Bilimma Profile picture
Feb 12, 2021 5 tweets 2 min read Read on X
İyi ki doğdun Darwin!

Charles Darwin 1809 yılında 12 Şubat'ta İngiltere'de dünyaya geldi.

#DarwinDay #iyikidogdundarwin #darwingunu Image
Darwin gençliğinde doğa tarihi ile ilgilenmeye başladı. Gençliğinde Lamarck'ın evrim teorisini öğrendi. Image
1831 yılında Beagle Gemisi ekibine doğa tarihçisi olarak katıldı ve 5 yıl boyunca dünyayı keşfetti. Image
22 Kasım 1859'de "Doğal Seçilim ile Türlerin Kökeni, veya Hayat Mücadelesinde Ayrıcalıklı Irkların Korunumu Üzerine" uzun isimiyle Türlerin Kökeni kitabını yayınladı! Image
Darwin'in hayatına dair daha fazla bilgiyi burada okuyabilirsiniz:

bilimma.com/charles-darwin…

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Bilimma

Bilimma Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @bilimmacom

May 31, 2023
📌 Son zamanlarda geçmeyen şiddetli enfeksiyonlar herkesin gündeminde. Covid-19'un yanı sıra Domuz gribi de ciddi enfeksiyonlar yapıyor. Covid-19 ve domuz gribi arasındaki farklar nelerdir? Covid-19 tanısı için hala test şart mı? Bunları inceledik.
Virüsler kendi kendilerini çoğaltıp üreyebilen basit organizmalar olarak tanımlanır. Bölünerek çoğalmak yerine, çoğalmak için kendilerine “konak hücre” bulurlar. Genetik yapısını taşıyan DNA veya RNA molekülleri çevreleyen protein tabakasından oluşur.
Virüslerden korunmanın belli yolları vardır. Bu yollardan ilki ve en önemlisi aşı ile virüsten korunmadır. Aşı olan bireyler ilgili virüse bağışıklık kazanır ve hastalığa yakalandıklarında daha kolay (bazen farkında bile olmadan) atlatabilirler.
Read 9 tweets
Jan 26, 2023
Anadolu leoparı iki kere daha görüntülendi.
Anadolunun eşsiz bir değeri olan Anadolu leoparının yeni görüntüleri 👇🏼

Anadolu leoparının Anadolu'daki varlığına dair kayıtlar uzun bir süre boyunca oldukça azdı. Araştırmacıların yoğun çalışması sonucu 2 yıl önce ilk olarak Cudi'de canlı olarak görüntülendi.
bilimma.com/anadolu-parsi-…
Daha sonra ise Anadolu leoparının Antalya civarında da yaşadığı tespit edildi ve bakanlıkça bu güzel haber paylaşıldı. Ayrıca bu bölgenin jandarma tarafından koruma altına alındığının da altı çizildi.
bilimma.com/anadolu-parsin…
Read 5 tweets
Oct 22, 2022
Ben nereden bileyim, “müneccim” miyim? Bu sözü günlük hayatımızda sık sık kullanırız. Peki kimdi bu müneccimler? Image
Müneccimlik kurumu her ne kadar bizim bugün ki #bilim anlayışımızdan uzak, temelsiz ve anlamsız olsa da aslında #Osmanlı dönemindeki #Astronomi bilimi için önemlidir. Astronomi, bilim tarihinde matematik ve tıpla birlikte önemli bir yere sahiptir.
Geçmişte #Meraga ve #Semerkand şehirlerindeki gibi büyük rasathanelerde kendi ekollerini geliştiren astronomlar yetişmiştir. Image
Read 11 tweets
Oct 11, 2022
İstanbullular özellikle #ilkbahar ve #sonbahar mevsimlerinde boğazlarda yunuslara denk gelmiş ve bu muntazam canlıların yaşattığı heyecanla mutlu olmuştur. Peki #İstanbul’da gördüğümüz bu yunuslar hangi türler biliyor musunuz?
#İstanbul #Boğazı’nda yaşayan yunus türleri #afalina, #mutur ve #tırtak olarak isimlendirilen türlerdir. Bu yunusların temel özelliklerini zincirin devamında inceledik.
#Afalina (Tursiops truncatus) #yerleşik olarak İstanbul’da yaşayan yunus türüdür. Afalina 4 mevsim boyunca İstanbul ve çevresindeki kıyılarda bulunur.
Read 7 tweets
Oct 5, 2022
Hiç #anıt #ağaç gördünüz mü? Bu gün anıt ağaçlarıın hikayesini Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu’ndan dinliyoruz.
Türkiye’nin en #büyük ve #yaşlı anıt ağaçları hangileri? “Bildiğimiz kadarıyla, ülkemizin en uzun boylu ağacı 61.5 metre boyu ile #Gümüşhane’nin Kürtün ilçesindeki #göknar (ya da köknar) ağacı, en büyük çaplı ağacımız 7 metre çapı ile #İzmir #Bayındır ilçesindeki çınar ağacı,
en yaşlı ağacımız ise #Artvin Murgul ilçesindeki 3,5 metre çapındaki ve yaklaşık 3 bin yaşındaki #porsuk ağacımızdır. #Artvin Şavşat’taki dünyanın en yaşlı #armut ağacını civar köylerden doğaya ilgili bir vatandaşımız sayesinde haberdar olduk.
Read 7 tweets
Oct 2, 2022
🏅Bu senenin #Nobel Ödülleri sezonu resmi olarak açıldı. Her Ekim ayında, #İsveç ve #Norveç’teki komiteler; bilim, edebiyat ve ekonomi ve barış çalışmaları adına çeşitli ödüller veriyor. Ayrıca bu sene öncekilerden farklı bir tören gerçekleşecek. #Nobelprize
#Pandemi sürecinde Nobel Ödülleri de her şey gibi sekteye uğradı. 2020 ve 2021 Nobel törenleri çevrimiçi düzenlenen etkinliklerde dağıtılırken, Nobel #Barış Ödülü için #Oslo’da düzenlenen törene katılım oldukça azdı.
Bu nedenle bu seneki organizasyonun coşkulu bir şekilde yapılması hedeflendi.

Organizasyon, ödül sahiplerinin Nobel Ödülü madalyalarını ve diplomalarını #Aralık ayında #Stockholm’de alacaklarını ve önceki iki yılın kazananlarının da davet edileceğini söyledi.
Read 6 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Don't want to be a Premium member but still want to support us?

Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal

Or Donate anonymously using crypto!

Ethereum

0xfe58350B80634f60Fa6Dc149a72b4DFbc17D341E copy

Bitcoin

3ATGMxNzCUFzxpMCHL5sWSt4DVtS8UqXpi copy

Thank you for your support!

Follow Us!

:(