עתידות - מאוחר יותר היום אצייץ בדיחה מהסבנטיז. איך אומר @Sachback: תקנו כרטיסים, כי רכבת הצחוק מייד יוצאת. #NoFlipping
כמובטח:
מסופר שבסבנטיז שאלו רוסי, פולני, אמריקאי וישראלי את אותה שאלה: "סליחה אדוני, מה דעתך על המחסור בבשר".
ענה הרוסי - אני לא מבין את השאלה, מה זה "בשר"?
הפולני - לא מבין את השאלה, מה זה "דעתך"?
האמריקאי - לא הבנתי, מה זה "מחסור"?
הישראלי - לא הבנתי, מה זה "סליחה"?
והנמשל המתבקש - איך מוצאים עובדת הודית שתתאים לעבודה עם חברה ישראלית? אז יש ידע נצבר: מנהלות ישראליות מצפות (בהכללה) מהעובדות שלהן שיקחו אחריות *מעבר* להגדרת התפקיד הרשמית. בישראל. עובדת שתעשה בדיוק מה שמבקשים ממנה תיתפס, בצדק, כ"מקטינת ראש" ו"חסרת מוטיבציה".
בהודו המצב כמעט הפוך. בחברה הודית "קלאסית", אנשים לא חורגים בכלל ממסגרת תפקידם, וכל נסיון ליוזמה או שינוי נתפס כחוצפה ונטילת סמכות ללא אישור.
* אגב בחברות אמריקאיות\אירופאיות בהודו המצב הוא איפשהו באמצע בין התנהגות "הודית" לבין "ישראלית".
מה שאנחנו עושים על מנת להתגבר על הפער הזה הוא לנסות למצוא את המועמדות ההודיות שיש בהן את הרצון לפרוץ גבולות, לקבל אחריות וסמכות ובעיקר עצמאות. ברגע שאנחנו מצליחים לשדך בין עובדת ברמת עצמאות גבוהה לבין מנהלת ישראלית, נוצר ווין-ווין בין הצדדים>>
שכן העובדת, שהתרגלה שמנסים להצר את צעדיה פעם אחר פעם, פתאום נהנית מעצמאות ואחריות שפעם לא היו לה, והמנהלת שחששה מעבודה בהודו בשל האגדות האורבניות (הנכונות לרוב, כן?) על הראש הקטן של כוח האדם בהודו שמחה על העובדת הנמרצת. אמריקה.
יום נהדר לכולכן! #רוחמיןהון
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
פידוש - לתת היום את הנאמבר של "יבוא ירקות וההשלכות ההרסניות שלו" או לחכות למחר עם התה הפושר והצנימים העבשים? אשמח לדעתכן המילולית. אין סקר.
יא ראב. בגלל שהבטחתי ל-@barzik אז יאללה, עכשיו.
נתחיל בבסיס - בחתכי דדקינד: אין דבר כזה שוק חופשי, וודאי שאין דבר כזה שוק חופשי במוצרים שאינם זניחים. בכל תעשיה ותחום ברגע שתבדקו מספיק עמוק תיראו אחת משתיים - או מעורבות ממשלתית עמוקה או שוק מונופולי (מונופסוני - זורם) או שניהם.>
אחרי ששמנו את זה מאחורינו, בואו נדבר על עלויות הקמה של תעשייה במקום בו היא לא נמצאת. אמלק - אין קשה מזה. לא בכדי מדברים על Eco-System. העיר טירופור (Tirrupur) שנמצאת שש שעות נסיעה מבנגלור היא המרכז העולמי בצביעת ואריגת בדי כותנה. לקח לעיר איזה 20 שנה להגיע למעמד הזה, >>
בשבועיים האחרונים יש מתיחות בגבול בין שתי סטייטים בצפון מזרח הודו - Assam ו-Mizoram. סכסוך ברמה של קרבות בנשק חם בין כוחות משטרה משני הצדדים, הרוגים והכל, כן?
הקונפליט הבסיסי בין הסטייטים הוא דתי ואתני. אסאם היא מדינה בעלת רוב הינדי שהיגר מהמישורים של תת היבשת לעמק אסאם, יחד עם מיעוט מוסלמי גדול שהיגר מבנגלדש, בעוד רוב תושבי מיזורם הם נוצרים ממוצא של שבטים סיניים שהיגרו מעבר להימליה.
ההבדל בין הסטייטים בולט כשמסתכלים על הגאוגרפיה שלהן. אסאם נמצאת בעמק הפורה משני צידי הברהמפוטרה, בעוד מיזורם נמצאת על רצועת ההרים שחוצצת בין הודו למיינמאר. בהתאם אנשי אסאם הם חקלאים, ומיזורם ציידים ורועים.
שני הסנט שלי בהצפה המחודשת של הפער העדתי: לכאורה נעשה מחקר שמראה שבשנים האחרונות הפער העדתי בישראל גבר. מה שלא נבדק הוא האם פערי מעמדות התחזקו בתקופה זו ללא תלות במוצא. יש לי תחושת בטן שזה בדיוק המצב.
יתר על כן, ניסיון למיגזור של החברה נמצאים בעמודי הפתיחה של המדריך לפוליטיקאי הקפיטליסט, עם הקדשה אישית של אחד ב. ניתאי. מיגזור כזה משסה חלק מהנתינים בחלקים אחרים במקום להתקומם כנגד המעמד העליון שמנצל את ההזדמנות לגזול כל מה שניתן.
הערת אגב א: משתלב טוב מאוד עם חצרות של רבנים, ודת בכלל.
הא"ב: ההתנחלויות, ש"ס ועוד הן דוגמה קלאסית למיגזור.
מטרת המיגזור הסופית היא יצירת "משטר נאמנות", ® @gutweind, שהיא הפיכת כל מעשה שלטוני ל"מתנה" מידי השליט לנתינים, כמעט ההגדרה של דיקטטורה.
כנגד אלן וויסלברג, סמנכ"ל הכספים של ארגון הגג של טראמפ, Trump Organization, וכנגד הארגון עצמו, הוגשו הלילה כתבי אישום שייחשפו לציבור הלילה. ארחיב בהמשך השלכות עסקיות. אינני עוכר הדין ולכן לא אתייחס לצד המשפטי. #נו_פליפינג.
ובהרחבה: המבנה המשפטי של עסקי טראמפ מאוד דומה למה שהיה לפישמן בשעתו - חברת אם (Trump Organization) שמתחתיה ובצדדיה מאות אחזקות, חלקן בבעלות מלאה של המשפחה, בחלקן למשפחה יש שליטה ובחלקן רק זכויות מיעוט. רוב העסקים הנשלטים הם מפסידים ולכאורה מעורבים בפלילים.
הדרך בה טראמפ מימן את האימפריה שלו,ואת סגנון חייו היקר מאוד, היא שורה ארוכה של הלוואות שניתנו לחברות הבנות אשר שילמו דמי ניהול לארגון האם, לבני משפחה וסתם מימנו ישירות את הוצאות המשפחה.
מתחילים. הנה לינק לתרומת מחוללי חמצן להודו. docs.google.com/forms/d/e/1FAI…. תוכלו לבחור בין תרומה לבין משלוח לאדם אותו אתן מכירות.
הכספים ייאספו בתיבת הפייבוקס שלי, ומדי כמה ימים נעביר במרוכז לספק המחוללים ולמשלח על מנת להוציא משלוח להודו. בשל קשיים לוגיסטיים שינינו את הארגון המקבל בהודו ל-Youth Feed India, ארגון צדקה אשר יעביר את המחוללים ליעד הנכון. הארגון בניהול ידידה שלי אשר אני סומך על שיקול דעתה.
כמה עידונים: 1. אנחנו, אני ושורת העוזרות, עושים זאת על מנת לעזור. אף ולו שקל לא יגיע לידינו. 2. הפייבוקס הוא על שמי אך כל הכסף נשמר בתיבה וכולו ישמש לרכישת מחוללים. עודפים אם יהיו ייתרמו ישירות. 3. אנו לא עמותה ולא נוציא כל אישור או קבלה. סליחה מראש. 4. נוציא דו"ח כל כמה ימים.