El meu objectiu ha estat sempre, especular el mínim i exposar les meves experiències: en tot cas afeixint-t'hi la informació que m'arriba de contactes que per part meva son d'inequívoca solvència. De no ser així, aquests enfillals tindrien escàs interés (ENFILLAL)
Cap projecte societari té sentit si no pots expressar-te amb correcció i alhora amb duresa si el cas ho requereix. És el que vaig fer a la Junta de Súmate quan la situació ho demandava. El tresorer del Reial Madrid de Sant Vicenç del Horts, s'aixecava i fugia.
No puc mentir perquè els presidents Chema Clavero i Eduardo Reyes estan per aquí i ho tenen fàcil per a desmentir-me. La gent de bona voluntat em va fer costat i la Junta es va dividir en dos: militants d'ERC sotmesos a les directrius del partit i els que no ho erem.
Una empresa va fer una porta d'alumini per al local de Súmate. Es van equivocar de mides i no hi cabia. La propietària era una senyora romanesa que deia seria la propera cònsol. No va trigar el regidor BCN d'ERC -encarregat d'immigració-, a ordenar pagar-li la porta
Encara que es van balafiar algunes quotes de socis, que ningú confongui un projecte noble com el de Súmate amb el tarannà soviètic del junquerisme. Moltes bones persones (de les de debò), s'ha deixat la pell. Concentrats en el seu treball no van adonar-sen de l'arribada del llop.
Vaig explicar que el 1978 estant a Madrid envoltat de franquistes i veient com li demanaven a Milans del Bosch -cap de la Brunete-,l'aprovació sobre articles de la Constitució, vaig assistir impotent a la manipulació d'una població atordida per 40 anys de dictadura.
Ara sóc víctima d'un déjà vu. Coneixent des de dins la gènesi del junquerisme i els seus objectius, em pregunto com és possible que la meitat d’indepes pensin votar ERC. Cal presumir que l'assalt i desmantellament de TV3 és un pla preconcebut per a la desinformació, oi?
He pogut contrastar el que té a veure amb les estructures d'Estat (se’n parla poc). Hi havia conselleries com Educació que poca cosa calia modificar. No vull córrer el risc de perjudicar un exconseller amb el 155 de facto, però tinc la confirmació que aquest havia fet els deures.
Va haver-hi conselleries, columna vertebral del projecte que no van moure un dit. Com em consta que tant Romeva com Salvadó són pencaires, només puc utilitzar la 5 primeres lletres del mot per a descriure la seva actuació. Òbviament ordenada per Junqueras.
És evident que es va enganyar descarada i premeditadament al President @KRLS com ho demostra l'enregistrament de Salvadó preguntant-se com li expliquem a l'Elsa Artadi que per part nostre tot ha estat pur teatre. I en aquestes que va arribar el 1er d'Octubre.
Clara Ponsatí persona d'absoluta integritat moral, va parlar de “farol” però coneix que la inacció d'alguns va obligar a utilitzar aquesta jugada com a darrer recurs. A aquest pecat cal afegir-li el desconeixement del rival i la incapacitat per a calibrar la seva resposta.
Arribats a aquest punt hi ha poques alternatives: 1) Convertir-se en els ximples útils dels agressors del 155, fingint capacitat per a negociar amb ells. 2) Utilitzar la palanca d'emergència made in Belgium. L'alternativa del català emprenyat només condueix a la frustració.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Manuel Puerto i Ducet

Manuel Puerto i Ducet Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @puerto_duc

1 Jan
Gairebé se m'oblida que avui és divendres i tinc un compromís. Ni més ni menys és primer d'any i toca fer balanç sobre el perquè de tot plegat (ENFILLAL)
De fa 3 segles Catalunya és el mal de cap d'Espanya. Els atacs sempre venien de fora però des que el 1716 el Fiscal de Castella va transmetre al Corregidor de CAT la consigna “que se consiga el efecto sin que se note el cuidado”, no han deixat d'intentar aquesta via..
Res més eficaç que el tascó de la pròpia fusta i aquest és un moment gloriós per a Castella perquè ha aconseguit que els seus astres estiguin alineats. Catalunya en mans d'uns mesells acovardits, el feixisme congènit a l’alça i un govern titella a la Moncloa.
Read 16 tweets
29 Dec 20
El meu compromís amb els que teniu la gentilesa de seguir-me, és la sinceritat. La vida m'ha ofert experiències que em fan innecessari emmascarar la veritat. Sent conseqüent amb la meva convicció democràtica, em decanto sempre per l'opció menys dolenta. (ENFILLAL)
La meva única incursió política va ser anar el darrer a la llista per TGNA a les eleccions de JxSí. Em va proposar ERC i em van fer creure en la unitat d'acció. M'ho vaig prendre tan a pit q vaig acabar tancant la campanya entremig de Mas, Marta Rovira i el meu admirat Germà Bel.
La nostra classe política no va saber avaluar l'odi ancestral q Espanya destil·la envers Catalunya. La resposta del junquerisme és l'amor fraternal als nostres botxins del 1er. d’Octubre. Trobo francament surrealista que segons les enquestes aquesta indignitat li proporcioni vots
Read 12 tweets
22 Dec 20
Mai abans d'entrar a Súmate havia trepitjat la seu de cap partit. ERC em va proposar anar a la llista de JxSí per TGNA i vaig acceptar anar l'últim. Crec que ho van fer perquè defensava la unitat d'acció indepe. No parlaria del junquerisme si no fos letal per a CAT. (ENFILLAL)
A l'inici d'aquesta minisèrie parlava de Forrest Gump: la vida és com una caixa de bombons en la qual xoquem els uns amb els altres. Hi ha vaticanistes “bones persones” com en Junqueras i hi analistes del junquerisme com un servidor, que no ho som tant.
Conec S.C. des dels 9 anys. No sé com s’ho va fer però als 13 ja el deixaven entrar a la biblioteca Central. Ho sap tot sobre Història i també sobre Junqueras. Va ser el seu preceptor, a més de rector de la UB. El seu diagnòstic sobre el mossèn: És el contrari del que presumeix.
Read 12 tweets
18 Dec 20
Divendres faves tendres … o potser no tant tendres (ENFILLAL)
Em sobren raons per a ser indepe: L'oncle patern va ser un dels comandans maquis que van ocupar la Vall d'Aran el mateix any q vaig néixer. Era extremeny i els seus homes li deien “el catalán”. Va ser fet presoner i camí de la presó varen executar-lo. Continuem buscant les restes
20 anys de vida professional percebent al meu clatell l'alè dels hereus espirituals dels seus executors, veient com controlaven tots els ressorts del poder -amb un clon d’en Bokassa I com a referent-, i emboscats darrere d’un règim, que han aconseguit fer passar per democràtic.
Read 20 tweets
15 Dec 20
Avui és dimarts i no sé vosaltres, però jo estic molt a prop de Bèlgica (ENFILLAL)
Aquí teniu el que varem emparaular. Prego em disculpeu si em cito sovint, atès que parlo d’experiències viscudes. Potser m'atreveixi a fer-les servir com a retrovisor, comparant-les amb realitats actuals força angoixants i que costen un munt de pair. Les conclusions son vostres.
Encara avui em veig com en Tom Hanks a Forrest Gump regirant una caixa de bombons després d'haver allotjat Elvis Presley i haver xerrat una estona amb el president dels EUA. Crec que en algun moment ho vaig passar força pitjor que en Forrest. Jo no podia arrencar a córrer.
Read 18 tweets
11 Dec 20
Ha arribat el moment de complir el compromís de parlar clar sense fer presoners. No ho hagués fet si la situació no amenacés greument el que per a mi és condició necessària per a la supervivència a mig termini de la CAT amb la qual somnio: Independent i doblement emprenedora.
Jubilat, mai em vaig imaginar jugant a la petanca ni anant a comentar obres en construcció, per la qual cosa, el 1er que vaig fer va ser escriure un llibre sobre les meves experiències professionals al gresol de totes les nostres desgràcies: L'elit econòmica i política madrilenya
El llibre li devia agradar a @jaumebarbera i em va convidar a "Singulars". Jo estava acolloni;, era el 1er cop que anava a una entrevista parlada en català. Ara em diuen que en Jaume s'ha fet mig comú. No patiu; vam anar a la mateixa escola i tinc esperances de recuperar-lo.
Read 12 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!