TÜSİAD’ın @genclikteisvar programı ile bu haftanın programı başladı. @mustackr programa kabul edilen iş fikirlerini beğendiğini belirtti.
@gencerozkazman pandemi nedeniyle sekteye uğrayan girişimcilik programlarının bundan sonra nasıl ilerleyeceğini merak etti. Çin’den ürün getirip, AVM’lere satan ve kuluçka merkezinde yerleşik bir “girişimden” bahsetti. "Acaba “girişimci” kalmadı mı?" diye soruyor.
Bunun sebebinin TÜBİTAK’ın destek sisteminin değişmesi olduğunu söyledi @mrozansonmez TÜBİTAK önceden program başına destek verirken, şimdi başarılı olan girişimci başına destek veriyor. Bu da bir çok programın kapanması ile sonuçlandı.
"Türkiye’de girişimci azalmıyor ama Türkiye’deki kuluçka merkezleri ile uğraşmayıp, yurtdışındaki kuluçka merkezlerine giden girişimcilerin sayısı artıyor" @mrozansonmez
Türkiye’de erken aşam girişimlere yatırım yapacak fon olmadığı için, erken aşama girişimcilerin işi biraz daha zorlaşmış durumda.
Burada Erman konuşmaya başladı. Kendini etiketler misin Erman? :-) Erman, Hazine’nin desteği ile fonlamaların başladığını belirtti.
@gencerozkazman girişimcilerin birbirlerine destek olmak için kurulmuş bir sivil toplum örgütünün olup olmadığını sordu. "Girişimciler kendi kendilerine veya yatırımcıları sayesinde bir araya geliyor." @mrozansonmez
Özellikle @endeavor_turkey bu konuda ciddi gayret sarfediyor; programlarındaki girişimcileri sürekli bir araya getiriyor. Bu sayede ABD'deki gibi, girişimcilerin gerçek bir kuluçka sürecine girmeleri sağlanabilir.
@gencerozkazman büyük yapılardaki yöneticilerin daha küçük girişimlere gitmesinin ekosistemi nasıl etkileyeceğini gündeme getirdi.
@mrozansonmez kendi sağlık cihazı olmayan tek büyük şirket olan Microsoft’un bir süre sonra Carbon Health’ i almasının şaşırtıcı olmayacağını söyledi. (Ben @erenbali 'nin bu konudaki fikrini merak ediyorum.)
"Silikon Vadisi’nde amaç karlı olmak değil; nakit zengini şirketler tarafından satın alınmak" @mrozansonmez
@mustackr Avrupa Patent Ödülleri’nde Metin Çolman’ın dünyada seçilen 15 tane finalistten birisi olduğunu söyledi. Yurtdışında yaşamış ve başarılı bir Türk’in haberini görebiliriz. Tebrikler @QIAGEN@QIAGENscience@QIAGENBiox
Matruşka Talks 14. Bölümünde ilk konuk konuşmacı olarak @ErhanErkut 'u ağırladı.
Acaba 60 yaşından sonra, “Eskisi gibi makale yazmayı, uluslararası konferanslarda sunum yapmayı ve ders vermeyi becerebilir miyim?” diye soruyor kendisine @ErhanErkut Geçen yıl bu üçünü de tamamladı.
1 ay önce bir kamu bankası şube müdürü ve Kobi uzmanı randevu istediler. Ortak bir gün ve saat belirledik. Anlaştığımız zamandan 15 dakika sonra hala gelmemişlerdi, aradım yoldayız dediler. Anlaştığımız zamandan 35 dakika sonra geldiler.
Oysa banka şubesi, benim ofisime yürüyerek 3; arabayla 1 dakika mesafede :-) Gecikme olur, önemli değil dedim ve toplantıya başladık. Uzun süre çalışmıştık ama ilgisizlikleri yüzünden hesapları başka bir bankaya kaydırdık. Neden başka banka ile çalıştığımızı tane tane anlattım.
Sonuçta müdür yeni, Kobi uzmanı yeni. Önceden neler olduğunu bilmiyorlardı. Müdür son olarak, çalışmak için gereken her şeyi yapacaklarını, benim de biraz ilgi göstermemi rica etti. Toplantıyı bu şekilde bitirdik. Alternatif olarak, bu banka ile tekrar çalışmayı düşündüm ta ki...