ב-17 באוקטובר 2019 כוחות של צבא מקסיקו והמשמר הלאומי תפסו את אובידו גוזמן, הבן של ״אל צ׳אפו״ ואחד הראשים של קרטל סינלואה, הקרטל הגדול במקסיקו.
עם היוודע דבר המעצר כ-400 חיילי הקרטל נכנסו לעיר, מטילים מצור על כוחות הצבא. הם שרפו מכוניות ואוטובוסים כדי לחסום נתיבי גישה, משתמשים במכונות יריה ואש צלפים נגד הכוח.
לבסוף לאחר מספר שעות הוחלט לשחרר את אובידו כדי להציל את הכוח. צבא מקסיקו, אחד הכוחות המזויינים הגדולים בעולם, התכופף בפני קרטל סינלואה.
משהו רע עובר על מקסיקו: המשבר הבריאותי של הקורונה לא נמצא תחת שליטה, עם אחוזי הדבקה גבוהים וערים שיוצאות ונכנסות לעוצר כל כמה שבועות. מקסיקו מתקרבת למיליון מקרים, עם שיעור תמותה של כ-10%.
המשבר הבריאותי מביא למשבר כלכלי, עם הכלכלה המקסיקנית במיתון כבר מ-2019. החוב הממשלתי לתמ״ג עומד לקפוץ מ-45% ל-60%, החברה הלאומית לנפט - מקור ההכנסה המרכזי של הממשלה - במשבר חוב עקב נפילת המחירים, ואפילו תיירים אין.
וכמובן, יש את משבר הקרטלים: מאז שהנשיא קלדרון הכריז ב-2006 מלחמה צבאית על הקרטלים, ההישג המשמעותי היחיד של המלחמה היא פיצול הקרטלים הגדולים לעשרות קרטלים קטנים, כל אחד נלחם בשני על שטח ורווחים. בחצי השנה הראשונה של 2002 מספר מקרי הרצח במדינה הגיע ל-34.6 אלף.
גם העובדה שהצבא עסוק באכיפת החוק לא בדיוק עושה טוב למנהל התקין של המדינה - בסרטון, מסוק אפאצ׳י מחסל מנהיג קרטל עם מיניגאן.
בזמן שכולם עסוקים בסין, בקורונה, במלחמות הסחר, השכנה מדרום של ארה״ב חווה התפוררות ששולחת גלי הגירה חדשים לארה״ב. המשבר במקסיקו יהיה ה-משבר של הממשל הבא, לא משנה אם זה יהיה ביידן או טראמפ.
איך המשבר הזה יתנהל? הכול בניתוח החדש הזמין לחברי פל״ג בלבד, שמהווה את הניתוח האחרון בסדרה לקראת הבחירות בארה״ב. wp.me/p1txbD-13a
לכבוד הבחירות בארה״ב, ובשביל לעזור לכם להתכונן לשנה הפרועה שבדרך, 10% הנחה על המנוי השנתי של פל״ג. המבצע תקף עד ה-3.11 בחצות. יש להזין את קוד הקופון בתחתית העמוד ע״י לחיצה על ״have a coupon״. קישור לעשיית מנוי שנתי: greatgame.blog/signup/yearly-…
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
עם חזרתו של דיון ה-f-35 לחיינו, נכון להצביע על נקודה שלא הרבה מדברים עליה, למרות שהיא חשובה כדי להבין את המשמעויות האסטרטגיות של מכירת מטוסי f-35 במזרח התיכון. בקצרה: f-35 יוצר תלות אסטרטגית בארה״ב. ממש תלות.
נתחיל מנקודה בסיסית: מטוס הוא לא אקדח עם כנפיים. הוא לא משהו שקונים ואז אומרים תודה למוכר וממשיכים בחייכם. מטוס צריך חלקי חילוף, תחזוקה, בדיקות, עדכוני תוכנה, התאמות נשק, שינויי חיווט, שיתוף מידע בטיחותיים ועוד. מטוס הוא כמו רכב יוקרה גרוע - הרבה תחזוקה, בשביל מעעט פעילות.
עבדכם הנאמן יודע זאת כי הוא היה בצד הזה, מתעסק בין השאר בצד התחזוקה של מטוסים. עם מטוסים ישנים עוד אפשר לעקוף את היצרן המקורי, לעיתים פשוט מפני שהוא הפסיק לייצר חלקים. ה-F-35 הוא לא מטוס ישן. הוא אפילו לא מטוס חדש - הוא חיה אחרת.
האושפיזין שלי
מפני שהכול טיפש, וזה חופש אך אני רגיל לכתוב 4,000 מילה בשבוע, אני רוצה לעשות שרשור ענק על האושפיזין שלי, או אנשים שכדאי להכיר ולקרוא. תרומה קטנה להשכלה של העוקבים, ודרך בשבילי לכתוב אך על משהו אחר.
השרשור בעצם יהיה בנוי מתת-שרשורים. אם אתם מחפשים אושפיזין ספציפי, השם שלו יופיע בתחילת השרשור כ- ***שם***. המטרה היא לא להציג מישהו אקדמית - אלא לחלוק חוויות ומסקנות אישיות מהמפגש שלי עם כל אחד מהאנשים בשרשור הזה. אפנה למקורות אם יהיו כאלה בגוף השרשור להמשך קריאה. יאללה מתחילים.
***פרידריך ניטשה***
הניטשה הראשון שלי היה ״אנושי, אנושי מדי״ בגיל 18. פגשתי קטעים שלו בסדרת ״הפילוסופים הגדולים״ בגיל 16, אך שום דבר לא הכין אותי לזה - ניטשה הוא לא פילוסוף כמו שאתם חושבים עליו. ניטשה לא כותב - ניטשה מדבר. אליכם.
עורך הדין הכי חזק בעולם- נציב הסחר של ארה״ב רוברט (בוב) לייטהייזר - פרסם לאחרונה מאמר ב-Foreign Affairs שמסביר את ההיגיון מאחורי מדיניות הסחר של ממשל טראמפ. קריאה מומלצת לכולם, אתן כאן נקודות מרכזיות משום שהוא מאחורי paywall מחשבות בסוף השרשור foreignaffairs.com/articles/unite…
1/21 הקדמה קצרה:רוברט לייטהייזר הוא המוח והמבצע של מדיניות הסחר של ממשל טראמפ. הוא האיש שיצק את הבסיס החוקי למכסים של טראמפ והוא האיש שעבד ב-4 שנים לשנות את יחסי הסחר של ארה״ב מהקצה אל הקצה. התקשורת בארץ כמובן לא מדברת עליו כי הוא פחות מעניין מהכתום עם הפה הגדול.
2/21 מטרת מדיניות הסחר של הממשל לפי לייטהייזר היא פשוטה: להשיג חברה בה אמריקנים, כולל אלה ללא השכלה אקדמית, יכולים להגיע למעמד הביניים ע״י עבודות יציבות ורווחיות. זהו. המטרה היא רווחתו של העובד האמריקני.