Här är ett annat klipp när "patrioterna" firar runt bålet av dyrbar TV-utrustning som de kom över från bla APs journalister som de plötsligt angrep.

Lyssna:
- We are the news now. We are the media. They are not.
- We are making a list, and we start hunting them down 1 by 1 >
...every single one of them. Every news broadcaster. Every tech giant.
- They won't be able to Walt down the streets guys. They will not be able to face the people. Did you see how they ran away today.
Det är från Ruptlys live-stream. Bara det det faktum att Russia Today livestreamade inifrån kongressen under stormningen.
Det blir resultatet när medierna utmålas som nationen fiende, som åtminstone ett riksdagsparti (SD) har en vana att göra. Det är hit man kommer när man konstant, år efter år underminerar förtroendet som ex Beckman (M). Det är inte ofarligt. Det är livsfarligt.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Staffan Landin

Staffan Landin Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @staffanlandin

14 Jan
Här är problemet med att avfärda påståendet om att det var/är ett försök till statskupp, med förklaringen:

”De ville ifrågasätta valet, men misslyckades” eller ”Det var en protest som aldrig hade en plan för maktförskjutning”.

(Tråd om faran i att tro att det är över...) >>
Det är alltid skönt och ofta klokt att uppmärksamma att systemet funkar, när demokratiska processer håller under tryck. Vi gör det för sällan.

Men om det används för att förminska allvaret i attackerna skjuter vi oss i foten. Det sker tex nu efter stormningen, men ännu värre >>
>> en förutsättning för att det kunde gå så här långt är att vi konstant, under många år, lurat oss själva att systemet, demokratin, rättsstaten stod pall mot Donald Trump.

Om ni tror att det misslyckade upproret/statskuppen var slutet, att det nu är över, då gör vi det igen.>
Read 25 tweets
2 Jan
Tråd om ekonomisk ojämlikhet.

Fattigdom och ojämlikhet i länder som Sverige är svåra begrepp att diskutera. Här kommer en tråd där jag ska försöka lyfta några saker jag tycker är viktiga.

Delvis inspirerad (och lite irriterad) av @mattias_neo’s artikel i frågan.
Först, det egentligen inte artikeln sig som irriterar mig det är att diskussionen om fattigdom ligger så långt borta från verkligheten. Det är inte Mattias fel.

Jag vill börja tråden där. Ekomonisk utsatthet, fattigdom är aldrig uthärdligt för den som lever i det. >>
Om man aldrig på riktigt upplevt ekonomisk utsatthet, att ständigt oroa sig för pengar, att aldrig riktigt komma ikapp tillräckligt för att spara eller planera sig ur situationen, då vet man inte hur det är.

Det är en okunskap jag unnar alla människor. >
Read 18 tweets
21 Oct 20
Det blev en enorm spridning på gårdagens tråd om hur lätt det är att sprida desinformation (tot över 600k visningar). Visar hur viktigt många tycker att det är.

Ska vi titta vad några av personerna som omnämndes i tråden gjorde under gårdagen?

(Ny tråd)
Så igår skrev jag om hur Jens Ganman medvetet valde en skärmdump (på den enda bildruta han kunde hitta i SVTs 25 min livsändning som kunde misskreditera SVT) för att felaktigt påstå att SVT sagt att "Läraren provocerade fram sin egen halshuggning". Detta fick stor spridning. >
De som nådde flest med sin delning av lögnen var riksdagsmannen Jan Ericsson Ubbhult (m), Lars Beckman (m) och några andra konton på den extrema högerkanten.

Ericsson Ubbhult försvarade först skriverierna men uppgav mot slutet av dagen att SVT nog inte hade sagt så trots allt. >
Read 17 tweets
20 Oct 20
Om ni fortfarande undrar hur uppenbara lögner och falska nyheter, faktiskt kan fungera som påverkansverktyg - ta en titt på svenska Twitter.

Här ett realtidsexempel med årets svensk som lögnare och nyttiga idioter i riksdagen som superspridare.

(Tråd)
I fredags mördades en fransk lärare för att han under en lektion om yttrandefrihet visat en karikatyrteckning av profeten Muhammed. Image
SVT rapporterar naturligtvis detta i alla sändningar. De beskriver det som ett terrordåd. Som en brutal attack på yttrandefriheten, på läraren. De berättar om att han ska ha halshuggits och att bilder ska ha spridits på nätet.>
Read 17 tweets
3 Sep 20
"My friends, I'll say it clear,
I have no case, without the constitution."
"I've lived - a life that's bull
I traveled, ate and drank on dad’s pay."
Read 16 tweets
5 May 20
Ok förlåt men vi måste, igen, prata om det konstanta flödet av negativa nyheter och okritiskt delande av halvsanningar och öppna obesvarade ledande frågeställningar som är riksdagsledamoten @beckmansasikter's twitterflöde. >
>jag vet att de flesta tröttnat, resignerat över hur lätt han och andra (över hela den politiska skalan) kan komma undan med uppenbart förljugna insinuationer och falska verklighetsbilder. Men jag tycker inte vi har råd med det.

Låt oss titta på ett påstående det gångna dygnet>
> inte för att det bara varit ett påstående, men för att vi ska se strategin genom tweetfloden. För bara sedan tweeten jag pratar om skrevs i går kväll har den som följer Beckmans flöde fått följande rubriker om det svenska tillståndet: >
Read 11 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!