سامانه هوشمند سوخت یک سامانه کاملا آف لاین است! دلیل طراحی این سامانه از روز اول به صورت آف لاین این بود که مشکلات زیر ساختی و خطاهای نرم افزاری مانع سوختگیری مردم در جایگاهها نشود!به نحوی که یک جایگاه میتوانست حتی تا ۱۵ روز بعد از قطع شدن ارتباطش با شبکه سوخترسانی را ادمه دهد!
شاید باورش کمی سخت باشد که بخش اعظم جایگاهها به دلیل همین نوع طراحی و شرایط سال ۱۳۸۴ هنوز اطلاعات خود را از طریق مودم های Dialup ارسال و دریافت میکنند! بخشی هم که به هیچ زیرساختی دسترسی نداشتند از طریق ماهواره و VSAT!
در سالهای اخیر APN موبایل هم به این ترکیب اضافه شده است!
چه بلایی سر این ساختار در این سالها آوردهاند که شبکه ای را که استاکس نت نتوانست با حذف همه دیتابیسهای مرکز داده از کار بیاندازد اینطور دچار اختلالی تا این حد احمقانه(به نظر من) بشود که همه کارتخوانها ( PTها) با هم و یکجا از کار بیافتند!!!!
پ.ن: سال ۹۱ ویروس همه دیتابیسها اعم از اصلی و بکاپ را با هم به فنا داده بود! بکاپهای فیزیکال هم به دلیل تغییر مکرر سهمیه ها و بلک لیستها هیچکدام به روز نبودند! ولی شبکه آخ نگفت! در کمتر از چند ساعت خودش را و اطلاعاتش را طوری بازسازی کرد که مردم اصلا متوجه نشدند اتفاقی افتاده!!
• • •
Missing some Tweet in this thread? You can try to
force a refresh
یکی از مواردی که بسیاری مطرح میکنند برای عدم امکان استفاده از استارلینک در ایران، یک نقل قول ناقصی است از ایلان ماسک مبنی بر اینکه سرویس در کشور ها با اجازه نهاد رگولاتوری آن کشور ارائه خواهد شد!
۲-و بر همین مبنا فرض را بر این قرار میدهند که رگولاتوری ایران قطعا اجازه نمیدهد (که من هم قبول دارم) و ماسک هم بیخیال میشود و میرود دنبال کارش!
در این رشتو غیر از مباحث مستند مقداری هم تحلیل شخصی در انتها ارائه خواهم کرد.
نکته اول این است که بدانیم International Telecommunication Union یا همان ITU از زیر مجموعه های سازمان ملل است. نکته دوم اینکه در حقوق بین الملل چیزی به نام قانون نداریم و یک سری معاهده بین کشورها در جریان است! فرقش با قانون را خودتان سرچ کنید و پیدا کنید!
#رشتو #ماهواره
۱- با توجه به منشنهای متعدد توییت قبلی به نظرم رسید بجای پاسخ گویی تک به تک به سوالات دوستان ابتدا برخی مفاهیم را با زبانی عمومی در دو سه #رشتو بیان کنم تا بعدا در توضیحات آینده به زبان مشترکی با هم برسیم.
۲- ماهواره:
ماهواره یک سیستم الکترونیکی ارسال و دریافت است که سیگنال الکترومغناطیس را از ایستگاه زمینی را دریافت میکند و پس از تقویت (در برخی مدلها شیفت فرکانس) آنرا باز ارسال میکند. در واقع ماهواره یک آیینه سیگنال در آسمان است و به خودی خود کار خاصی روی سیگنال دریافتی نمیکند.
۳- برای همین باید یک ایستگاه زمینی تصویر یا داده را در سیگنالهای آن به اصطلاح کپسول (Encapsulate) کند و برای نقطه مقصد ارسال نماید و در مقصد با ابزار مشخص (رسیور/مودم) از سیگنال جدا و استفاده شود.
۱- مدتی است بحثهای مفصلی درباره ماهوارههای ایپیس ایکس و سرویس استارلینک درجریان است! بسیاری هم بحثهای زیادی راجع به پارازیت و ردیابی مطرح میکنند که عمدتا نشان از نا آشنایی با مباحث ماهواره ای است.
۲- صرفا جهت اطلاع کسانی که بنده را نمیشناسند عرض میکنم من بیش از ۱۰ سال در یکی از اپراتورهای دارای مجوز ارتباطات ماهواره ای مشغول بوده ام که از این ۱۰ سال بیش از ۷ سال مدیر عامل آن مجموعه بوده ام. در این #رشتو چند نکته مهم را در مورد شبکه استار لینک عرض میکنم
۳- شبکه استارلینک بر خلاف ماهواره های فعلی (جئو) از ماهواره های لئو تشکیل شده است! در مدار لئو که از ارتفاع ۱۵۰ کیلومتری شروع میشود ماهواره ها بسته به ارتفاع با سرعتی معادل ۲۰ تا ۲۵ هزار کیلومتر در ساعت در حال چرخش به دور زمین هستند!!