چگونگی ورود اسلام به ایران
#بخش_پنجم [پایانی]
#رشته_توییت
۱/واقعيت انکارناپذير تاريخ اين است که اسلام از راه شمشير به ايران تحميل شد، بی آنکه ايرانيان «بدنبالش گشته
باشند»، همچنانکه از راه شمشير به ديگر سرزمين های خاور نزديک و شمال آفريقا و اسپانيا نيز تحميل شد
۲/بی آنکه
هيچکدام از آنها به استقبالش رفته باشند.
بهمين دليل وقتيکه شمشير عرب در پواتيه فرانسه از برندگی افتاد گسترش
اسلام در اروپای غربی متوقف شد، و وقتيکه اين شمشير در قسطنطنيه از کار افتاد راه اروپای شرقی به رويش بسته
شد
۳/وقتيکه بزرگترين مورخ جهان،ابن خلدون، مینويسد که «پيش از حمله اعراب ايرانیان سرزمين هائی پهناور در اختيار داشتند با جمعيتی بسيار و با
تمدنی بزرگ، ولی بعد از آنکه عرب با #نيروی_شمشير بر آنان استيلا يافت چنان دستخوش تاراج و ويرانی شدند که
گوئی هرگز وجود نداشتند
٤/- زيرا گرايش طبيعی عرب اين است که رزق خويش را سر نيزه خود بجويد اگر در اين
مسير به قدرت و حاکميتی دست يابد ديگر حد و حصری برای غارتگری خود نشناسد، و بدين ترتيب است که تمدن
اقوام مغلوب منقرض می شود، واين درست همان امری بود که در ايران اتفاق افتـاد»،
۵/آنوقت فرضيه پرداز ناآگاه ايرانی، در
سال های پايانی قرن بيستم، ادعا می کند که «ايرانی اسلام را با آغوش باز پذيرفت و هيچکس نمی تواند بگويد که
ايرانی از همان اول در برابر اسلام قرار گرفت و نخواست آنرا بپذيرد» (علی شريعتی_ علی و حيات بارورش پس از
مرگ).
٦/اما در کنار نیروی قهریه و شمشیر،عوامل دیگری همچون رهایی از فشارهای سنگین و طاقت فرسای اقتصادی[پرداخت خراج و جزیه] _اجتماعی و مذهبی و تبعیضهای نژادی و قومی از عوامل دیگر گسترش تدریجی اسلام در ایران بوده اند
۷/تقریبا تمام مورخان و پژوهشگران بر این امر تاکید داشته اند که هدف مسلمانان از حمله به ملل دیگر از جمله ایران، نه صدور و گسترش اسلام بلکه غارت و چپاول و گردآوری مال و مکنت و ایجاد یک امپریالیسم دینی بوده است.
۸/ایرانیان شکست خورده در مواجهه با مهاجمان اسلام مجبور به پذیرش یکی از سه گزینه ی[ پرداخت جزیه_پذیرش اسلام_و یا شمشیر و نابودی] بوده اند.
تردیدی نیست که گزینه های دوم و سوم بهانه ای برای وادار کردن ایرانیان به پذیرش گزینه اول یعنی پرداخت جزیه بوده است.
۹/مردم ایران ضمن اینکه مدت دو سده در برابر مسلمانان،مقاومت کردند و صدها هزار نفرشان در این راه قربانی شدند ولی بتدریج در طول این دو سده در برابر روشهای ضدانسانی و تحمیلیِ مسلمانان از سه گزینه ی یاد شده،
۱۰/نخست به پذیرش گزینه اول [پرداخت جزیـه و زیستن بعنوان اهل ذمه تحت حاکمیت اسلام و پذیرش تحقیرها و تبعیض های اجتماعی و مذهبی] و سپس برای فرار از وضعیت موجود به پذیرش اسلام هرچند بصورت ظاهری روی آورده اند
۱۱/وجود انواع فشارهای سنگین مالی،تبعیض های نژادی و تحقیرهای اجتماعی و مذهبی جان توده های ایرانی را به لب آورد و آنانرا برای رهایی از آن شرایط دشوار بتدریج به تسلیم و پذیرش اسلام کشانید.
۱۲/اشپولر [محقق آلمانی] بدرستی مینویسد:
انگیزه و اسباب عمده در گرایش ایرانیان به اسلام از جنبه های اقتصادی و از میل به فرار از مالیاتهای سنگین و رهایی از فشارهای گوناگونی که در مجموع سخت و دشوار بود، ناشی میشده است.
جهان اسلام_ص۸۰
۱۳/احمد امین[محقق معروف عرب] نیز تاکید میکند که فرار مردم از پرداخت جزیه و قبول اسلام به اندازه ای بود که بعضی از امیران و سرداران عرب دچار حیرت شده بودند.
پرتو اسلام ج۱ ص۱۲٤
۱٤/ایران،گاو ‌شیرده امپراطوری اسلام از نظر خراج و مالیات بوده است.«تاریخ تمدن اسلامی» تصریح میکند که خراج خراسان و عراق به تنهایی نیمی از جمع مالیات همه ممالک و متصرفات اسلامی را تشکیل میداد.

تاریخ تمدن اسلام ترجمه فارسی ص۹۰
۱۵/و البته این خراج رسمی غیر از مبالغ سرشاری بود که حکام عرب و وابستگان آنان برای شخص خود از مردم زیر فرمان خویش به زور میگرفتند.
موضوع مسلمان شدن ایرانیان نه تنها برای عُمال اسلامی مهم نبود،بلکه اصولأ مطلوب هم نبود.زیرا جزیه پرداختی آنان را از میان میبرد.
۱٦/بدین جهت در موارد بسیار،بخصوص در دوران حجاج بن یوسف ثقفی،برای قبول اسلام از جانب زرتشتیان موانع فراوان تراشیده میشد.

تاریخ طبری_وقایع سال ۸۳ھ_ص۱۱۱۲_۱۱۲۰
۱۷/در عهد خلافت بنی امیه شمار کسانیکه اسلام پذیرفته بودند در ایران اندک بود و بخش اصلی مردم کشور همچنان زرتشتی بودند چنانکه به گواهی استخری و ابن حوقل در سرزمین فارس حتی یک دهکده هم بدون آتشکده دیده نمیشد.

یاکوبوفسکی در کتاب تاریخ ایران از دوران باستان تا پایان سده هجدهم ص۱٦٦
۱۸/در کنار تحمیل انواع فشارهای اجتماعی و اقتصادی، محدودیتهای مذهبی و ویران کردن آتشکده های زرتشتی،و ساختن مسجد جای آنها نیز رواج کامل داشت.به گفته ی ابن اخوه؛ اهل ذمه متعهد شدند که در شهرهای خود کلیسا و دیر نسازند و آتشکده های ویران را مرمت نکنند.
۱۹/آنها همچنین موظف شدند تا اسب سوار نشوند و شمشیر حمل نکنند و سلاح برنگیرند.
آیین شهرداری
(معالم القربه فی احکام الحِسبه)ص۳۷_۳۸_۳۹

قاضی احمد غفاری از خراب کردن آتشکده های زرتشتی حتی در قرن سوم هجری یاد میکند
(تاریخ نگارستان ص۹۲).
۲۰/با اینهمه سیاحان اسلامی از وجود آتشکده های بسیار در قرن سوم و چهارم هجری خبر میدهند.مثلا یعقوبی از آتشکده های زرتشتی در نواحی قزوین یاد میکند

البلدان_یعقوبی ص٤۳.
۲۱/ابن حوقل و اصطخری سه قرن پس از حمله اسلام به ایران در ذکر آتشکده های فارس تاکید میکنند: در فارس آتشکده های بسیار وجود دارد، شهری یا ناحیه ای یا روستایی نیست مگر آنکه آتشکده ای فراوان دارد

صوره الارض ص٤۳_مسالک الممالک، اصطخری ص۱۰٦
۲۲/مسلمانان فاتح ایرانیان را عجم(یعنی گنگ و بی زبان) و یا موالی(بردگان آزاد کرده) میدانستند و آنها را به پست ترین کارها مجبور میکردند.در هر موردی به ایرانیان اهانت و آزار مینمودند بطوریکه در کوچه و گذر هر گاه عربی با بار با ایرانیِ نامسلمانی برخورد میکرد،
۲۳/ایرانی مجبور بود تا بار عرب را بی مزد تا منزل وی حمل کندو اگر شخص عرب پیاده بود و او سواره،مجبور بود عربِ مسلمان را بر اسب خود سوار کند و به مقصد برساند.اگر غیرمسلمانی، مسلمانی را دشنام میداد شکنجه میشد و چنانچه او را میزد، بقتل میرسید.

تاریخ طبری ج۵ ص۱۹۵۹_۱۹٦۰_۱۹٦۵_۱۹۷٦و..
۲٤/ماموران مالیاتی و مسئولین جمع آوری خراج و جزیه، مردم غیرمسلمان را تحت فشار و شکنجه قرار میدادند و غیرمسلمانان با آزارها و شکنجه ها و تحقیرهای فراوان روبرو بودند.

تاریخ یعقوبی ج۲ ص۱۱۷
۲۵/ابن اخوه که خود کارگزار و محتسب جمع آوری خراج بوده در مورد چگونگی وصول جزیه از (اهل ذمه) یادآور میشود؛« چون محتسب برای اخذ جزیه نزد ذمی می آید، او را پیش خود بایستاند و به او پس گردنی زند و گوید جزیه را بپرداز ای کافر !

(آیین شهرداری_معالم القربه ص٤۱)
۲٦/علاوه بر خراج و جزیه هرسال بهنگام نوروز و جشن مهرگان مالیاتی بنام عیدی نیز از مردم اخذ میکردند بطوریکه در زمان معاویه این مالیات به ۱۰میلیون درهم میرسید

(تاریخ یعقوبی ج۲ص۱٤۵_۲۸۰).
۲۷/همچنین در روستاها محصول باغها را به بهایی ارزانتر از معمول تخمین میزدند و مطابق ارزیابی ظالمانه خود از روستاییان مالیات میگرفتند

(تاریخ تمدن اسلام ج۲ ص۲۳۲)
۲۸/خالد بن عبدالله قسری(حاکم منصوب خلافت در خراسان از سال ۱۰۵ تا۱۲۰ھ) مبلغ صدمیلیون درهم از غارت مردم خراسان از طریق وصول مالیات و خراج و جزایا بدست آورد. درآمد فرزند او نیز ۱۰میلیون دینار بود.

(البدایه و النهایه ابن کثیر دمشقی ج۹ص۳۲۵)
۲۹/عبدالرحمن بن زیاد عامل معاویه در خراسان پس از عزل خود میگفت:به اندازه ای مال با خود از خراسان آورده ام که صدسال مرا به قرار روزی هزار درهم بس است.
تاریخ یعقوبی ج۲ص۱۷۱

اخذ مالیات ها همواره با شکنجه و کشتار مردم همراه بوده است بطوریکه:👇
۳۰/مثلا اسد و اشرس بن عبداله( برادران خالد قسری) در اخذ مالیاتهای گوناگون از مردم خراسان تعصبها کردند با مردمان، جماعتی را تازیانه زدند و دستهای مردم را نعل کردند و به رعایا از ستمها و بیدادگری های فراوان هیچ فرونگذاشتند.

زین الاخبار_گردیزی ص۱۱۲_۱۱۵
تاریخ طبری ج٦ص٤۱٦٦_٤۱٦۷.
۳۱/و یا مردم اصفهان بمدت ۳سال از پرداخت خراج خودداری کردند.حجاج حاکم کوفه،عربی را مامور وصول خراج اصفهان کرد.عرب مذکور به اصفهان رفت و چند تن از آبرومندان شهر را ضمانت گرفت و برای خراج شهر دوماه به آنان فرصت داد.پس از دوماه چون خراج را نپرداختند حاکم عرب ضمان ها را احضار👇
۳۲/و مطالبه خراج کرد.ماه رمضان بود آنها گفتند آفتی بما رسیده است وگرنه پیمان خویش نقض نکرده ایم.حاکم عرب که چنین دید قسم خورد که افطار نمیکند تا خراج را دریافت کند وگرنه آنان را گردن زند.یکی از ضامنان را پیش آورد و گردن وی را زد و روی آن نوشت:👇
۳۳/فلان کس فلان قرض خود را ادا کرده".و سر را در کیسه ای نهاد و مهر کرد.سپس دومی را پیش آورد و با او نیز چنین کرد.چون مردم دیدند که حاکم سرها را بریده و بجای پول در کیسه می نهد خراج را بسرعت تهیه کرده و پرداختند.

مروج الذهب مسعودی ج۲ ص۱۷۳_۱۷٤
۳٤/نخستین گروههایی که به اسلام گرویدند اشراف و اعیان بودند.آنان برای حفظ مالکیت و منافع اقتصادی خود به اسلام گرویدند بطوریکه خالد بن ولید در نامه ای به اشراف ایرانی نوشت به دین ما درآیید تا شما را با سرزمینتان واگذاریم و سوی اقوام دیگر رویم.

تاریخ طبری ج٤ص۱۵۰۷.
۳۵/بقول بلاذری:گروهی از بزرگ زادگان اصفهان در جفر باد و نیز در قلعه ای بنام ماربین دژ و بارو داشتند چون جی(مرکز اصفهان) فتح شد برای فرار از پرداخت جزیه اسلام آوردند.

فتوح البلدان ص٦٦_۱۳۹
۳٦/ابن فقیه همدانی نیز یادآور میشود:قزوینیان برای رهایی از پرداخت جزایای سنگین اظهار اسلام کردند.
مختصرالبلدان ص۱۲۲

به جراح(حاکم خراسان در سال ۱۰۰ھ) گفتند مردم به اسلام روی آوده اندو این به سبب نفرت از جزیه دادن است..
تاریخ طبری ج۹ص۳۹٦۰
۳۷/اشرس(حاکم خراسان در سال ۱۱۰ھ)به یکی از عاملان خود نوشت؛شنیده ام که مردم سغد و امثال آنها از روی دلبستگی اسلام نیاورده اند بلکه برای فرار از جزیه به مسلمانی روی آورده اند.

تاریخ طبری ج۹ص٤۰۹۳_٤۰۹٤
۳۸/ابوالصیدا(سردار عرب در خراسان بسال ۱۱۰ھ) نیز مردم سمرقند و اطراف آنرا به اسلام فراخواند بشرط آنکه جزیه از آنها برداشته شود و کسان با شتاب به مسلمانی روی آوردند.

تاریخ طبری ج۹ص٤۰۹۳
فتوح البلدان ص٦٦
۳۹/گرایش مردم به اسلام[هر چند بصورت ظاهری]_بشرطِ ندادن جزیه_آنچنان بود که باعث بحران مالی حکومتهای اسلامی شد بطوریکه چندی بعد علیرغم مسلمان شدن مردم، مسلمانان کوشیدند تا بار دیگر اخذ جزیه را برقرار نمایند.

تاریخ طبری ج۹ص۲۹٦۰_٤۰۹٤
٤۰/این امر باعث نارضایتی و طغیان توده ها گردید بطوریکه مثلا مردم سغد و بخارا بار دیگر کافر شدند و مردم نواحی ماوراءالنهر را به جنبش آوردند..

تاریخ طبری ج۹ ص٤۰۹۵ تا ٤۱۰۸
٤۱/نتیجه اینکه:
اسلام اساسأ از طریق توسل به قهر و خشونت و کشتارهای گسترده و با تحمیل انواع فشارهای طاقت فرسای اقتصادی_اجتماعی و مذهبی، وارد ایران شد
مسلمانان با شمشیر و قرآن از یکطرف کوشیدند تا با اشغال نظامی ایران،👇
٤۲/استقلال و شکل سیاسی حکومت ایران را نابود کنند(سرنگونی شاهنشاهی ساسانی) و از طرف دیگر تلاش کردند تا با قرآن و اسلام ملت ایران را در امت اسلام و دین فرهنگ و زبان و خط ایرانی را در دین و فرهنگ و زبان و خط عربی حل کنند.

#پایان.

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with مـازیـار

مـازیـار Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @MAZYAR19891

25 Oct
امتناع زن از سکس مقعدی،بهانه ای برای قطع مایحتاج زن(نفقه) و کتک زدن زن در اسلام

#رشته_توییت

(۱/۱۵)_از احکام ضداخلاقی دین اسلام جواز کتک زدن به خاطر نافرمانی از شوهر است.مصادیق این نافرمانی بر طبق آیات و روایات، بسیار زیاد بوده
ادامه👇
۲/اما تاسف برانگیز ترین آنها جواز کتک زدن زن و قطع نفقه ی او به خاطر تن ندادن به سکس مقعدی با شوهر است.

جواز کتک زدن زن به خاطر نافرمانی از شوهر در قرآن:👇
۳/ترجمه آیه ۳٤ سوره نساء:مردان، از آن جهت كه خدا بعضى را بر بعضى برترى داده است، و از آن جهت كه از مال خود نفقه مى‌دهند، بر زنان تسلط دارند. پس زنان شايسته، فرمانبردارند و در غيبت شوى عفيفند و فرمان خداى را نگاه مى‌دارند.
ادامه ترجمه👇
Read 15 tweets
24 Oct
آنچه در #آبان_٩٨ رخ داد

چند کاریکاتور از آن روزها
به قلم مانا نیستانی

#فریاد_آبانیم Image
Image
Image
Read 8 tweets
21 Oct
چگونگی ورود اسلام به ایران

#بخش_چهارم

۱/اشغال نظامی ایران توسط مسلمانان بمعنای فتح روحی ایرانیان و به منزله ی پایان مقاومتها و مخالفت های آنان علیه دین و حاکمیت اعراب نبوده است بلکه در طول سالهای سلطه ی اعراب، ایرانیان همچنان علیه اسلام و حاکمیت اسلامی مبارزاتی پیگیر داشته اند
۲/وصف گویایی از شورشهای پیاپی ایرانیان پس از سلطه ی مسلمانان در [دو قرن سکوت] زرینکوب چنین آمده است:
«نبردی که ایرانیان در این دو قرن با مهاجمان عرب کردند همه در تاریکی خشم نبود.در روشنی دانش و خرد نیز این نبرد دوام داشت..برخی از همان اول با آیین تازه به مخالفت برخاستند
۳/گویی قبول این دینی که عرب آورده بود اهانت و ناسزایی در حق خویش تلقی میکردند.از اینرو اگر نیز در ظاهر خود را مسلمان فرا مینمودند در نهان از عرب و آیین او بشدت بیزار بودند و هرجا فرصتی دست میداد سر به شورش بر می آوردند و مسلمانان را از دم تیغ میگذراندند
Read 43 tweets
14 Oct
قرآن و ضدیت آشکار با حقوق بشر

#بخش_دوم

در این #رشته_توییت به
_نفی آزادی عقاید
_چگونگی برخورد اسلام با غیرمسلمانان
_ومجازات ارتداد در اسلام پرداخته خواهد شد.

قرآن خود را حقِ مطلق میداند و تاکید بر لزوم غلبه ی اسلام بر تمام ادیان(عدم همزیستی ادیان) دارد.
به آیات زیر توجه کنید:
۲/_هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ(۳۳_توبه)

ترجمه: او ( خدا ) كسى است كه پيامبرش را با هدايت و دين حق فرستاد
تا آنرا بر هر چه دين است پيروز گرداند هر چند مشركان خوش نداشته
باشند.
۳/طبق آیه فوق قرار است اسلام عليرغم عدم تمايل كفار، بر تمام اديان غلبه یابد و همه مردم كره زمين به دين اسلام بگروند،چه تمايل داشته
باشند چه تمايل نداشته باشند.[درصورت عدم تمايل، يعنی با زور].
استفاده
از زور برای اين مقصود به صراحت در آيات زيادی آمده است.
Read 36 tweets
12 Oct
این تیکه از عهد عتیق رو بخونید :))

یهوه به یکی از دختران اورشلیم که حسابی از دستش ناراحت بوده گفته:
من تو را مانند علفی که در کشتزار ميرويد پرورش دادم تا رشد کردی و به سن وسالی رسيدی که دختران هوس زينت و
آرايش ميکنند.کم کم پستانهايت برجسته شدند و مو بر نهانگاهت روئيد...ادامه⇩
در آنوقت بود که از کنار تو گذشتم و دريافتم که
زمان عشق بازيت فرا رسيده است . دامن ردايم را بر رويت کشيدم و خون بکارتت را شستم و رويت خوابيدم تا بر قباحت
عملت پرده بکشم . به تو جامه های رنگارنگ و کفشهای آبی و کمربند کتانی دادم و ترا با زيورهای طلا و نقره آراستم و..⇩
و
برايت نان وعسل و روغن آوردم ولی تو به زيبائی خودت غره شدی و زنای خود را به همه رهگذاران عرضه کردی وخانه اِی برای زناکاری هايت ساختی و در همان حال در معابر نيز به فحشا روی آوردی ،و آنجا که به روسپيان پول ميدهند تا
با آنها بخوابند تو خود به عشاقت پول دادی تا با تو زنا کنند
Read 4 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(