Νηματάκι για τον νέο νόμο εισαγωγής ΑΕΙ.
Θα αναλύσω ειδικά 3 νέους "κόφτες" εισαγωγής των μαθητών στα ΑΕΙ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι εξετάσεις αλλά διαγωνισμός, αφού οι υποψήφιοι διαγωνίζονται για συγκεκριμένο αριθμό εισακτέων.
#ΚεραμΕΩΣ_ΕΔΩ
#πανεπιστημια
#ΝΔ_Χουντα
Στον ήδη υπάρχοντα κόφτη εισαγωγής, τη βάση εισαγωγής ανά σχολή, προστίθενται άλλοι 3.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), το σύστημα διπλού μηχανογραφικού κ ο ορισμός συντελεστή βαρύτητας εξεταζομένων μαθημάτων από τις σχολές.
#κεραμεως_παραιτησου
#πανεπιστημια
2ος ΚΟΦΤΗΣ
Η ΕΒΕ θα ορίζεται από τον μέσο όρο (ΜΟ) των επιδόσεων των υποψηφίων κ στα 4 εξεταζόμενα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο.
Κάθε ΑΕΙ θα επιλέγει ποσοστό, από 80% έως 120% επί του συγκεκριμένου ΜΟ όλων των επιδόσεων, που θα διαμορφώνει την ΕΒΕ.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Στις πανελλαδικές του '19 στην κατεύθυνση Επιστημών Υγείας, οι υποψήφιοι έγραψαν κατά μέσο όρο ανά μάθημα:
Βιολογία 13
Φυσική 11,5
Χημεία 11
Γλώσσα 14
Ο ΜΟ των μαθημάτων αυτών είναι 12,4. Το 80% του 12,4 είναι 9,9.
Όσοι υποψήφιοι έχουν ΜΟ στα 4 μαθήματα κάτω του 9,9
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΕΙ παρόλο που ενδεχομένως να έχουν πιάσει τα μόρια εισαγωγής.
Αν ΑΕΙ θέσει ΕΒΕ 120%, αυτή διαμορφώνεται στο 14,9 για το συγκεκριμένο τμήμα.
2ος ΚΟΦΤΗΣ
Από του χρόνου οι υποψήφιοι θα συμπληρώνουν το μηχανογραφικό σε 2 φάσεις. Στην Α΄ φάση θα συμπληρώνουν μηχανογραφικό με περιορισμένο αριθμό επιλογών, το οποίο υπολογίζεται στο 10% των Τμημάτων του Πεδίου για τα ΓΕΛ κ 20% για τα ΕΠΑΛ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
ΟΙ σχολές στην Κατεύθυνση Επιστημών Υγείας για υποψήφιους ΓΕΛ είναι 147. Σε περίπτωση που αυτός ο αριθμός δεν μειωθεί, που θα μειωθεί μια κ θα κλείσουν περιφερειακά τμήματα ΑΕΙ, το 10% είναι 15 σχολές. Τόσες μπορεί να δηλώσει ο υποψήφιος.
Αν δεν περάσει σε μια από αυτές, θα έχει δικαίωμα να συμπληρώσει 2ο μηχανογραφικό με τις σχολές που δεν έχουν συμπληρώσει τις θέσεις τους από το 1ο μηχανογραφικό. Επί του πρακτέου αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται υποψήφιοι να μείνουν έξω από την τριτοβάθμια ...
... παρόλο που θα έχουν πιάσει τα μόρια, θα έχουν υπερβεί την ΕΒΕ, αλλά δεν θα υπάρχουν κενές θέσεις μια κ θα έχουν καλυφθεί από υποψήφιους του 1ου μηχανογραφικού.
3ος ΚΟΦΤΗΣ
Από του χρόνου η κάθε Σχολή θα μπορεί να ορίζει τον συντελεστή βαρύτητας με το οποίο κάθε εξεταζόμενο μάθημα θα συμβάλλει στη διαμόρφωση των μορίων του υποψηφίου, κάτι που έως τώρα όριζε το Υπουργείο ενιαία για όλες τις σχολές ανά κατεύθυνση.
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Το Χημικό θα μπορεί να επικαλείται τη χημεία ως το μάθημα με τη μεγαλύτερη βαρύτητα, και να οριζει τον συντελεστή με τον οποίο θα συμμετέχει η χημεία στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων του.
ΚΟΦΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΟΛΕΓΙΑ:

Ο μόνος κόφτης εισαγωγής στις ιδιωτικές σχολές είναι το οικογενειακό εισόδημα.
Προπτυχιακές σπουδές (bachelor) Επιστήμης Υπολογιστών απαιτούν το ποσό των 6-8.000 € το χρόνο. Κάθε χρόνο είναι ακριβότερος του προηγούμενου.
Προστίθεται το κόστος βιβλίων, ταξιδιών, αναλώσιμων.
Δεν υπάρχουν διευκολύνσεις όσον αφορά στέγαση κ σίτιση. Σε περίπτωση σπουδών σε πόλη μακρυά από τον τόπο καταγωγής το οικογενειακό εισόδημα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 35.000€ για 4μελή οικογένεια.
ΜΠΟΝΟΥΣ ΚΟΦΤΗΣ Ι.Ε.Κ.
Με τον πρόσφατο νόμο περί Επαγγελματικής Κατάρτισης (4763/2020) ορίζεται κατώτερος αριθμό σπουδαστών τα 200 άτομα προκειμένου να λειτουργήσει ένα δημόσιο ΙΕΚ στην Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ενώ για τα ΔΙΕΚ της περιφέρειας πέφτει στα 100 άτομα.
Συνέπεια αυτού στην Αθήνα κ Θεσ/νίκη απειλούνται με κλείσιμο το 59% των δομών (23 από τα 39 ΔΙΕΚ), με το αντίστοιχο ποσοστό στην περιφέρεια να διαμορφώνεται στο 47% (25 από τα 53 ΔΙΕΚ).
Αυτό σημαίνει ότι στην Αθήνα-Θεσ/νικη θα μείνουν εκτός Δημοσίων ΙΕΚ άνω των 3000 υποψηφίων.
Εν κατακλείδι η Παιδεία, όπως και η Υγεία, ήταν βαθύτατα ταξική υπόθεση στην χώρα μας. Με την #κυβερνηση_χουντα η μικρή δυνατότητα κοινωνικής ανέλιξης μέσω της Παιδείας μειώνεται ακόμα περισσότερο. Στους υποψήφιους πελάτες ιδιωτικών σχολών προστίθεται άνω των 35000 αποφοίτων.
Στη σελίδα aeitei.gr μπορείτε να βρείτε στατιστικά των βαθμολογιών ανά μάθημα προηγούμενων πανελληνίων εξετάσεων από τα οποία προκύπτουν τα συμπεράσματα όσον αφορά τους αριθμούς αποφοίτων που θα μείνουν έξω από την τριτοβάθμια.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Ανατολικος

Ανατολικος Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @PantelisTs

15 Feb
Ένα νηματάκι περί ιδιωτικής παιδείας. Εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα ελάττωμα, ξεχνάμε.

Ήταν δεκαετία του 2000 που ιδιοκτήτες κολλεγίων απειλούσαν υπουργούς Παιδείας με κουκουλοφόρους αν δεν εξομοίωναν επαγγελματικά δικαιώματα με δημόσια παν/μια.
#πανεπιστημια #κεραμεως_παραιτησου
Την ιδια δεκαετία ιδιωτικά ΙΕΚ έκαναν εικονικές εγραφές σπουδαστών ιδιωτικών κολεγίων ώστε να πάρουν αναβολή στράτευσης. Οι εγγραφές γίνονταν σε απογευματινά τμήματα για να αποφύγουν ελέγχους μπου γίνονταν πάντα πρωί. Οι εικονικοί σπουδαστές σε αυτα τα ΙΕΚ "συμμετείχαν" κ στις ..
εξετάσεις προόδου των τμημάτων ΙΕΚ χωρίς φυσική παρουσία και με κόλλες θεμάτων συμπληρωμένες από την ιδιοκτησία.
Με αυτό τον τρόπο απέκτησαν παράλληλα με το "πτυχίο" κολεγίου κ δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΟΕΕΚ δηλ. δίπλωμα ΙΕΚ.
Read 18 tweets
1 Feb
Στις 6-11-2018 ο κος Λοβέρδος δημοσίευσε μια παραποιημένη εικόνα του Τέρενς Κουίκ τονίζοντας μάλιστα ότι δυστυχώς δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ.
Φυσικά ήταν.
Μάρτιος του '16 και κυκλοφορεί παραποιημένη φωτογραφία από δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1με την παρουσιάστρια να φοράει ισλαμική μαντίλα.
Αύγουστος '18 ο κ. Λοβέρδος, νυν βουλευτής #ΝΔ_ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ δημοσιεύει μια παραποιημένη φωτό όπου εικονίζονται η κα. Μπαζιάνα, η κα. Νοτοπούλου κ ο πθ #Τσιπρας. Παραδέχθηκε αργότερα ότι ήταν παραποιημένη αφού όμως οργίασαν φήμες κ χαρακτηρισμοί περί ερωτικών σχέσεων κ ανηθικότητας.
Read 24 tweets
31 Jan
Μια ιστορία για το πώς ο ψηφιακός αναφαλβητισμός και τα #fake_news μπορούν να ξεκινήσουν έναν εμφύλιο πόλεμο

Η Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία) είναι μία χώρα στην ΝΑ Ασία με πληθυσμό 55 εκατ. Το 89% των κατοίκων είναι βουδιστές κ το υπόλοιπο 11% μουσουλμάνοι, χριστιανοί, ανιμιστές.
Κυβερνάται από στρατιωτική δικτατορία με πολύ καλές σχέσεις με Κίνα, Ρωσία, Γαλλία.

Πριν το '12 σχεδόν κανείς σε αυτή τη χώρα δεν γνώριζε τι θα πει ίντερνετ. Μια κάρτα sim με σύνδεση κόστιζε 250$.
Αυτό άλλαξε άρδην τα επόμενα χρόνια με τη διείσδυση των εταιρειών κινητής κ πλέον οι συνδέσεις στοίχιζαν 1,5$.

Οι κάτοικοι δεν πρόλαβαν να προσαρμοστούν λόγω ψηφιακού αναφαλβητισμού στην καινούργια εποχή.
Read 14 tweets
29 Jan
3ος τόμος #fake_news που έκαναν τη #ΝΔ_Χουντα #κυβερνηση_συμμορια .

Ο πρωην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, έπαιρνε δήθεν προμήθεια 12% για τον επαναδιορισμό απολυθέντων υπαλλήλων.
gazzetta.gr/plus/article/7…

#βιλα_τσιπρα #λεγραινα #μπουρδολογια_νδ
Ο Κώστας Καραμανλής, ο νυν υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κατήγγειλε δημόσια τη νύχτα των ευρωεκλογών πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζε 50άρικα στα ψηφοδέλτια για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.
altsantiri.gr/gnwmes/787756/…
Νοέ. '15 ο Αυγενάκης, σε ερώτησή του προς #Τσίπρα, κατήγγειλε γραφείο διευθετήσεων κ εξυπηρετήσεων, που έλυνε θέματα… με το αζημίωτο κ στο οποίο ηγούνται υψηλόβαθμά στελέχη #Συριζα. Εφημερίδα κατονόμασε Παππά κ Σπίρτζη ως επικεφαλής του γραφείου.
altsantiri.gr/gnwmes/787756/…
Read 24 tweets
29 Jan
2ος τόμος #fake_news που έκαναν #κυβερνηση_χουντα τη #ΝΔ_ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Δεκ. '18. Στέλεχος του #ΣΥΡΙΖΑ προσκαλεί τον κόσμο δήθεν σε εκδήλωση του π/θ που θα γίνονταν Θεσ/νικη, στη Σκοπιανή-Βουλγαρική γλώσσα. Αργότερα πρόσθεσαν κ Τουρκική.
#βιλα_τσιπρα #λεγραινα #μπουρδολογια_νδ
Πλαστό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Αυγή», 8/1/19, όπου παρουσιάχονταν δήθεν κυβερνητικό σχέδιο για την ένταξη νέων μαθημάτων στη σχολική ύλη, που θα βοηθήσουν «στην ενσωμάτωση των Ελληνόπουλων στη νέα πολυπολιτισμική κοινωνία».
ellinikahoaxes.gr/2019/01/09/avg…
Μάρτιος 2019. Η πρώην Υπουργός του #ΣΥΡΙΖΑ @olgagerovasili δήλωσε δήθεν ότι «Όποιος αντιδρά από το διαδίκτυο κατά της κυβέρνησης διαπράττει αδίκημα – Σας παρακολουθούμε όλους».
cnn.gr/politiki/story…
Read 25 tweets
29 Jan
Τον Μάιο του '19 σε άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας του Πανεπιστημίου Κολούμπια, αναφέρεται ο #Άδωνις για την εκτεταμένη χρήση #fake_news αλλά και τη «βοήθεια» που είχε από γνωστούς δημοσιογράφους.
cjr.org/watchdog/greec…
Μάρτης '18. Επίθεση στον #Πολάκη για ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ που έγινε αντιπρόεδρος Νοσοκομειου Σαντορίνης
Απέκρυψαν ότι είχε πτυχίο πολιτικού μηχαν. κ ότι για χρόνια πρωτοστατούσε στην προσπάθεια ανέγερσης του νοσοκομείου, ενώ ποτέ δεν είχε βουλκανιζατέρ.
healthpharma.gr/operators/stin…
Read 26 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!