Αγαπάμε Rafale αλλά η προμήθεια των 18 αεροσκαφών πρέπει να αποτελέσει πρότυπο για τους λοιπούς Κλάδους των των Ενόπλων Δυνάμεων στα παρακάτω σημεία :
1) Ταχύτητα με την οποία διεκπεραιώθηκε η Σύμβαση. Η οποία είναι εντυπωσιακή και αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε Υπουργείο (1)
αρμόδιες διευθύνσεις και ΓΕΑ.

ΔΕΝ πρέπει να αποτελέσει πρότυπο στους παρακάτω τομείς :

1) Σαν μια διαδικασία η όποια παρακάμπτει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο προμηθειών. Με παράκαμψη της σχετικής νομοθεσίας με κατάθεση ξεχωριστών νομοθετημάτων. Το κατεπείγον της προμήθειας(2)
δικαιολογεί την επιλογή της συγκεκριμένης μεθόδου αλλά δεν μπορεί να αποτελεί νόρμα. Η ισχύουσα νομοθεσία πρέπει κάποια στιγμή να αναθεωρηθεί και όλες οι προμήθειες να περνούν απαρέγκλιτα μέσα από αυτή.

2) Σαν πλαίσιο μέσω του οποίου εξοπλιστικές συμβάσεις εξοφλούν πολιτικά (3)
γραμμάτια τα οποία εμφανίζονται να μεταχρονολογούνται κ να μην λήγουν ποτέ. Το εκδοθέν το 2008 πολιτικό γραμμάτιο αφορούσε την Γαλλική στήριξη για την μη αποδοχή των Σκοπίων στο Νάτο. Υιοθετήθηκε διαδοχικά κ διακομματικά από 5 Ελληνικές κυβερνήσεις με την μορφή του αντιτίμου (4)
να εναλλάσσεται μεταξύ 6 fremm, leasing fremm, freda, 2 FDI, και την περιγραφή μεταξύ άκυρου στα Σκόπια (που σήμερα ονομάζονται Μακεδονία και είναι στο Νάτο), στήριξης στην οικονομική περιπέτεια της χώρας και, στήριξης στην Ελλημοτουρκική κρίση. Ένα γραμμάτιο που ανέτρεψε κάθε(5)
σχεδιασμό του ΠΝ μέσω προβληματικών διαδικασιών οδήγησε σε τεράστιες καθυστερήσεις, και στο οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η σημερινή εικόνα του Στόλου. Η απόφαση για Rafale ήρθε ουσιαστικά σαν την λύση του Γόρδιου Δεσμού με όρους που επίλυουν με τον πιο αποδοτικό από πλευράς(6)
χρόνου κ ενίσχυσης επιχειρησιακών δυνατοτήτων το πρόβλημα. Κ πάλι μια προμήθεια που σηματοδοτεί το τέλος μιας προβληματικής διαδικασίας που μόνοι μας δημιουργήσαμε δεν μπορεί να αποτελεί την νόρμα.

3)Η μη συμμετοχή της Ελληνικής Αμυντικής Βιομ/νίας δικαιολογείται από την φύση(7)
(6 καινούργια + 12 μεταχειρισμένα αεροσκάφη) κ το κατεπείγον της διαδικασίας. Κ πάλι δεν μπορεί να αποτελεί την νόρμα. Οι εξοπλιστικές δαπάνες μπορούν να αποτελέσουν τεράστιο αναπτυξιακό εργαλείο. Όχι βέβαια με μορφή ανάθεσης έργου σε προβληματικές κρατικές επιχειρήσεις, ή σε(8)
κρατικοδίαιτες ιδιωτικές οι οποίες βασίζουν την ύπαρξή τους στην αρωγή του κράτους. Όχι με λαμαρινοδουλειές αλλά με ουσιαστική μεταφορά τεχνογνωσίας. Με ανταποδοτική χρηματοδότηση δαπανών R&D, που μπορεί με σωστές διαδικασίες να ανέλθουν έως κ το 30% των εξοπλιστικών δαπανών. (9)
Με συμμετοχή ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και ιδιωτικών εταιρειών. Μιλάμε για δάπανες οι οποίες εμπροσθοβαρώς μπορούν χρηματοδοτήσουν τα ανωτέρω και οι οποίες έχουν το πλεονέκτημα να προυπολογίζονται μεταγενέστερα τόσο στο έλλειμμα, όσο και στο χρέος(10)
ΤΑ ΟΥΔΕΤΕΡΑ

1) Μπορούμε να κρίνουμε τα συν και τα πλην της διαδικασίας όπως ανωτέρω αλλά δεν μπορούμε να κρίνουμε ουσιαστικά σαν "παραδειγματική" μια Σύμβαση όπου το αδιαβάθμητο μέρος της δεν λέει τίποτα και η ουσία της βρίσκεται στα διαθαθμισμένα ως απόρρητα παραρτήματα. (11)
Δεν έχουμε το κληρονομικό χάρισμα, αλλά ούτε και το κομματικό να μπορούμε να κρίνουμε είτε υπέρ είτε κατά ένα αντικείμενο για το οποίο ουσιαστικά δεν γνωρίζουμε τίποτα.

2) Η ΠΑ αεροπορία ενισχύεται σχεδόν άμεσα αλλά κ σταδιακά από το καλοκαίρι του 21 έως και τα μέσα του 22 (12)
με την πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα της μοίρας να ανάγεται στα μέσα του 2023. Ο σχεδιασμός για απόκτηση ποιοτικού επιχειρησιακο ύ πλεονέκτηματος είναι ρεαλιστικός αλλά το μέγεθος και η διάρκεια αυτού θα κριθεί κ από την αντίδραση των αντιπάλων.

Η προμήθεια που προέκυψε (13)
σαν από μηχανής Θεός θα πρέπει να ενταχθεί σε ένα μεσομακροπρόθεσμο ρεαλιστικό και εξασφαλισμένης χρηματοδότησης (αλλά κ διακομματικής στήριξης μεταξύ των κομμάτων εξουσίας) σχέδιο ενίσχυσης των ικανοτήτων της ΠΑ. Να μην αποτελέσει μια αποσπασματική προμήθεια που πιθανόν να(14)
ανατρέπει σχεδιασμούς αλλά δομικό τμήμα ενός ρεαλιστικού συνεκτικού σχεδίου που δεν θα επαναλαμβάνει τα λάθη του παρελθόντος.

Και σαν τελευταίο....

Καλημέρα σε όλους❤️🥴

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Τρίαινα

Τρίαινα Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @Se8QJ38ZjpVtv66

15 Jan
Κ θα πει κανείς "Γ@μησε μας ρε Τρίαινε πρωινιάτικο. Άσε την μίρλα κ βάλε κάνα Rafale φωτό να γουστάρουμε"

Παιδιά δεκτόν. Απλά επειδή αυτά τα βλέπετε κ αλλού, προσπαθώ να σας μυήσω λίγο στον Πασοκικό τρόπο σκέψης.

Για να μην έχεταε κενά κ για να προχωράτε με ασφάλεια στη ζωή(1)
Έχεις δύο ναυπηγεία λοιπόν προβληματικά απέναντι, να κοιτιούνται, το ένα με το άλλο.

Το ένα πτωχευμένο που εκποιεί περιουσιακά στοιχεία και το άλλο εν λειτουργία με τεράστια χρέη.

Το ένα πληρώνεις καμία 70άρα εκ κ το παίρνεις (30 δίνει η ernst&young για αντίστοιχη (2)
διαδικασία στην Ελευσίνα, αλλά αυτοί δεν είναι πασοκ κ κάνουν και λάθη όταν στήνουν πλαίσια), κ στο άλλο πρέπει να διαπραγματευτείς καμία 500 εκ χρέη, να πέσει ψαλίδι σε προσαυξήσεις (ή κ κεφάλαιο), να πέσουν στα 300 εκ(όπως λέει και η e&y), να τα αναλάβεις για τα υπόλοιπα (3)
Read 15 tweets
14 Jan
Πολλοί ρωτούν ποια ήταν η διαμόρφωση των Fremm Hel.

Ακολουθεί φωτογραφική αναπαραγωγή άρθρου της "Στρατιωτική & Γεωπολιτική Ισορροπία" του μακρινού Οκτωβρίου του 2010.

Παρατηρείστε το επίπεδο λόγου και πληροφόρησης σε σχέση με την σημερινή κατάσταση. (1)
(2)
(3)
Read 6 tweets
10 Jan
Δεν θα έγραφα θρεντ για την νέα αρθράρα της Πτησάρας, αλλά με τσιγκλάτε🥴

Για την διαφορά λοιπόν του κόστους δανεισμού μέσω FMF σε σχέση το τρέχων κόστος δανεισμού της χώρας εντελώς συνοπτικά εδώ

(1)
Εκτός του γεγονότος ότι η πτησάρα είναι λαρτζ με τα χρήματα από τις τσέπες μας και εν τη επιθυμία της να σπινάρει αυτά που καιρό σπινάρονται , πέφτει και σε άλλα σφάλματα

Να εδώ πχ παρακάτω μαρτυράει χωρίς ξύλο👇
(2)
Το προφανές δηλαδή που οι έχοντες κομματικά γυαλιά, ή αυτοί που κουδουνίζει στο κεφάλι τους το μπελάτσιάο η το καιακαιουκαιδαπνδφκ αδυνατούν να κατανοήσουν

Ότι οι mmsc, ticonderoga, onex κ λοιπά χαριτωμένα της ολιστικής λύσης δεν είναι τωρινά από τον 9ο του 2020 δηλαδή κ μετά(3)
Read 13 tweets
9 Jan
Και επειδή έθεσα το ερώτημα του ποιο είναι το κεντρικό σημείο του άρθρου της πτησάρας η απάντηση είναι στην από κάτω εικόνα (1)
Το έχει πει, το έχει ξαναπεί, το ξαναλέει και θα σας το ξαναπεί όσες φορές χρειαστεί μέχρι να καταλήξετε σε κατάσταση αντίστοιχη του ημίγυμνου τύπου με τον ασβό στο κεφάλι και τα κέρατα που όλοι είδαμε να σουλατσάρει στο Καπιτώλιο
Μέχρι δηλαδή να μη στρίβει το όργανο που έχετε(2)
αναμέσα στα αυτιά σας ότι η σύνδεση ενδιάμεσης λύσης και κυρίας προμήθειας έχει νόημα για έναν και μόνο λόγο.
Για διαθεσιμότητα πλοίων που δεν θα ήταν κανονικά διαθέσιμα και για συντομότερους χρόνους αποδέσμευσης.

Δεν έχει νόημα αν η ομαδοποίηση σου εξασφαλίζει πλοία ήδη (3)
Read 13 tweets
8 Jan
Διαβάζω για Ζηκίδη και θυμήθηκα ιστορία από την τιμημένη ΑΣ.

Βρεθήκαμε λοιπόν κάποτε σε Σάρισα. Βροχή καρέκλες, κωλόκρυο και λάσπη από την πρώτη μέρα ως την τελευταία.

Ξεκινάμε να στήνουμε σκηνές μες στην βροχή, αφού Λόχος Διοικήσεως.

Έχει κάνει και λάθος ένα μαλακισμένο (1)
έυελπις υπεύθυνος αποθήκης στην ΣΣΕ που φορτώσαμε κάποιες σκηνές και παιδευόμαστε αφού μας δεν ταιριάζουν μπροστινά σκηνών και πρέπει να κάνουμε πατέντες. Μέσα στον κακό χαμό ο διοικητής του λόχου μου, υπερδεξιός που πολιτεύτηκε μετά αλλά παλικάρι, που μου είχε και αδυναμία (2)
μου λέει "Είδε κανείς τον εις ίδη. Τραβά ρε Τρίαινα βρες τον“. Κλασσικά εικογραφημένα, έχουμε στήσει πρώτα σκηνές αξιωματικών, μετά υπαξιωματικών, τις κοινές και αφού τελειώναμε θα στήναμε τελευταίες τις δικές μας. Ξεκινάω να βρω τον εις ίδη και ανοίγω μια μια τις σκηνές των (3)
Read 13 tweets
7 Jan
Καλημέρα σε όλους ❤️

Σήμερα έχει μέγκα Q&A για την πρόταση των Ολλανδών για τις νέες φρεγάτες.

Υπάρχει περίσσεια χρόνου και όλες οι ερωτήσεις θα απαντηθούν.

Παρακαλώ να τηρήσουμε ένα επίπεδο λόγου και ευγένειας στην τυχόν συμμετοχή μας Image
Και σαν υπόδειγμα:

Q: Είναι πέραν κριτικής ο @D__Mitch ?
A: Όχι. Είναι ταυτόχρονα όμως ένας από εμάς. Σε μια διαδικασία πλήρους αδιαφάνειας όπου οι μόνες πληροφορίες είναι σε επίπεδο τσιρλιντινγκ , και με την όποια εγκυρότητα ενός ανθρώπου που δεν έχει λάβει θέση οπαδού, (1)
παρουσιάζει στό μέτρο του δυνατού λεπτομέρειες για την μόνη αποδεδειγμένα υπαρκτή αντιπρόταση απέναντι στα πολιτικά φαβορί (αφού όλες οι υπόλοιπες ακόμα και των type31 είναι ανεπιβεβαίωτες). Τό ότι έχουμε μια πρόταση βασισμένη σε αμιγώς επιχειρησιακά κριτήρια που φαίνεται να (2)
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!