KeremNavot Profile picture
27 Apr, 11 tweets, 4 min read
אין הרבה אנשים, גם לא מוסדות, שבאופן וולונטרי מפלילים את עצמם. אבל מדינת ישראל בחרה לעשות זאת בלא היסוס ובלא מורא, אולי מכיון שקברניטיה ומתנחליה התרגלו לכך שהם יכולים לבזוז, לשדוד ולקחת כל מה שבא להם בלא לשלם כל מחיר.
אבל המפה האינטראקטיבית באתר של משרד החקלאות שנקראת "מפת החקלאות הישראלית", היא דוגמה טובה לגוף שמפליל את עצמו בלא בושה.

למפה- bit.ly/2QY0paz
על פי דברי ההסבר למפה, הנתונים מגיעים ממספר מקורות:

• סקר הנערך בישובים ע"י חברות חיצוניות.
• מידע הנאסף במחוזות משרד החקלאות.
• מידע המגיע מגורמים חקלאיים (מועצת הצמחים, הקרן לנזקי טבע).
• פענוח תצ"אות (שכבת בסיס נתונים של מפ"י, סקר של מועצת הזיתים, פענוח עצמי).
מכיון שבחקלאות ישראלית בגדה המערבית אנחנו טיפה מבינים, אנחנו יכולים לומר שעל אף העבודה הרבה שהושקעה בה, המפה סובלת מאי דיוקים קשים בשני היבטים: מצד אחד, חלק מהשטחים הכלולים בה כלל אינם מעובדים על ידי מתנחלים ישראלים (למשל באזור הג'יפתליק ואל עוג'ה).
כך למשל על פי המפה ישנם למעלה מ-164 אלף דונם חקלאיים שמעובדים על ידי ישראלים, בעוד המספר האמיתי נע סביב 105 אלף דונם, נכון להיום. ומאידך, אזורים נרחבים שכן מעובדים על ידי מתנחלים ישראלים, אינם כלולים במפה.

דו"ח שלנו על החקלאות הישראלית בגדה-
bit.ly/2S9iweh
אך על אף אי הדיוקים, ישנו במפה הרבה מידע שהוא כן מדוייק ובעיקר מפליל, שכן משרד החקלאות מיפה תחת הכותרת "החקלאות הישראלית", שטחים נרחבים שמתנחלים ישראלים השתלטו עליהם באלימות ובחסות ובסיוע הרשויות הישראליות.
הנה רשימה חלקית בלבד של התנחלויות שסביבן מתקיים שוד נרחב של קרקעות חקלאיות פרטיות בבעלות פלסטינים, שהשטחים שמתנחלים מעבדים סביבן נכללו ב"מפת החקלאות הישראלית": אלון מורה, איתמר, ברכה, יצהר, שילה, כוכב השחר, עפרה, מעון וסוסיא.
לשם מה משמשת המפה? התשובה לכך נמצאת באתר עצמו: "המידע משמש את משרד החקלאות בעבודתו השוטפת מול החקלאים, לצרכים סטטיסטיים, להקצאה יעילה של גורמי יצור ותמיכות ולסיוע לחקלאים בנושאים כגון ריסוס ויצוא."
bit.ly/3xlJcsl
אתם קולטים את הקטע? משרד החקלאות של מדינת ישראל מיפה אלפי דונם שמתנחלים השתלטו עליהם באלימות בסיוע הרשויות, על מנת לסייע לאותם חקלאים. יש צורך בעוד הוכחה לכך שמדינת ישראל מתנהלת בגדה כמו ארגון פשע?

הנה כמה דוגמאות של השתלטויות חקלאיות הכלולות במפה, עליהן כתבנו בעבר:
החלקות עליהן השתלטו בני משפחת מובשוביץ מההתנחלות סוסיא, בסיוע החטיבה להתיישבות ושתלו עליהן כרמי ענבים. (bit.ly/2QXEQ9V)

החלקה עליה השתלטה ההתנחלות מושב מעון ושתלה עליה מטע דובדובנים (bit.ly/2QoZXCh)
החלקות עליהן השתלטו אנשי משק אחיה ממזרח לשילה בסיוע החטיבה להתיישבות. נגד ההשתלטויות הללו המנהל האזרחי הוציא שישה צווי פינוי שטרם נאכפו. (bit.ly/2Pt3fE2)

החלקה עליה השתלטו מתנחלים אלימים ממאחזי ישוב איתמר, שנמצאת בשטחי הרשות הפלסטינית. (bit.ly/2Qp080p)

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with KeremNavot

KeremNavot Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @KNavot

19 Apr
הורדתם מים באסלה או שטפתם כלים בסילוואן או בית לחם?
מזל טוב, תרמתם למפעל ההתנחלויות הישראלי בגדה המערבית.
לפני כחודשיים (17.2.2021) חתם ראש המנהל האזרחי, תא"ל פארס עטילה, על צו הפקעה שמספרו 1/21:
"הנני מחליט בזה על רכישת הבעלות במקרקעין שיפורטו להלן... ואלה המקרקעין: חטיבת קרקע בגודל 658.345 דונם, כפי שמסומן בצבע אדום במפת רכישה... החתומה על ידי והמצורפת להחלטה זו...

קישור לצו ההפקעה ולמפה-
bit.ly/3edjJZg
צו ההפקעה מתייחס לשטח שנמצא לאורך אגן ואדי נאר (נחל קדרון), שנמצא בעומק שטח שהוכרז בסוף שנת 1971 כשטח צבאי סגור עבור "שטח אש 912", המוכר גם בשם "נבי מוסא", בשל קרבתו למקאם נבי מוסא.
Read 10 tweets
10 Apr
"המתחם הזה יהיה לאס וגאס לא רק של ישראל אלא של המזרח התיכון כולו, ואין לי ספק – אף אחד לא ישאר אדיש אליו" (פנינה רווח, סמנכ"לית שיווק לכלכליסט, 12.3.2019).

התגלגלה אלינו השמועה שעומד להיפתח מתחם חדש בשם "דיזיין סיטי" באיזור התעשייה מישור אדומים.
מאחורי היוזמה עומדת חברה בשם "קס גרופ", שאנו מכירים פרוייקטים גדולים נוספים שלה בהתנחלויות גבעת זאב ומעלה אדומים.

אז נכנסו לאתר האינטרנט של המקום וקראנו שמדובר בפרויקט שהוא "רווח נקי לכולם".
bit.ly/3g2WbbY
האמת שזה קצת הפליא אותנו, כי אנחנו מכירים כמה אנשים שדווקא לא הרוויחו מהקמת המקום הזה. ההיפך. הם, כמו הרבה מאוד פלסטינים אחרים שישראל בזזה את אדמותיהם והקימה עליהן התנחלויות, הפסידו הרבה מאוד.
אז היום נספר כיצד נגזלו האדמות שעליהן נבנה "דיזיין סיטי".
bit.ly/2Rq1zvC
Read 11 tweets
5 Apr
בחודש ינואר 2020, שבועיים לפני הבחירות השלישיות (אבל מי כבר מסוגל לעקוב), הכריז שר הבטחון דאז @naftalibennett על כוונתו לאשר שבע שמורות טבע "חדשות" בבקעת הירדן: מערת אריאל, נחל אוג, ואדי מלחה, נהר הירדן הדרומי, בתרונות נחל תרצה, ערבות הירדן, רותם משכיות.
"..מעניקים חיזוק גדול לארץ ישראל וממשיכים לפתח התיישבות יהודית בשטחי C במעשים, לא במילים. באזור יו"ש אתרי טבע עם נופים מדהימים. אנחנו נרחיב את הקיימים ונפתח גם מקומות חדשים. אני מזמין את כל אזרחי ישראל לקום ולהתהלך בארץ, לבוא ליהודה ושומרון, לטייל, לגלות ולהמשיך את המפעל הציוני"
אלא שמהר מאוד התברר למרבה המבוכה, ששבע השמורות ה"חדשות" של בנט הן בעצם שש שמורות ישנות שחושבו בטעות כשבע בשל פסיק מיותר בהודעת הדוברות של בנט.
Read 18 tweets
1 Apr
את יום שלישי ה-14 למרץ, ימים ספורים לפני הבחירות, בחר ראש הממשלה היוצא נתניהו לבלות בשטחים כחלק מהקמפיין שלו. בבוקר הוא החל בביקור במאחז הגזל גבעת הראל שנמצא בין רמאללה לשכם, במה שמוסגר כביקור תמיכה ב"התיישבות הצעירה".
באותו יום אחה"צ נתניהו קינח בביקור באתר הארכיאולוגי שמנוהל על ידי התנחלות הטרנספר סוסיא, מדרום לחברון, שממנו גורשו תושביו הפלסטינים של הכפר סוסיא בשנת 1986. על ההתנחלות סוסיא נכתב כאן ובמקומות אחרים, רבות (bit.ly/3wiGP8O).
אז היום נדבר כאן על מאחז 'גבעת הראל'.
מאחז 'גבעת הראל' הוקם בסוף שנות ה-90 בנקודה שבה נפגשות אדמותיהם של שלושה כפרים פלסטינים: קריות, סנג'יל ואל לובן אל שרקיה. מדובר בגבעה שנמצאת ממערב לכביש 60 שחוצה את הגדה המערבית לאורכה, ומול ההתנחלות האלימה שילה, שבמקביל החלה באותן שנים לשלוח מאחזים גם לכיוון מזרח.
Read 11 tweets
29 Mar
לפני בדיוק שנתיים העלנו פוסט ובו תיארנו כיצד נבזזו אדמות תושבי העיירה הפלסטינית בית ג'אלה לשם הקמת בית ספר שדה של החברה להגנת הטבע @NatureIsrael, שהיה הבסיס להקמת ההתנחלות הר גילה ישוב קהילתי.
כדאי לקרוא את כולו שוב- bit.ly/31qYHAj

בפוסט כתבנו כך:
"ראשוני המתנחלים הגיעו למקום כבר בשנת 1968, אבל צו התפיסה (30/77) שמיסד את הקמת ההתנחלות הוצא על ידי הצבא כ-9 שנים מאוחר יותר בנובמבר 1977 וכלל 160 דונם בבעלותם של תושבי בית ג'אלה. תצלום אוויר משנת 1967 מראה שרובו הגדול של הש טח שנלקח על ידי הצבא לשם הקמת ההתנחלות היה מעובד פיקס,
ובתוכו היו מספר בתים של משפחות שסולקו עם הזמן מהמקום... השנים חלפו ובית ספר השדה חדל למעשה מלפעול, אבל הנדל"ן הו הנדל"ן ממשיך לשלשל כמות נאה של מזומנים מדי חודש לחשבון הבנק של החברה להגנת הטבע שמשכירה את המתקנים במקום לצבא ולמג"ב."
Read 9 tweets
21 Mar
ביום חמישי (11.2) פורסם לראשונה ב-@WallaNews ובעקבותיו באתרים נוספים, מסמך פנימי של קק״ל @KKL_JNF_il שנכתב יום קודם לכן (10.2), שכותרתו "יהודה ושומרון - הצעת מחליטים". המסמך מסכם את החלטות דירקטוריון קק"ל באשר לפעילותה בשטחי הגדה המערבית.

פוסט תשיעי בסדרה⬇️
המסמך של קק"ל עוסק במדיניות רכישות הקרקע של הארגון. בסעיפים 3-4 של המסמך ישנה התייחסות מפורטת לגבי מדיניות רכישת הקרקעות של קק"ל בגדה המערבית.

קישור למסמך של קק"ל- bit.ly/3c9aNV7
את הפוסט הנוכחי נקדיש לסיפור אחד ששופך אור על הדבר הזה שנקרא "רכישת קרקעות" על ידי ישראלים בגדה המערבית.
רכישת קרקעות בגדה המערבית זה עסק שמושך אליו בעיקר אנשים מסוג מסוים: כאלו שאוהבים כסף (והרבה) ושלא אכפת להם לבלות הרבה מאוד זמן בבתי משפט.
Read 17 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!