שרשור שינסה להעריך את ההשפעות של האסון ההומניטרי בהודו על עתידה של מדינת הענק.
דיסקליימר - כמו כל תחזית לעתיד, בפרט בנושאים "רכים" כמו פוליטיקה, ושבעתיים תוך כדי המשבר כשרמת חוסר הוודאות גבוהה מאוד.
נתחיל מהנתונים הבסיסיים:
ב-2019 נפטרו בהודו טיפה פחות מעשרה מליון איש, כ-25,000 איש ביום. ב-2020 סך התמותה מקורונה היתה כ-2% מהתמותה הכוללת. זניח.
נקסט - כלכלה: התוצר ההודי ירד בכ-7.5%, בעיקר בשוק המקומי. יצוא הסחורות נשאר יציב, יצוא ההייטק עלה בכ-10%. לכאורה נזק לא גדול במיוחד.
השינוי המרכזי שחל בהודו ב-2020, והיווה את הסמן ל-2021, היה העברתם של חוקי החקלאות שגרמו לשורת הפגנות ענק ולשבר בתמיכה המסורתית של החקלאים (כחצי מתושבי הודו) בראש הממשלה מודי.
הגיע הגל הנוכחי של הקורונה וטרף את הקלפים. ראשית מפלגת השלטון בראשות מודי, ה-BJP, הפסידה בכל מערכות הבחירות החשובות שנערכו בהודו השנה. תמונה אחת וזה - הנה קריקטורה שהופצה ברחבי הודו.
ועכשיו להערכות:
ראשית, ואולי חשוב מכל, אסון הקורונה לקח את הודו בין עשור לשניים אחורה. מרוב הבחינות. 1. עוני. בעשרים השנים האחרונות כ-600 מליון הודים יצאו מעוני. אולי ההישג ההומניטרי הגדול בהיסטוריה. בסבירות גבוהה חלק גדול מאותם אנשים יחזרו לעוני.
חזרה המונית לעוני לא תעבור ללא זעזועים חברתיים קשים. באיזו צורה הם יבואו לידי ביטוי אני יכול רק לנחש.
שנית תעשיית ההייטק ההודית תחווה, לדעתי, תקופה ארוכה של פיצול אישיות. מחד פער העלות למערב רק יגדל, מה שרק יגדיל את הביקוש לעובדי הייטק הודיים, מאידך סביבה "קשה" תקשה מאוד על חברות מערביות לקיים בהודו מרכזי פיתוח ושירות גדולים.
לא ברור עד כמה אינטל, אפל, גוגל ודומיהן יוכלו להחזיק מרכזים בני אלפי עובדים כשמחוץ לקמפוס אנשים ליטרלי גוועים ברעב.
הודו ניסתה בעשרים השנים האחרונות למצב את עצמה כמעצמה עולה. קשרים דיפלומטיים עמוקים, לחץ להצטרף כחברה קבועה במועצת הביטחון, מעורבות בתהליכים גלובליים. זה אבד. הודו התגלתה כמדינת עולם שלישי, ובהתאם היחס אליה משאר העולם. לפחות לעשור.
בסוף - פוליטיקה פנימית: מודי איבד, למיטב שיפוטי, את כוחו. קוסם שחתך למוות מתנדב מהקהל כבר לא יופיע יותר. כמות האנשים שרואים במודי אשם ישיר באסון הקורונה גדול מספיק כדי שאני אתקשה לראות מצב בו הוא יחזור להיות פופולרי. לא סגור לגבי תפקידו כראש ממשלה, אבל קוסם הוא כבר לא.
לסיכום - הודו לא תעלם, ואחרי תקופה קשה תחזור לתפקד, אבל התקווה והשאיפה לגדולה שהיו מרכיב מרכזי בהוויה ההודית בעשרים השנים האחרונות אבדו לתקופה ארוכה. תודה לכולכן. #רוחמיןהון.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
מתחילים. הנה לינק לתרומת מחוללי חמצן להודו. docs.google.com/forms/d/e/1FAI…. תוכלו לבחור בין תרומה לבין משלוח לאדם אותו אתן מכירות.
הכספים ייאספו בתיבת הפייבוקס שלי, ומדי כמה ימים נעביר במרוכז לספק המחוללים ולמשלח על מנת להוציא משלוח להודו. בשל קשיים לוגיסטיים שינינו את הארגון המקבל בהודו ל-Youth Feed India, ארגון צדקה אשר יעביר את המחוללים ליעד הנכון. הארגון בניהול ידידה שלי אשר אני סומך על שיקול דעתה.
כמה עידונים: 1. אנחנו, אני ושורת העוזרות, עושים זאת על מנת לעזור. אף ולו שקל לא יגיע לידינו. 2. הפייבוקס הוא על שמי אך כל הכסף נשמר בתיבה וכולו ישמש לרכישת מחוללים. עודפים אם יהיו ייתרמו ישירות. 3. אנו לא עמותה ולא נוציא כל אישור או קבלה. סליחה מראש. 4. נוציא דו"ח כל כמה ימים.
נסיון להסביר איך הודו עברה ממצב בו היא היתה בין הארצות היותר מוצלחות במאבק בקורונה למצב האסון הנוכחי:
הודו היתה בין המדינות הראשונות להבין את פוטנציאל הנזק מהקורונה, ולכן החל מאמצע מרץ 2020 שערי המדינה כמעט ונסגרו, ולאחר תהליך כואב של חזרת עובדים מהעשירונים התחתונים לביתם בתחילת אפריל, המדינה תפקדה סביר תחת סגר שנוהל היטב עד תחילת יוני.
כחלק מהסגר כל ההתקהלויות ההמוניות נאסרו, מדת דרך חינוך ועד פוליטיקה. במקביל המדינה צמצמה בחדות כניסת זרים, למעשה רק זרים "חיוניים" אושרו לכניסה.
למי מכן יש דיבור עם אסף מ"נחת"? כי אני בדרך לראות את מטעי הקפה מהם הוא קונה כאן. בינתיים כמה תמונות מהדרך:
פוד טראק של פאקורה, אמן לימונים וסתם דוכן מהמם ביופיו.
האזור אליו אני נוסע נקרא "המורדות המערביים", Western Ghats, רצועת הרים בגובה בינוני שמשתרעת לאורך החוף הדרום מערבי של הודו. האקלים כאן ממוזג ורטוב, מה שהופך אותו לפורה במיוחד. רוב מטעי הקפה של הודו הם כאן, הרבה תה, תותים, הל, חסות, מיני מנגו רבים ועוד.
שיכנו אותי במה שהיה מועדון הקצינים הבריטי כאן. וויתרתי בנימוס על הזמנה לצאת לציד שועלים מאוחר יותר הערב. #אלב.
יעניין אתכן לקרוא "מדריך מהגנן המתחיל"? סיכום של שנה בה עברתי ממרפסת ריקה לאספקה די מלאה של ירקות ירוקים לצריכה עצמית?
יצאו עשרה לייקים, אז בשמחה:
ראשית הכי חשוב - זה הניסיון האישי שלי, כמו שכתבתי זה מדריך *מ*הגנן המתחיל.
שנית כמו כל דבר טוב, חלק מרכזי מההצלחה מתחיל בהגדרה טובה של המטרה. כבר מסוף 2019 עקב צפייה בסדרות על שפים ראיתי שכולם מחזיקים גן ירק אישי.>>
עד תחילת הסגר היתה לי אספקה די טובה של ירקות טריים יחסית, אבל בדיקה טיפה יותר מעמיקה הראתה שאני אוכל ירקות בגיל ממוצע של יומיים וחצי. מכאן הגדרתי מטרה להגיע למקסימום אכילת ירקות בני יום לכל היותר.