۱/«دستت‌ رو بردار...لعنت بهت...دفعه بعدی حامله نشو نکبت.» ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که حاوی صدای یک زن باردار است. راوی در بیمارستان حضور دارد می‌نویسد: «زایمان دختر ۲۰ ساله اتاق بغلی من یواشکی نگاه می‌کردم. جملات دکتر دقیقا ثانیه تولد بچه. بیمارستان امام اهواز.» Image
۲/در ویدئو جیغ را می‌شنوید و صدای تشر زدن پزشک. یکی از کاربران توییتر نوشت: «من با دوستان دانشجوی ماما که کارآموز بودن رفتم بیمارستان. به زن می‌گفت: "لنگ‌هاتو وا کن، خوب برای شوهرت وا می‌کردی که ..."» کاربر دیگری هم از «زایشگاه‌های دولتی ایران» به عنوان «شکنجه‌خونه» نام برد.
۳/همچنین در توییتر فارسی‌زبان، کاربران در حال بازگویی این تجاربند و از توهین‌های جنسی به زنان در حال زایمان می‌نویسند. یک کاربر توییتر شنیده که پزشک به زنی گفته: «حالشو تو کردی زحمتاشو من باید بکشم، می‌خواستی لنگتو ندی هوا!»
۴/یکی دیگر از کاربران نوشته: «مامان من هر سه‌مون رو طبیعی بدنیا آورد. سر خواهر اولم این رفتارا رو دید. سر آخری بخاطر اینکه فحش نشنوه گفت نمی‌خوام بچه‌مو به دنیا بیارم. سر هر سه‌ ما دندوناش ترک خوردن. کف دستاش از فشار ناخوناش خون میومد. که یک‌وقت داد نزنه کسی بهش توهین کنه!
۵/پیش‌تر بارها زنان از آزارهای کلامی پزشک‌های زنان شکوه کرده بودند. پزشکانی که با تعدی به حریم خصوصی زنان آنها را بابت روابط جنسی آزاد و خارج از ازدواج تحقیر جنسی یا مواخذه کرده‌اند. جرم‌انگاری روابط خارج از ازدواج زنان را در موقعیتی آسیب‌پذیرتر قرار می‌دهد.
۶/یکی از کاربران درباره روایات اتاق زایمان توییت کرده: «راستش اصلا چیز جدیدی نیست. توی مطب برای یه معاینه‌ معمولی هم توهین می‌کنن به خانوما. به یکی از آشناهام گفته بودن: موقع دادن خوب بلدین لنگاتون رو وا کنین. اینجا خجالت می‌کشی واسه من؟
۷/رابطه‌ پزشک-بیمار از جمله روابطی است که به‌دلیل نابرابری جایگاه، مستعد است بیمار را در موقعیت آسیب‌پذیر قرار دهد. اما شما محق‌اید شکایت کنید. در این متن می‌توانید با نحوه شکایت از پزشک آشنا شوید.

harasswatch.com/news/1780

• • •

Missing some Tweet in this thread? You can try to force a refresh
 

Keep Current with harasswatch (دیده‌بان آزار)

harasswatch (دیده‌بان آزار) Profile picture

Stay in touch and get notified when new unrolls are available from this author!

Read all threads

This Thread may be Removed Anytime!

PDF

Twitter may remove this content at anytime! Save it as PDF for later use!

Try unrolling a thread yourself!

how to unroll video
  1. Follow @ThreadReaderApp to mention us!

  2. From a Twitter thread mention us with a keyword "unroll"
@threadreaderapp unroll

Practice here first or read more on our help page!

More from @harasswatch

29 Oct
۱/متخصصان می‌گویند قتل سارا اورارد و سابینا نسا در انگلیس، به نقطه عطفی برای مسئولیت‌پذیری مردان در ارتباط با خشونت مردانه تبدیل شده. سازمان «فراتر از برابری» در طی دو هفته پس از قتل، با ۱۵۰ مرد داوطلب مواجه شد. پیش از آن میانگین پیوستن مردان به این تشکل، دو مرد در یک هفته بود. Image
۲/دنیل گینس مدیر اجرایی سازمان می‌گوید: «هرگز مردی را ندیدم که به وقت پای شوخی‌های ضدزن و جنسیت‌زده، مشارکت یا سکوت نکرده باشد. این رفتار به شوخی‌کننده مشروعیت می‌دهد و نگرش‌های جنسیت‌زده را عادی‌سازی می‌کند و در نهایت همین نگرش‌هاست که به خشونت علیه زنان منجر می‌شود‌.»
۳/«مایکل کونروی»، بنیانگذار یک گروه محلی به نام «مردان عمل»، هم معتقد است: «من ممکن است به شخصه "مرد خوبی" باشم و هرگز خشونت نکنم. اما خشونت مردانه مربوط به شخص من نیست. مسئله‌ای جمعی است و ما همگی در مقابلش مسئولیت داریم. همه موظفیم که فعالانه علیه وضع موجود فعالیت کنیم.»
Read 4 tweets
3 Nov 20
روایت دو خبرنگار زن از آزارهای جنسی «م.خ»

ما، برخی از زنانی که روزی با «م.خ» در یک تحریریه کار کرده‌ایم، همواره زیر نگاه‌های سنگینش احساس ناامنی می‌کردیم. انتقال این احساس ناامنی فقط به بار سنگین نگاه‌های او بر ما خلاصه نمی‌شد؛ روایت‌های دیگری نیز در جریان بود:
«هر دفعه می‌خواستم به راهروی روزنامه بروم، اگر او آن‌جا بود نمی‌رفتم. از این‌که شروع کند و پای حرف‌های جنسی را وسط بکشد، حذر داشتم»، «اگر خبرنگار زنی به رفتارهای جنسیت‌زده او اعتراضی می‌کرد، سم‌پاشی جنسی علیه‌اش شروع می‌شد تا او را وادار به سکوت یا ترک کار کند»،
«در محل کار فعلی‌ش، خبرنگاران زن تازه‌کار را به بهانه صحبت درباره سوژه‌ها و مسائل کاری به اتاقش می‌کشاند و برای ساعتی در را قفل می‌کرد.»
در جامعه مطبوعات، م.خ نه اولین کسی است که روایت آزار درباره او موجود است و نه آخرین نفر.
Read 5 tweets
11 Mar 20
احتمالا ویدئویی که اخیرا منتشر شده را دیده‌اید. زن راه می‌رود و تلفن صحبت می‌کند که اشاره دستی به او تذکر پوشش می‌دهد. احتمالا «این چه وضعشه» یا «سر و وضعت رو درست کن» و چیزی مشابه جملاتی که بارها در مکان‌های عمومی از رهگذران شنیده‌ایم. زن می‌ایستد و پاسخ می‌دهد. احتمالا می‌گوید:
«به تو چه ربطی دارد.» مرد با خشونت حمله می‌کند و لگد می‌زند. زن از خود دفاع می‌کند. درگیر می‌شوند‌ و زد و خورد صورت می‌گیرد. شاهدان صحنه تنها نظارت می‌کنند. هر چه زن بیشتر مقاومت می‌کند مرد وحشیانه‌تر می‌تازد. گویی از مقاومت او بیش از شیوه پوشش خشمگین شده است و تمام قدرتش را
برای مغلوب کردن زن به کار گرفته است. «کیت میلت»، فمینیست رادیکال معتقد است هر گاه زنی از پذیرش ایدئولوژی مردسالاری خودداری کند و بی‌اعتمادی خود را با پس زدن تسلیم و فرودستی علنی سازد، مردسالاری(بخوانید ایدئولوژی رسمی در ایران) برای به انجام رساندن کاری که تربیت در انجام آن ناکام
Read 8 tweets

Did Thread Reader help you today?

Support us! We are indie developers!


This site is made by just two indie developers on a laptop doing marketing, support and development! Read more about the story.

Become a Premium Member ($3/month or $30/year) and get exclusive features!

Become Premium

Too expensive? Make a small donation by buying us coffee ($5) or help with server cost ($10)

Donate via Paypal Become our Patreon

Thank you for your support!

Follow Us on Twitter!

:(