#رشتو
٣٠ نکته ی دقیق و کلیدی برای آسیب شناسی اخلاق و رفتار
همه ما با اینکه دوست داریم مثل انسانهای خوب، زندگی کنیم ولی زرق و برق دنیا، مقام و امتیازات دنیا، هیجانات و لذائذ دنیا و خواهشها و امیال نفسانی ما باعث می شوند ما گاهی از اهداف و اولویتهای متعالی زندگی غافل شویم...
(١)
یکی از مطالب مفیدی که خواندن مداوم آن باعث زدوده شدن غفلت انسان میشود روایتی از امام علی(ع) میباشد که در آن امام(ع) با بیان ٣٠نکته کلیدی به آسیب شناسی دقیق اخلاق و رفتار انسان می پردازد؛
در ادامه این روایت در قالب ٣٠توییت منتشر شده لطفا تا آخر بخوانید و نشرحداکثری فرمائید🙏
(٢)
١. از کسانی نباش که:
به عاقبت و آخرت (نیک و سزاوار)، بدون عمل (نیک) امیدوار است.
٢. از کسانی نباش که:
توبه (ترک گناه، خطاء، رفتار و عادات زشت، صفات ناپسند و...) را با آرزوهای دراز (یعنی با این توهم که هنوز برایش فرصت و عمر زیادی باقی است) به تأخير مى اندازد.
۵. از کسانی نباش که:
از شکر و قدردانی (یعنی به جا نهادن و بهره برداری) از فرصتها و نعمتهایی که به او رسیده، عاجز است ولی با این حال گلایه از نداشته های خود کرده و زیاده طلبی می کند.
١١. از کسانی نباش که:
هنگامی که هنوز در معرض امتحان الهی قرار نگرفته بخاطر اندک کار خوب خود «خود خاص پندار و خود خوب پندار» می شود ولی هنگامی که در معرض امتحان الهی واقع می شود با اندک بلا «نا اميد» می گردد.
لاتَكُن مِمَّن يُعجَبُ بنَفسِه إِذا عُوفي و يَقنَطُ إِذا ابتُلي.
(١٣)
١٢. از کسانی نباش که:
هنگام تنگنا و سختی، خدای خویش را با ناله و زارى برای فریاد رَسی (خالصانه) صدا می زند ولی هنگام گشایش و فراغت، خودفریفته می شود و پروردگار خود را فراموش می کند.
لا تَكن مِمَّن إن أَصابَهُ بَلاءٌ دَعَا مُضطَرّاً و إِن نَالَهُ رَخاءٌ أَعرَضَ مُغتَرّاً.
(١۴)
١٣. از کسانی نباش که:
هنگام انجام کاری که موافق خواسته و امیال نفسانی اوست بدون نیاز به دلیل و علم زود توجیه می شود ولی هنگام انجام عمل خوبی که مخالف هوای نفس اوست با علم و یقین هم توجیه نمی شود.
لاتَكن مِمَّن تَغلِبُهُ نَفسُه على ما يَظنُّ و لايَغلِبُها على ما يستَيقِن.
(١۵)
١۴. از کسانی نباش که:
در مورد ديگران كه گناهى كمتر از او دارند نگران است ولی در مورد خود، به بيش از آنچه که عمل كرده، اميدوار میباشد.
١۵. از کسانی نباش که:
هنگامی که دارا و بى نياز است مست می شود و مغرورانه رفتار می کند و هنگامی که محتاج و نیازمند است نا امید می شود و خودتحقیری می کند.
١٨. از کسانی نباش که:
اگر در موردی عمل کردن طبق قوانین و منافع ملی، برایش رنج و سختی داشته باشد [به راحتی بخاطر منافع شخصی خود] این قوانین و منافع ملت خود را زیر پا می گذارد.
لا تَكن مِمَّن إِنْ عَرَتْهُ مِحْنَةٌ انْفَرَجَ عَنْ شَرَائِطِ الْمِلَّةِ.
(٢٠)
١٩. از کسانی نباش که:
عبرت آموزى را طرح مىکند اما خودش عبرت نمى گیرد در پند دادن به دیگران مبالغه مى کند اما خودش پندپذیر نیست و سخن بسیار مىگوید اما کردار و رفتار نیک او اندک است.
لاتكن ممن يصف العبرة و لايعتبر و يبالغ في الموعظة و لايتعظ فهو بالقول مدل و من العمل مقل.
(٢١)
٢٠. از کسانی نباش که:
برای کسب لذائذ زودگذر دنیای فانی، تلاش و رقابت می کند اما در مورد زندگی جاویدان آخرت، بدون هیچ دلهره ای آسان مى گذرد.
لا تَكن مِمَّن نَافِسُ فِيمَا يَفْنَى وَ يُسَامِحُ فِيمَا يَبْقَى.
(٢٢)
٢١. از کسانی نباش که:
سود را زيان و زيان را سود مى پندارد.
لا تَكن مِمَّن يَرَى الْغُنْمَ مَغْرَماً وَ الْغُرْمَ مَغْنَماً.
(٢٣)
٢٢. از کسانی نباش که:
از مرگ و پایان یافتن زندگی خویش، هراس دارد امّا با این حال فرصتهای خودش (مثل عمر، سلامتی و جوانی) را غنیمت نمی شمارد و به راحتی هدر می دهد.
لا تَكن مِمَّن يَخْشَى الْمَوْتَ وَ لَا يُبَادِرُ الْفَوْتَ.
(٢۴)
٢٣. از کسانی نباش که:
گناهان دیگران را بزرگ، ولی گناهان بزرگ خود را کوچک می شمارد.
٢٧. از کسانی نباش که:
هنگام دفاع از حق و منفعت خود، به زیان دیگران حکم مى کند اما هرگز به نفع دیگران (اگرچه حق هم با آنها باشد) به زیان خود حکم نمی کند.
٢٨. از کسانی نباش که:
ديگران با گفته های او از گمراهی و جهالت رهایی می یابند ولی خود او چون هنوز پایبندی به آنچه که می گوید ندارد در گمراهی سرگردان است.
لا تَكُن مِمَّن يُرْشِدُ غَيْرَهُ وَ يُغْوِي نَفْسَهُ.
(٣٠)
٢٩. از کسانی نباش که:
حقوق خویش را از مردم و جامعه اش، به طور کامل مطالبه می کند ولی خودش حقوق مردم و جامعه اش را رعایت نمی کند.
لا تَكُن مِمَّن يَسْتَوْفِي وَ لَا يُوفِي.
(٣١)
٣٠. از کسانی نباش که:
برای کسب رضایت مردم (با اینکه کسب رضایت آنها در جهت خلاف رضایت پروردگارش می باشد) تلاش و دلهره دارد ولی نسبت به کسب رضایت پروردگارش چنین تلاش و دلهره ای ندارد.
لاتكُن مِمَّن يخشى الخلق في غيرِ رَبِّه و لايخشى رَبَّه في خَلقه.
(٣٢)
منبع: حکمت١۵٠نهج البلاغه
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
شیخ مفید با استناد به آنچه در کتب تاریخی درباره فداکاریها و رشادتهای مولا على(ع) که به جز جنگ تبوک [با دستور پیامبر(ص)در مدینه مآند] در همه جنگها شرکت کرده و پیروزى به ارمغان آورده شجاعت حضرت را نوعی اعجاز دانسته مینویسد:
[1]
"هیچ جنگجوى کار آزموده اى دیده نشده است که همیشه در جنگ پیروز شود بلکه گاهى بر دشمنش غلبه کرده و گاهى نیز شکست خورده است و همچنین ضربت شمشیر هیچ دلاورى همیشه چنان نبوده که دشمن در اثر زخم آن جان سپرد بلکه گاهى فوت کرده و گاهى هم بهبودى یافته است و
[2]
چنین امرى در تاریخ سابقه ندارد مگر امیرالمؤمنین (ع) که با هر همآوردى به مبارزه برخاست بر او چیره گشت و به هر رزمجوئى ضربتى زد او را به هلاکت رسانید و این هم از موجباتى است که او را از همگان ممتاز میکند و خداوند جریان عادى امور را در هر جا و هر زمان به وسیله او به هم زده و
#رشتو
آقای روحانی عجله نکنید به مدد الهی شما هم بخاطر این 18 دلیل زیر به زودی محاکمه خواهید شد:
1. افزایش تعمدی نرخ ارز و بیارزش کردن پول ملی و نابودی سرمایههای مردم.
2. نابودی اشتغال و تولید با تقویت واردات و قاچاق و عدم حمایت از تولید داخلی.
3. بکارگیری عوامل جاسوس دشمن و دارای تابعیت دوگانه در سمتهای کلیدی دولت و نیز زمینهسازی برای افزایش مرگومیر ناشی از کرونا از طریق ممانعت از ترویج طب سنتی-ایرانی و تبعیت بیچونوچرا از WHO و همچنین اصرار بر واردات واکسنهای مشکوک خارجی.
#رشتو
اصلاحطلبها با عملیات روانی و بی اخلاقی در انتخابات پیروز میشوند!!
این رو بنده که مخالف اصلاحطلبها هستم نمیگم فیلم رو ببینید آقای حسام الدین آشنا اعتراف میکنه که پیروزی بزرگمرد اصلاحطلبها یعنی آقای خاتمی در انتخابات سال۷۶ با عملیات روانی و بی اخلاقی بوده است!!
[1]
اگر بخواهیم به توصیح مختصری درباره این عملیات روانی که آقای آشنا به آن اشاره کرد و آن را به آقای محمد خاتمی رهبر جریان اصلاحطلب کشور جهت پیروزی در انتخابات سال۷۶ نسبت داد بپردازیم خلاصه و اجمال آن این است که آقای خاتمی وقتی که وزیر ارشاد دولت کارگزاران اکبرهاشمی رفسجانی بود
[2]
در ظاهر با هاشمی اختلاف پیدا کرد یعنی در تاریخ۷۱/۳/۳ با نوشتن نامهای از مقام خود استعفا داد و هاشمی هم نامه استعفای او را پذیرفت!
بعد با جنجال خبری در روزنامه های خودشان این استعفاء خاتمی را مخالفت صریح با جریان طرفدار هاشمی و همه مسئولین دولت کارگزاران هاشمی معرفی کردند!
اولاً با رفتن به پای میز مذاکره، به آمریکاییها گرا میدهیم زورگویی، تهدید، تحریم و فشار شما علیه ما نتیجه داد و ما را ذلیلانه به پای مذاکره کشاند پس اگر میخواهید از ما امتیاز بیشتر بگیرد باید فشار و تحریم خودتان را علیه ما بیشتر کنید.
[1]
پس برخلاف گمان عدهای که موافق مذاکره با آمریکا هستند رفتن به پای میز مذاکره با آمریکا نه تنها باعث نمیشود که زورگویی، تحریم، تهدید، دشمنی، تنش و خصومت آمریکاییها علیه کشور ما کم بشود بلکه آنها را در دشمنی و عدم سازش با کشور ما گستاختر جسورتر میکند.
[2]
در ثانی بعد از اینکه آمریکاییها سردار سلیمانی ما را ترور کردند و همه مقامات آمریکایی هم دموکراتها و هم جمهوریخواهها از این ترور حمایت کردند و دوباره تهدید کردند که دیگر فرماندهان ارشد شما یعنی سردار قاآنی و.. را هم ترور خواهیم کرد! خب در این شرایط اگر پای میز مذاکره برویم
[3]
آیا متوجه این واقعیت تلخ هستیم که فضای عمومی در برگیرنده ی سطح اولویتها، خواسته ها و نیازهای عصر فعلی ما ذائقه سازی شده و مهندسی شده است و ما نسبت به اکثر خواسته ها، ایدال ها، انتخاب ها و تصمیمات خودمان فقط توهم آزادی، اختیار و حق انتخاب داریم؟!
[1]
اولویت های ذائقه سازی شده ای که بشر عصر ما که آنها را مهمترین اولویت های زندگی خود می پندارد و تنها دغدغه و هم و غم زندگی خودش را تحقق بخشی به آنها می داند طوری که تمام زندگی و دلخوشی او رسیدن به اینها میشود و خیال میکند که اگر دنبال اینها نباشد از اجتماع خود عقب خواهد مآند!
[2]
پس برای خود چاره ای جز تن دادن به این اولویتهای جو سازی شده نمی بیند یعنی همان به ظاهر مفیدها و غیر مفیدهایی که جو عمومی جامعه مطابق با فضای تبلیغاتی رسانه ها و وسایل ارتباطی گسترده ای که جهانخواران با کمک آنها برای رسیدن به مطامع باطل خود برای جهانیان تعریف و جو سازی کردند.
ابتدا به عنوان مقدمه باید عرض کنم که آقای روحانی شما غلط می کنید تعمدا قضیه تحمیل صلح به امام حسن(ع) را به نفع خود و همفکران بزدل سیاسی خود که همیشه همسو با خواست جهانخواران غربی و به نفع آنها موضع بزدلانه و برخلاف منافع ملی گرفتید تحریف می کنید!
[1]
در ثانی همیشه یکی از دلایل اصلی شکسته شدن مقاومت در برابر دشمنان وجود امثال شما در میان لشکر خودی که در اصطلاح سیاسی،نظامی و امنیتی"ستون پنجم دشمن"نامیده می شوید هستید و از دلایل اصلی تحمیل صلح توسط معاویه به امام حسن(ع) هم وجود شما ستون پنجمی ها در بین سپاه امام حسن(ع) بود.
[2]
اگر خیانت امثال شما ستون پنجمی ها در بین یاران و سپاهیان امام حسن(ع) نبود معاویه هرگز فرصت آن را پیدا نمیکرد که به اهداف شوم خودش برسد چون اقدامات این خائنان در بین یاران و سپاهیان امام حسن(ع) نه تنها جلوی معاویه را نمی گرفت بلکه او را در رسیدن به اهداف شومش حریصتر می کرد.