ پیدا می‌کنند که نوشته دستاورد سرمایه‌داری خطر دارد، آرامش روانی را بهم زده، غرب گیر افتاده، استاندارد دوگانه دارد و ...
Read 5 tweets
7 Jul
نطنز و خفت استراتژیک
۱- چند یادداشت منتشره در تسنیم، نور نیوز و ... توضیح داده‌اند که ایران در راستای سیاست «صبر استراتژیک» پاسخی به حمله اسرائيل به نطنز نخواهد داد. البته در اینکه حکومت ایران توانایی پاسخ داشته باشد، تردید وجود دارد ولی با فرض توانایی قصد پاسخ ندارد.
۲- ایده «صبر استراتژیک» تازگی ندارد. پیش از این بارها مطرح شده بود که حکومت ایران قصد دارد حداقل تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در برابر «فشار حداکثری» دولت ترامپ مقاومت کند، شاید فرجی حاصل شد ولی حالا این ایده کاربرد محدودتری یافته است.
۳- باور حکومت ایران این است که اسرائيل عامدانه ‌و با مجوز دولت آمریکا اقدام به این حمله و عبور از «خط قرمز» کرده تا بتواند آنها را وادار به واکنش کند. اگر ایران اقدام به واکنش کند و به ویژه ضربه مستقیم به اسرائیل بزند، بهانه خوبی آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی داده است.
Read 6 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!