در خطاب به مردم خوزستان؛
چه را بخواهید و از چه بگریزید #چندتوییت
1-محیط زیست همه مسئله خوزستان نیست. آب هم همه مسئله محیط زیست در خوزستان نیست. آگر چه بی آبی الان به دردبارترین رنج خوزستان تبدیل شده است. اما مسئله اصلی نه فقط چهل سال توقف طرح های توسعه و بلکه حتی ویران شدن
... زیرساخت ها و طرح های قبلی است. برای نجات مردم، خوزستان باید به صورت آشکار و ملموس شاهد اجرای یک برنامه جامع توسعه اقتصادی باشد. پس به عنوان اصلی ترین مطالبه، توسعه بخواهید.
2-مشکلات خوزستان جدا از دیگر مشکلات مردم ایران نیست. هر چه هست در هر جای ایران، حاصل عملکرد یک حاکمیت واحد است. نه فقط برای خوزستان، برای همه ایران توسعه بخواهید.
3-نگذارید تقلیلگرایان و نادانان شما را فریب بدهند. بی آبی خوزستان ناشی از طرح های انتقال آب نیست. انتقال آب بد است و نباید انجام شود و قطعا خوزستانیها باید بجنگند علیه انتقال آب های این استان، اما آبی که هم اکنون از سرچشمه های رودخانه های خوزستان به جاهای دیگر منتقل می شود
آنقدر نیست که بگوییم وضعیت موجود حاصل غارت آبهای استان است. اشاره مکرر رسانه های تبلیغاتچی بر پروژه های انتقال آب صرفا در جهت پوشاندن مسئله اصلی یعنی توسعه نیافتگی یکی از قطب های انرژی جهان است. پس بر مسئله اصلی متمرکز بمانید و توسعه بخواهید.
4- تجزیه طلبان و قومگرایان افراطی اسب تروای سیستم امنیتی هستند برای انداختن شما در دام سرکوب. از آنها فاصله بگیرید. واقعی ترین شکل مطالبات هویتی و قومی نیز فقط در یک جامعه توسعه یافته قابل تحقق هستند. پس "عجالتا" بهانه سرکوب به حاکمیت ندهید و به جای بحث های انحرافی توسعه بخواهید
5-صدای شهرنشینان بلندتر از روستاییان و عشایر است. آبرسانی به شهرها نباید باعث فراموشاندن روستاییان و عشایر شود. پایداری اجتماعی فقط با توسعه متوازن برای همه حاصل می شود. مسئله خوزستان را تقلیل ندهید فقط به مشکل سکونتگاه خودتان و متحد و همدل برای همه توسعه بخواهید.
6-هر خشونتی پاس گل است به ماشین سرکوب. پرهیزاندن جوانها و داغ دیدگان از خشونت البته دشوار است. اما مطمئن باشید صدای اعتراضات مسالمت آمیز که توسط گروه بیشتری از مردم همراهی شود بلندتر شنیده می شود. از خشونت پرهیز کنید، دنبال تقاص فوری نباشید و مسالمت جو و پرشمار توسعه بخواهید.
7-فراموش نکنید بیکاران پرشمارتر از کارگران و کارگران در خوزستان پرشمارتر از کشاورزان هستند. اگر اعتراضات آبی می خواهد به جایی برسد باید همراه شود با اعتراضات کارگری. آب باشد اما اکثریت جمعیت بیکار باشند و فقیر مشکل چندانی حل نخواهد شد. متحد باشید و برای همه استان توسعه بخواهید.
8-با تانکر هیچ چشم اندازی سیراب نمی شود. آب را در رودخانه ها بخواهید. همین امروز نه اینکه تعلیق به محالتان کنند با فریب. باید آب رها شود توی کارون و کرخه تا چشم انداز جان بگیرد. در کوتاه مدت هم شدنی است. با پافشاری بر پرآبی رودخانه ها مطالبه واقعی را پی بگیرید و توسعه بخواهید.
9-نگذارید با پیش فروش آب پاییز و زمستان فریبتان بدهند و صدایتان را نخواهید که پاییز با بیکاری کشاورزان همراه شود زمستان با سیلهای ویرانگر و بهار با ریزگردها و تابستان دوباره با تشنگی. حل قطعی مشکلات چشم انداز را بخواهید و توسعه بخواهید.
10-توسعه بخواهید. فقط توسعه بخواهید.
«و صدایتان» اضافه است در متن این توییت. امان از توییتر که امکان ادیت نمیدهد!
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
دلیل پنهانکاری وزارت نیرو در باره سد #گتوند #چندتوییت 1- هیچ کدام از گزارشهایی که وزارت نیرو درباره سد گتوند منتشر میکند معتبر نیست. نه فقط هیچ نهاد مستقلی این گزارشها را تایید نکرده بلکه غالب استادان دانشگاه شهید چمران، قطب مطالعات آب منطقه، نیز همواره آنها را رد کردهاند.
2- ظاهرا خروجی آب از سد را به حداقل رساندهاند تا نمکی که روزانه در دریاچه سد حل میشود فرصت ته نشینی داشته باشد. اینگونه شوری آب خروجی سد کمتر به نظر خواهد رسید. مسئله اصلی اما مهیبتر شدن بمب نمکی است که آینده خوزستان را تهدید میکند.
3- تا یک جایی میتوانند این بازی جارو کردن مشکل به زیر فرش را ادامه دهند، اما بازگشت یک ترسالی و لزوم باز گذاشتن خروجیهای سد عمق فاجعه را آشکار خواهد کرد. خطر بزرگتر البته روزی است که کل دریاچه به حد اشباع برسد.
برای خوزستان چه باید کرد؟ #چندتوییت
مشکلات خوزستان جدا از دو مسئله اصلی دیگر مناطق ایران نیستند: نخست توسعه نیافتگی و دوم قهقرای سرزمینی به واسطه تحمیل کشاورزی ناپایدار. بنابراین تا ایران در مسیر توسعه همه جانبه قرار نگیرد و تا الگوهای ویرانگر کشاورزی
1/
و به تبع آن بهره برداری نادرست از منابع آب برچیده نشود نه فقط خوزستان بلکه دیگر مناطق کشور هم روز به روز چشماندازی ویرانتر خواهند داشت. اما به طور مشخص اگر بر جلگه خوزستان و مشکلات کنونی آن تمرکز کنیم این ده مورد را می توان به عنوان اقداماتی ضروری برای نجات این استان برشمرد: 2/
کوتاه مدت: 1- آبرسانی اضطراری با تانکر به ویژه به جنوب و غرب استان
2-ترمیم شبکههای آبرسانی موجود و راه اندازی تصفیه خانه های جدید برای نقاط بحرانی
3-توقف طرح های انتقال آب در بالادست و اعتمادبخشی به شهروندان در این زمینه
4-مهار اثر سد گتوند و دیگر آلایندگان آبهای استان
3/
در باره فرهادی و ... فضیلت شجاعت #چندتوییت 1- من مطمئنم اغلب کسانی که فرا خوانده میشدند پشت آن تریبون، هر کسی از هر کشوری، اگر خبر می داشت از اعتراضات خونبار برای "آب" در گوشه ای از میهنش دست کم در حد یک جمله به آن اشاره می کرد. فرهادی می دانست شمار کشتگان به سه نفر رسیده
2- و مطالبه هم عمدتا بدیهی ترین نیاز اولیه بشر است، یعنی آب، و نه لزوما آزادی و دموکراسی وفلان که اشاره به آن تعبیر سیاست ورزی داشته باشد. پس می توانست یک جمله ای بگوید از باب همدردی و اطلاع رسانی. در این حد که مثلا "من شنیده ام که در بخشی از کشورم مردم به خاطر کمبود آب
3- دست به اعتراض زده اند و تاکنون سه نفر به همین خاطر کشته شده اند که این قلب مرا به درد می آورد" همین و بس. آیا به خاطر چنین جمله یی به محض بازگشت به ایران دارش می زدند؟ هرگز. زندانی می شد؟ هرگز. ممنوع الکارش می کردند؟ خیلی بعید است. پس چرا نگفت؟