♦️روایت یک حذف!
کشور ما ایران با داشتن حدود ۱۸ درصد ذخایر گاز دنیا، پس از روسیه بزرگترین منبع گاز دنیا محسوب میشود. در جهانی که تامین انرژی یک دغدغه جهانی است، صادرات گاز یکی از روش های تامین منافع سیاسی، اقتصادی کشور های دارای این ذخایر استراتژیک میباشد. Image
ایران هم به واسطه تحریم هایی که بر آن تحمیل شده است، تلاش فراوانی برای صادرات گاز و در نتیجه بهره گیری سیاسی و اقتصادی از آن داشته است. یکی از تلاش های ایران مربوط به خط لوله صلح است که قرار بود گاز مورد نیاز پاکستان و هند را تامین کند اما به دلیل تحریم ها و فشار ها ناتمام ماند. Image
حالا پس از سال ها و در آستانه احیای برجام دوباره زمزمه هایی مبنی بر اجرای این پروژه به گوش میرسد. البته شاید کمی دیر باشد!
به نظر میرسد فعلا پاکستان با توجه به ملاحظاتی از این پروژه کنار گذاشته شود و خط لوله ای میان ایران- عمان- هند برقرار شود. Image
اما این داستان سوی دیگری هم دارد. خط لوله تاپی!
از دهه ۹۰ و با استقلال کشور های شوروی سابق، ذخایر ترکمنستان به عنوان رقیب صادرات انرژی روسیه و ایران برای آمریکا اهمیت پیدا کرد. با بروز ناامنی در افغانستان بسیاری از ظرفیت های صادراتی ترکمنستان بلا استفاده مانده است. Image
اما بهمن ماه دیداری در ترکمنستان میان نمایندگان طالبان و ترکمنستان برگزار شد. در این دیدار نمایندگان طالبان بر اهمیت ساخته شدن خط لوله گاز تاپی، خط برق تاپ و راه آهن ترکمنستان- افغانستان تاکید کردند.
دوباره بخوانید!
نمایندگان دولت افغانستان نه! نمایندگان طالبان... Image
چند ماه گذشته است و طالبان روزانه چند شهر را تصرف میکند. حالا طالبان دو روز است که تلاش دارد با تصرف شهر غوریان در ۵۰ کیلومتری مرز ایران مسیر جاده ای و ریلی میان ایران و هرات را قطع کند. به هر حال هرات گذرگاه خط لوله تاپی است! Image
فکر میکنید در چنین شرایطی که سراسر افغانستان درگیر جنگ است، سرکنسول ترکمنستان در دیدار با استاندار هرات چه حرفی برای گفتن دارد؟
"کار اجرایی پروژه تاپی و تاپ در دو ماه آینده از هرات آغاز میشود!" Image
با ادامه این روند و با توجه به قرارداد های پاکستان با روسیه و قطر به نظر میرسد ایران باید حداقل تا چند سال رویای تامین گاز پاکستان و تبدیل این کشور به یک متحد را فقط در خوابش ببیند و پروژه مشترک آمریکا و ترکیه و البته سران احمق روسیه برای وابسته نبودن تامین انرژی کشور ها به
ایران را نظاره کند. همان طور که عراق و ترکیه هم به این سمت میروند.
بله، هنوز امیدی برای تامین گاز عمان و هند باقی است. اما جایگزین هایی هم وجود دارد و هیچ مربی ای هم تیمش را ده نفره به میدان نمیفرستد. Image
سخن آخر: مسئله من این خط لوله یا فلان جنگ نیست. این موضوعات در قیاس با اتفاقی که در حال وقوع است، بسیار کوچک است.
واقعیت این است که تلاش ها برای حذف حداکثری ایران از معادلات است!
امروزه کسی منتظر نمیماند تا فلان کشور مشکلات خود را برطرف کند و سپس منافع مشترک را پیگیری کند.
کشور ها به دنبال منافع خود میروند. اگر منافع برقراری ارتباطات با شما بر مضرات آن بچربد، ارتباط برقرار میشود. در غیر این صورت علی یارت!
برخی ارتباطات با ایران فعلا جایگزینی ندارند. مانند سرمایه گذاری هند در ایران
اما مشخص هم نیست که چنین ارتباطی چه زمانی شدت میگیرد.
به دنیا نگاه کنید.
علت برتری و نفوذ برخی کشور های خاص بر دیگران چیست؟ بمب اتم؟؟!
حالا به کشور ما نگاه کنید.
واقعا فکر میکنید دلیل همه ی این تحریم ها و نزاع ها مسئله هسته ای است؟
من آرزو دارم ایران روزی بمب اتم داشته باشد ولی حواستان باشد آدرس اشتباه را قورت ندهید!
پایان

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with نقی معمولی

نقی معمولی Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @haj_naghi

14 Aug
ابوالفضل ظهره وند سفیر اسبق ایران در کابل و سرکنسول سابق ایران در مزار شریف در بیان خاطراتش میگوید:
تعداد زیادی نمایندگی سازمان ملل در افغانستان وجود داشت. در مزار شریف هم بیش از صد‌ها دستگاه خودرو و حتی هواپیما داشتند. اما در حقیقت برای طالبان اطلاعات جمع آوری میکردند. Image
طالبان تنها در شب‌ حمله می‌کرد، چون افرادی که آن ها را هدایت میکردند از خود طالبان نبودند. عملیات ها در همان جایی صورت میگرفت که سازمان ملل فعالیت می‌کرد!
طالبان به جای اینکه اول کابل را بگیرد هرات را گرفت، چون می‌خواستند اول رابطه ایران با افغانستان را قطع کنند.
اما آن‌ها ارتباط نزدیکی با ترکمنستان داشتند، ترکمنستان یک حکومت لائیک است و ارتباطی با دین و مذهب ندارد.این ارتباط به آن دلیل بود که ترکمنستان می‌خواست تا خط لوله‌ای را به جنوب افغانستان بکشند و به این صورت روی انتقال نفت ایران هم تاثیر بگذارند.
Image
Read 5 tweets
31 Jul
🇹🇳 در تونس چه میگذرد؟
🔰قیس سعید رییس جمهور تونس نخست وزیر را برکنار و مجلس را به مدت ۳۰ روز تعلیق کرد. قیس این تصمیم را مطابق اصل ۸۰ قانون اساسی (اعلام وضعیت اضطراری) میداند. در حالی که در اصل ۸۰ آمده است که این تصمیم باید با مشورت با نخست وزیر و رییس مجلس باشد.
همچنین مطابق قانون اساسی حتی در چنین شرایطی هم امکان تعلیق مجلس وجود ندارد. به دلیل عدم وجود دادگاه قانون اساسی، هیچ نهاد بالا دستی برای تفسیر قانون اساسی وجود ندارد. سعید ۴ ماه پیش از امضای قانون تشکیل دادگاه قانون اساسی خودداری کرده بود!
🔰با اعلام وضعیت اضطراری، قانون منع رفت و آمد در ساعاتی از شبانه روز در حال اجرا است.
🔰در اولین روز پس از کودتا نیروهای امنیتی با حمله به مرکز سرمایه گذاری قطر در تونس، دفتر الجزیره در این کشور را پلمپ کردند.
🔰در روز های گذشته چند وبلاگ نویس و فعال رسانه دستگیر شده اند.
Read 9 tweets
30 Jul
بنا به گزارش IDC در سه ماهه دوم سال 2021, ۷۸ میلیون گوشی موبایل در بازار چین به مشتریان عرضه شده که ۱۱ درصد کاهش نسبت به سال گذشته دارد.
سهم شرکت ها از میزان فروش:
Vivo: 18.6 m
OPPO: 16.5 m
Xiaomi: 13.4 m
apple: 8.6 m
Honor:6.9 m
Other: 14.1
🛑نکته جالب این آمار، حذف شرکت Huawei از میان ۵ شرکت برتر در بازار چین است. به نظر میرسد شرکت Huawei پس از تحریم های آمریکا در تامین تراشه های مورد نیاز خود به مشکل خورده است. تراشه هایی که عمدتا توسط تایوان، کره جنوبی و آمریکا تولید میشود.
🛑شرکت Honor که پس از تحریم های آمریکا شراکت خود با Huawei را پایان داده بود، روند رو به رشد خود را حفظ کرده است.
🛑۵ شرکت اول بازار چین در این کشور کارخانه دارند. نیمی از iphone های شرکت apple در شهرک صنعتی iphone city شهر ژنگژو تولید میشود.۳۰۰ هزار نفر در این شهرک کار میکنند.
Read 5 tweets
13 Jul
♟پیشروی بیش از حد!
روزنامه کامرسانت طی مصاحبه ای با میخاییل اولیانوف نماینده روسیه در وین به روند مذاکرات پرداخته است.
بخشی هایی از مصاحبه:
♦️هیچ کس از جمله ایرانی ها از زمان دقیق آغاز دوباره مذاکرات خبر ندارد. زیرا تیم جدیدی روی کار آمده است که برای آماده شدن به زمان نیاز دارد.
♦️معلق گذاشتن مذاکرات برای مدت طولانی فایده ای ندارد. هر چه زودتر گفتگو ها آغاز شود، بهتر است. اما فکر نمیکنم تا ۱۰ روز آینده مذاکره آغاز شود. شاید هم دیرتر!
♦️اهمیت برجام به غیر از موضوع هسته ای در این است که فرصت را برای گفتگوی امنیتی در منطقه فراهم میکند که همه کشور های خلیج فارس در آن شرکت میکنند.
♦️تکرار میکنم! احیای برجام پیشرفت ها در این زمینه را افزایش میدهد.
♦️ثبات در منطقه برای روسیه مهم است.
Read 14 tweets
11 Jul
این که یانس یانشا نخست وزیر اسلوونی در نشست منافقین سخنرانی میکنه، نشون میده آدم های رذل همیشه یه جایی به هم گره میخورن!
اسلوونی از ابتدای این ماه میلادی ریاست دوره ای اتحادیه اروپا رو عهده دار شده ولی مواضع تند این آدم درباره مهاجرین، حقوق بشر، رسانه ها و فعالین سیاسی تردید و Image
اعتراض اعضا رو نسبت به ریاست اسلوونی به همراه داشته است.
یانسا در زمان انتخابات آمریکا خیلی سریع پیروزی ترامپ رو تبریک گفت و در حالی که حاضر به پاک کردن توییت نبود، از عبارت #fakenews استفاده میکرد! ImageImageImageImage
اخیرا انتشار مقاله ای تحت عنوان BALKAN NON PAPER برای تجزیه بوسنی، به یانشا منتسب شده بود. هر چند که خودش چنین انتسابی را رد کرد. ImageImage
Read 4 tweets
26 May
📌بچرخ تا بچرخیم!
♦️محمد اسلامی وزیر امور راه و شهرسازی در سفر به ارمنستان با مهر گریگوریان معاون نخست وزیر و وهان کروبیان وزیر اقتصاد دیدار کرد.
در این دیدار درباره پروژه های مشترک در زمینه توسعه زیرساخت، راه اندازی مناطق آزاد، ساخت جاده ها و برنامه های سرمایه گذاری صحبت شد.
در این دیدار درباره راه آرتاشات-مغری صحبت شد و طرف ایرانی آمادگی خود را برای اجرای بخش های سیسیان- کاجاران و کاجاران- مغری به طول ۹۲ کیلومتر در سریع ترین زمان ممکن را اعلام کرد. تمام این مسیر ۹۲ کیلومتری در استان سیونیک قرار دارد.
ایران آمادگی دارد تا هر سه بخش طراحی پروژه، تامین بودجه و اجرای آن را با حضور کنسرسیومی از شرکت های ایرانی انجام دهد.
همچنین دو طرف درباره تسهیل رفت و آمد کامیون ها بین دو کشور، همکاری درباره گردشگری و ایجاد پرواز مستقیم ایروان- اصفهان و ایروان- کیش توافق کردند.
Read 7 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(