۱. یکی از قوانین جدید وزارت منابع طبیعی چین این است که از اول ماه می سال 2020، شرکتهای خصوصی داخلی و شرکتهای خارجی ثبتشده در چین با دارایی خالص بیش از 300 میلیون یوان (43 میلیون دلار) مجاز به فعالیت مستقل در حوزه اکتشاف و تولید نفت و گاز هستند.
۲. این اقدام بخشی از تلاش پکن برای افزایش توسعه نفت و گاز و جذب سرمایه خصوصی در تجارت بالادستی انرژی و توسعه منابع داخلی چین صورت گرفته است. چین در حال حاضر حدود ۴ میلیون بشکه نفت تولید و حدود ۱۴.۵ میلیون بشکه مصرف دارد.
۳. مجوزها 5سال اعتبار دارند و میتوانند 5سال دیگر تمدید شوند. اگر شرکتی بخواهد مجوز خود را به مدت بیشتری تمدید کند، دولت به طور خودكار 25 درصد از سطح ثبتشده مناطق اكتشافي قبلی آن شرکت را كاهش خواهد داد.
۴. دلیل تصویب این تبصره این است که شرکتهای بزرگ دولتی که میادین غنیتر و پربازدهتر را در اختیار میگیرند که دوره برداشت طولانیتری هم دارند، با ازدستدادن یکچهارم مجوزهایشان، به شرکتهای خارجی یا شرکتهای کوچکتر خصوصی فرصت و انگیزه بیشتری برای سرمایهگذاری ببخشند. #چین
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
۱.یکی از موضوعاتی که همزمان با قیمتهای بالای نفت مطرح میشود،افزایش تولید نفتشیل است که با قیمتهای پایینتر،بخشی از تولیدش بهصرفه نیست. بنابراین،بهنظر میرسد که بازار در شرایط فعلی، با افزایش تولید شیل، متعادل خواهد شد. اما آیا عملیاتیشدن این موضوع سریع و بههمین سادگی است؟
۲.آیا شیل میتواند حاکمیت فعلی اوپکپلاس بر بازار را به چالش بکشد؟ EIA میگوید تولید متوسط امسال امریکا ۱۱میلیون بشکه در روز خواهد بود و با افزایش تولید نفت غیرمتعارف، سال۲۰۲۲ به ۱۱میلیون و۷۰۰هزار بشکه خواهد رسید که با تولید ۱۳میلیونی فوریه۲۰۲۰ فاصله خواهد داشت.(بدون میعانات)
۳. حوضه پرمین پیشتاز دکلهای حفاری و محرک اصلی رشد تولید نفت آمریکاست، درحالیکه سایر حوضههای شیل یا تولیدشان راکد است یا کاهش تولید داشتهاند. تولیدکنندگان نفتشیل تلاش دارند تا همچنان به انضباط در هزینهها پایبند باشند. بزرگترین اپراتور شیل «پایونیر» این موضوع را تایید میکند.
#رشتو ١.فيلم مستند "citizen K" را در فيليمو ديدم؛درباره ميخائيل خودوروكوفسكي ميلياردر روس و صاحب شركت يوكوس كه اين روزها به عنوان مخالف پوتين،از آزادي و دموكراسي در روسيه مي گويد.نام فيلم برگرفته از شاهكار اورسون ولز است، اما "رُزباد" ي ندارد.يا دستكم من آن سورتمه كودكي را...
٢. در آن نيافتم. خودروكوفسكي يكي از اليگارشهاي روس است كه در دوره يلتسين و در بدترين اوضاع اقتصادي تاريخ روسيه، از خلاء هاي قانوني بهره هاي كلاني بردند و توانستند به قول خودشان، ٥٠ درصد اقتصاد روسيه را هفت نفري در اختيار بگيرند. يلتسين عروسكي بود در دستان اين اليگارش ها.
٣.آنها حتي با رسانه هاي خود،انتخابات را تحت تأثير قرار دادند و بعضي مي گويند انتخاب مجدد يلتسين هم با تقلب آنها شكل گرفت.فيلم باوجود مخالفت با پوتين و با هدف ايجاد همدلي با خودروكوفسكي،نمي تواند بر سوءاستفاده هاي كلان و تقلبهاي مالي و قانوني و حتي قتل هاي سازماندهي شده توسط او...
#رشتو ١.بررسي اقتصاد هندوانه در ايران، نشانه روشن و عجيبي از سياست گذاري اشتباه بخش نيرو، كشاورزي و تجارت در كشور است. هندوانه درميان ١٠ محصول توليدي بخش كشاورزي و دامي كشور، در رده هفتم قرار دارد. بالاتر از "جو" كه در سال ٢٠١٨ براي وارداتش بيش از ٦٠٠ ميليون دلار پرداخته ايم.
٢.ايران كم آب، دومين توليدكننده هندوانه دنيا بعد از چين و چهارمين صادركننده بزرگ هندوانه در دنيا بعد از اسپانيا، مكزيك و ايتالياست. مطابق آمار ارائه شده در ايران، براي توليد هر كيلوگرم هندوانه به طور ميانگين ٣٠٠ ليتر آب مصرف مي شود.
٣. اين سياست گذاري اشتباه بخش كشاورزي و نيرو، وقتي نگران كننده تر مي شود كه بدانيم ارزآوري هندوانه براي كشور، پايين و حدود ٤١ ميليون دلار است. ايران هندوانه را بسيار ارزان تر از ساير صادركنندگان مي فروشد. باوجود رتبه ٤ ميزان صادرات دنيا، ايران در رتبه ١٠ درآمدزايي از هندوانه است.