עם חזרתו של דיון ה-f-35 לחיינו, נכון להצביע על נקודה שלא הרבה מדברים עליה, למרות שהיא חשובה כדי להבין את המשמעויות האסטרטגיות של מכירת מטוסי f-35 במזרח התיכון. בקצרה: f-35 יוצר תלות אסטרטגית בארה״ב. ממש תלות.
נתחיל מנקודה בסיסית: מטוס הוא לא אקדח עם כנפיים. הוא לא משהו שקונים ואז אומרים תודה למוכר וממשיכים בחייכם. מטוס צריך חלקי חילוף, תחזוקה, בדיקות, עדכוני תוכנה, התאמות נשק, שינויי חיווט, שיתוף מידע בטיחותיים ועוד. מטוס הוא כמו רכב יוקרה גרוע - הרבה תחזוקה, בשביל מעעט פעילות.
עבדכם הנאמן יודע זאת כי הוא היה בצד הזה, מתעסק בין השאר בצד התחזוקה של מטוסים. עם מטוסים ישנים עוד אפשר לעקוף את היצרן המקורי, לעיתים פשוט מפני שהוא הפסיק לייצר חלקים. ה-F-35 הוא לא מטוס ישן. הוא אפילו לא מטוס חדש - הוא חיה אחרת.
רכישה של ה-F-35 היא חתונה קתולית עם לוקהיד-מרטין וממשלת ארה״ב. למה? יש את תוכנת הלוגיסטיקה של המטוס, שחוץ מלבצע מעקב בזמן אמת אחר הביצועים שלו גם שומרת נתונים מבצעיים שמגיעים ללוקהיד ולאמריקנים. זה ניחא. defensenews.com/smr/hidden-tro…
הכאב ראש האמיתי הוא התחזוקה שלו - מדובר במטוס חמקני עם טכנולוגיה מסווגת. אין תרחיש בו מדינה מתפעלת מבצעת את התחזוקה שלה באופן עצמאי, וודאי לא תחזוקה מתקדמת. היחידה שכנראה תבצע תחזוקה כוללת של המטוס בעצמה זו ישראל, וזה אחרי שנים של מאבק מול האמריקנים (ואנחנו עדיין רבים איתם...
... בנוגע לחלק מהנושאים). אם איחוד האמירויות יקנה את המטוסים, אם ערב הסעודית תקנה את המטוסים, הן יהפכו עוד יותר תלויות בקומפלקס הצבאי-תעשייתי של ארה״ב. הן גם יצרו על עצמן מנוף לחץ חדש שישמש את ארה״ב בשביל לחסום רכישות טכנולוגיה צבאית מהסינים והרוסים. אם ארה״ב הייתה מוכנה ...
... לבעוט את טורקיה בגלל ה-S-400, אין סיבה שהיא לא תעשה זאת גם לסעודים או לאמירויות. המכירה של F-35 באזור אולי תפחיד את האיראנים, אך היא תהפוך את מדינות המפרץ לעוד יותר תלויות לביטחונן בוושינגטון. foreignpolicy.com/2019/07/12/f-3…
הנקודה הזו כמובן לא קשורה להתנהלות המערכתית הבעייתית בנוגע למכירת ה-F-35 בפרט והמגעים הדיפלומטים עם האמירויות, אבל די לה לצרה בשעתה. אז, נסכם: מכירת F-35 טובה לישראל, כי אנחנו רוצים את הסונים עם רסן אמריקני, במקום עם נשק סיני ורוסי.
אם הגעתם עד פה אני מזכיר שלכבוד הבחירות בארה״ב יצאתי במבצע 10% הנחה על המנוי השנתי לפל״ג. עם השנה הסוערת שעומדת להיות לנו, לא מגיע לכם להינות ממקור מידע שמתאר לכם מה באמת קורה בעולם במקום למכור לכם אג׳נדה? קוד קופון בתמונה, קישור למנוי כאן - greatgame.blog/signup/yearly-…
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
ב-17 באוקטובר 2019 כוחות של צבא מקסיקו והמשמר הלאומי תפסו את אובידו גוזמן, הבן של ״אל צ׳אפו״ ואחד הראשים של קרטל סינלואה, הקרטל הגדול במקסיקו.
עם היוודע דבר המעצר כ-400 חיילי הקרטל נכנסו לעיר, מטילים מצור על כוחות הצבא. הם שרפו מכוניות ואוטובוסים כדי לחסום נתיבי גישה, משתמשים במכונות יריה ואש צלפים נגד הכוח.
לבסוף לאחר מספר שעות הוחלט לשחרר את אובידו כדי להציל את הכוח. צבא מקסיקו, אחד הכוחות המזויינים הגדולים בעולם, התכופף בפני קרטל סינלואה.
האושפיזין שלי
מפני שהכול טיפש, וזה חופש אך אני רגיל לכתוב 4,000 מילה בשבוע, אני רוצה לעשות שרשור ענק על האושפיזין שלי, או אנשים שכדאי להכיר ולקרוא. תרומה קטנה להשכלה של העוקבים, ודרך בשבילי לכתוב אך על משהו אחר.
השרשור בעצם יהיה בנוי מתת-שרשורים. אם אתם מחפשים אושפיזין ספציפי, השם שלו יופיע בתחילת השרשור כ- ***שם***. המטרה היא לא להציג מישהו אקדמית - אלא לחלוק חוויות ומסקנות אישיות מהמפגש שלי עם כל אחד מהאנשים בשרשור הזה. אפנה למקורות אם יהיו כאלה בגוף השרשור להמשך קריאה. יאללה מתחילים.
***פרידריך ניטשה***
הניטשה הראשון שלי היה ״אנושי, אנושי מדי״ בגיל 18. פגשתי קטעים שלו בסדרת ״הפילוסופים הגדולים״ בגיל 16, אך שום דבר לא הכין אותי לזה - ניטשה הוא לא פילוסוף כמו שאתם חושבים עליו. ניטשה לא כותב - ניטשה מדבר. אליכם.
עורך הדין הכי חזק בעולם- נציב הסחר של ארה״ב רוברט (בוב) לייטהייזר - פרסם לאחרונה מאמר ב-Foreign Affairs שמסביר את ההיגיון מאחורי מדיניות הסחר של ממשל טראמפ. קריאה מומלצת לכולם, אתן כאן נקודות מרכזיות משום שהוא מאחורי paywall מחשבות בסוף השרשור foreignaffairs.com/articles/unite…
1/21 הקדמה קצרה:רוברט לייטהייזר הוא המוח והמבצע של מדיניות הסחר של ממשל טראמפ. הוא האיש שיצק את הבסיס החוקי למכסים של טראמפ והוא האיש שעבד ב-4 שנים לשנות את יחסי הסחר של ארה״ב מהקצה אל הקצה. התקשורת בארץ כמובן לא מדברת עליו כי הוא פחות מעניין מהכתום עם הפה הגדול.
2/21 מטרת מדיניות הסחר של הממשל לפי לייטהייזר היא פשוטה: להשיג חברה בה אמריקנים, כולל אלה ללא השכלה אקדמית, יכולים להגיע למעמד הביניים ע״י עבודות יציבות ורווחיות. זהו. המטרה היא רווחתו של העובד האמריקני.