als m'n kids later vragen waarom ze door rood mógen rijden maar het kabinet ze vráágt dat niet te doen vertel ik ze dat die trend begon toen er een Britse mutatie van het coronavirus opdook en we in plaats van een vliegverbod een avondklok om parkwandelingen tegen te gaan kregen.
Nederland is het land waar mensen in de war raken als een van de 55 verkeersborden in de straat scheef hangt en de gemeente boos gebeld wordt als de vuilnisman op dinsdag een uur te laat is. we zijn regels gewend. sterker: we wíllen regels. afgepast, doorgerekend.
en nu, als je afgelopen kabinetten en de TK21-peilingen mag geloven, maken we ons al een paar decennia wijs dat we liberaal zijn. is gelul joh. we willen ÉN weinig belasting betalen en weinig gezeik van de overheid ÉN de mooiste snelwegen en het beste zorgstelsel. kan niet.
de balans is kwijt, we zijn verwaand. het is binnen je relatie fantaseren over vrijgezellenbestaan, maar als 't uitgaat erachter komen dat je vergeten was liefdesverdriet in te calculeren. en dat is nu, die wervelende fase van onvoorspelde liefdesverdriet waar we zelf voor kozen.
we wilden de relatie én het vrijgezellenbestaan. maar het is kiezen. en we kozen voor Rutte. die maakte ons wijs dat we er louter onbezonnen op los wilden naaien zonder thuisfront, en dat was even leuk, maar nu willen we weer in slaap vallen naast een geliefde.
want here we are. uitgehold zorgsysteem. 40.000 daklozen. woningmarkt kapot. onderwijssysteem op glijdende schaal. banenmarkt zonder zekerheid. democratische waarden overboord, een overheid die jou als vijand ziet. rijken rijker, armen armer. en dan die pandemie.
of wij, verkeersbordfetisjisten, dat zelf even willen regelen. niet teveel regeltjes, maar of we alsjeblíeft niet willen vliegen. thuis willen werken. hebben we de staat niet bij nodig. gelul! we do. en dat geeft niks, maar het was nét even niet de tijd voor een cultuuromslag.
bespaar ons je setje adviezen waarmee je een pandemie rekt, maar de verkiezingen wint. een of twee keer strak de teugels aantrekken had het kunnen doen. boe eigenwijs mogen zijn ten kosten van levens -genomen door covid of verwoest door overige gevolgen-, leve het etatisme.
MAAR gelukkig was daar wel een heel comfortabel hoofdkussen in de vorm gezellige speech van de man die met zijn kabinetsmaatjes politieke integriteit laat devalueren door niet tijdig aftreden na een discriminerend slagveld bij de Belastingdienst. slapen we daar vannacht toch op.
17 maart. kies je verkering.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Tim Hofman

Tim Hofman Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @debroervanroos

22 Dec 20
lijkt alsof er geen ondergrens meer is aan politieke verantwoordelijkheid nemen - en dus de arena verlaten. antisemitisme? ik blijf! eigen coronabeleid niet volgen op bruiloft? ik blijf! toeslagen affaire incl. burgers schaden en art. 68 GW schenden? ik blijf!
totale inflatie van zaken als integriteit en respect voor democratische -of zelfs rechtsstatelijke- waarden. en hoe meer incidenten, hoe vlakker wij worden.
sodemieter gewoon op. geen verantwoordelijkheid nemen is het land kapot maken. eigenlijk zeg je als leider -van land of partij-: dit is nog ok. kan wel joh. maar het kan helemaal niet. haat witwassen kan niet. burgers als vuil behandelen kan niet. liegen tegen de Kamer kan niet.
Read 6 tweets
22 Dec 20
vraag: het is nog onduidelijk of je iemand kan besmetten na inenting. Hugo de Jonge zegt: eerst zorgmedewerkers vaccineren. dat betekent dus dat we niet weten of die ingeënte medewerkers zieke en oude mensen alsnog kunnen besmetten. dus: moet je niet eerst risicogroep inenten?
Gezondheidsraad adviseert hetzelfde, maar het zou niet kunnen om logistieke redenen. maar: we weten toch al heel lang dat dit er aan zit te komen? en wat betreft de vraag of vaccinatie werkt voor ouderen: die 93% bij 55+ lijkt me serieus te nemen?

nos.nl/artikel/235980…
afijn, mocht de strategie van de Jonge toch de beste zijn, dan hebben we altijd dit probleem nog:

ad.nl/binnenland/wee…
Read 4 tweets
20 Dec 20
deze Buitenhof was echt een kernbom joh. ook Kroes over aanpak Corona: 'We zitten in een oorlogssituatie, vraag Feike Sijbesma.'

hier link naar hele uitzending: npostart.nl/VPWON_1311253
dus, wat denken we aangaande Toeslagenaffaire en kabinet? iets als: kabinet erkent dat er zaken fout gingen, treedt nobel af, kopstukken erkennen nergens schuld maar dus wel fouten. gaan verkiezingen in, kunnen in debatten zeggen: klopt, ging fout, systeemrot, onderzoek loopt/
(oid) en 'we zijn afgetreden als blijk van dat dit nooit norm mag worden blabla.' ondertussen is dossier veel te groot en complex voor electoraat om het te snappen, slachtoffers staan te ver af van electoraat CDA en VVD. (Asscher niet in kabinet, dus valt er een beetje buiten.)
Read 5 tweets
19 Nov 20
geeneens meer zin om uit te leggen hoe dom het is dat de grondwet dit toelaat, dus met frisse tegenzin: de kerk- of moskeeganger zou niet meer rechten mogen hebben dan een bibliotheek- concert- of symposiumbezoeker. of wie dan ook. het is ouderwetse verheffing van ideologie. bah.
god, de onmetelijke stupiditeit van dit. allereerst: wanneer is een religie of levensovertuiging mainstream genoeg om deze wettelijke verheffing toegewezen te krijgen? want alles wat EVRM of Raad van State aandraagt is subjectief, onmeetbaar of nattevingerwerk.
dan: wáárom zou je als aanhanger dan meer rechten hebben dan iemand die dat niet doet? waarom is jouw gedachtegoed en alles wat daar bij komt dan meer waard dan any other gedachtegoed, ideologie, passie of hobby. dat is niet te onderbouwen. nul.
Read 6 tweets
4 Jul 20
goed, nog een keer: dit leenstelsel is een ramp. maar niet een beetje een ramp, maar een hele grote ramp. want: die schuld op zichzelf is niet het enige probleem. OBVIOUSLY. het gaat om de kloof tussen rijk en arm die groter wordt, én hoe het een leven ná studietijd beinvloedt.👇
allereerst, en dit is waarom het zo gek is dat GL en PvdA bijv. ooit voor waren: je krijgt nu dus nog meer dat kids met rijke ouders een voorsprong krijgen op kids zonder rijke ouders. die 2e groep begint namelijk eerder met een forse schuld aan een werkend leven, die eerst niet.
daarbij: die rijke kids hoeven er dan ook nog eens vaak niet of minder naast te werken, ouders betalen meer, niet rijke kids wel: die moeten werken terwijl ze een schuld opbouwen of extra werken om geen schuld op te bouwen. haalt ook focus van het studeren af, en brengt stress.
Read 10 tweets
21 Mar 20
Vondelpark, vandaag.

wat de fuck
is er mis
Read 10 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!