Ένα νηματάκι περί ιδιωτικής παιδείας. Εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα ελάττωμα, ξεχνάμε.

Ήταν δεκαετία του 2000 που ιδιοκτήτες κολλεγίων απειλούσαν υπουργούς Παιδείας με κουκουλοφόρους αν δεν εξομοίωναν επαγγελματικά δικαιώματα με δημόσια παν/μια.
#πανεπιστημια #κεραμεως_παραιτησου
Την ιδια δεκαετία ιδιωτικά ΙΕΚ έκαναν εικονικές εγραφές σπουδαστών ιδιωτικών κολεγίων ώστε να πάρουν αναβολή στράτευσης. Οι εγγραφές γίνονταν σε απογευματινά τμήματα για να αποφύγουν ελέγχους μπου γίνονταν πάντα πρωί. Οι εικονικοί σπουδαστές σε αυτα τα ΙΕΚ "συμμετείχαν" κ στις ..
εξετάσεις προόδου των τμημάτων ΙΕΚ χωρίς φυσική παρουσία και με κόλλες θεμάτων συμπληρωμένες από την ιδιοκτησία.
Με αυτό τον τρόπο απέκτησαν παράλληλα με το "πτυχίο" κολεγίου κ δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΟΕΕΚ δηλ. δίπλωμα ΙΕΚ.
Δεκάδες άδειες λειτουργίας Ι.Ι.Ε.Κ. δόθηκαν κατά παράβαση των προβλεπόμενων απαιτήσεων σε κτιριακές υποδομές υπολογίζοντας ως αύλειους χώρους τις ταράτσες των κτιρίων κ ιδιωτικά πάρκινγκ.
Το '13 κακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε η εισαγγελέας κα. Παπανδρέου κατά ΙΕΚ Ξυνή. Κατηγορούνταν για έκδοση πλαστών ασφαλιστικών ενημεροτήτων που φέρεται να προκάλεσαν ζημιά χιλιάδων ευρώ στο Δημόσιο.
kathimerini.gr/society/477331…
Το 2016 το ΙΕΚ Ξυνή κλείνει λόγω αρύθμιστων οφειλών προς τα Δημοσία Ταμεία και πλήθους άλλων απατών «κακουργηματιού χαρακτήρα». Η ζημιά για το δημόσιο 20 εκ. €
sentra.com.gr/oristika-mpain…
40 ιδιωτικά σχολεία μέχρι κ το '14 λειτουργούσαν χωρίς νόμιμη άδεια κ προέβαιναν στην κομπίνα αλλαγής επωνυμίας κ εικονική αλλαγή ιδιοκτησίας, ώστε να μη καταβάλλουν οφειλές προς Εφορία κ ασφαλιστικά ταμεία χρησιμοποιώντας παραθυράκι του ν. Αρβανιτόπουλου.
alfavita.gr/ekpaideysi/225…
Το '13 ο Αρβανιτόπουλος κατάργησε τις 52 πιο «εμπορικές» ειδικότητες από τα δημόσια ΕΠΑΛ ώστε να παραδοθούν ως φιλέτο στα χέρια μεγάλων ιδιωτικών ομίλων. Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων.
kathimerini.gr/opinion/47981/…
Το '13 ο Αρβανιτόπουλος άλλαξε Υ.Α. αντικαθιστώντας ΦΕΚ μέσα στο Εθνικό Τυπογραφείο κ επέβαλε αύξηση ωραρίου χωρίς αμοιβή των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία που προκάλεσε απολύσεις κ γέμισε τα ταμεία των ιδιοκτητών με 12 περίπου εκ. € ετησίως!
ergasianet.gr/2015/01/21/erg…
Ο κ. Αρβανιτόπουλος επέβαλε το '13 την υπαγωγή ελέγχου των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από το υπουργείο Παιδείας στο υπουργείο εμπορίου. Συνέπεια αυτού οι διορισμοί εκπαιδευτικών από ιδιωτικά σχολεία να μην ελέγχονται από το καθ' ύλην αρμόδιο υπουργείο.
asseverates27.rssing.com/chan-14267254/…
Το '13 ο κ Αρβανιτόπουλος απομάκρυνε τη Διευθύντρια Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, επειδή, για την περίπτωση απόλυσης της εκπαιδευτικού Ε. Μπουλούτα του Κολλεγίου Αθηνών, ζήτησε έλεγχο καταχρηστικότητας της απόλυσης
alfavita.gr/ekpaideysi/ana…
Το '14 ο ΣΙΕΙΕ ήταν το εργοδοτικό σωματείο που επιτέθηκε στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με στόχο να εκδιωχθεί η ΟΙΕΛΕ από τα γραφεία της
sielbe.gr/2014/09/blog-p…
Στο ΠΔ 114/29-8-2014 διαπιστώνουμε ότι στο νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας δεν περιλαμβάνεται η Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης κ η εποπτεία των ιδιωτικών σχολών ανατίθεται στο υπουργείο Εμπορίου!
alfavita.gr/ekpaideysi/ana…
Το '15 οι σχολάρχες επιστράτευσαν ακόμη και σχολικά λεωφορεία για τη συγκέντρωση της περίφημης «Κίνησης κατά Μπαλτά». Το ν/σ Μπαλτά για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια επανέφερε τις υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης το δημόσιο έλεγχο.
presspublica.gr/koyroytos-epix…
Στην προσπάθεια τους να προλάβουν την εφαρμογή του νόμου Μπαλτά που προέβλεπε την απαγόρευση ανεξέλεγκτων κ αναιτιολόγητων απολύσεων, ορισμένοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων ξεκίνησαν άγριο πογκρόμ εναντίον ιδιωτικών εκπαιδευτικών απολύοντας εκατοντάδες.
alfavita.gr/ekpaideysi/156…
Χορηγήθηκαν παράνομοι τίτλων σπουδών από ιδιωτικό σχολείο της χώρας, με μαθητές να καταγράφουν περισσότερες από 400 απουσίες και σήμερα φοιτούν σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια κ κάνουν αιτήσεις σε θέσεις ΑΣΕΠ.
alfavita.gr/ekpaideysi/331…
Γνωστή κ οχι μοναδική είναι η περίφημη υπόθεση της έκδοσης χιλιάδων παράνομων τίτλων σπουδών από ιδιωτικά ΤΕΕ της Άρτας. infokids.gr/%CF%80%CF%84%C…
Η προσπάθεια απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει εδώ κ δεκαετίες. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά στην ολοκλήρωση της.
Δυστυχώς οι πολίτες δεν στήριξαν την προσπάθεια του #ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει αυτή η πορεία.
Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε.
#κυβερνηση_χουντα

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with Ανατολικος

Ανατολικος Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @PantelisTs

13 Feb
Νηματάκι για τον νέο νόμο εισαγωγής ΑΕΙ.
Θα αναλύσω ειδικά 3 νέους "κόφτες" εισαγωγής των μαθητών στα ΑΕΙ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις δεν είναι εξετάσεις αλλά διαγωνισμός, αφού οι υποψήφιοι διαγωνίζονται για συγκεκριμένο αριθμό εισακτέων.
#ΚεραμΕΩΣ_ΕΔΩ
#πανεπιστημια
#ΝΔ_Χουντα
Στον ήδη υπάρχοντα κόφτη εισαγωγής, τη βάση εισαγωγής ανά σχολή, προστίθενται άλλοι 3.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), το σύστημα διπλού μηχανογραφικού κ ο ορισμός συντελεστή βαρύτητας εξεταζομένων μαθημάτων από τις σχολές.
#κεραμεως_παραιτησου
#πανεπιστημια
2ος ΚΟΦΤΗΣ
Η ΕΒΕ θα ορίζεται από τον μέσο όρο (ΜΟ) των επιδόσεων των υποψηφίων κ στα 4 εξεταζόμενα μαθήματα ανά επιστημονικό πεδίο.
Κάθε ΑΕΙ θα επιλέγει ποσοστό, από 80% έως 120% επί του συγκεκριμένου ΜΟ όλων των επιδόσεων, που θα διαμορφώνει την ΕΒΕ.
Read 17 tweets
1 Feb
Στις 6-11-2018 ο κος Λοβέρδος δημοσίευσε μια παραποιημένη εικόνα του Τέρενς Κουίκ τονίζοντας μάλιστα ότι δυστυχώς δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ.
Φυσικά ήταν.
Μάρτιος του '16 και κυκλοφορεί παραποιημένη φωτογραφία από δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1με την παρουσιάστρια να φοράει ισλαμική μαντίλα.
Αύγουστος '18 ο κ. Λοβέρδος, νυν βουλευτής #ΝΔ_ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ δημοσιεύει μια παραποιημένη φωτό όπου εικονίζονται η κα. Μπαζιάνα, η κα. Νοτοπούλου κ ο πθ #Τσιπρας. Παραδέχθηκε αργότερα ότι ήταν παραποιημένη αφού όμως οργίασαν φήμες κ χαρακτηρισμοί περί ερωτικών σχέσεων κ ανηθικότητας.
Read 24 tweets
31 Jan
Μια ιστορία για το πώς ο ψηφιακός αναφαλβητισμός και τα #fake_news μπορούν να ξεκινήσουν έναν εμφύλιο πόλεμο

Η Μιανμάρ (πρώην Βιρμανία) είναι μία χώρα στην ΝΑ Ασία με πληθυσμό 55 εκατ. Το 89% των κατοίκων είναι βουδιστές κ το υπόλοιπο 11% μουσουλμάνοι, χριστιανοί, ανιμιστές.
Κυβερνάται από στρατιωτική δικτατορία με πολύ καλές σχέσεις με Κίνα, Ρωσία, Γαλλία.

Πριν το '12 σχεδόν κανείς σε αυτή τη χώρα δεν γνώριζε τι θα πει ίντερνετ. Μια κάρτα sim με σύνδεση κόστιζε 250$.
Αυτό άλλαξε άρδην τα επόμενα χρόνια με τη διείσδυση των εταιρειών κινητής κ πλέον οι συνδέσεις στοίχιζαν 1,5$.

Οι κάτοικοι δεν πρόλαβαν να προσαρμοστούν λόγω ψηφιακού αναφαλβητισμού στην καινούργια εποχή.
Read 14 tweets
29 Jan
3ος τόμος #fake_news που έκαναν τη #ΝΔ_Χουντα #κυβερνηση_συμμορια .

Ο πρωην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, έπαιρνε δήθεν προμήθεια 12% για τον επαναδιορισμό απολυθέντων υπαλλήλων.
gazzetta.gr/plus/article/7…

#βιλα_τσιπρα #λεγραινα #μπουρδολογια_νδ
Ο Κώστας Καραμανλής, ο νυν υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κατήγγειλε δημόσια τη νύχτα των ευρωεκλογών πως ο ΣΥΡΙΖΑ έβαζε 50άρικα στα ψηφοδέλτια για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών.
altsantiri.gr/gnwmes/787756/…
Νοέ. '15 ο Αυγενάκης, σε ερώτησή του προς #Τσίπρα, κατήγγειλε γραφείο διευθετήσεων κ εξυπηρετήσεων, που έλυνε θέματα… με το αζημίωτο κ στο οποίο ηγούνται υψηλόβαθμά στελέχη #Συριζα. Εφημερίδα κατονόμασε Παππά κ Σπίρτζη ως επικεφαλής του γραφείου.
altsantiri.gr/gnwmes/787756/…
Read 24 tweets
29 Jan
2ος τόμος #fake_news που έκαναν #κυβερνηση_χουντα τη #ΝΔ_ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

Δεκ. '18. Στέλεχος του #ΣΥΡΙΖΑ προσκαλεί τον κόσμο δήθεν σε εκδήλωση του π/θ που θα γίνονταν Θεσ/νικη, στη Σκοπιανή-Βουλγαρική γλώσσα. Αργότερα πρόσθεσαν κ Τουρκική.
#βιλα_τσιπρα #λεγραινα #μπουρδολογια_νδ
Πλαστό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Η Αυγή», 8/1/19, όπου παρουσιάχονταν δήθεν κυβερνητικό σχέδιο για την ένταξη νέων μαθημάτων στη σχολική ύλη, που θα βοηθήσουν «στην ενσωμάτωση των Ελληνόπουλων στη νέα πολυπολιτισμική κοινωνία».
ellinikahoaxes.gr/2019/01/09/avg…
Μάρτιος 2019. Η πρώην Υπουργός του #ΣΥΡΙΖΑ @olgagerovasili δήλωσε δήθεν ότι «Όποιος αντιδρά από το διαδίκτυο κατά της κυβέρνησης διαπράττει αδίκημα – Σας παρακολουθούμε όλους».
cnn.gr/politiki/story…
Read 25 tweets
29 Jan
Τον Μάιο του '19 σε άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας του Πανεπιστημίου Κολούμπια, αναφέρεται ο #Άδωνις για την εκτεταμένη χρήση #fake_news αλλά και τη «βοήθεια» που είχε από γνωστούς δημοσιογράφους.
cjr.org/watchdog/greec…
Μάρτης '18. Επίθεση στον #Πολάκη για ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ που έγινε αντιπρόεδρος Νοσοκομειου Σαντορίνης
Απέκρυψαν ότι είχε πτυχίο πολιτικού μηχαν. κ ότι για χρόνια πρωτοστατούσε στην προσπάθεια ανέγερσης του νοσοκομείου, ενώ ποτέ δεν είχε βουλκανιζατέρ.
healthpharma.gr/operators/stin…
Read 26 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!