פידוש - לתת היום את הנאמבר של "יבוא ירקות וההשלכות ההרסניות שלו" או לחכות למחר עם התה הפושר והצנימים העבשים? אשמח לדעתכן המילולית. אין סקר.
יא ראב. בגלל שהבטחתי ל-@barzik אז יאללה, עכשיו.
נתחיל בבסיס - בחתכי דדקינד: אין דבר כזה שוק חופשי, וודאי שאין דבר כזה שוק חופשי במוצרים שאינם זניחים. בכל תעשיה ותחום ברגע שתבדקו מספיק עמוק תיראו אחת משתיים - או מעורבות ממשלתית עמוקה או שוק מונופולי (מונופסוני - זורם) או שניהם.>
אחרי ששמנו את זה מאחורינו, בואו נדבר על עלויות הקמה של תעשייה במקום בו היא לא נמצאת. אמלק - אין קשה מזה. לא בכדי מדברים על Eco-System. העיר טירופור (Tirrupur) שנמצאת שש שעות נסיעה מבנגלור היא המרכז העולמי בצביעת ואריגת בדי כותנה. לקח לעיר איזה 20 שנה להגיע למעמד הזה, >>
זמן בו נבנו בעיר מרכזים לוגיסטיים לצבעים ומלח, מערכת ביוב ייעודית לתחום צביעת הבדים, כמה חברות יצור חלקי חילוף לנולים, מרכזי הדרכה לעובדים בתחום ועוד. היכולת של ערים אחרות למשוך אליהן תעשיות בדים נמוכה במיוחד, שכן ליצרן שירצה להקים שם מפעל לא תהיה גישה לשורת משאבים, כה פשוט.
עכשיו צביעת בדים זו תעשייה פשוטה במיוחד. אם נלך לתעשיות יותר מורכבות, נאמר חביבת המדור תעשיית השבבים, נגלה שמדובר בתהליכים של עשרות שנים שכוללות תשתית פיזית, תעשייתית, אנושית ורגולטורית. למתעמקות - .
מה לגבי חקלאות? ובכן תשתית חקלאית היא דבר שברירי במיוחד. היסטורית ישראל בנתה תשתית חקלאית למופת, ובכוונה אתן דוגמאות "קשות": ספר העדר של הפרות בישראל עוקב אחרי *כל* הפרות והפרים בישראל, מה שמאפשר ביקורת והשבחה גנטית ובסופו של דבר תנובת החלב הגבוהה בעולם.
הידע החקלאי שנצבר בישראל הוא מהמפותחים בעולם. לא לחינם הדוצ'ה ניסה לגנוב את הקניין הרוחני של מכון וולקני .
מה שנכון לגבי ידע ומידע (זלא"ד) נכון שבעתיים לגבי קרקע. קרקע שהוסבה מחקלאות לשימוש אחר, כבר לא תוכל לשמש לחקלאות. כמו שאמר סטיב קארל לחשפנית ב"ביג שורט" - תאמינו לי לגבי זה, כן?
לגבי קרקע יש עוד עניין קטן: ישראל מהמדינות הצפופות בעולם. אנחנו צפופים כמו הודו, פי שלושה מגוש היורו ופי עשרה מארה"ב. וזה לפני שדיברנו על הנגב. כל דונם שאנחנו לא מעבדים לחקלאות זה בזבוז נטו. זה לא יחזור אלינו, אף פעם.
עכשיו טיפה לדינמיקה של יבוא: לכאורה אין בעיה. נייבא כשכאן יקר, כשזה יחזור להיו זול לא נייבא. מה הבעיה? זו העת להבין את המודל העסקי של וולמארט (ואמזון, אם כבר מדברים). כשוולמארט רוצה להיכנס לאיזור מסוים בארה"ב, היא מורידה מחירים באגרסיביות (ומפסידה) על שורה ארוכה של מוצרי יסוד>>
תוך זמן קצר כל החנויות המקומיות מתחילות להפסיד את התחתונים עד שהן נסגרות, וולמארט (Read Amazon) הופכת להיות מונופול מקומי ומעלה מחירים לשמיים כי יש לה שוק שבוי. מי מכם שחושב שזה יקרה אחרת בירקות, אשמח למכור לכם מלון בטבריה, על הים.
ברשותן אאמלק את התהליך: ייבאו עגבניות זולות, החקלאים יפסידו כסף, לא ישתלו עוד עגבניות (פלפלים\חסה\נבטוטי צנוניות), מעכשיו לא יהיה יצור מקומי וניתן יהיה למכור בארץ עגבניות ביוקר. אין פשוט מזה.
עכשיו טיפה לאקטואליה: בשנה האחרונה מחירי המזון בכל העולם עלו באופן תלול. מצורפים מחירי החיטה והסויה, אבל זה נכון באופן די רחב. יש עליה תלולה של מחירי מזון (ומוצרים בכלל) בשנה האחרונה, מה שידידי @TheRealYield קורא "אינפלציה", מוזמנות לגגל את המונח שסביר שלא חוויתן ביי חלדכן.
העליה הזו אינה זמנית ונובעת מהשילוב של עליה בכמות האנשים, ההתחממות הגלובלית וירידה חדה ביעילות שרשרת האספקה עולמית. בעולם בו מחירי מזון ימשיכו לעלות, עדיף לייצר על פני לקנות. נזכיר שכבר היום ישראל מייבאת כ-75% מהקלוריות שאנחנו אוכלים, ונקבל מתכון (הא!) לאסון.
זזה הרגע לבקש את עזרתכן - מכירות איזה סיפור על שנים חקלאיות טובות ועל הצורך להתכונן לשנים הרעות שעוד יבואו, כדי שאוכל לשלב אותו כרפרנס? עדיפות למשהו מקראי, אבל עם סקס ותככים. #תודה
ולשאלת האננס - שני דברים:
1. מעניין לי את הפופו מחיר האננס. המדינה צריכה לדאוג לסל רחב של מוצרי בסיס. אגב, אם בגלל רגולציה שמגינה על יקרות בסיס, האננס יהיה יקר - שזו תהיה הצרה שלנו.
2. באיחוד האירופי ובארה"ב מחירי האננס זולים, ובכלל קל ליבא תוצרת חקלאית, יחסית. למה זה?>>
כי האיחוד האירופי (כמו ארה"ב, סין והודו) מייצר לעצמו כ-75% מהקלוריות, ההיפך מישראל, אז אין להם מה להפסיד מכניסה של תוצרת חקלאית בשוליים. במוצרי הבסיס שם, בעיקר תוצרת חלב לסוגיה, יש חסמי כניסה מטורפים ליבוא.
ואחרון חביב חיסונים: איך בהודו, מדינה בה התוצר לנפש רבע מתאילנד, כבר ניתנו כ-450 מליון זריקות חיסון, בעוד בתאילנד בקושי 15 מליון? התשובה פשוטה - כי הודו מייצרת חיסונים ותאילנד לא. אם להודו לא היו יכולות יצור, היא היתה מחכה בתור כמו ארצות אפריקה.
והנמשל המתבקש? מבחינת ייצור מזון אנחנו עניים. ברגע האמת כשיהיה מחסור פשוט לא ימכרו לנו, ואז לא נוכל לייצר לבד, בשום מחיר. גם חשוב לציין שטורקיה היא פחות או יותר המדינה יחידה שיכולה למכור לנו תוצרת טריה.
אפרוש ביציאה מימין: אפשור יבוא נרחב של תוצרת חקלאית טריה יביא להרס התשתית החקלאית בישראל *ללא* יכולת הקמה מחדש, ייקר בטווח הבינוני (אפילו לא ארוך) את מוצרי המזון בישראל, תוך סכנת מחסור וחוסר שליטה על יכולתנו לספק לעצמו אוכל. הכי בוטה שיש. סופ"ש מעולה לכולכן! #רוחמיןהון
@threadreaderapp roll this up.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with 🟣 רו״ח, מין, הון

🟣 רו״ח, מין, הון Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @roh_min_hon

30 Jul
בשבועיים האחרונים יש מתיחות בגבול בין שתי סטייטים בצפון מזרח הודו - Assam ו-Mizoram. סכסוך ברמה של קרבות בנשק חם בין כוחות משטרה משני הצדדים, הרוגים והכל, כן?
הקונפליט הבסיסי בין הסטייטים הוא דתי ואתני. אסאם היא מדינה בעלת רוב הינדי שהיגר מהמישורים של תת היבשת לעמק אסאם, יחד עם מיעוט מוסלמי גדול שהיגר מבנגלדש, בעוד רוב תושבי מיזורם הם נוצרים ממוצא של שבטים סיניים שהיגרו מעבר להימליה.
ההבדל בין הסטייטים בולט כשמסתכלים על הגאוגרפיה שלהן. אסאם נמצאת בעמק הפורה משני צידי הברהמפוטרה, בעוד מיזורם נמצאת על רצועת ההרים שחוצצת בין הודו למיינמאר. בהתאם אנשי אסאם הם חקלאים, ומיזורם ציידים ורועים.
Read 4 tweets
29 Jul
עתידות - מאוחר יותר היום אצייץ בדיחה מהסבנטיז. איך אומר @Sachback: תקנו כרטיסים, כי רכבת הצחוק מייד יוצאת. #NoFlipping
כמובטח:
מסופר שבסבנטיז שאלו רוסי, פולני, אמריקאי וישראלי את אותה שאלה: "סליחה אדוני, מה דעתך על המחסור בבשר".
ענה הרוסי - אני לא מבין את השאלה, מה זה "בשר"?
הפולני - לא מבין את השאלה, מה זה "דעתך"?
האמריקאי - לא הבנתי, מה זה "מחסור"?
הישראלי - לא הבנתי, מה זה "סליחה"?
והנמשל המתבקש - איך מוצאים עובדת הודית שתתאים לעבודה עם חברה ישראלית? אז יש ידע נצבר: מנהלות ישראליות מצפות (בהכללה) מהעובדות שלהן שיקחו אחריות *מעבר* להגדרת התפקיד הרשמית. בישראל. עובדת שתעשה בדיוק מה שמבקשים ממנה תיתפס, בצדק, כ"מקטינת ראש" ו"חסרת מוטיבציה".
Read 6 tweets
28 Jul
שני הסנט שלי בהצפה המחודשת של הפער העדתי: לכאורה נעשה מחקר שמראה שבשנים האחרונות הפער העדתי בישראל גבר. מה שלא נבדק הוא האם פערי מעמדות התחזקו בתקופה זו ללא תלות במוצא. יש לי תחושת בטן שזה בדיוק המצב.
יתר על כן, ניסיון למיגזור של החברה נמצאים בעמודי הפתיחה של המדריך לפוליטיקאי הקפיטליסט, עם הקדשה אישית של אחד ב. ניתאי. מיגזור כזה משסה חלק מהנתינים בחלקים אחרים במקום להתקומם כנגד המעמד העליון שמנצל את ההזדמנות לגזול כל מה שניתן.
הערת אגב א: משתלב טוב מאוד עם חצרות של רבנים, ודת בכלל.
הא"ב: ההתנחלויות, ש"ס ועוד הן דוגמה קלאסית למיגזור.
מטרת המיגזור הסופית היא יצירת "משטר נאמנות", ® @gutweind, שהיא הפיכת כל מעשה שלטוני ל"מתנה" מידי השליט לנתינים, כמעט ההגדרה של דיקטטורה.
Read 8 tweets
1 Jul
כנגד אלן וויסלברג, סמנכ"ל הכספים של ארגון הגג של טראמפ, Trump Organization, וכנגד הארגון עצמו, הוגשו הלילה כתבי אישום שייחשפו לציבור הלילה. ארחיב בהמשך השלכות עסקיות. אינני עוכר הדין ולכן לא אתייחס לצד המשפטי. #נו_פליפינג.
ובהרחבה: המבנה המשפטי של עסקי טראמפ מאוד דומה למה שהיה לפישמן בשעתו - חברת אם (Trump Organization) שמתחתיה ובצדדיה מאות אחזקות, חלקן בבעלות מלאה של המשפחה, בחלקן למשפחה יש שליטה ובחלקן רק זכויות מיעוט. רוב העסקים הנשלטים הם מפסידים ולכאורה מעורבים בפלילים.
הדרך בה טראמפ מימן את האימפריה שלו,ואת סגנון חייו היקר מאוד, היא שורה ארוכה של הלוואות שניתנו לחברות הבנות אשר שילמו דמי ניהול לארגון האם, לבני משפחה וסתם מימנו ישירות את הוצאות המשפחה.
Read 12 tweets
5 May
שרשור שינסה להעריך את ההשפעות של האסון ההומניטרי בהודו על עתידה של מדינת הענק.
דיסקליימר - כמו כל תחזית לעתיד, בפרט בנושאים "רכים" כמו פוליטיקה, ושבעתיים תוך כדי המשבר כשרמת חוסר הוודאות גבוהה מאוד.
נתחיל מהנתונים הבסיסיים:
ב-2019 נפטרו בהודו טיפה פחות מעשרה מליון איש, כ-25,000 איש ביום. ב-2020 סך התמותה מקורונה היתה כ-2% מהתמותה הכוללת. זניח.
Read 13 tweets
5 May
מתחילים. הנה לינק לתרומת מחוללי חמצן להודו. docs.google.com/forms/d/e/1FAI…. תוכלו לבחור בין תרומה לבין משלוח לאדם אותו אתן מכירות.
הכספים ייאספו בתיבת הפייבוקס שלי, ומדי כמה ימים נעביר במרוכז לספק המחוללים ולמשלח על מנת להוציא משלוח להודו. בשל קשיים לוגיסטיים שינינו את הארגון המקבל בהודו ל-Youth Feed India, ארגון צדקה אשר יעביר את המחוללים ליעד הנכון. הארגון בניהול ידידה שלי אשר אני סומך על שיקול דעתה.
כמה עידונים:
1. אנחנו, אני ושורת העוזרות, עושים זאת על מנת לעזור. אף ולו שקל לא יגיע לידינו.
2. הפייבוקס הוא על שמי אך כל הכסף נשמר בתיבה וכולו ישמש לרכישת מחוללים. עודפים אם יהיו ייתרמו ישירות.
3. אנו לא עמותה ולא נוציא כל אישור או קבלה. סליחה מראש.
4. נוציא דו"ח כל כמה ימים.
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(