1) Dostlar herkese merhaba. Bugün, muhtemelen daha önce Twitter Borsa camiasında kimsenin yapmadığı bir şey yapacağım ve bunu gelenekselleştireceğim. 6 aylık zaman dilimlerinde kar-zarar tablomu direkt aracı kurum ekranlarından paylaşacağım ve bunu her 6 ayda bir tekrarlayacağım.
2) İsteyene detaylı rapor şeklinde de göndereceğim. Kar veya zarar fark etmez, tüm performansımı sizlerle paylaşacağım. Bunu neden yapıyorum? Neden eskiden yapmıyordum da artık yapıyorum?
Biraz bundan bahsedeyim ve sonra detaylara girelim.
3) Bunu şimdi ve gelecekte geleneksel olarak yapmamın amacı, kurduğum eğitim sitesinin, Borsanın İzinden Atölye'nin üzerime yüklediği sorumluluktandır. Eskiden tek başımayken, şimdi artık Atölye'de onlarca kişiye eğitim satıyorum, onlarca kişi bana güveniyor ve para yatırıyor.
4) Trade işinden gerçekten para kazanılabileceğini ve benim kendi yöntemimle aktif olarak para kazandığımı sizlere göstermek artık benim ve şirketim için bir zorunluluk. Ayrıca benim için bir vicdan meselesi.
5) Yani, eğer "bu işten düzenli para kazanılabiliyor arkadaşlar, alın bu da eğitimim" diyorsam, bunu sizlere kanıtlamakla mükellefim. Yoksa diğer ortalama eğitim satanlardan ne farkım kalır? Hayal satmıyorum diyorsam, kazancımın reel verilerini de masaya koymalıyım.
6) Bunu yaparak, aynı zamanda, "borsadan para kazanıyorsan neden eğitim satıyorsun ki" diyen vizyonu küçüklere de bir cevap vermiş olacağım. Şimdi hikayeye başlamadan önce iki yazımı okumanızı rica edeceğim.
7) Birincisi, son zamanlarda herkesin teknik analiz eğitimi verdiği ortamda bizim ATÖLYE'nin ve benim ne farkım var, neden diğerlerinden daha iddialıyım ve neden Atölye'min arkasındayım onu yazdığım şu yazıyı okuyunuz:
8) İkincisi, 2020 yılının komple muhasebesini yaptığım ve benim için çok önemli kriterleri takip ettiğim, trade sistemimle ilgili performans datalarını paylaştığım şu yazıyı okuyun lütfen: borsaninizinden.com/2020-trade-muh…
9) Şimdi, zincirin detaylarına girelim yavaştan. Bundan sonra, Borsanın İzinden İbrahim olarak ve Atölye'nin sorumluluğunda sizlere her 6 ayda bir kar-zarar tablosunu paylaşacağım. Ek olarak, yıl sonlarında ise biten yılın komple muhasebesini paylaşacağım.
10) İlk olarak, 2021 yılının ilk ay ayının performansını paylaşayım. Bunu 2 farklı başlık altında detaylandıracağım. VIOP ve SPOT. Bir de kriptoyu eklemek istiyorum ancak BTCTürk'ün kar-zarar kısmı kötü çalışıyor, doğru veri vermiyor. Kripto kısmına ayrı bir formül düşüneceğim.
11) VIOP ile başlayalım. Aracı kurum olarak kullandığım firmanın internet şubesine girdim. Tarih olarak aşağıda gördüğünüz gibi 01.01.2021'den, 15.06.2021'e kadar olan süreci seçtim.
12) Bu ekranın en altına gidiyorum ve tablonun genel özetini paylaşıyorum. Gördüğünüz gibi, VIOP'taki tüm işlemlerimden ilk 6 ayda, yıl başından bugüne kadar 332.172TL kazanmışım. Ek olarak 17.870 Faiz geliri, 11.929 komisyon gideri var. Dip toplamdaki kazancım ise 338.113TL.
13) Dediğim gibi, isteyene detaylarıyla birlikte işlemleri de paylaşayabilirim. Ben olsam, eğitim alacağım kişinin veya şirketin aynı bu şekilde geriye doğru detaylı performansını mutlaka isterdim. Şimdi devam ediyorum, SPOT tarafa bakalım bir de.
14) Yine, aracı kurumumun online web şubesine girip hisse başlığı altında gerçekleşen işlemler kısmına giriyorum. Tarihi 01.01.2021-15.06.2021 arası olarak belirleyip raporu çalıştırıyorum.
15) En dibe ilerleyip rapor özetini sizlerle paylaşıyorum. Gördüğünüz gibi, 2021 yılının Ocak 1'inden itibaren toplamda 3.640.908TL'lik hisse senedi alıp, aynı hisse senetlerini 4.015.172TL karşılığında satmışım. Böylece 374.264TL kazanç sağlamışım.
16) Yine, isteyene, en azından eğitimi alacaklara detaylı bir şekilde rapor gönderebilirim. Kripto işinden de yılın başından beri 180binküsur kazanmışım. Bunun excel'i var benim takip ettiğim ancak aracı kurumun raporlama ekranı yok. Bunu da isteyene farklı bir formül düşüneceğiz
17) Gördüğünüz gibi, yılın ilk ayında kendi adıma iyi bir performans sergiledim. Önceki yıllarda da artı kapatmadığım bir 6 aylık dönem hiç olmadı. Ancak bu ilk 6 ay benim için biraz daha farklıydı. Neden?
18) Çünkü, geçen yıl sonu aldığım ve detaylarını yine sizlerle paylaştığım bir kararla, portföyümün tamamını trading'e kaydırıp, kazandığım parayı da, eskisinden farklı olarak, içeride tutup kasayı büyütmeyi amaçlamıştım.
19) Eskiden, trade sermayemin yanında, altın, döviz, fon gibi farklı portföy dengeleyici başlıklarım da vardı. Onların hepsini trade kasasına dahil ettim. Ek olarak, eskiden kazandığımı çeker, kaybettiğimi tamamlardım. Şimdi kazandığımı da içeride tutup kasayı besledim
20) Özetle, ilk 6 ayın muhasebesi benim için bayağı başarılı geçti. Umarım sizler için de böyledir. 2021'in kalan 6 ayı için de aynı performansı sergileyip, 2022'nin Ocak ayında hem son 6 ayı hem de genel 2021'i masaya yatırıp bir muhasebe yaparız.
21) Bir sonraki raporlamada görüşmek üzere. Bu yazıyı Borsanın İzinden Atölye'nin sayfasına da sabitleyeceğim ki Atölye'den eğitim almaya niyetlenen dostlar en azından reelde aktif şekilde işlem yapıp para kazanan birinden eğitim aldıklarına emin olsunlar.
22) Sağlıcakla kalın, herkese iyi hafta sonları, kendinize iyi bakın, bol kazançlar, dolu dolu günler diliyorum.
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
1) Dostlar, uzun zamandır endeks konuşmuyoruz. Buralarda olanlarla biraz endeks konuşalım, ne durumdayız genel bir yorum yapalım, bir de yeni hafta ve sonrası için yol haritamı paylaşayım istiyorum. Başlıyorum, izninizle.
2) İki hafta önce biliyorsunuz, endekste zayıf da olsa bir harami oluşmuştu. Yarım kasa portföy yapacakken, araya tatil girdi, riski azaltmak adına yeni portföy yapmadım, elimdeki VIOP kontratlarını da yarı büyüklüğe indirdim.
3) Endeks bu geçtiğimiz hafta oldukça iyi gitti ve gayet gövdeli, gayet etkili bir yeşil mum bıraktı. Haftalık olarak çizdiğim ve takip ettiğim manzara aşağıdaki şekilde:
1) Dostlar, endeks ile ilgili bir şeyler karalayacağım. Çok kapsamlı bir analiz olmayacak ama, zaten çok kapsamlı bir analize de gerek yok şu anki endeks durumunda. Haftaya ne yapacağım onu sizlerle paylaşacağım. Başlıyorum.
2) Şimdi iki endeks grafiği paylaşacağım. Çok fazla detay ve teknik gerekçe çizilebilir grafiğe ancak hep yaptığım gibi, sadece benim için önemli olan teknik gerekçeleri ve fiyata yakınlığı dolayısıyla sinyal yaratma potansiyeli olanları alacağım grafiğe.
3) Önce haftalık grafikle başlayalım.
Fiyat Ocak-Şubat ve Mart dahil olmak üzere en tepede, zirvelerde, 1.500'lerde takıldı (A kısmı). Burada neredeyse 3 ay geçirdi. Bu bölgenin, yapı itibariyle mal toplama veya mal dağıtma gibi iki özelliği olabilir biliyorsunuz.
1) Bugün teknik analizden ziyade hayatınıza dokunmaya çalıştığım yazılarımdan paylaşım yapacağım. RT ve Fav ile destekler, bizi takip etmeyenlerin önüne düşürürseniz sevinirim.
2) Çoğunuzun bildiği gibi, hayatımı planlamaya ve zaman yönetimine normalden çok daha fazla önem veriyorum. Kısıtlı zamanı verimli geçirmenin bundan başka bir yolu yok.
Nasıl yapıyorum? Buyrun, hayatımı nasıl planladığımı paylaştım:
3) Üçüncü yazıyı ben yazmadım, Çetin Altan yazmış, ancak ilk okuduğumdan itibaren kafamda dolaşıp duran, çok çok önemli bir yazı. MUTLAKA, anlayarak ve özümseyerek okumanızı öneriyorum arkadaşlar.
2) "ya bitcoin'in değeri zaten 100.000$, en kötü elimde tutar değerlenmesini beklerim" cümlesi bir Trader'ın katilidir. Trader'ın değerleme diye bir bağlayıcılığı yoktur, olmamalıdır. Neden? Şurada anlattım, tıklayınız:
3) Scalper'lık, Day Trader'lık ve hatta Temettü Yatırımcılığı. Hiç biri olmadı, Swing Trade'de kendimi buldum. Neden Swing Trader oldum? Neden trend takipçisi oldum? Şu yazıda yazdım, buyrunuz: borsaninizinden.com/neden-swing-tr…
1) Dostlar herkese merhaba. Bugün biraz farklı bir mevzuya gireceğim, daha önce bir Trader açısından çok ele alınmamış bir konuyu yazacağım sizlere: DEĞERLEME. Yazımın başlığı şöyle:
Bir Trader’ın Kafa Bulanıklığı: DEĞERLEME Mevzusu
Buyrun başlayalım. Desteğinizi beklerim.
2) Biliyorsunuz, değerleme bir ürünün İDEALDEKİ fiyatını belirlemek için kullanılan bir terim. Yani, şu anki mevcut pazarda, mevcut alıcı ve satıcının anlık olarak anlaştığı ve el sıkıştığı fiyattan biraz daha farklı bir mevzu.
3) Bir ürünün şu anki anlık el değiştirme bedeline, yani satıcının o ürünü satmayı, alıcının o ürünü almayı kabul ettiği bedele FİYAT deniyor. DEĞERLEME ise, bir ürünün İDEAL bedelini gösteriyor. Yani, değerleme her zaman fiyatla aynı olmayabiliyor.
2) İkinci yazı, 5 Mayıs'ta paylaştığım endeks değerlendirmesi. Tam olarak o hafta piyasaya girmiştik ve bugüne kadar da elimizdeki portföyü sürdük. Doğru zamanlama. Peki neye göre girdik, neye göre mallandık? Buyrun, 3 hafta geriye gidelim: borsaninizinden.com/5-mayis-2021-b…
3) Üçüncü yazı, teknik analizi bir sihirli küre, teknik analisti de geleceği görebilen bir büyücü olarak gören arkadaşlara gelsin. Ne yazık ki bu beklentilerin hiç biri doğru değil. Teknik Analiz bir sihirli küre değildir, peki nedir? Buyrun: